marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, December 31, 2009

no title

masa : 3.00 pm
tempat: block B~

.:dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.


julang2 kalinya menulis di blog..pengakhiran untuk tahun nii..ikutkan ati dah lama mati blog nie..sbb dah lama x skodeng kat blog sdiri.. dah kering idea nak menulis..tpi lps menatap blog kengkawan lama..datang plak feeling nak menulis...

ade gak org tnya apsal sepi je blog..klu ibarat sebuah rumah..kira dah bersawang la tu kot..hehe..jwpan dia..paling senang.."malas"...cntik pnya jwpan..klu kat umah jwp camni mau x kna extrabaganza klepek pedas..hehe..but..ni kan blog I..suka ati I la..hade haku kesah??..x de kan??..

hmm..apakah niat sbenar menulis ni ek..ntah la..cam dah x de mood nak mengarang pnjg lebar cam esei dua tiga menjak ni..mgkin seronot duk main kat pacebok..hihihi..mgkin kat stu..ade adek-bradik..sepupu sepapak..jirann tetangga..kengkawan yang slalu x pnh x de..slalu jer ade..bertmbah dr sari ke sehari..dah la sengsoram cam2 peel perangainya..tu yang terhibur tu kat fb wpun di-tinggal-kan keseorgan..asalkan line broadband x putus..ade laptop..bnda lain..sama seperti diatas..ade aku kesah??...ish2..ader2..byak yang pelu dikesahkan..

sepatutnya klas dah stat dah minggu nihh..tp lecturer plak mencutikan diri..x pe..x pe..bleh la aku membazirkan masa dgn perkara2 berfaedah..hehehe..gara2 ni la..aku bleh buat audit subjek..klu klass dah stat..x kuase tau nak mendaki Canselory 4 kali sehari..tp.. telebih rjin plak aku minggu nih..gnung tinggi sanggup ku daki..tu pun sbb pinjam motor kak tifah aka NYDP jakmas AB.. klu jln kaki..lagi la x hingin..baik tido kat bilik..dan..dgn itu maka sem ni dapat la aku blajar bahasa mandarin..yeahh !!..misi melawan Tikah..mane bleh kalah ngan adik-bradik sdiri..hehe..pembakar semangat la tu kot..

~ ohh..sebut pasal motor.."eh~Ada bleh bawak motor sdiri ke??".."ye ke ni..bleh arap ke??"..hehe..dan jwpannya adalah ye!..I dah bleh bawak dah motor manual..bukan stakat skooter je tau...wpun gear tunggang langgang..at least ade gak usaha..tp aku prefer skooter..x yah pening2 nak pikei gear tukar time mane..hehe..darat btoll..~

ni mungkin bersangkut paut dgn azam taun bru maal hijrah dua tiga minggu lps..'berubah menjadi yang baru!!(ye..laungkan dgn penuh keazaman)..x bleh manja2..main2..dan lain2 yang bersifat mazmumah..erk~..reborn the new Ada..misi penyelamat dan kasih sayang..1st..selamatkan diri sendiri dlu..dan bru bleh selamatkan org sekeliling..kan...i'll try my best !!..

"dalam idup ni sape x penah kecewa..
sume org mengalami rasa kecewa..
let it go~
and think positively why u didn't get what u want..
never feel doubt with Allah's love
may be we received nothing what we wanted
but we received everything what we need"





salam tahun baru..
lahirkanlah kita yang baru..
isyaAllah mudah-mudahan diredhai Allah
"La taiasu min rauhillah"
[memetik kata2 abe yom dalam facebookku~]

p/s: please..hold me tighly..and dont ever let me go..please..

Wednesday, October 7, 2009


masa : 8 28 pm
tempat: block B~

.:dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.


hui naaa~

dah nak bersarang dah pun blog I..
ye la...
ape x nya..
saat orang lain best duk update diorang punya blog..
aku masih...
a little bit buzy..
huhu~..
x pom...
ade je mood nak mengarang esei...
connection plak buat hall...
huiii~..
arap..
sekarang la masa yang sesuai untuk bercerita
from my heart
---------------------
ekceli...
empunya diri dah selamat menjejak kaki di negeri awah bayu sejak
seminggu yang lalu...
huhu..
pest tyme naik MAS...malaysian hospitality...
best...
[tnjuk dos sifat2 darat naik kapal terbang]..
service diorang...
baekk punyaaaa!..
diorang tolong transit bengbarang kitorang*
*aku n kak farah
tolong check in tiket kl-kk kitorang...
hui naaa~..
baguihhh...
so...
selamat sejahtera la aku landing kat terminal 1
pd kul 12.25 pg di suatu ari selasa yang panas!...
esokan arinya..kul 8..
presentation databate...
rilex..mantain..
coz..everything under control...
alhamdulillah....

...............................................
bah..
tu citer yang baru...
kita bukak citer yang x de la lama sangat...
sbb..
klu masuk jerk blog sesape...[terutama adik-beradik aku]
mesti citer hari raya diorang yang paparkan..
jeles la I
so,...

this is time for me to tell u guys bout my aidilfitri...
alah...
these picture will tell you everything...
maleh la cek nak citer banyak2....




kisah ni berlaku sari sebelum ari raya diumumkan...
semua dah ade kat umah..
kami pom mula la menebas halaman teratak
yang hampir menyerupai utan ujan tropika..
mujur x de pokok kelapa je..
x ..
x pasal2 buat parti hawai..



A>L>M>S kembali beraksi !
A>atas
L>loteng
M>muannas
S>solehah @ salim @ studio..
haa..pilih la sdiri yee...

raya ke dua di TESKO..





ahli baru kak na & abe ya..
lahir 5 ari sebelum raya..
nama beliau...nik fatin marjan
arap x se sedoo najiha
x sebuas adam
x koya angah
x segom kakak..
hehhehheeh..


geng bujang blake...
pilih2 mane bekenan...
all suitable...


sebelum operasi doroba surah yang pertama..
kira di sebalik tabir la nihhh...



we are after 10 years pastttt......
jom kita main match and pair....

ape yang penting..raya taun nihh..semua orang balik dan berkumpul...
yang jauh..kita dekat2kan yang dekat kita rapat2kan...
bergaduh tu benda biasalah..
lagikan lidah lagikan tergigit..
apalagi klu keluarga sendiri...
bak kata pepatah..
air dicincang x akan putus...

Thursday, September 17, 2009

balik kg..Ooo..balik kg...


masa : 9.11 am
tempat: shui fang zai~

.:dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.

ari nih..
bersamaan dengan 27 ramadan 1430H..
bermaksud..
dah beberapa ari empunya diri berada di
kg tebing tinggi..
pengkalan chepa..
kota bharu..
K.E.L.A.N.T.A.N
............................
:)

insYaAllah..i will celebrate aidilfitri here..
with..
all my family members..
+
my new niece..
ahli baru NLSB..
baru jer lahir semalam..
"seorang tukang masak.."
kata ayahnya, ustaz YA..

..............................

also dapat merasa my favourite kuih..
jala mas + siro tape + buah tanjung..
semo jenih manih2..hehe..
sabik tuan dia pom manih..
hahaha..
[masuk bakul molex]..
so x la..starving sgt..


............................

erm..
fasa pertama kerja2 membersih, mengemas, menyuci, membuang barang2 haprak sudah dijalankan..
cuma..
fasa kedua ketiga slow2 dijalankan..
[x larat la ambo sore]..
menunggu dan terus menanti
kakitangan yang lain..
bila la nak sapa...
jenuh doh nihhh !...

..............................................

tupat tape rasanya..
x buat kot...
coz..
che sekarang x cekat sebab effect dari kimo..
kak na..dalam pantang..
mungkin tape wat kot..
tape sene jah..
bungkus2..peram 2 ari..masak ..make..
tapi ktupat...
bab2 bungkus rasanya..kak na nga che jah pro...
hak lain pro jugak..
pro make...

................

sekuk???..
sponsered by ALISABKI..

.....................

may be aku wat kek kot...
ajat nak wat chesee cake..
waiting for mc kah lahh...

.....................


waiting saat2 tiba ari raya....
coz...
A'M BACK

klu x jadi cam ni la lagi...



ym di pagi raya~

...........

p/s: add me in ur facebook..
huhu..ore lain berjame doh adow..
kito baru jah wat...


Friday, August 21, 2009

salam ramadan

masa : 9.15 pm
tempat: bilikku~
suasana: malam ramadan yang penuh ketenangan~..

.:dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.




ramadan yang dinanti kini menjelma..
semoga barakahnya menerangi hati seorang hamba untuk mendamba kasih Pencipta
bulan yang sangat istimewa...
semoga kita bersama-sama manfaatkan kehadirannya..


++++++ selamat menyambut bulan ramadan ++++
buat semua muslimin muslimat seluruh dunia terutama
keluarga tercinta
sahabat setia
kampus ceria~





Tuesday, August 18, 2009

seharian cuti sem


masa : 9.45 am
tempat: bilikku~
suasana:lagu kerana cinta bersenandung kat leptop~..

.:dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.



nasihat penganjur:
posting ini mengandungi unsur yang x best..borim..
jangan baca klu anda sedang mahu tidur...
dahhh..pg tidoo...
aik...degil jugakk... baca la...
tp jgn salahkanku yeeee...


erm..
cuti...
ada apa dengan cuti??//

ade ke patut tanya lagi setelah 6 minggu berlari sana sini..
x kira la..
pegi kuliah ke..
pegi lab jam 7 malam ke..
pegi cafe ke...
ape ke..

yang penting..

sekurang-kurangnya
paru- paru bleh la slowkan engine..
otak plak bleh la difragment mane2 folder2 yang dah rosak kat selebelum atau serebrum..
dan..
empunya diri bleh la lepaskan lelah barang sekejap duaa...

ermmm...
so..
wat i hav done today??..
.

meh nak citer...

ari nih..

bgn..cam biasa..
terasa nak buat sesuatu..
yeah..
*goge..goge[
ini adalah sound effect]
maka..
masak la nasi goreng telur + lada itam..

dah tu jerk bahan yang ader...
makan2..makan..
teringat la kat umah plakkkkkk..

[
sayuuuuu~]

teringat time iwa oyak masa cik n ayah nak gi outstation
"x pow.. buleh make gapo2 pun...
nasik goreng kak da sedak ugak kaloo"
kembang idung jap..tapi dia sambung lagi

"
tapi time panah jah sedak", katanya dengan muka x bersalah...
hehhh...rasa nak ugap praktis teakwandoo kat situ jugak laaa....
owh..
sebenarnya kat bilik nih..juz tinggal 3 orang jerk..
yang laen balik kampung...woOOoo...x aci..x aci..
so..
tme dri ini duk goge..goge...
yang lain ZzzZZzz..

n then,
ajat nak gi 1B ari nih..lepas meetim
tekad ati..soram pun soram la..
stok barangan asetku dah nak abess..
tapi lepas bagitau kat roomate..
beliau pun dengan senang ati
"kay ikut lah"
yessss...
alhamdulillah..
kay ni..
paham2 jerk aku nih...
penakut tahap siput..
hehehe...
maka..
berlangsung la meetim selama beberapa jam...
"blablabla...."[pendekkan citer]

maka..abis la meetim..
n kak farah pun menghantar aku balik ostel ngan kuda ijau lepas berpakat nak gi makan kat Apple 1B ngan Dila n pipah..
sapa ati x ajak Ada..wooOOo[nada ngaju...kononnya la~]
pahtu..lepas zhor..xpdc turun outing pun berlangsung..
tapi nak sampai je kat 1B..
"Ada..kita terus pg KK la klu camtu..cam banyak jer Ada nak beli" kata Kay sambil tangannya kuat memegang besi pemegang kerusi bas
"ermmm.."Ada masih ragu2..yelah...
aku bukannya jenis yang rajin berjalan jauhhhh..
dengar citer terminal bas KK dah bertukar tempat..
kat wawasan plaza...jauhhhhh klu nak pg CP...
"ok la"..lepas lama berfikir..
maka majulah bas UMS-KK menuju destinasi...
sampai KK...



rupanya jarak terminal ngan wawasan plaza tuh..sepelaung pun dengar kot...
darat sungguh rasanya...
klu tanya budak2 1st year rasa diorang pun dah mahir kawasan situ..
aku plak..
baru turun situ lepas bergelar 2nd yer student...
malu kat orang!!
huhu...
best ugap jalan2 ngan si KAy nihhh...
sporting woooo...
aku yang memang la berat kaki nak merentasi bangunan api2 semata nak pg CP tempat yang slalu je jadi destinasi bebudak UMS di masa lampau itu~...
so..kitorang juz cari bengbarang kat WP je laaaa~...
so..round punya round ..
jumpa la satu kiosk yang jual bengbarang cam..
kacing ulat bulu..
butang baju melayu..
gelang2..
dan lain2 lagi..
rambang mata jap...
dah la kakak tu jual murah jerk dr hrga yang biasa aku beli...
benda laen x tengok sangat..
apa yang menarik perhatianku..
yeah..butang baju melayu..
tanya2 kak tu...
dia pun kasi la harga $*.**[ dirahsiakan atas sebab2 tertentu..hee]
aku pun mula menghitung jumlah saudara lelaki kandungku..
fuhhh..ramai betull...
klu beli untuk nik ni..nik tu mesti kena beli ugap...
patu...
aku pun mengambil keputusan yang drastik...
"kak, saya nak 9..."kata ku..
cukup ke x...baloh la ppuak demo natii..
dan jgn lupa up duit raya untukku~..
heheh..mintak pujik sungguhhhh!!
owhh...
la tahzan buat saudara perempuanku...
aku x penah melupakan kamu..
cuma...
sabar la...
sokmo wat balik bare ko puak dio...
biar la ko ore lain la etepppp...
........
pastu...
pabila cahaya langit mula berubah...
kami pun nak balik la...
tapi...malang pabila dibagitau bas KK-UMS rosak..
siap suh kitorang duk kat tepi2 dulu tunggu bas lain datang..
maka...
berpiknik la kami di atas rumput lebar terbentang...dan ditepinya adalah longkang besar aka...air char...
diulangi...air char..mujur jah kering..



dan tunggu la kami sehingga bas datang.....
wassalam...

haa...best ke???...kan dah cakap tadi...tu la degil sangat...tapi x pe..
TAHNIAH...ANDA TELAH LULUS UJIAN MENGUJI TAHAP KEBORIMAN ANDA.... SILA PEGI KAUNTER SEBELAH BAGI MENDAPATKAN HADIAH...


-sekian-




Thursday, August 13, 2009

spirit of ukhuwahh..


masa : 3.01 am
tempat: bilikku~
suasana: lagu nasyid ashabul kahfi menguasai pendengaran~..

.:dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.




have u ever seen this cake before ????!

sebagai seorang ahli...
ku jua dapat merasai apa yang dibicarakan oleh beliau..
siapa beliau tuh..
semua yang bersuara..
bila ukhuwaah menjadi topik bicara..
aku pun mula menghitung diri
sejauh mana aku mengasihi sahabat-sahabatku..
sejauh mana aku boleh bergerak kerja bersama mereka..
sejauh mana aku sanggup bersusah senang demi mereka...
senang di sebut di bibir..
susah nak terkesan dihati..
tapi ketahuilah kalian..
aku yakin..
aku mengasihi kalian...
lillahi Taala
sesungguhnya..
sabda Rasulullah...
" tidak sempurna iman seseorang itu sehingga dia mengasihi saudaranya seperti mana dia mengasihi dirinya sendiri"


dan

tak sempurna iman, tidak bernama insan
andai permusuhan dibiar berterusan
hindarkan persengketaan jernihkan kekeruhan
bara amarahmu jangan dinyalakan...

..........................................


dan ingatkah kalian
apa perkataan yang ada pada cebisan kek yang kita telan tadi...
maka istiqamahlah kita dalam mencari redha Ilahi..
jadikan ia semangat untuk kita terus bersama..

.....................................

rasailah keenakan kek itu sebelum ia mencair....


Thursday, August 6, 2009

cannot find server~

masa : 5.51 pm
tempat: bilikku~
suasana: bunyi deruman bas UMS~..


.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.


topik ape ek nak berbicara ari ni??
emm....
okehh..

first at all...

credit to my 3rd bro..

sbb byr bil broadband yang tertangguh 2 minggu kot..
huhu..
macih be..

bule depe buleh bayar lagiii..

hehehe..
ader ke patut..

bukan apa..

sebab x kuar pg bandar KK sejak sebulan menjdi penghuni di sabah..
nak cakap sibuk..
iya..iyalah...

nak cakap takut nak kuar soram..

ye.
memang tepat tekaan anda...

10 markah...

al kisahnya...
terpaksalah abang yang jauh di sebalik laut cina selatan yang pegi bayar...
dan...

untuk penghargaan..
meh Ada perkenalkan abe dehh...




nik aminuddin nik abdullah
pelajar separuh masa uitm

sudah kawin

isteri beliau.. kak chik..
anak: nik iyad hakimi yang sangat auta..
[owhh..ni iklan periuk nasi sebenarnya]

dan lagi...
bohot2 syukria kpd my eldest brother gak...
sebab disaat ptptn wat hal..

beliau dengan senang ati menyapport [marah la mrs tan klu tau aku munah bi] kwanganku~..

gambar???
banyak lajok gambar abe..
sapa Ada x tau nak pilih mana satu...

link je la kat sini sapa nak berkenalan yee...
tapi...

harus diingat bahawa beliau sudah berkahwin
isteri beliau : kak long
anak 4 dah...
dan
seorang tok lawyer[ Ada loywar jugakk..tapi loyar buruk la]
caring tapi bengkem...
hahahha...

ermm..sebelum lupa..
tQ gak kat oram2 kolumpur..
sebab memenuhi akaunku..hihihi..
dan maap lah sebab x dan nak gi kelih masa mari sini..
cBuk nga program PMi09...
x pow..
mari lain kali plop..
mari blako dehhh ('-')...

beruntung ado adik bradik yang bleh wat kecek kiroo~

apa masalahku ini...
hau lahh...

k la..
next !!

kita sentuh skit pasal citer hangat nih...
ape lagi...
H1N1 lah..
U tikah tutup dos..
U abe E tutup dos..
ums jah masih bertahan..
dengar citer pljr civil dah 2 org +ve H1N1..
aii..kesian tol..
dan yang turut kena tempias kitorang yang kat SKTM la..
tapi x pe lah..
arap semua bleh jaga diri ek..
klu demam..sila la pg klinik..
klu yang batuk..
makan ubat batuk..ye..
we scare but we care..
keadan kat sini pom ramai dah yang bertopeng..


mrs kakashi..
hehehe


yup..protection...
sapa nak topeng free pg la pejabat am SKTM...
kat sini pom sangat berjerebu..
sampai..
gunung yang tersergam indah pom dah ilang dari pandangan..
semua kelabu...
ilang satu nikmat mata...



ok lah...
tak tau nak tulis ape lagi...
owhhh...
laptopku sakit jiwa

printerku
sakit jiwa..
nasib baek jiwaku still ok...
hehehehe...
alhamdulillah...

Saturday, August 1, 2009

buat kau dan jua aku..


masa : 12.33 am
tempat: di suatu tempat
suasana: burung2 berkicauan~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

selama ini ku mencari-cari teman yang sejati buat menemani perjuangan suci...




maaf teman bila kita tidak sehaluan..
maaf teman bila aku sering bertindak songsang..
maaf teman bila bicaraku mengguris kalbumu..
maaf teman bila perlakuanku menjengkelkanmu..
maaf teman jika aku sering mengganggumu..
maaf teman jika aku sering meminta pandanganmu..
maaf teman jika aku sering mencari perhatianmu..
mungkin aku sekadar mengimbau memori lalu..


yang pernah berlaku didalam duniaku..
tapi ku tahu..kini dan dulu tidak akan berlaku..
ku hanya mencari sebuah perlindungan di sebalik kekuatanmu..
mungkin juga mencari sinar di samping cahayamu..
yang pernah ku hilang dulu..
ku sanjung ketenanganmu..
yang senang menghadapi semua itu..
pintaku agar kau dapat tahu..
aku tak sekuat yang kau mahu..



.....................

ya Rahman..ya Rahim..
Kau mengetahui apa yang nyata dan apa yang tersembunyi..
dan Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini berkumpul kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhiMu, bersatu memikul beban dakwahMu,hati-hati ini mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu, maka Kau eratkankan akan ikatannya. kekalkan kemesraan antara hati-hati ini ke jalanMu. penuhkanlah hati ini dengan cahaya RabbaniMu yang tak pernah kunjung malap. lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan iman dan keindahan tawakkal kepadaMu. hidup dan suburkanlah hati-hati ini dengan ma'rifah tentangMu.jika Kau matikannya,maka matikanlah pemilik hati-hati ini sebagai syuhada' di dalam memperjuang agamaMu.
ya Latif..
Engkaulah sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong..
maka,
Ya Allah..perkenankanlah permintaan ini..
ameen...

Sunday, July 5, 2009

MsM 09/10 beSt !!!

masa : 11.20 pm
tempat: kg A blok B
suasana: tenang~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

Dengan berakhirnya perarakan keluar dewan sempena majlis malam persembahan bakat, maka tamatlah suda minggu suai mesra 2009/2010..

maka dengan itu jugak...para PSM dapat la menarik nafas lega ~..fuhhh...
bereh dos blako ...

ermm..
perasaan bercampur baur..
lega sebab sume dah settle??
gembira sbb esok x payah bangun awl??..
sedih sebab dah x de makanan free??..
kecewa sbb x dapat ngorat junior??..
hu~..
aper2 je la korang..
yang penting...
kami..
PROSAM
berasa sangat teruja dengan MSM 09/10
sebab kat sinilah segala pengalaman pahit manis ditimba bersama...
sekalung ucapan tahniah buat tuan pengarah MSM
---> Azizul Julirin
best dapat berkongsi rasa dengan semua ahli PROSAM..
TQ buat semua..
fanshuri aka pengarah PROSAM..
kak rahmah..
chuah
masuk chuah..
kak baby
wahab..
aton..
syatirah..
peggy..
kak nawarah..
abby..
kak jum..
syafiq besar..
shafiq kecik..
ah long..
acap..
jeff..
akmal..
khairul..
faezan..
kak rozie..
siva..
naim..
eima..
fong..
sugu..
kak yusra..
chen..
J.R..
kak liza..
debbie..
elly..
dan x lupa gak..
--> kak mas dan abang mat NOr..
before 4get..
sekalung tQ untuk
wan & man
peneman dikala kerja angkat mengangkat di atas pentasss~

hmm..
biar gambar2 ni yang menceritakan segala2nya...



muka ceria semuanya..
1 sebab jaga kat terminal 2..
2 sebab nak jemput adik2 baru sampai..
3 yang penting..x borinkkkkk !!



bos turun padang untuk sambut adik2 baru..
dari kiri: ah long, don, Ada,Ema, kanda hasra, AJ, abg mat nor




sedey..
tunggu punya tunggu..dua tiga oram je yang turun kat terminal 1..
punya la borink sampai kitorang buat decoration baru untuk sketing meja..
cantikkan..mestilahh..
sebab mr shafiq at the terminal..bkn mr eric in da house....
" pandangan pertama adalah penting.."kata beliau masa post moterm baru2 nihhh...
"ok luCuuu~"...


pandangan dari sudut seorang ursher pentas...
aisehh..
sempat tngkap gambar ekkk...
untuk menghilangkan semua rasa di jiwa..
my phone camera is not bad !..


beliau BUKAN seorang emcee..
tapi seorang runner pencen...



focusss !!
masing2 tengah mencari idea dengan cara masing2..
fans..chuah..JR..siva..




sapa cakap kitorang x penat..
x caya tengok la sdiri...

semua untuk korang..
tau..


"ketak tangan cek nak tuang ayak untuk VIP..."
tapi..ape bleh wat...
ni sebahagian daripada kerja ursher pentas...




malam sebelum malam terakhir MSM di komplex sukan UMS...
semua happy..
sahut cabaran NC
-kampus ceria-~...

ORrITE ! guna nada AJ~

==================

credit to chen for pictures..
n
credit to me for editing..
aiseh..nak ugapp~

Tuesday, June 23, 2009

induksi PSM09/10


masa : 10.59 am
tempat:kg D blok B
suasana: semua org tengah rehatkan diri + curi masa sebelum aktiviti seterusnya~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

secerah mentari selembut bayu seceria pelangi seriang burung berkicauan

what day is today?? ermm..
today is my 21st years old..
thanks God for giving me a life once again..
~~~


peace !!!


sekarang ni diri ini berada di bumi Sabah negeri bawah bayu untuk menikmati training sebagai seorang Pembimbing Suai Mesra sesi 2009/2010 yang berkualiti sebagai persiapan ke arah Minggu Suai Mesra 09/10..
nak tau sapa tuan pengarah msm kali nih..
ye beliau..
exco kepimpinan dan latihan mpp-saudara azizul julirin
dan
timb pengarah adalah kanda mohd hasra ibrahim..

bleh tahan jugak ye program induksi psm nihh...
berlangsung selama 5 ari lebih kurang ..
start 19 jun 2009 samapi la 25 jun 2009..
ari ni merupakan ari yang ke 3 diri ini dsan rakan2 diasah dan di'toche'...
letih tu memang la..tapi bestttt !!!...
blakang parang kalau diasah lagi kan tajam..



antara aktiviti yang best berlangsung mcm ice breaking..
betul2 pecah ais tuuu ~...
aku merupakan ahli group yang ke 6 daripada 20 group...
bayang kan la berapa jumlah psm...ade hampir 400 org...
owh..
kat sini aku berpeluang berkenalan dengan kawan2 dari ums-KAL spt lan..hanis.. lim szu peng..
dari kampus induk plak aku berkenalan ngan tonny..ieqah..cyril..willy..siew ping..syntia dan biha..
mereka ni adalah members group 6 la...
dan fesi kitorang adalah abg muhammad nor- seorang exco mpp bahagian projek dan protokol..

dan dila..
dan abg sharul..
happening habess kitorang punya group !!!..

hadui..
seharian jugak la kitorang explore UMS nihhh...
dari kg cd ke bgnan PPIB..
pastu ke library..
pastu pegi kat tangga canselori...

berenti solat n makan kejap..
pastu sambung balik pmainan explorace..

jalan lagi pegi masjid..
pastu pg kat pintu masuk utama UMS..
pegi lagi DC..

huhu..penat...
peluh..keringat...klu ditadah..rasa boleh tu buat kolam ikan air masin...
pastu plak...
kat setiap check point yang kitorang pegi tuh..
ade2 saje fesi nih suh buat...
dan paling x tahannya..pakcik2 keselamatan pom join skaki buli kitorang !!...
fuhhh...ape bleh buat... BISA DIATUR !!..tu la moto kitorang...w/pun penat..buat jerr !!..
apa yang penting???..KERJASAMA !!!
sbnarnya ade motif disebalik jalan2 cari barang nihhh..

contohnya :: aku bleh tau sikit sebanyak pasal diri ahli group...

kitorang berborak-borak sambil jalan pegi ke check point...

tanya tu..tanya nihh... jadi penat pom berlalu pegi~...





"SATRIA ENAM !!
GO..GO..GO.. !
SATRIA ENAM !!
FIGHT..FIGHT..FIGHT !
SATRIA ENAM !!
YES..YES..YES..!
KITA BOLEH !
BISA DIATUR !!"

nila yell kitorang yang selalu kitorang laungkan dengan penuh perasaan..
sapa2 yang dengar mesti puji punya !!..

hmm..
pada ari yang seterusnya kami dikehendaki ke ODEC..
berjalan kaki..ade la lebih kurang satu jam kami berjalan..jauhhhh~
tapi kami steady jerrrk..
kitorang ke ODEC bukan sesaje je..
tapi ada tugas menanti..sambil irup udara pantai yang sepoi2 bahasa..
tugas kitorang adalah mencari mt2..me2 msm09/10 dan dapatkan tandatanagn mereka..
huiii..teruk betul kitorang dikerjakan...
kawad kaki..
teka nama orang..
main teka teki..
dan paling x tahan kena nyanyi lagu tema GEMURUH dengan awalan dia huruf T..
bayang dan cubala sdiri camana bunyi nya..

" tita tetemu tentak ditalbu
tastat tang tertimpan tematin tu tutu"
sampai abisssss !!

adoiii..
tapi paling menarik kat pengarah bahagian pendaftaran dan persembahan
camni..
dia kasi sehelai kertas saiz lebih kurang saiz exersice book tu suh kitorang buat lubang yang bleh muat semua ahli..
adoiii..camana tuhh???
tapi mujur la ader antara kitorang dah penah buat..
jadi..
bisa diatur ~...

dan
tiba pembahagian bahagian masing2..aku tertaklif sbg psm bahagian protokol dan sambutan pelajar..nama pendek dia PROSAM..
pengarahnya: mr YDP kg ku anugerah bestari - mohd fanshuri badaruddin dan beliaulah abang SISWA ! msm zaman aku dulu2 [aiseh..mcm la dah lama benar]
aii..pelex ugap sbnrnya..sbb seingat aku x de la plak aku isi dalam borang dulu bahagian ni..
compius ugap...tapi pape ppom..tugas tetap tugas..dan kena lah laksanakan dengan baik..
wpun...aku ade 0.1% ilmu protokol yang aku kutip masa MJM dlu..huhu~...


assigment yang kitorang kena buat sebelum kondak msm...huhu..huru hara kitorang kejap..teringat fan ader cakap " tanpa sebarang persoalan ,saya nak semua pegi tukar baju formal dalam masa 15 minit". waktu tu baru je dapat tau kitorang dapat bahagian ape2..

Lagi naik semangat apabila tuan pengarah msm cakap pemilihan kitorang nih adalah pilihan yang sudah ditapis berkali2..baut suka2 je nak pilih…insyaAllah..moga2 aku adalah pilihan yang tepat…amiin..

Dan ari nihhh..

Aku diberi kejutan oleh teman2 seteam yang aku x kan lupakan sampai bila2..

Tadi kitorang berjalan merentasi onak berliku untuk masuk ke hutan kat UMS nih…

untuk menawan puncak UMS…kononnya…

Terharu aku pabila diorang tiba2 wish happy bufday masa sampai kat puncak UMS tu…

Konon cakap nak buat yell la waktu tu..

thanks guys sebab ingt ari nih ulang tahun kelahiran ku…

dan mungkin ini antara adiah yang termahal yang akan aku kenang sampai bila2..

jarang2 orang je dapat ucapan camtu kat atas puncak UMS nihhh..

hehehheh…

dan yang best lagi..

aku adalah org yang ke 89 yang sampai kat puncak tu ikut bilangan yang kanda Hasra bilang tadi…

yes..yes..yess....


lagi kejutan…

masa dalam dewan kg cd aku sekali lagi terfemes

baru je sampai dewan ..pastu duduk relex dgn team members sambil minum air..

tetiba je abang yang pegang portfolio pengangkutan mengumumkan nama aku supaya naik pentas..

aikkk..aku ader buat pape yang salah ke??...

huahua…

heran + ajaib + berdebar + blur = entah la blalang…

no idea kjap kenapa aku kena panggil…

dah la soram2..

kan kena toche kat depan tu soram2..

mau x ye aku nangis kat situ…

berdebar la gakk..

tapi ..

jeng..jeng..jeng

benda lain la jadi..

abg tu buat announcement ari ni bufday aku kpd hadirin sekalian…

oooohhhh…

buat berdebar je tadi…

ade gak yang amik berat eee…

thanks buat semua psm ..fesi2..mt2

sebab sudi nyanyi lagu hepi bufday to u untuk saya..

terutama abg tadi tu

saya sangat hargai…

dah la pecah botol budu tadi..

hahhaha..

klaka ugap ek klu tetiba je kena cakap..

abis rosak tatabahasa..

ayyyoooOoo…


ni last perhimpunan pagi yang dikelolakan oleh pengetua AJ..
ramai betul cikgu2 baru sampai~
but better than pecah frame..kan~


p/s:
thax kpd semua orang yang antar msg wish me happy bufday...
and happy bufday untuk nila dan sHafiq
yang menyambut ulang tahun kelahiran semalam...

Monday, June 15, 2009

the secrets of June's member

masa : 11.14 am
tempat: shui fan zai
suasana: angin sepoi2 bahasa + pagi yang tenang~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

secerah mentari selembut bayu seceria pelangi seriang burung berkicauan

errmm..
ni dah minggu ke2 untuk bulan 6 kan..
bersamaan 15/6 bersamaan 21 jamadilakhir 1430H
bersamaan gak ngan bufday kak na..
my dearest 5th sister..
sebenarnya kat umah ader 4 orang yang berkongsi bulan kelahiran yang sama..

5th sist --> 15hb
the naughty princess; the 12th --> 23hb
wak Kriey; 8th bro --> 26hb
&
dari pandangan mata; 2nd bro --> pun 26 hb

klu kengkawan2..
pun ramai gak lahir bulan 6 nih..
so..
bulan 6 memang special..
bulan yang terang..
ombak pom beralun tenang..
patut la aku tenang..
heh..koya la~
......
tapi sama ke perangai ahli baiti nih...
cam semua kontra jerk..
ermmm..
lets check it out !

LAHIR BULAN JUN

    • Berfikiran jauh & berwawasan
    • mudah ditawan krn sikap baik
    • berperangai yg lemah lembut
    • mudah berubah sikap,perangai idea @mood
    • idea yg terlalu banyak dikepala
    • bersikap sensitif
    • otaknya aktif (sentiasa berfikir)
    • sukar melakukan sesuatu dgn segera
    • bersikap suka menangguh-nangguh
    • bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik
    • cepat marah &cepat sejuk
    • suka bercakap & berdebat
    • suka buat lawak & bergurau
    • otaknya cerdas berangan-angan
    • mudah berkawan & pandai berkawan
    • org yg sangat tertib
    • pandai mempamerkan sikap
    • mudah kecil hati
    • mudah kena selsema
    • suka berkemas
    • cepat rasa bosan
    • sikap terlalu memilih & cerewet
    • kurang mempamerkan perasaan
    • lambat nak sembuh apabila terluka hati
    • mudah menjadi eksekutif
    • suka kepada barang yang berjenama
    • kedegilan yg tidak terkawal
    • sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya


errr..ader la yang lebeh kurang skit2..
ni adalah hasil kajian Dato' Dr Fazillah Kamsah selama 10 tahun ye...
bukan ku reka cipta sendiri...
hehehhehe...
.......................................................................

tapi..walau camana pun kita..
sekali pun ade banyak kelebihan ....
kita tetap hamba yang kerdil dan hina di sisiNya yang Maha Besar...
jesteru itu...
bersyukurlah atas segala nikmat yang dikurniakan Allah...
sesungguhnya kelebihan kita pada hari ini merupakan pinjaman dari Allah SwT...
renung2kan dan selamat beramal....

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...