marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, June 13, 2009

jalan2 makan angin



masa : 2.15 pm
tempat: shui fan zai
suasana: angin sepoi2 bahasa~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

secerah mentari selembut bayu seceria pelangi seriang burung berkicauan

malam tadi jam brapa ntah ku dan adik-beradik: tikah, iwa, mc mah selamat tiba di rumah dengan Mescedes ayah yang dipandu oleh supir: wak Kriey yang sangat hensem orangnya mengalahkan orang hemsem no one atas dunia nihh...



kitorang baru jer pulang dari KL..tapi sebelum tu kitorang dari PD or port dickson...pegi ikut che jenjalan sambil mesyuarat MPKB-BRI kat Tiara Beach Resort yang langsung x de beach..pool ade la...tapi pape pom...bestttttTTTtt !
orang MPKB-BRI pegi meeting..kitorang pegi swimming...
hehehe..
dan tinggal lah..
une..
nabeii..
abe miey..
abe liey..
kak biey
kat umah..
hahha...

aku
tikah
iwa
mc mah
ayah
che' sebagai watak utama AHLI MAJLIS mesti la kna gi...

tapi
al- Khazaiian pom join sama..
sebab kak long pegawai tinggi MPKB-BRI
abe yom..
diha..
E..
jida..
adi..
pom ada..
abe liey benna ikut sama..
tapi x muat kete..
kna la duk umah merajuk sampai kna suspek chikungunya..
huh..bahaya tuh abe lieeee..

err..
aku n tikah pom sbnarnya x muat..
penyelesaian dia..aku n tikah gi kl ngan bus express ..
demi memperkayakan pak sdara adik kepada che..
jadi bus express mutiara menjadi pilihan w/pun busnya hampir...
ye..x leh nak ngato teruk sangat...
bukan orang lain..
pakk cik I jugak...

begini kronologi citer dia...
..................................................................................
selasa

bertolak ngan bas mutiara euro pkul 8 setengah pagi kat hypermarket pc..
kredit to Une sebab sudi antar ke situ...
bravo..bravo...
kipas banyok..mana tahu dia blanja make mee kuah lagi..hehe...
che' , ayah, iwa, mc mah gi ngan mes..wak Kriey yang bawak..
ye..ye...seorang supir...
err..abe I sebenarnya beliau nihhh...
kul 6 kot sampai la umah kak niey kat segambut...
mes sampai awal petang agi..
ye..ye..bravo untuk wak..
mesti pandu mace F1...
bermalam semalaman umah kak niey...
errr...
nak sukko metta bila teringat msa nak tidor tuhhh..
bermacam2 bunyi pom adow...
huh...seriau betull...
err..kak niey adalah kakak ku yang ke 4 ye puan2 dan tuan2..
suatu masa dlu...
I penah jadi cikgu ganti kat skolah sk manjalara merangkap sekolah yang kak niey mengajar...

rabu..

ha..ari rabu nih ade cite best..
hehe..
best..
kitorang sefamily naik komuter pg midVelly..huh..
daraaaat..
biasala kan..slalunya klu pg memana sekitar kl mesti la gna kreta kan..
tapi ari nih..naik komuter..
sedap la gak...
bukan stakat aku or mc kah or iwa or mc mah..
ayah ngan che pom naik gak..
kak niey n auni pom turut gak..


tikah nga kak niey sandar kat tiang komuter mcm nak buat cover album jah !!

hehe..
saje2 nih..
wak Kriey pg putrajaya nga abe nazeri untuk translet sjil masa dia ngaji indon dulu...
pastu sebelah ptg..
kitorang pom bertolak pg PD..
ayah wat cadangan..
"nati gi PD nga komuter la..sene skit..."
err...tanak..tanak...bantahku..
mestilah cadangan tuh dituju khas untuk aku n tikah sebab mari ngan bas...
aaaa..
tapi ..
last minute..
abe nazeri, kak niey n auni ikut sama pg PD...
huhu..selamat..
x gap..
jale kaki la gi negeri 9 tuhh...fuhh!
rupa2nya jauh ugap nak sampai kat Tiara Beach Resort nihhh...
dari PD...memakan masa 30 minit kot nak sampai kat situ..
jenuh duk atas kreta..
tapi nasib baek la suasana dalam kreta x sunnyi...
sampai sana..
siap operasi check in dan angkat barang masuk bilik..
ape lagi..
kami pom terus agenda..
splashh...yeahh..main air lah...
main2..sampai la senja mula melabuhkan tirai...
best wooOOo..
tapi klu ade papan lungsur macam Bukit Merah Laketown resort kam besttt...
abe yom famili sampai waktu malam...
tapi malam tuh..aku ngantuk sangat..
so..
tidor..
dan..
noktah

khamis

bangun tido..
lepas sarapan nasik lemak buatan che'
aku n adik bradik n anak2 buah membuat pakatan untuk main air lagi..
sementara ayah terus mbaca novel makrifatul cinta ke ape tajukn dia yang diambil dari umah abe nazeri..
che' n kak long ready for meeting..
wak Kriey rasanya sambung tido..
abe yom kata nak gi tubik beli bare..
hehe...
jadi...
yeahhh...kolam renang..kami datang lagi...
oohh..kak niey n famili dah balik ke segambut waktu subuh lagi sbb
abe nazeri keje..
waktu tengah ari skit kitorang pun naik balik sebab matahari pun dah mula meninggi...
panasssss...
balik bilik..
abe yom suruh ready sbb makan tghari kat dewan makan..
kami sangat la hepi...
jadi bersiap2 n turun..
tengok ramai orang memenuhi ruang makan..
aku pom x smpat amik nasik sebab ramai sangat..
jadi aku pom pg la mengutip kek2 yang pelbagai warna dan rasa..
tengok yang ni cantik..yang tu cantikk...
so..makan2...
lepas makan aktiviti tangkap gambar pom berlangsung...


sapa sapa berkenan kat wak Kriey bleh la berkenalan dengan beliau di www.sangkidal.blogspot.com <--- 3 bulan dos x update blog !!

pastu...gi pekan kejap sebab abe yom x gi beli pg tadi..
sebab duk main air ngan budak2 nih..
pastu...
tido kejap...
pastu..
heh..
mulakan agenda utama...
kali ni kak long plak join..
abe yom duk tido..
tapi lps tuh mari main air ugap..
ayah n che x se gi..
wak Kriey pom ade gap..
duk main2 nga majdi..
so, kitorang pun bermain2 la sepuas ati sebab esok dah nak balik..


jumaat


he is the wanted One..
the reward $50000 rupiah ..
kaya wak !!


time to say baibai to TBR..
tapi sebelom balik ke klantan
kitorang singgah dlu umah kak niey sebab antar
che dan ayah ..
che n ayah balik 14/6 ngan fight..
so..
bleh la aku duduk kat depan dalam mes..
huh..
cam mem besar plak..hehe
mc kah meme tido la sepanjang perjalanan balik..
sebab dia mabuk skit..
hehe..
sampai umah..
klik..
letrik x dop..
seluruh kg bergelap...
huahuahua..
tpi...
assukut alamatu ridha...
err..
bakpo wat tubik ayat tuh..
hau la~


No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...