marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, August 8, 2011

surat cinta^^

.: In the name of Allah
The Most Glorious and Most Merciful :.


hari ni dalam sejarah...
x pernah berlaku dalam sejarah..
nik nur syuhada dapat surat cinta..
tapi hari ni..sudah berlaku,..
huhu..x penah expect pun akan dapat surat2 canggini..
apatah lagi baru jerk seminggu kenal..
apsal ye dia bagi..
tanda ingatan tulus ikhlas ke...
tak pe..tak pe..
yang penting..dia dah bersusah payah tulis..^^

tadi sempat tanya..sapa yang tolong tuliskan..
sebab memang rasa kurang yakin kalau dia yang tulis ..
so..tanya la dia tadi...dia bgtau..kakak dia tulis..dia bagitau isi je..
kira tulus dari hati la tu kan..
ok..saya terimaa..:D

++++++

haaaaa..ade orang jealous :P
 ok la..ok la..x baek bagi orang jealous sangat-sangat...
kang tak pasal2 ade yang bawak diri kan..

nak tau isi kandungan surat tu ke??..
nah..tgk je la kat bawah...

hehe..sebenarnya surat ni dari anak murid ku yang berumur 6 tahun..Amelia namanya..

Amelia..
terima kasih ye..
sbb cakap cikgu cantik..hehe..
tu point paling penting tu..^^


p/s: Teringat zaman sekolah rendah dulu2..biasa gak bab surat menyurat ni..tapi x de la tulis surat cinta..tulis surat pasal gaduh dgn kawan adalah..kawan plak kawan sebelah meja je..haha..lucu la kalau kenangkan balik...

Sunday, August 7, 2011

apabila bizi itu menjadi asam garam kehidupan..~~~

.: In the name of Allah
The Most Glorious and Most Merciful :.


sementara menunggu ym dari sahabat lamaku yang tak lagi online2..
ada bagusnya ku menjengok blog yang tercenta ini...huhu..

ape cite diri ini senyap dua tiga ari ni ek..x byk menulis kat blog or fb..
bukan apa..cuma kemalasan melanda..just pegi blog2 org je..cari info2 terkini yang berlaku kat tanah air tercenta..sambil layan mak cik2 kat youtube ber crochet..hehe..best!..best tengok tangan diorng ligat mengait yarn dgn hook..tutorial 6 minit..dapat kat aku sejam x siap2 lagi..kuikui..lagipun sebenarnya..walaupun x keja secara official..tapi hari-hariku pun totap bizi tau..kalah pm gitu..hah??..bizi dgn apa??..haa..tu la..awak2 x tau..cek ni bizi tau..nak tau jadual harian cek sekarang??...kalah tau zaman2 study2 dulu2..

camni la lebey kurang;

Tiap2 hari 4.45 pg dah wajib bangun dah..sediakan juadah bersahur bersama-sama mama I and adik2 I untuk papa and oppa2 I yang tersayang...

Tiap2 hari kecuali jumaat sabtu, 7.30 pg dah kena ada kat high school PASTI al-ahmadi tebing tinggi dah..huhu..sape sangka I sekali lagi jadi cikgu tak terlatih mengajar kanak2 rebina...tapi best la..dapat la gak berbakti kepada nusa..bangsa..dan agama..di tanah tumpah darah ku sendiri...:DDDD.. kelas abes biasanya kul 12.00 tengah hari..tapi kul 1 ptg baru dapat balik..n then..tu la tahap keletihan yang memuncak..(ape tak nye..agak2 la camane kalau dah mengajar kanak2 rebina2 itu..diorang ni aktif semacam tau~~~..)..naseb baek cek posa..kalau tak..ngeeee...

kalu ade cikgu yang datang untuk kelas Qiraati sebelah petangnya..nak tak nak..I kena la jadi pengganti...ajar qiraati pun best gak..senang je..bak kata mat saleh nya..small de pieces..kanak2 rebina ada yang sama dgn kelas pagi td..ada gak dari sekolah2 lain.. (hhmm..Qiraati tu cam kelas formal mengaji Al-Quran la..tp yang ni guna buku yang qiraati punya..kalu dulu2..pegi mengaji ngan tok guru mengaji..)..kelas qiraati dalam kul 4 petang baru abes..so..lepas kelas qiraati la kot..sampai umah..masuk bilik..terus zZzZz..huhu..penat2..besa la..

kul 5.45 petang..dah kena ready dah nak tolong my mum masak kat dapur..klu x..huhu..malulah dengan pangkat anak dara...even my broS pun rajin masuk dapur tolong masak..apatah lagi ku yang pompuan ini...kui3..kantoi..

lepas je bukak posa bagai..ready plak pg surau untuk solat isyak n terawih..naseb je surau kat tepi umah..bleh la berlenggang kangkung x payah nak pikei pakai baju apa ke ape ke..terus je masuk surau coz jemaah kat situ pun memang sedara2 I jugak..tok imam:pakcik I..makmumnya :I..abang2 I..sepupu2 I..nenek I..adik2 I..so..memang sempoi la..x payah protokol2 lebey..solat saja macam biasa..:)

dalam pukul 9.50 malam camtu..selesai la solat isyak + terawih 8 rakaat + witir 3 rakaat..maka pulang lah kami ke rumah yang jaraknya x sampai pun 500 meter (dalam pagar sendiri kannn~)..moreh time plak..makan2 yang simple2 punya cam cendol ke..kerang rebus ke..apa2 je lah kuih muih yang ada..then sambil2 tu..buat puding gula hangus untuk business..fuyoo..buat bisness sekarang~...nge3..saje cari duit poket..itulah namanya penganggur separuh masa..x leh nak arapkan elaun pama dah..dah besa'..mesti kena ade income sendiri..tak kan la nak top up tepon pun nak arap kan pama kannnn~~~..overall..dalam kul 12 lebeh2 la gak masuk tido..after online sume bagai.. esok hari nya..pusing la citer first td..sama je ari2 camtuu....

haaaa...sibuk..x sibuk..x....huhu..ape kes la aku ni..~..

hmm...cuma ari minggu jumaat sabtu ni baru je dapat nak rasa nikmat cuti..masa ada la terluang sikit..so..ape lagi..sempat la gak merealisasikan hobi baru bercrochet...hehehe..so..hasil selepas usaha..berjam2 depan laptop..akhirnyaaaaa...


percubaan yang ke 3

mentang-mentang dah dapat buat yang tu..terus excited and try buat lagi..:D

and..ari minggu ni sempat la gak buat 4 bentuk bunga ni..bunga merah kepink2an and kuning kebiru2an tu selepas modified dr yang makcik2 kat youtube ajar...ooo..lawan tokey ye...

bunga ni ble dijadikan aksesori kat beg ke..scaft ke mana ke asal suka boleh saja...~

p/s: nanti nak try buat hat untuk baby la plak...hehe..x sabar plak rasanya..:DD
hmm..dah kul 12.40AM..mai friend nampak gaya nya x online pun..so..i nak tido la..huhu..


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...