marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, October 30, 2011

Masanya sudah tiba..

.:BismillahirRahmaniRahim:.

yeaa ..
akhirnya laman web BPA ums bhgian konvokesyen dah pun update diorg punya site ..
ari tu call bagitau ari isnin (yakni esok) baru akan dibuat open secara public ..
ayyo... (punya la x synchronize dia punya maklumat)
apa2 je la asal penantianku penuh debaran berakhir okeyy~ ....




saya sayang UMS balik..haha..~
tapi part yang paling saya tak suka adalah 
ANDA BERHUTANG!!...
benci betul..

katanya caj elektrik (eh..Uni awam pun caj elektrik student ke byr..apsal uni2 lain x de punnn~)..
orang yang tak duk hostel pun dengar kabar kena charge gak..
ape kes ni mr UMS~..
heran gak..
apsal la diorang x masuk terus masa dalam yuran masa awal2 sem dulu..
takkan la concert MLTR and FFM ari tu x leh back up bill letrik UMS kott~~..
ke ade apa2 niee???~~~ (haha..soalan ni..bukan tuduhan~)

okey..
hal saya dah settle..
debaran dah berakhir..
tunggu 24 nov  n fly pegi sabah..
settle hutang n amik jubahh (part yang saya dah tak sabar..haha)..
harap nanti bleh jumpa geng2 yang selalu dirindui la..termasuk lah...tetttt...~~~

hmm..
sebenarnya ari ni adalah ari bersejarah buat my lobely 14th sister..
sebab ari ni dia berkonvokesyen untuk diplomanya..
dan diri ini..
sob..sob..sob..
last minute meeting x dapat join untuk meriuhkan suasana konvokasyen UiTM dungun..
atas sebab..
kena jadi nanny untuk anak2 buahku tercenta pasal mommy n daddy diorang pegi konvo adikku tercenta itu..
tp anak2 diorang akn start peksa akhir tahun hari ni..
disebabkan diri ini adalah aunty yang paling baik di dunia..
maka..
diri ini sepenuh rela sanggup mengambil alih tggjwb tersebut (cewah ayatt~)..
tapi diri ini x berkeseorgan sebenarnya pun..
abang I, seorg MA dah balik umah..
sorang lagi abang I yang hari2 I jumpa pun ari ni baru bertolak ke Tganu..
n adik lakki I seorg hafiz..
pun ade kat umah..haha..
rupa2nya x keseorgan langsung pluss 3 orang kanak2 rebina itu..kuikuikui..
dramatik je lebih ni..

gambar ni special edit untuk adik kesayanganku yang akan menerima diplomanya hari ini..sapa nak mengorat beliau..sila ke blog nya..nak tgk muka dia..tuu..yang tengah melompat tu ..beliau la..hahaha..

 so..
secara officialnya..
x penah berlaku dalam sejarah NLSB,
empat orang adik beradik bakal bergraduasi serentak untuk tahun ini...
 happy..happy..happy bubble..lalala~la...



p/s: agak2 kawin nanti kena serentak jugak ke??..haha..

Thursday, October 27, 2011

Please LIKE this page EveryOne ;)

.: In the Name Of Allah, The Most Beneficent and The Most Merciful :.



















Sila tekan "LIKE" di Facebook anda
.:Thank You.Kamsahamnida.Syukran.Arigato.Xie Xie.Grasias:.


 Credit;)
picture designed by: BioNik Kim
Super Models by: Marjan.Kimi.Iha.Pix2Guin.Kakak.Aensyah.Arisya.BioNik Kim.Basyirah

Monday, October 24, 2011

sayang!

.: Dengan menyebut nama Allah, Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.



saya sayang UMS..
sebab UMS la saya boleh naik kapal terbang buat pertama kalinya
saya sayang UMS
sebab UMS la saya boleh kenal sabah
saya sayang UMS
sebab UMS la saya dapat berkenalan dengan kawan-kawan dari semerata dunia
saya sayang UMS
sebab bagi peluang saya belajar benda yang tak pernah saya suka
saya sayang UMS
sebab UMS la mengenal saya dengan tarbiyah
saya sayang UMS
kerana mendefinasikan makna cinta untuk dia
saya sayang UMS
saya sayang UMS
saya sayang UMS!!!

tapi ketahuilah rasa sayang boleh berubah sekelip mata..
gara-gara hadir perasaan tak berapa sayang...
sebab lama menunggu...
jenuh...!!!!


apasal la pengurusan  BPA UMS lambat sangat!!!!!!!
(marah kew ape ni~~~) 
 
 adik beradik saya dah lama tau bila diorang konvo bagai...
tapi..anda...
jangan la buat saya berdebar-debar tanpa sebab...
saya tak suka...
di ulangi.. tak suka..
diulangi lagi ...tak suka..
saya nak konvo tauuuu~~~~..


p/s: try tengok print skrin tu..ari ni 24hb tau..tapi tak tau la kalau UMS guna jam negara mana....
mencinya I~~~

Sunday, October 23, 2011

What month are you from~~

.: In the name of Allah, The Most Beneficent n The Most Merciful:.

who was born on June??
Rise up your hand..;D..
haha..welcome to the club..we are in the same group..
let's discover what personalities you are...
and compare it is true or false..
mine are in the <3 symbol one..:D

JUNE

  <3 Fun to be with. 
<3 Loves to try new things. 
Boy/girls LOVE you. 
You are very hott. 
<3 Secretive. 
<3 Difficult to fathom and to be understood.
<3 Quiet unless excited or tensed.
Takesrep pride in oneself. 
<3 Has reputation. 
<3 Easily consoled. 
<3 Honest.
<3 Concerned about people’s feelings.
<3 Tactful.
<3 Friendly. 
<3 Approachable. 
<3 Emotional temperamental and unpredictable
Moody and easily hurt. 
<3 Witty and sparkly.
spazzy at times.
<3 Not revengeful.
<3 Forgiving but never forgets.
<3 dislikes nonsensical and unnecessary things.
<3 Guides others physically and mentally.
Sensitive and forms impressions carefully. 
<3 Caring and loving. 
<3 Treats others equally. 
<3 Strong sense of sympathy. 
Wary and sharp. 
<3 Judges people through observations.
<3 Hardworking. 
No difficulties in studying. 
<3 Loves to be alone. 
<3 Always broods about the past and the old friends.
<3 Waits for friends. 
Never looks for friends. 
<3 Not aggressive unless provoked. 
<3 Loves to be loved. 
<3 Easily hurt but takes long to recover.


if you are not born in JUNE...find here ;)


Wednesday, October 19, 2011

saya cedih cangat tauuu :(

.:Dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani:.



wo..wo..wo..
sepenuh usaha saya curahkan untuk dapatkan lesen kereta dalam masa yang terdekat ni..
tapi..
semalam...
saya pegi test lesen keta di suatu hari hujan mencurah2 ke jalan raya..
membuatkan saya sedikit down...
dan meng-effect-kan perasaan hati sanubari saya..
Maka suit la my face (serve you right!) ...
 ....

saya dah dapat buat ujian 1st -BUKIT- dengan jayanya..
dan second-PARKING- dengan bangganya
tapi...tiba di 3 PENJURU (aku ni memang tak de jodoh langsung dgn something-something yang kaitan dgn 3 P..asyik2 fail je memanjang~)..
sempat berangan2 lagi..
yeahh..aku hebat.. !!!
tiba2..
tayar kereta pijak line putihhh...
AAARGGGGHHHHHH!!!!!!!! i hate to know that...

cuba buat muka 10 sen kat JPJ penilai tapi dia wat derkkk je...

TERKANDAS di bahagian 2 (dalam trek sekolah belajar memandu) :((((

tapi..
dalam keadaan separuh stress..
kena gak wat yang satu lagi dgn sepenuh keazaman~
terpaksala saya berhati-hati masa ujian bahagian 3 -JALAN RAYA-
so far..masa bawak dgn encik JPJ itu...
kira dapat buat yang terbaik lagi la..
igt semua pesan cikgu..
tapi..
part x bleh tahan time encik JPJ beramah mesra tanya soalan tu..ni..
dan sedikit excited sbb dia x la strict sangat..
tiba2.. kat traffic light..
keta yang saya bawak tiba-tiba mampus....ARGGGGGh! (lupa angkat handbreak!!)..
baru ingat dapat full skor...
menci...I menci...I menciiiii...
dalam keadaan separuh sedih coz.. igt kat jalan raya pun x lulus jugak..
 tiba2..I dapat tau..I lulus kat jalan raya...markah 17/20 (ni mesti pasal keta mati tadi ni kena tolak 3 markah!)
I sangat la heppi...
heppi cam la lepas ni kompem dapat lesen..HAHA..
encik JPJ..gomawoo^^..


soo..saya pun balik ke rumah..
dgn perasaan kebahagiaan dalam kesedihan..
pasni saya kena amik test untuk bahagian 2 saja...je..je???..
letih tau nak gi sekolah sana..~~~


Monday, October 17, 2011

Penang mari~~~

.:Dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani:.

huhu..update blog..update blog..
huhu..
ari tu den ada pi..OppS..
sebab pegi penang so..nak cakap loghat utara la no..
ari tu chek pi penang..saje jenjalan tengok komtar...
tapi sbb komtar dah penah pi 4 taun lepah..
so..chek pi Bukit Bendera la plak kali ni..
(owhh..x pass cakap loghat utara..kita cakap bahasa biasa2 je ek)...
huhu..sebenarnya empunya diri follow family abe Yom (abang I yang sulung) pegi Penang..
sbb kak long ada meeting trip kat sana..
saje..makan angin..sape suruh masa sekolah dulu asyik kena tinggal kat umah kalu ssapa2 pegi jenjalan makan angin..
stay kat hydro hotel kat Pantai Miami (ku ingatkan kat oversea je ade Miami..rupa2nya kat penang pun ada gak..huhu..)..


okey..time to show off~~..
haha..

di puncak Pulau Pinang..fuyyoo...tgk..tanah mana yang kosong..x ada kan..tp bumi tetap menghijau :D

malam tu ada perlawanan persahabatan bola sepak antara Penguatkuasa MPKB-BRI ngan MPPP..selaku pengikut yang setia..kesempatan ini amatlah diharapkan dari terperap kat hotel...haha

menghabiskan masa dgn jenjalan sekitar penang..

naughty boi + asam boi + annoying boi + cute boi and teddy boi..

kitorang naik train...huhu..

aktiviti panjat memanjat batu kat batu feringgi..kui3..

macam mak orang pun ade..kalu orang tanya mana hubby..bgtau dia..kat korea..dia ada show..haha

racing di atas jalan..haha..hati2 memandu kereta baby..

menuju puncak..impian di hati..bersama janji..azam sejatii..haha

ye..ye..saya tahu saya kiut..x payah puji lelebih..haha

anak-anak..jom kita tangkap gambr lagi...






suka gamabr ni..suka gamabr ni sesangat...muka ntah macam apa..kena paksa bergambar pada suatu pagi yang panas chengcheng (terik)

time to say bye2.. Penang..laen kali datang lagi..







haaa..begitu lah cerita nya...

Sunday, October 2, 2011

this is art..haha ;D

.:In the name of Allah
Most Beneficent and Most Merciful:.


hehe..almost 2 weeks I haven't visit this blog..huhu
very busy now..
until have no time to blogging..
well..
a month I was trying hard to create a customer order system to my company using access..
huhu..and just now I know how to play with access exectly..
I never use it before..so proud to be me..haha XD..
time flies fast but can't help me from do nothing....
I got some time to do crocheting..
and I think I love it more than eating or sleeping..
really enjoy make something that I never think I can do it..
haha..
enjoy the pics ;D


1st amigurumi bear-bear..I took 2 days to finish this after trying hard..
tadda..the result was sooooo nice..shhh..He is sleeping right now..


this is my nephew..ahh..so cute..isn't he?..but his cap is cuter..actually I made it for my 6 month niece..but since I realize it not suit to my niece..so..I gave it to my 6 years old boy!

my 2nd amigurumi bear-bear is better..Madiha (11 years-old niece) begging me to make her one..even bought the yarn to me..then..I made one for her until another nieces felt jealous somehow..oh nooooo!!
1st smiley ball key-chain I ever made..yellow..yeah..I don't think I am so kind to give it to anyone since it's my favourite color..so..I make it as a gift for experia x10..;D
  As it just need less than 2 hours to finish it, I keep crocheting and done another smiley ball key-chain..I forget that blue is my 13th sister fav colour, so..she took it!

smiley ball again..this I made for my youngest sister..the smiley face on the ball actually K.I.M in hangul (korean word)..;)


kawayieeeee :D

flowers :D

front n back


can make it as pencil case accessories


or put it at your beg...

but me n sisters..we always make it as brooch..can you see it..all of us wear it during hari raya ;D

just make ur self beautiful...with the flower :P..haha



"The happiest people don't have the best of everything, but they just make the best of everything"-unknown


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...