marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, January 30, 2011

dia dan abang kesayangannya~



.:In the name of Allah
The Most Glorious and The Most Merciful:.

......
walaupun terlambat..tapi rasanya cerita tersebut masih panas lagi dalam memori..
jadi..mari kita berhikayat sang malim deraman barang sekejap dua..
cerita mengenai seorang budak-budak-yang-tak-berapa-budak di suatu tempat yang sudah familiar dengannya tapi tak tau kenapa hari tu..tiba-tiba air matanya tanpa segan silu merembes keluar! heh~..
cerita di bertajuk
'dia dan abang kesayangannya'
hah..sayang la sangat~...
ok..ok..ready dgn tisu semuaaa~..
haha..

journey over the sky bermula..

pada suatu hari yang indah, di sebuah lapangan terbang lcct, terdapat seorang budak yang bernama A** sedang berjalan2 menuju ke terminal dewan ketibaan..dalam igatannya..mungkin abang kesayangannya masih belum tiba untuk menjemputnya kerana sekarang jam menunjukkan 1 30ptg..dan abg kesayangannya mestilah di masjid untuk menunaikan solat jumaat sementelaah itu, hari tersebut adalah hari jumaat..~

A** lambat2 berjalan menuju ke food court lcct dalam limpahan org yang berpusu2 keluar masuk di lcct itu..berjalan lambat2 untuk melengahkan masa supaya cepat berlalu..hampir setengah jam berada di kawasan food court, dia resah sebab abang kesayangannya belum lagi menunjukkan signal kalau2 dia sudah @ belum @ dalam perjalanan (pilih yang mana berkenaan~) ke lcct..akhirnya satu sms di hntar..tak cukup dgn itu, cubaan call juga gagal sbb cik peti pesanan suara saja yang keluar...malas nak berlama2 di food court, A** ambil keputusan untuk menunggu abangnya di kawasan ketibaan sambil ber FB~...

jam menunjukkan jarum pendek menyentuh permukaan 2 dan jarum panjang melepasi 12...A** mulai resah..tp masih lagi dgn FB untk mengusir debaran jiwa sambil hati tertnya2 manalah abang aku sorang ni..manalah tahu..main2..padahal dah lama sampai kat airport..tp saja nak tgk adiknya menggila di airport..sudah la sms tak dibalas..call pun tak..hati membebel-bebel tanpa henti dan sekarang sudah hampir 2.30 ptg~...

'2.45 kalau abe e x balas msg atau call, aku nak call kat umah tnya way nak pg Hentian Putra lah', berkira-kira untuk merajuk..sakan pulak tu..siap imagine lagi lepas ni dah tak nak bercakap dgn abang kononnya kesayangan tu..nak remove friend dr FB..apatah lagi..abg 'Tan' plak kuat menghasut kat sebelah kiri..ajar buat tu buat ni..fikiran tegang seketika..sebak di dada di tahan..'malu la wei kalu nangis kat sini...'sempat hati memujuk~..

belum pun sampai 2.45 ptg tp tangan A** dah gatal2 mencari nama kakak kesayangan yang jauh di kg dalam phone..~
(perbualan ini of cos la dlm bahasa melayu kelate, tp sbb blog ni bacaan umum..jadi penulis akan men standard kan bhsnya mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka..mungkin sikit2 unsur penambahan ;P)

kak niey: elo
A** : kak niey, camana nak pergi Hentian Putra naik bas KL Cental? (* tnya nada separuh cool sbb malas nak layan perasaan)
kak niey: A** naik bas KL Central tu, pasti naik komuter lepas tu gi Hentian putra..mana abe e? tak janji ngan dia ke?

alahai kakak ku sayang, punya la singkat dia punya direction..yang tu aku pun tau..cuma tak tau specific nya komuter tu naik yang pegi mana dia mana bagaimana dan macammana..dan soalan no 2..memang dah buat mata merah dan separuh berair..uwaaaaaa~..

A** : ntah la mana dia pegi..tak nak datang amik kot..( dahh..sudah dah longlai dah~...air mata pun cepat je merembes keluar~)..
kak niey: laa..dia tak sampai lagi la tu..tunggu la sekejap lagi..

dan A** pun mula sebak dan terus sebak dan benci!!..air mata dah tak pandai dah nak stop..dan telephone di sebelah sana macam dah bertukar tangan..dr kak niey pass kepada mummy dan mula la syarahan yang panjang yang A** tak sempat nak tangkap je butirannya sayup2 di telinga..tapi sound background dah start bising2..ada semua suara..abe din..abe lie..abe yie..dan ahh..semua lah kot..cehh...salah timing dia call~...last2 A** bercakap ngan abe lie..abe lie bg direction kira ok la skit dr direction tadi..siap describe lagi tempat tu, komuter dan lain2 tu macam mana..huhu..sebelum talian dimatikan smpat dia berpesan " kalu ado gapo2 call abe direct la"..ngeh3..ada semangat skit lepas dgr macm tu!..
"klik"

air mata tertahan buat seketika..kemas2 barang untuk meneruskan journey to Hentian Putra..A** baru perasan ada sorang budak kecil tengok-tengok dia dari tadi..' rilex la dik..kakak bukan menangis la~' cakap A** dalam hati dan berjalan menuju ke toilet untuk basuh muka..malu la wei muka merah baru lepas nangis..ntah2 orang igt gaduh dengan suami lari dr rumah!..tak ke haru gitu.

belum pun sempat melangkah keluar dari terminal, tgk telepon ada 3 misscall..wow..cepat dan pantas..sapa tu..2 kak niey..1 'abg kesayangan'..peduli lah 'abg kesayangan' tu..adik kesayanganmu pun tahu la berjalan kat kl ni~..call balik kak niey..kali ni abe din yang angkat..dia tnya dah naik bas ke belum..macam mana nak naik kalau tiket tak beli lagi.aku baru je nak beli tiket..then abe din bagitau NIK FATHI aka 'abg kesayangan'ku on da way..on da way kat mana tak plak A** tnya..lalala~
habis je cakap dengan abe din..tiba2 telephone menjerit "lebih tua dari ku..harap sabar menunggu..kepulanganmu ku tungggu" a** set ringtone lagu ni untuk abang2nya..jadi dia pun tahu la sapa yang call tu..

abg kesayangan: aaahh..menangis kat airport..x malu la (ceh..mukadimah pun dah fanassss!)
A**: A** nak naik bas la (merajuk2~)
abg kesayangan: nak naik bas..pegi la..buleh abe e balik terus ni..(hampeh punya abg..bukan nak mintak maaf pun)
A**: eleh..dia tu lambat!
abg kesayangan: duk kat mana tu?
A**: kat tmpat ketibaan la..takkan kat pelepasan plak!
abg kesayangan: mari sini..kat belakang bas hijau..
A**: kat mana?
abg kesayangan: kat kawasan ketibaan la..takkan kat pelepasan (desshummm!..copy ayat aku..double la geram kan~)

dan A** pun berjalan2 kat tempat yang ang kesayangan dia maksudkan tu..poyoi punya abg~..dah la x mintak maaf..A** masuk saja dalam kereta..abg esayangan dia pun bantai gelak....!!!!!!!!..
nasib dia datang dgn cousin..kalau tak..mungkin sempat A** smack down dia dulu sampai puas hati...tapi persoalannya..nanti sapa nak drive balik??..

...................................................................................


haaa..gitu la ceritanyaa~..
sedih kan..kan..kan :P


kalau tengok muka ni..mesti x pernah terfikirkan dia terkeluar air mata kat lcct td kan..haha..
dan abang kesayangannya sempat lagi meng'pau' sundle strawberry nya setibanya di mcD...hampehkan??!..
tp macammana pun
abang dia tetap abg kesayangannya..~
sangat la tersayang~

~cerita di sebalik cerita~
biasanya..time balik kg A** pasti balik ke kelantan dgn flight..tp disebabkan tiket flight ke kelantan sudah mencecah 2 ratus lebih untuk hari tu, jadi dia pun ambil keputusan untuk balik dgn bas express..kiranya ni first time la dia naik bas nak balik kelantan..dan dia bukannya biasa dgn kl..so..disbbkan abg kesayangannya ada kereta (bukan dia punya pun..tp kakak punya~) aku pun berjanji nak pg Hentian putra dgn beliau..huhu..


p/s: disbbkan abang kesayangan nya tersangat lah hensem..jadi sangat bahaya kalau memasukkan gambar dia dalam blog ni..haha~

2 comments:

  1. hahaha...gelak guling2 dulu. siannya,sampai nangis2.huhu.
    epi olidei saudari :)

    @Perlu ke anda undi saya? :sticky mode

    ReplyDelete
  2. hahaha...suko la suko..pengalame bak kata ore..huhu..lain kali buleh wat agi...;D

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...