marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, November 28, 2010

tapak kaki



.: in the name of Allah
the most Glorious and most Merciful:.

ehmm..
menempuh ari-ari boring dgn penuh keboringan..
boring plak jadinya lepas abes exam..
Err..
x bleh comment boring..
nanti my eldest brother said i am not grateful with my life again..
huhu..
bukam macam tu sebenarnya oh abangku..
i'm so bored becoz everything i do i just repeat the same things..
if i went to some places..it was the same place i have been..
try nak pegi jauhh skit..
nobody willingly to accompany me..
coz..they said..
buzy..got no money..
so..
lastly..terperuk la kat bilik buat ape2 yang patut..
oo..
x de la boring sangat..
sbb..klu rajin2..
pg komplex sukan jogging..
klu rajin lagi + mood bagus..tetiba
klekung..klekang..masak..
ala..yang simple2 je..
haha
dan selebihnya..kalu x gi jenjalan ke 1B..sama ada tido..atau main ngan laptop..huhu..
*dengki tgk sorang demi sorang usung beg balik..wuwuwu..
erm..
ok la gak..sekurang2nya..sesawang kat blog ni pun dapat la dihapuskan sebelum musim lain tiba
*ceh..nampak sangat ada ati malas nak berblogging~
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...~

so..ade sapa2 nak ajak pegi mana2 x??..nge3..
saya nak ikutt^^..

oohh ye..
kengkadang kan..rasa gak..blog ni ada juga pengunjung..maybe dalam satu ari ada 2 or 3..
tapi sedihnya...
x kan la x tinggal tapak kaki langsung kott~..
bagi skit signature..
nanti ade masa saya pegi buat lawatan sambil belajar ke blog anda plak..
^^..
so..saya arap sangat anda2 semua..bg komen skit..bagi motivasi..bagi..apa2 je la..
sebagai tnda dari ingatan tulus ikhlas..
aishh..macam buat kad ucapan la plak..
x..x..x
tp something yang macam tu la..kan...
hhehe..trima kasihh^^


berjalan lah..bermusafiran..melihat kebesaran Tuhan..
n
jejak anda amat dihargai^^..



Friday, November 26, 2010

saya & sesuatu~

.: in the name of Allah
the most Glorious and most Merciful:.



alhamdulillah..
hampir 3 minggu berperang angkat pen, liquid, ruler n segala perkakas dalam pencil case..
akhirnya..
perang itu sudah berakhir..menutup tirai buat..alaa..bukan selama2 nya pun..x sampai 2 minggu lagi ade lagi test 3p kena amikk..~
err..kita skip dulu psl 3p tu..kita bukak cite pasal sekarang..hahaha..err..nak laung merdeka kejap..

MERDEKA>>MERDEKA>>MERDEKA>>
[padahal kelmarin dulu lagi exam abess..baru laung..lucu la makcik ni]..nge3 ;)


alhamdullillahhh..kira semua paper rasa cam ok la..
kecuali..
yang last..
huhu..waktu tu mood memang dah hilang gas..x bleh study sgt..
so..just main jawap la..arap apa yang dijawap tu dapat mark jugak aaa..
please madam..please..heee *ce..x malu..

tp..tp...tp...
walaupun cuti..holiday..atau dah abes pengajian sem 5..
namun..ku masih di sini..
bumi negeri bawah bayu yang selalu hujan..
sehingga la bulan 5 tahun depan..
a.k.a..
aku x balik ke rumah sepanjang tempoh tersebuttttt~..*uwa..uwa..[jom join diri ini nangis sesama..]..
sbb aku kena join program 3p [program pentauliahan profesional] ok..cukup triple p..
tak tau la camane..
start kelas kul 9 sampai kul 5..
setiap ari kecuali cuti ujung minggu ngan cuti khas..
cuti yang lain..sori~
buat la klu tak nak sijil kehadiran yg diorang bagitau..berharga..

harga wape..x plak tanya..
n..
isi paling penting kat sini..aku pasti akan jatuh sakit...
sbb...
aahh..
x payah bagitau..
....................................
*shhhuuu *secret2 ;P

ok la..malas nak mengarut banyak2..nanti x pasal2 ada org tido dpn laptop/pc dll sbb boring baca entry ni..
lagipun..x de ape yang best pun untuk di kong si...
ok..babaii..
sampai bertemu lagi [apekehhh~]

p/s:

start missing u again~
till we meet again~
forget me not~
n
che..ayoh..n adik beradikku..kenang daku dalam doamu..



p/s lagi: kali ni malas nak letak gambar..sbb dia??..malas la..;]


Saturday, November 13, 2010

micheo~



.: in the name of Allah
the most Glorious and most Merciful:.

di saat exam melanda..di saat org lain sibuk mengadap buku..nota2..slide2..ati aku jugak tak ketinggalan nak menyibukkan diri dan menyusahkan empunya badan..dan menyesakkan fikiran pikir..mengapa semua ini harus terjadi...
sehingga kaki aku mengambil keputusan yang drastik..iaitu dgn membawa diri berjalan melayan hati ke 1 Borneo..seorg diri sbb x ade yang mahu menemani..err..drastik kah??..bagi diriku yang kerdil lagi penakut lagi x leh berenggang dgn insan bernama kawan..mesti lah aku rasa tindakan tu drastik..selama 22 tahun..even nak gi KB pun berteman..even waktu sekolah dulu ..takut punya pasal..sanggup ikut org lain naik bas sebab alasan dia..ahh org tu kenal aku..family aku..kalu jadi apa2 kat aku nanti..pandai2 la di report apa jadi..
tp di sabah ni..berani plak aku ikut kata hati yang mati itu...a
ish..nasib x jadi apa2..alhamdulillah..
tp sayangnya..igt dgn gi 1 Borneo bleh la release tension yang aku pun tak tau berpunca dari apa...*err..sebenarnya ada sbb yang x munasabah*...
tp sayang seribu kali sayang..1 Borneo itu bukanlah tempat yang sesuai untukku buang perasaan gundah gulana itu selain daripada menikmati hiruk pikuk suasana Mall dan manusia yang perbagai ragam dan rupa..makin pening adalah..nasib x terus pengsan je...@.@"..


err..what's going on with me??!..
nak cakap berbuih mulut berbiru mata study mengalahkan budak oxford..langsung x ada iras-iras pun..cuma study untuk exam tu mestilah kan..well..I kan student u..tahun akhir lagi tuuu~...
nak cakap amik paper 10 keatas..rasa2..lepas kira berkali2..9 papers je pun...tu pun 2 dah terus banzai..bak kata geng aku..apa yang di baca, di hafal.."cut n paste"..dah ilang dari ingatan..sorang lagi cakap..terus format memory selebrum..ni susah ni jadi budak IT...bab2 gini cepatla di
applykan..

so..apa masalah sebenarnya ni???...sbb x bleh balik beraya haji kat umah??...
come on la Ada..jgn jadi budak2 kecik la..umur dah 22..kira benda cam ni bleh handle la..bukan sorang diri pun beraya kat sini..ramai lagi..boleh cakap majoriti budak UMS akan alami benda yang sama..
raya kat mana2 pun sama ja..lainnya..che..ayah..tokku som..n semua kaum kerabat tak ada...
adakah macam ni sama??sama???!....huuuuuhhhu*..
okey la..okey la..x apa la pasal raya ni..pasal dulu pun penah gak rasa beraya kat sini..tahun satu lagi tu..masa tahun satu..x kenal lagi sapa2..tak da geng lagi..kalu dulu..raya pun dalam bilik je..dengan michele ngan nicole je..tu pun nicole balik rumah sbb rumah dia area KK..michele pulak kalau org KK maybe dia pun balik rumah gak..tp..nasib baik jugak dia org serawak..
dan yang sekarang ni..geng merangkap class mate dah ajak balik beraya umah dia la..kat KK gak..kat Petagas sana...ok la...insyaAllah..kalu ati waktu tu dah stabil..I will follow you my prend....~...

so..apa yang x ok dengan diri ang ni Ada??
...x paham..x paham..
nak cakap tension exam..macam bleh go on jerk..
pasal raya tu..kan nak ikut Ana balik umah dia..
so...??..
apa lagi alasan anda yang menyebabkan anda menjadi jiwa sensitif ni..jiwa kacau..konon la..
errrrr..ini lah masalahnya..
bila ati pun nak menyibukkan diri mencari masalah..
yang sepatutnya x perlu pun jadi masalah...
woi..mak cik...apa kes ko niiiiihhhh???!..x yah la duk main2 ayat...straight to the point la..........


ok..
then..

i should say...
that feeling..
annoying me..again..again..n ..again..

................

我想他 ...

that's all for today..
thank you





link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...