marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, July 8, 2011

boring..bosan..dan seangkatan dgnnya..

time: 12.22 am
tempat:in a small yellowish room
suasana: bunyi kipas berpusing...lagu westlife berkumandang merdu
mood: ntah kenapa tiba2 tak nak tido..~


.: Bismillahirahmanirahim:.

err..bila mata dah stat nak jadi kelawar..
dan katil pun dah terisi dgn adik bongsu kesayangan..
maka..merempat lah diri ini yang malang di depan laptop kesayangan...
hmm..sebab sekarang ni dah jadi blogger yang aktif..hehe..
maka tiba-tiba je rajin buat entri baru hari2..
jadi traveller atau penyekodeng yang berjaya tak kira di blog sapa..
bolos saja blog ituu~~~..
siap hari2 berfikir nak buat entri pasal apa ek..
haha..tak pe..tak pe..at least ada gak kerja untuk otak berfikir..
terfikir gak nak buat tag dari mana2 blog orang lain..
tp..macam x de tag yang sesuai..
so..jalan punya jalan..travel punya travel..jumpa la kat satu blog ni..
blog kepunyaan cik Hayati Hamzah


biasanya tag ni ada soalan..
bru best jawab..
so..I add on soalan la ye (sbb kat page Cik Hayati kiter ni just ada jawapan jerk)..
hek eleh..macam buat kertas periksa masa darjah dua plak kan buat2 soalan ni..
tak pe..tak pe..kite layan saja..

Nama penuh saudari?
errr...soalan satu pun dah macam kertas periksa dah ni nak nama2..mujur x mintak no matrik kat matrix..confirm lupa dan tak igt..hehe..okey2..be serious.. Nama saya kat i/c adalah Nik Nur Syuhada Bt Nik Saleh @ Nik Abdullah... selalu nama ayah jadi isu..sebab suka buat nama Nik Nur Syuhada bt Nik Abdullah kat mana2 form yang kena isi nama..pastu start la orang tanya..Nik Nur Syuhada Bt Nik Saleh ni sapa?..Nik Nur Syuhada Bt Nik Abdullah ni sape??..kadang2 buat donno je la..tapi kalu kes macam jd kat uni tu..huhu..nak tak nak pg la jumpa lecturer mengaku..insan itu adalah saya puan..~..
(wow..belum apa2 jawapan dah berjela~)

Umur saudari tahun ni?
errrr..baru je 20..campur 3 tahun..10 hari..muda lagi..muda lagi..

sekarang tgh study/ bekerja and kat mana?
jawab stu-ja bleh ke ek.. nak cakap study..tak gak..nak cakap kerja pun tak gak.. sbb rasa nya lepas abes je paper last masa bulan 5 ari tu..kiranya dah abes la blaja..tp sebab ade satu course ni lagi kena wat sekarang..iaitu intern a.ka. industrial training...maka bekerja lah diri ini dgn penuh dedikasi (kununnya la~) ...macam keja la gak tu walaupun training..semua keja saya bantai buat.. biasala budak baru..kena jadi baik2 la skit..nge3...owh..lupa palk soalan satu lagi..saya belajar kat UMS universiti malaysia sabah yang tercenta..tercenta pun ada sebab gak tu..hihihi (ketawa malu2 gitu).. keja kat health campus USM (Universiti sains malaysia) cawangan kubang kerian kelantan...~

cakap2 banyak dari tadi ni.sebenarnya amik kos apa?
nak jawapan panjang ke pendek??..pendek je la..letih tgn menaip..hehe..pendek nya HC05..haaa..pegi skodeng kat UMS punya website apa tu HC05...u pun kalau2 rajin la..;P

so far, ni tahun berapa belajar kat sana?
kalau ikutkan ni dah luar dari sem belajar dah ni..HC05 sebenarnya 6 sem je + 2 bulan intern..so, ni mana dia sem akhir la..lepas antar report intern akhirnya..bleh la i berseronok sakan..penantian selama 3 tahun beransur2 dah nak berakhir...yeaaahh..yahooo! (amboi..sakan gumbira!)

 ok..next..soalan yang lebih mencabar plak..yang lebih kepada secret admire (kalu ada la)..klu tak de..buat2 je ada..persoalannya..ade ke x?
err..ade kottttttttttt~

siapa lah gerangan insan yang terlekat di hati tu?
huhu..err..kita simpan la dulu soalan ni..jawap nanti klu betul2 kawen dgn beliau (hahaha~)

ok2..camane bleh berkenalan/ terserempak/terjatuh hati kat  dgn beliau?
err..ok..ok..jawab secara jujurnya.. (kena jujur ke..ni rasa nak skip soalan ni ni)..citernya mudah saja..masa tu tahun dua..semua berlaku dgn pantas..sbb terbagi perhatian masa dia wat presentation kat kuliah..dah la pakai hensem macam hero citer korea..rambut plak dia buat ala2 langsir tingkap tutup sebelah..dia pun satu kes..macam la tak de orang lain nak dipandangnya..I jugak nak dipandangnya (perasaaaaaann tahap 50 petala langit dah ni)....dan jadi la camni...~
..apabila mata bertemu mata..maka turunlah perasaan itu ke hati..sekian terima kasihh...~~~~

descibe sikit dia ni camane?
err..bab2 ni lagi la..err..
beliau adalah teruna dari 2 dunia yang berbeza..mean?..err (alam bunian?) ..haha..kalau korang pikei macam tu..sadakallahhul azim la..
tinggi gak kot (dari diri ini yang tak cukup inci memang la tinggi~)
semangat leadership yang bagus..bertanggungjawab..berdedikasi... (apa lagi ye nak sumbat dia dalam bakul ni :p).. suka bawak motor laju2..polite..pelik tapi benar...smart..dan lain2 lagi..huahuahua...x tau oo..( kalu dah love at first sight kata orang ..benda yang tak brapa indah pun akan nampak indah..ye tak?)

2 persamaan korang berdua..dan 2 perbezaan korang berdua
persamaan
.first yang saya nampak la kan..
dua2 nak berinteraksi..tp mesti lost somewhere menjadi kan suasana itu jadi "awkward~"
.second dua-dua berlagak kool gile macam x de apa2 peristiwa penah terjadi antara kedua2nya..tp kalu pikir2 balik pasal peristiwa itu..memang bleh panas muka I..memang aa.~~~~~
perbezaan
.dunia kami dunia yang berbeza...~
. saya pompuan dia lelaki..okey x jawab gitu ;D

sbb awak suka dia?
kalau ikut2kan sejarah..sebab saya tersuka dia..and selalu jumpa dia..and kawan dgn kengkawan dia..and kami bertegur sapa..maka..hanyalah beliau dalam igtan..kalau kengkawan rapat memang tau aa camana perangai saya time terserempak dgn beliau masa awal2 sem dulu..baru2 ni je.. bole buat2 kool..(boleh blah la Ada~)..tapi kalau dia perasan memang counter attack la I..
may be dia perasan kot..maybe dia tak..maybe dia tau..maybe dia tak tauu...
aaaaahh..start dah benda ni merasuk sanubariku ini...~~~~


yup..everyone should take the risk..but me..just standing at a corner..
 soalan last..harapan anda terhadap beliau..masa depan anda..nak terus wait ke..nak cari yang lain ke??
errrr...selalu jerk perkara ni jadi perbincangan antara hati, otak dan iman ku dikala menunggang scooter masa nak pegi keja and balik keja.. 
hati selalu kata...selama dia..anda tak penah pun simpan perasaan macam ni kat orang lain melain kan perkara 15 tahun yang lampau itu..kira beliau menerajui hati ini secara halus buat masa ni..(kui2) ..just wait for him..maybe one day he changes..who knows??..
tu kata hati la..

that's it a power of love..agree??


tp
kata otak plak.
tak payah layan sangat perasaan tu..it just an illusion for teenager espeacially girl yang huhu..tak penah ada boy yang baik macam beliau? (beliau baik sangat ke?)..just..think positive..don't waste ur time with this feeling..blablabla..biasa la..otak kalu dia interprate maklumat..kadang2 x tercapai dek akal..tp apa yang otak bgatu tu..ada betulnya..
hmm..apa kata iman plak?...
err..pengakuan ikhlas..saya penah buat solat istikarah masa keadaan gile parah (coz u know..when that person really always in ur mind..something will be happen if  u can't control urself..and i dont want it to be..) huhu..walaupun x de jawapan yang pasti..tp saya yakin..
Allah dah sediakan yang terbaik untuk saya..wait in patience coz u r not rushing to get married right now..at least biarr la ada kerja dulu..keta ke dulu sebijik (so..umur wape la kot aku bleh kawin..hehehe~)..


by the way... if u believe to this quote....

anything can happen..wait or not it doesn't a matter.just let time shows the answer.



hmmm..kita tutup cerita saya yang ini dengan perasaan yakin..
bahawa setiap yang berlaku kat kita ni sebenarnya ..ada sebab dan musababnya..
kenal beliau betul2 buat saya rasa appreciate erti hidup..so..x de sebabnya saya nak buang perasaan ini..kan...hehehe..

nah..ini untuk awak..




so..it is the end of the questionnaire above..
**ngantuk2..~**

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...