marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, May 22, 2009

bufday gurl..


masa : 12.32 am
tempat: shui fan zai
suasana: dibawah sinaran kuning lampu tidorKu~..


.:BISMILLAHIRAHMANIRAHIM:.




"Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Mc yang..
Allah selamatkan kamuu.."

21 may 2009..
mc yang menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 21..
selamat hari lahir Yang...

so,

this is the story about me n H.E.R
who??
hmm...
one Of
my bEsTFriends in da world..
s.i.t.i.m.a.r.i.a.m.b.i.n.t.i.m.o.h.d.y.u.so.f.f

wanna listen???...
of coz..
here we gooOOoo...

i met her long2 time ago..
ader la 8 tahun yang lalu..
bertempatkan di..
MMP..
maahad muhammadi perempuan..
bersama 5 sahabat2 yang lain..
ape yang special sangat mengenai mc yang???...
hmm...
dalam banyak2 kawan..
dialah yang paling
rapat..
sehati sejiwa..
mudah berkira..
x penah bermasam muka...
walaupun perangai masing2 macam langit dan bumi
berbeda..
.........

huan zhu ge ge..
ming zhu ge ge..
watak2 dalam my fair princess yang berjaya membuatkan kitorang
berkongsi rasa dan minat yang sama..
adapun begitu...
kitorang selalunya berenam..
coz..
dalam masa diri ini bersama2 mc yang..
ain..aina..rody n pyah
menjadi akrab pada tahun yang sama..
jadi terhasillah...
6 people in one team..
aku merindui saat ituu..

berbalik kepada cite bersama2 mc yang..
kitorang join BBT
[biro buku teks mmp]..
masa f1 selepas kak Asma'a offer
diri ini untuk jadi ajk yang baru..
saya pun berkata: klu saim Ada nak ugap..bereh jahh..
dan mc yang pom masa tu dapat offer dari kak munirah untuk join bbt..
alkisahnya..
kitorang menjadilah ajk bbt yang penuh dedikasi...
.............

pernah orang2 sekelliling slalu tertukar aku ngan mc yang..
padahal aku dengan Yang langsung berbeza..
contohnya dari segi ketinggian...
beliau zirafah..
aku kancil..
tapi tetap menjadi kekeliruan kpd budak2 sekolah terutama junior..
ade ke patut???
panggil aku..'kak yang'..
panggil mc yang .. 'kak ada'..
ermm..
layann...
err..ustazah pom pernah gap kata kitorang kembar...
ader rupa ker???
heee...
kitorang penah sekelas skali masa remove class..form 1..form 2..
buat keje bbt pom sesama
gi cc pom sesama..[chatting mania suatu ketika dahulu..hee~]
gi tusen pom sesama..--->[menjelajah tusen2 di sekitar kb]
gi klas tekwondo pom sesama -->[mc yang jadi peneman]
gi derat pom sesama...
study pom sesama..
stay back kat skoll pun sesama..
gi tamrin pom sesama
patut la orang tertukar..
selalu bersma...
ooooOOOooo...
tapi masa form 3..four..five..
keadaan terus berubah...
lebeh2 lagi Yang di account stream..
aku plak..
science streamm....

........................

masa form 5 kitorang penah merancang...
klu bleh nak masuk matrix atau u sesama...
yela...lagi besh klu still sesama...
tapi manusia hanya merancang..
hanya Allah yang mementukan segalanya..
w/pun rezup spm lebey kurang sama jerk..
tapi..
mc yang dapat sambung study kat kolej matrikulasi kuala nerang, kedah..aliran akaun..
aku plak..
kolej matrikulasi kulim, kedah..aliran sains fizik..
wpun x sama matrix
yeahhh..
tetap sama..
di bawah satu negeri..dan kedua2nya dibawah tanggungan MARA..
ok la tuuu~...
kita produk MARA rupa2nya Yang..
heee..
....................

after matrix..
mc yang continue study kat UUM
Universiti Utara Malaysia..
jurusan..sarjana perakaunan..
aku plak..kat UMS..
Universiti Malaysia Sabah..
jurusan..sarjana sains komputer-pengurusan sistem dan rangkaian..

...................................

hmmm...
nak dibagitau kat sini..

"sesegar hijau daunan
begitulah kita diibaratkan
tiada siapa yang bisa memisahkan kita
antara
kita semua"

"ukhuwah yang terbina
persis sekuntum bunga
mestipun kini kita terpisah demi rahmatNya
namun cebisan kenangan kita sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu menjadi memori kau dan aku"

"mereka bilang kau tak punya apa2
namun bagiku kaulah kisah silamku
cerita lama kisah kau dan aku"


yang..
sama2 la kita berpesan2 supaya kita sentiasa berada dibawah naungan rahmatNya..

"Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya
Menjadi perhiasan di dinding

Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya
Menjadi perhiasan dimeja tulis

Oh kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi umat semesta"

lot of love,
true friend..me*


1 comment:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...