marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, May 31, 2009

paSti



masa : 9.03 am
tempat: shui fan zai
suasana: pagi yang tenang~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

secerah mentari selembut bayu seceria pelangi seriang burung berkicauan

ceritanya sebegini..
pada suatu pagi yang mendung..
saya dan atikah merangkap adik yang ke 13 belas
melewati Padang Perdana yang berdekatan dengan gelanggang seni dengan menaiki Scooter kesayangan dengan kelajuan kurang dari 60 km/jam walaupun jam menunjukkan hampir pukul 9 pg..[acara dikatakan bermula jam 8.30 pg~]
tujuan kami ke sana adalah untuk menyaksikan pertandingan sukan antara PASTI di seluruh kelantan.. dan lain2 sebab adalah..
saya dan Atikah menjadi jurulatih bola jaring bagi pasukan adik2 perempuan pasti kawasan pengkalan Chepa dan menjadi jugak sebagai 'juruletih' yang melayan kerenah adik2 yang kecik + nakal tetapi comel itu.. mujurlah kepakaran kami dalam melayani kanak2 ini peringkat pro sebab..
kat rumah, kami dah pum mempunyai 17 org anak buah yang buassssss !...
maka dengan itu...
vROOOOooMmm.....
owhh..Iwa dan hakimah --> jalan suda ngan kak Na



akan tetapi..setibanya kami disana...
hujan rintik2 air bergelora~
errmm..




maka dengan itu..
sebab x bleh pegi jalan2 sesuka ati..
maka..
operasi posing memosing pun dijalankan seperti biasa~heh !



walaubagaimana pun..
hujan tetap berterusan..malah bertambah lebat...
isssshemm...






oleh yang demikian..
kanak2 rebina mulai membuaskan diri..
demi menjana ketenteraman awam dalam keadaan kurang tekanan diri..
saya pun mengajak kanak2 untuk bermain..
yeaahhh..


"tom tom tumbuk
tom tumbuk mayang didih
pecah sebutir pecah semua~"

bermain sejenak sementara menunggu pengumuman seterusnya




"diminta semua supaya ke Dewan Jubli Perak dengan segera"..
maka dengan segera..
kami ---> cikgu2, jurulatih2 dan iwa, mc mah, ummi2, ayah2
membawa kanak2 ini ke DJP...




sempat berposing dalam ujan..
meme x leh lepo nga kemera sikit pom nihhh !





putra2 PASTI..
ujan sedikit pun x melemahkan semangat mereka untuk menjadi lesu..




putri2 PASTI
x kesah pom..





suasana di dalam Dewan Jubli Perak
berduyun tiba~..
bergema sekejap dengan laungan Asma Ulhusna
oleh adik2 PASTI kawasan PC




jurulatih ke'frust'an sebab x leh tengok adik2 didik beraksi

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Disebabkan hujan lebat tak henti-henti, maka pihak penganjur membatalkan sukan pada hari tersebut. Ada kemungkinan sukan tersebut ditunda pada hari yang lain...

teruskan bersama www.adaabdullah.blogspot.com untuk cerita seterusnya~
* err..aku bukam jadi jurulatih rasmi poMmm

Wednesday, May 27, 2009

rahsia B.U.D.U



masa : 9.03 am
tempat: shui fan zai
suasana: pagi yang tenang~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

secerah mentari selembut bayu seceria pelangi seriang burung berkicauan

hari ni..
kita akan bercerita mengenai
makanan feveret oram kelantan..
khususnya orang2 kat teratak NLSB
BUDU aka sos bilis
apabila sebut jerk pasal B.U.D.U
oram luar celup’ akan oyap
" budu?..nak mutoh sero make !.."
"busuk lah bau budu !!"
"gapio budu??..ore zame loni dok make doh..ore make pizza doh loni.."
dan apa2 yang sewaktu dengannya..
berlainan situasi di rumah..

pabila menjelmanya hari jumaat..

makanan yang selalu terhidang adalah...
BUDU sebagai menu utama
disamping..gulai sayur lemak..ulam-ulaman yang pelbagai..ikan goreng..dll
dan akan terlihatlah..
m
c mah cuoh budu macam dio tengah cuoh gulai dalam pinggan dia..
une klu buleh pingge pom dia nak jilat..
abe mie..nasik lepah tambah tambah lagi..
yang lain~
" budu abih..cepatlah tamboh..."duk nyuruh ore jah kijoe~
sampai nasik seperiuk (7 cetong) pun kena tanak yang baru sebab sof2 dapur x make lagi sebab jamu oram balik masjid.....
+++p/s: cerita ini tidak berniat untuk menyifatkan bahawa ahli bait suko make sapa x ingat dunia..tapi memberi penjelasan bahawa budu itu meme SEDAP SENGOTI ! +++




okeh la..
oram slalu komplen
"make budu sokmo..tahu x make budu buleh jadi benok..bebal..sebab proses pembuatan budu x bersih.."
dan banyak lagi komplen..kade2 buleh timbul keraguan diantara kita..
tapi..
klu proses pmbuatan kicap ko.. sos ko..
x dijadikan isu..sedangkan cara adalah sama..
iaitu
dengan cara penjerukan ..atau pun peram..
okeh la..untuk membuka mata insan2 yang kurang tahu pasal budu..

menurut kajian para ahli pemakanan berkhasiat jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Jerman
kandungan budu mempunyai :-

  • gluthaione yang menjadi antioksida untuk mengeluarkan sisa toksik dan meningkatkan daya tahan tubuh(immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit merbahaya dan dapat menghalang kanser
  • zat antibakteria penyebab cirit- birit(diarrhea), penurunan kolestrol darah, pencegah penyakit jantung dan hipertensi.
  • zat yang mudah dicerna, diserap dan dimaafaatkan oleh tubuh berbanding jenis protein yang lain

budu juga didapati berpotensi untuk:-

  • melawan radikal bebas dan dipercayai mampu menghalang proses penuaan (sabik tu mc mah x tua2 pom) dan mencegah terjadinya penyakit degeneratif seperti aterosklerosis, koroner jantung, penyakit kencing manis, kanser dan lain2 lagi pada peringkat awalnya.
  • MENINGKATKAN IQ KERANA IA MERANGSANGKAN SEL2 OTAK DAN AKAN MEMPERKUKUH IKATAN DI ANTARA NEORON2 SERTA MENGUATKAN IKATAN DI ANTARA NEORON2 YANG LEMAH


* sapa rasa kembung perut atau mengidap gejala flatulensi pom buleh make budu sebab dalam budu adow vitamin larut air (vitamin B kompleks) dan vitamin larut lemak (vitamin A,D,E,K) yang boleh membantut pertumbuhan bakteria raffinosa dan stokiosa.

hmm..banyak lagi benna khasiat dalam budu nih..klu x cayo..try la search dalam internet kow..manow kow..
lagi mesti odow ore oyak..
"olohh..tu kajie ore amerika..
pok dio mano tahu suci bersih halal hare.."
klu gitu...
digalakkan anda sendiri yang pergi membuat research pasal budu ni...
patu..
oyak la sini etep deh..
x baik plop klu tahu tapi x oyak..
sepertimana
Afareez Abd Razak ah-Hafiz dapat membongkar kewujudan dan rahsia sebenar pejuang agung..
benarkah Iskandar bukan Zulkarnain ??
..
aihh..
apo kena mengena ngan rahsia budu???


.......................................................................


empunya diri sendiri ini plak dengan budu ni x de la sampai tahap une atau mc mah..

tapi...

klu dihidangkan jugak..tertelan gak la air liur..

sebab..

BUDU IS ONE OF MY FAVOURITE maa..!!!


sumber cerita diambil daripada >>> majalah muslimah

bil 210

(BUKAN COPY AND PASTE semata-mata ye puan2 dan tuan2)



Friday, May 22, 2009

bufday gurl..


masa : 12.32 am
tempat: shui fan zai
suasana: dibawah sinaran kuning lampu tidorKu~..


.:BISMILLAHIRAHMANIRAHIM:.




"Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Mc yang..
Allah selamatkan kamuu.."

21 may 2009..
mc yang menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 21..
selamat hari lahir Yang...

so,

this is the story about me n H.E.R
who??
hmm...
one Of
my bEsTFriends in da world..
s.i.t.i.m.a.r.i.a.m.b.i.n.t.i.m.o.h.d.y.u.so.f.f

wanna listen???...
of coz..
here we gooOOoo...

i met her long2 time ago..
ader la 8 tahun yang lalu..
bertempatkan di..
MMP..
maahad muhammadi perempuan..
bersama 5 sahabat2 yang lain..
ape yang special sangat mengenai mc yang???...
hmm...
dalam banyak2 kawan..
dialah yang paling
rapat..
sehati sejiwa..
mudah berkira..
x penah bermasam muka...
walaupun perangai masing2 macam langit dan bumi
berbeda..
.........

huan zhu ge ge..
ming zhu ge ge..
watak2 dalam my fair princess yang berjaya membuatkan kitorang
berkongsi rasa dan minat yang sama..
adapun begitu...
kitorang selalunya berenam..
coz..
dalam masa diri ini bersama2 mc yang..
ain..aina..rody n pyah
menjadi akrab pada tahun yang sama..
jadi terhasillah...
6 people in one team..
aku merindui saat ituu..

berbalik kepada cite bersama2 mc yang..
kitorang join BBT
[biro buku teks mmp]..
masa f1 selepas kak Asma'a offer
diri ini untuk jadi ajk yang baru..
saya pun berkata: klu saim Ada nak ugap..bereh jahh..
dan mc yang pom masa tu dapat offer dari kak munirah untuk join bbt..
alkisahnya..
kitorang menjadilah ajk bbt yang penuh dedikasi...
.............

pernah orang2 sekelliling slalu tertukar aku ngan mc yang..
padahal aku dengan Yang langsung berbeza..
contohnya dari segi ketinggian...
beliau zirafah..
aku kancil..
tapi tetap menjadi kekeliruan kpd budak2 sekolah terutama junior..
ade ke patut???
panggil aku..'kak yang'..
panggil mc yang .. 'kak ada'..
ermm..
layann...
err..ustazah pom pernah gap kata kitorang kembar...
ader rupa ker???
heee...
kitorang penah sekelas skali masa remove class..form 1..form 2..
buat keje bbt pom sesama
gi cc pom sesama..[chatting mania suatu ketika dahulu..hee~]
gi tusen pom sesama..--->[menjelajah tusen2 di sekitar kb]
gi klas tekwondo pom sesama -->[mc yang jadi peneman]
gi derat pom sesama...
study pom sesama..
stay back kat skoll pun sesama..
gi tamrin pom sesama
patut la orang tertukar..
selalu bersma...
ooooOOOooo...
tapi masa form 3..four..five..
keadaan terus berubah...
lebeh2 lagi Yang di account stream..
aku plak..
science streamm....

........................

masa form 5 kitorang penah merancang...
klu bleh nak masuk matrix atau u sesama...
yela...lagi besh klu still sesama...
tapi manusia hanya merancang..
hanya Allah yang mementukan segalanya..
w/pun rezup spm lebey kurang sama jerk..
tapi..
mc yang dapat sambung study kat kolej matrikulasi kuala nerang, kedah..aliran akaun..
aku plak..
kolej matrikulasi kulim, kedah..aliran sains fizik..
wpun x sama matrix
yeahhh..
tetap sama..
di bawah satu negeri..dan kedua2nya dibawah tanggungan MARA..
ok la tuuu~...
kita produk MARA rupa2nya Yang..
heee..
....................

after matrix..
mc yang continue study kat UUM
Universiti Utara Malaysia..
jurusan..sarjana perakaunan..
aku plak..kat UMS..
Universiti Malaysia Sabah..
jurusan..sarjana sains komputer-pengurusan sistem dan rangkaian..

...................................

hmmm...
nak dibagitau kat sini..

"sesegar hijau daunan
begitulah kita diibaratkan
tiada siapa yang bisa memisahkan kita
antara
kita semua"

"ukhuwah yang terbina
persis sekuntum bunga
mestipun kini kita terpisah demi rahmatNya
namun cebisan kenangan kita sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu menjadi memori kau dan aku"

"mereka bilang kau tak punya apa2
namun bagiku kaulah kisah silamku
cerita lama kisah kau dan aku"


yang..
sama2 la kita berpesan2 supaya kita sentiasa berada dibawah naungan rahmatNya..

"Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya
Menjadi perhiasan di dinding

Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya
Menjadi perhiasan dimeja tulis

Oh kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi umat semesta"

lot of love,
true friend..me*


Tuesday, May 19, 2009

A happy..happy DaYYYYY... :)


masa : 1.45 am
tempat: shui fan zai
suasana: malam yang gelap~..


.:BISMILLAHIRAHMANIRAHIM:.

today..
hmm..what happen todayy???..
hheehhehhe...
kami telah menjalankan aktiviti tanpa dirancang..
iaitu..
pergi bermain-main di Al-khazaain..seorang Tok loYar [lawyer]
main ape??..
hehehe..
sebagai seorang yang sedang meningkat dewasa..err dewasa??!
rasa amatlah kelakau klu bagitau kat oram..
bahwa..
kitorang
[ranking umur 21 thn dan kebawah]
-Ada, tikah, iwa, mc Mah..
dan bersama
anak2 sdara yang bertuah
[ranking umur 9 thn dan kebawahh]..
bermain..mainan tradisional melayu..
alah...
yang macam dalam citer musang berjanggut tueee...

"nenek..nenek si bongkok tiga..
siang mengantuk malam berjaga..
mencari cucu di mana ada..
nenek nak kawin dengan anak raja.."

tidak kah itu suatu ke'gom'an tahap kritikal????..
tapi pape pomm..
cam ni lah..klu smua bkumpul..
x cagho dos ko oram lainnn~..

- x lama agi kna kontrol dos skit mainnnnn-
tua dosss...
aaahhh...




sempat berposing2 lagiiiiii~




cik wa terkena jadi nenekk...
hahahha...
x kira kecik ko besar kow..
smua kna jadii...
majdi semangat sunggguhhh !!!



orang sakit buleh ugappp...nak ikut sama..
tapi sebagai juru kelih jah la ...
sian ko Angahhh....



klu di biarkan nih..
melarat la aksi soram2..
abe pom kena jadi nenek kowww???..
atuk x dok ko???..



" lepas main kita buat ape kanak2???"..
" posinggggggg" jawab mereka beramai2...




dua peringkat umur yang berbeza...
soram bawah umur..
soram lagi terlebih umurr...
aiiiyyyaaaa...



p/s : posting ini ditujukan khas untuk UNE ..
hahaha.. x jeles kooooOOOOoo ??????
x se balik agi koooooooo???

Wednesday, May 13, 2009

my hoMe..my Home...

masa : 11.43 am
tempat: ruang keluarga NLSB
suasana: bising bunyi TV [teme kimi tengok Tv~]..


.:BISMILLAHIRAHMANIRAHIM:.


11/5 jam 21.15..
tiba di airport Sultan Yahya Petra KB
sapa yang amikk??...abe Yie...
Nga gapo..HiLUX..aik..keto baru??..owhhh...ayah baru beli..untuk kemudahan pg Cucuh Teri kot~..

11/5 jam 21.30..
sampai kat umah..
che'..ayah..
not at home..
they went to turkey for fortnight..
sob..sob..sob..
x dan jumpa...
sbb che' nga ayah gi masa aku duk kat LCCT..
sedangkan che' n ayah bru btolak dari kb ke KLIA...
wuawuawua...
mata ku mencari2 muka2 yang errr..
[aku rindu kah sama mrk ini]...
abe E..
dabeii..
mc wa..
mc mah...
aik..mana hak lainn...
m kah..
abe Lie..
Une..
abe Mie...
kak Biey n Abe Zain...
Skalo2 muka nih lah yang menjadi penetap di mahligai NLSB nihh..
hak lain po..
kak Na n abe Ya n ank2..
kak niey n abe nazri n auni..
abe Yom n kak Long n anak2..
abe wie n kak Ngah n anak2..
abe Din n kak Chik n kimi...

meme ado umah masing2..

huh..budak2 ni bleh wat donno jerk aku balikkk...wat macam I baru balik skoloh...kelih gitu jah..huh....sajo lah tu~..[narat nak tunjuk sangat exited...takut jatuh sehe kalihh..]
anak2 buah yang dirindui slalu mari kat umah mengerumuniKu...
" cik da..cik da..."
huahua...
baru rasa best...

11/5 jam 10.45 malam
wah..
sleep on my beloved katil..
in Shui Fan Zai..
althought my Shui Fan Zai quiet different than 2 years ago..
but..still can sleep tight..
night everyOne....ZzzzZZzz...

12/5 jam 7.15 pagi
kak long called me when i was keeping and tidy kitchen..
" kak long kna gi KL dua ari nihh...nati kul 2 kak long suruh abe lie ata..
Da x dok wat kijo dihh...
nati ...
esok..
buleh Ada mari umah..tengok2 majida nga majdi sebelum mok su Poh mari...
pah tu ..Da ata majida gi PasTi.."
aku apo agii...
"berehhh"...
lama dok gi jale umah abe Yom Kak long yang jaraknya...
kalu sepelaung pom dengar..heheheheh..
jungjung kasih... I rela...
and after my Tokku Som...i meant my nanny took her breakfast..and swept floor a little bit..
i went to kak long's house..
jale..jale..jale...
" majdiiiiiii..."
huahua..
rindu lah ko anak buahku yang buas nihhhhhhh...
pastu...
bawak majdi gi umah...
tiba2..ternampak Mak Su Lah...tengah pegang seorang baby..
" anak sapa ni Mok Su??..."
heran ugapp..
sekak bilo Mok su ado anak kecikk...
rasa Irsyad hak paling last
stakat nihhh...
amati muka baby tuhh...
po cam kenal jah..po muka sapo ehh..
la..muka Amad AtiQ pom Ado..
aRisYa poM adow...
la....amani Tasnim rupanya...
anak abe Wie kak ngah hak aku tinggal 5 bulan yang lalu...
huahua..
dah besa' dihh..
duk bual2 nga Mok su...
pastu..
gi dapur..
kak ngah oyak nak masok dumahh...
yess !!!..
x perlu aku bersusah payah nak masak untuk kekanda2 ku yang aku sure..
klu aku masak confirm kena kutuk punya...
mace la x kenal balako~...
masok3..ngan kak Ngah n Mok Su...
goge..goge kat dapur...
sapa terhasil la...
sotong masak merah nga kerabu perut...
huii..
kecur air liurr...
kalu duk kat ostel gap..
ari2 menu..
ikan sardin..telur goreng ..dan sayur kobis goreng...

12/5 jam 2.30 ptg
naik atas..masuk Shui Fan Zai..
alahai...lupa nak kemas biar jadi ok skit...
so...
demi meneruskan kemandirian hidup...
w/pun penat sbb nyipe dapur..
tetap meneruskan ugap perancangan untuk kemas bilik..
tetiba jerk..
rel langsir jatuhh...
huh...
letih dos nihhh...
last2 biar jela..
klu mintak tulom kekanda2 kesayangan pom...
haramm...
x kan punya nak buat..
kenal dos lakowww...
so...
goge..goge..duk ngejah dalam bilik..

12/5 sebelah petang
turun kat bawah...
terasa lama dos x merempit ngan Skooter...
"wa..anok kuci muto duk mano...metta..nak guna.."
"nak gi mana???"
" tahuuu..."
"nak gi etep" kata si Iwa smbil tutup terus buku sejarah form5
huh..tekke la tuh..baco x masukkk...
maka arkiannya...
dapatlah aku merempit motor skooter kesayanganku yang hampir hancur itu dengan kelajuan 20km/j...merempitkah begitu ????...

12/5 jam 8.00 malam
abe din buat rancangan make dinner kat luar...
ape agi semua orammm...
horeyyyyyyy la...
oram mo blanja...
hehehehehe...
maka...
berangkatlah kami dengan menggunakan 2 buah kenderaan darat...
abe din bawak pajero..
abe yie bawa kembara...
makan dinner di HERITAGE..
balikk...
tido'..
iwa..teruskan malam beliau dengan membelek buku sejarah..
sbb... esok exam sejarah mid year..
gambateeeee!!!!!!!..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

13/5
bangun pagi gosok gigi...
solat subuh...mandi2...
opsss..
lupa...
gi umah kak long....
majida baru siap mandii...
majdi sedap tido agii...
ngenak2 skit...
patu dio pom bangun..
mamai2...
"ayahh..ayahhh" sambil garu2 palo dio..
sengih aku n jida...
siap mandi majdi...
aku dan anak2 buah pom berjalan untuk ke rumah..
patu antar jida gi PASTI al-Ahmadi kg Tebing Tinggi...
patu...sebab Tokku Som gi bermalam umah ayah chik..
maka, x yah la aku temankan beliau makan...
bo stakat abe E..
sila makan seorang diri lahhh~..
ambo nak nyapuh dulu~...
maka sapulah aku dengan kelebaran ruang tamu..ruang keluarga..ruang dapur..
fuhhh..bleh tahan penat ber+ dengan kebuasan majdi n kimi menguasai suasana pagiku~..
tapi...i dont mind...
suka baru~...
(^-^)

but..
i still want to meet my mom n dad...

che'...
selamat hari ibu..
dikau sesungguhnya ibuku..
dikala suka dan lara
tika ku buntu diselubungi sendu
kau tiupkan semangat..
agar aku sentiasa tabah..

che'
aku hanya menduga
tidak mampu merasa
sebenar-benarnya
perasaanmu...
pengorbanan yang kau lakukan untuk dewasakanku..
tidak mampu ditanggung
olehku...


................................................................................

"sesngguhnya syurga itu dibawah telapak kaki ibu"

Saturday, May 9, 2009

not 'sayonara' yet !



masa : 12.55 am
tempat: b2.01
suasana: ku terdengar bunyi enjin kapal terbang~..


.:BISMILLAHIRAHMANIRAHIM:.

i stay here right now
sitting on my chair
in the b2.01
meant that...
i'm not home yet !!!...

hmmm...
today is my last day in ums..
opss..
still has one more day left after today..
i board air asia at 12.30 pm...
on monday..
so..
still have time to play at here !..
ermm..


buang tabiat ke tulis dalam omputih??..
hehe..

ermm..
sebenarnya ku happy setelah 2 semester berada di UMS lambang puncak jaya..
1st datang sni rasa la gap..
perasaan yang bertanya...
bakpo bleh sini???..
hehehe..
mungkin ada hikmah disebaliknya..
dan aku merasainya sekarang...

pasti ada rasa rindu pada negeri bawah bayu ni masa aku berada di tanah kelahiran..
pasti...
sem 1...
sem 2..
banyak perkara yang aku telah lalui..
secara sengaja ..
atau x sengaja..

first..
bergaul dengan orang2 dari bangsa lain..
merupakan pengalaman pertama
selepas bertahun2 bersama- sama dengan orang melayu khususnya..

roomates..
nicole..
seorang kacukan sino kadazan..
michelle..
seorang iban..
cindy..
sino kadazan jugak..

mengenali
agama, budaya dan adat masing2 amatlah bermakna untuk kita sama2 berada dalam suasana harmoni..
seperti mana kamu mengenali sa..
sa mengenali kmu...

2 semester..
mungkin
tempoh yang singkat untuk kita bersama..
tapi dalam masa tu..
banyak benda yang dah kita sama2 tempuhi..
seperti...
jeng jeng jeng...
masak memasak~..
hehehhe..
study gile2..
skodeng orang..
dan banyak la lagi..
~
~
~
sesungguhnya..kmu orang memang roomates yang best la !!! :)




" wahai manusia, sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu daripada seorang lelaki dan seorang wanita, lalu Kami jadikan kamu berbangsa- bangsa dan bersuku-suku, supaya kamu saling berkenal- kenalan. Sesungguhnya yang paling mulia di sisi Allah ialah yang paling bertakwa di antara kamu " [ surah Al-hujuraat: 13]

++++++++++++++++++++++++++++++++++




belajar sesuatu yang langsung x diminati kadang2 bleh membuat kita tertekan...
dan sememangnya tertekan...
tapi...
tekanan tu boleh hilang..
bila kita buat sesuatu tu dengan rasa bertanggungjawab..
hasilnya...
assignment dapat disiapkan dalam tempoh yang diberikan...
sesungguhnya ia adalah sesuatu yang melegakan...
dan juga..
bersama dengan kengkawan yang sentiasa ceria gembira..
membuat ku terasa bahagia..
kadang2 rasa letih..
kadang2 rasa x berdaya..
tapi..
aku tetap tersenyum..
sebab..
ade korang la~...




bersyukur kerana menjadi sebahagian drp kamu semua


sayyyy~
thank you Allah


There are times when I'm alone
Feel alright or not so strong
I'll pray to you and say
Thank You Allah
Thank You Allah

So friends everytime remember
Allah The Most Merciful
Say Thank you Allah
Thank You Allah


alhamdulillah...


''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


tahun satuuuu..
aku tinggalkan muuu..
tahun dua...
akan bakal menjelma...
tapi..
sebelum tu...
kita cuti duluuuu !!!!...



link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...