marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, November 13, 2010

micheo~



.: in the name of Allah
the most Glorious and most Merciful:.

di saat exam melanda..di saat org lain sibuk mengadap buku..nota2..slide2..ati aku jugak tak ketinggalan nak menyibukkan diri dan menyusahkan empunya badan..dan menyesakkan fikiran pikir..mengapa semua ini harus terjadi...
sehingga kaki aku mengambil keputusan yang drastik..iaitu dgn membawa diri berjalan melayan hati ke 1 Borneo..seorg diri sbb x ade yang mahu menemani..err..drastik kah??..bagi diriku yang kerdil lagi penakut lagi x leh berenggang dgn insan bernama kawan..mesti lah aku rasa tindakan tu drastik..selama 22 tahun..even nak gi KB pun berteman..even waktu sekolah dulu ..takut punya pasal..sanggup ikut org lain naik bas sebab alasan dia..ahh org tu kenal aku..family aku..kalu jadi apa2 kat aku nanti..pandai2 la di report apa jadi..
tp di sabah ni..berani plak aku ikut kata hati yang mati itu...a
ish..nasib x jadi apa2..alhamdulillah..
tp sayangnya..igt dgn gi 1 Borneo bleh la release tension yang aku pun tak tau berpunca dari apa...*err..sebenarnya ada sbb yang x munasabah*...
tp sayang seribu kali sayang..1 Borneo itu bukanlah tempat yang sesuai untukku buang perasaan gundah gulana itu selain daripada menikmati hiruk pikuk suasana Mall dan manusia yang perbagai ragam dan rupa..makin pening adalah..nasib x terus pengsan je...@.@"..


err..what's going on with me??!..
nak cakap berbuih mulut berbiru mata study mengalahkan budak oxford..langsung x ada iras-iras pun..cuma study untuk exam tu mestilah kan..well..I kan student u..tahun akhir lagi tuuu~...
nak cakap amik paper 10 keatas..rasa2..lepas kira berkali2..9 papers je pun...tu pun 2 dah terus banzai..bak kata geng aku..apa yang di baca, di hafal.."cut n paste"..dah ilang dari ingatan..sorang lagi cakap..terus format memory selebrum..ni susah ni jadi budak IT...bab2 gini cepatla di
applykan..

so..apa masalah sebenarnya ni???...sbb x bleh balik beraya haji kat umah??...
come on la Ada..jgn jadi budak2 kecik la..umur dah 22..kira benda cam ni bleh handle la..bukan sorang diri pun beraya kat sini..ramai lagi..boleh cakap majoriti budak UMS akan alami benda yang sama..
raya kat mana2 pun sama ja..lainnya..che..ayah..tokku som..n semua kaum kerabat tak ada...
adakah macam ni sama??sama???!....huuuuuhhhu*..
okey la..okey la..x apa la pasal raya ni..pasal dulu pun penah gak rasa beraya kat sini..tahun satu lagi tu..masa tahun satu..x kenal lagi sapa2..tak da geng lagi..kalu dulu..raya pun dalam bilik je..dengan michele ngan nicole je..tu pun nicole balik rumah sbb rumah dia area KK..michele pulak kalau org KK maybe dia pun balik rumah gak..tp..nasib baik jugak dia org serawak..
dan yang sekarang ni..geng merangkap class mate dah ajak balik beraya umah dia la..kat KK gak..kat Petagas sana...ok la...insyaAllah..kalu ati waktu tu dah stabil..I will follow you my prend....~...

so..apa yang x ok dengan diri ang ni Ada??
...x paham..x paham..
nak cakap tension exam..macam bleh go on jerk..
pasal raya tu..kan nak ikut Ana balik umah dia..
so...??..
apa lagi alasan anda yang menyebabkan anda menjadi jiwa sensitif ni..jiwa kacau..konon la..
errrrr..ini lah masalahnya..
bila ati pun nak menyibukkan diri mencari masalah..
yang sepatutnya x perlu pun jadi masalah...
woi..mak cik...apa kes ko niiiiihhhh???!..x yah la duk main2 ayat...straight to the point la..........


ok..
then..

i should say...
that feeling..
annoying me..again..again..n ..again..

................

我想他 ...

that's all for today..
thank you





No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...