marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, December 29, 2012

CP vs PM

.:Bismillahirahmanirahiimmm:.




Assalamualaikum u oll, saya di sini sihat sejahtera..demam pun da lame da surut.. arap x datang2 da la kan.. huhu..

Hmm.. cam da lama x menconteng kat blog ni.. padahal, tgk2 balik, seminggu jew punnn..huhu.. saya rinduu.. saya rinduuu.. saya rindu kat blog saya ini.. da seminggu saya selaku empunya blog pun x bukak tauu.. sibuk + bizi 400 petala langit yang menyebabkan ini semua berlaku ini.. name je keja kat company IT, 24 jam dibekalkan line internet yang terlaju (iye ke~, umobile i cam lagi laju..hoho).. tapi.. nak bukak blog pun memang x sempat.. sibuk katenye.. huh.. memang sibuk pun.. sibuk sampai tahap rasa nak resign je keja ni.. dengan perangai project manager yang syiok sendiri la.. dengan permintaan client yang membukit tingginya.. membukit apenya.. dah menggunung tingginya.. dgn deadline yang kena kejar..KPI nya lagi.. huh.. cakap team work.. pastu kalau da jadi camni.. entah ke mana dah team work tu ilang.. last2.. buat muka toyaa.. suke ati ko la PM, asal ak wat keja ak.. engko.. ak da tak nak kesah dah.. ( ade ke patut dia gi ngadukan Haad Department ak .. dia ni darjah berapa.. time cakap ngan aku face2face tu x de plak nak sentuh sal attitude keja  ak ke ape ke.. da face2face tu ckp la ape yang x puas ati..eh engko..)


Huhu.. stress kot,mase ak cuti balik kg tempoh ari, x de plak terasa aura cuti2 malaysia sbb kat kampung pun ak still wat keja.. okey.. keja ak ni sebenarnya x susah pun.. cuma lambakan kerja yang tak reti2 abes ni wat ak rasa stress pastu sbb kita sambung benda yang orang sebelum2 ni tinggal kat kita.. dan benda yang dia tinggal tu memang ade problem.. ak settle la part2 yang berkenaan ngan ak.. tapi cam PM aku tu x puas ati je, nak suruh sume settle sekali gus.. masalahnya sebelum2 ni ko deal ngan client camane?? ko la kene settlekan... tu part ko..ak part ak.. part content.. tapi camane nak uruskan part content klu da system pun bermasalah.. ko la yang kena deal dgn developer..ke sape ke.. apsal aku plak yang kena buatttt~~~..keja ak masukk kan content yang client mintak..Hokey.. dan lagi klu aku gitaw ko something2 related ngan kerja.. ko.. CP sebelum ni same je.. x membantu langsung.. alih2 cakap tu pun tak tau.. kalau ak tau..memang ak x gtau ko la..

ni baru sebahagian.. ade lagi beberapa page to go.. kerje.. sampai mati pun x abess..


ko ckp senang.. masalahnya..content2 tu sume ak kena convert dlm bentuk coding..ko tau..bukan copy paste bodoh2 cam dalam word tu..kalau ak wat camtu even ade CMS, jahaman la portal tu pada masa akan datang.. pastu klu ak da tak jadi CP project tu..maka nazak la CP yang ganti aku pasni nak study balik coding2 tu..kate PM.. tp camm..x berapa bijak je..yang part2 deal ngan client tu pun ko nak ak uruskan ke??.. alasan yang tak boleh blah.. ko kena tolong PM.. memang la ak tolong.. tapi klu da keja ak sdiri da terkandas, x ke ak kena smash ngan client..huh..!.. da la kalau ckp elok2 berbincang kire okey la..at least boleh paham la situasi.. ni keja nya.. men cakap guna orang tgh.. x ke gile tu.. naseb Head Department duk satu level ngan ak..dan x psl2 plak beliau jadi orang tgh..

kan.. aku da mengamuk.. 4 tahun sekali je ak kalau nak mengamuk.. ni la.. kalau kes dia kes cam ni.. cam orang bodoh je..nak cari gaduh.. project lain x de plak ak alami masalah camni..  

Aku suka kot ngan keja ak skrg ni.. something related ngan benda aku belajar.. lama2 kita duk main ngan coding, html.. terasa cam jatuh sayang plak.. yela ari2 duk ngadap coding, klu x jadi time view kat web browser,  gelabah cari orang lain tolong tgk kan.. haa.. kat situ kita start belajar.. yang ni kena wat cam ni.. yang tu kena wat cam gitu.. banyak membantu aku bab2 ni tentu sekali Din, Afif sbb kitorang jadi CP ari tu same2.. tak tau pape.. ak refer kat diorg.. x pun kat CP2 senior, kak nora ke, kak salmi ke, rin ke..sesape je la yang senang nak dimintak-tolong-kan... ha cam tu la keja.. bukannya sume benda ko bleh tau dalam satu mase.. take time..kita ni belajar dr pengalaman, dr kesilapan.. bukannya dr aku sape.. ko sape.. x penah pun ak rasa nak jd PM cam ko.. aku just CP.. dan keja aku memang camtu la.. da ko rasa ak melebih ngan client.. apsal ko x jln kan tanggungjawabkan sebagai PM yang profesional.. hah, pakcik.. bukannnya project ni project semalam baru declare nak wat.. da lame da kan.. sebelum ak jd YS pun kan.. so..apsal esk deadline ko nak letak beban keja tu kat aku??aku baru masuk keja urus project ni 2 bulan, sebulan da bagi kat dak lain untuk upload content , sebulan ni ko serah kat aku bulat2 tanpa keterangan lanjut?? pastu keja x siap ko ugut ak nak report kat top management??.. cerdik tak ko kat situ?? cerdik??..cerdik??? *mata meluas*..cakap keja da nak masuk 2 tahun.. kalu gini la lagaknya.. please la..ko wat company ko sdiri..  byr ak memahal.. tu pun ak pikei nak ke x terima tawaran ko..

eh.. aku mengamuk lagi..huhu.. cool down Ada cool dawn.. tarik nafas.. tarikk.. hembus.. tarik.. hembus.. tarik hembusss... okey cool...

Dan sepanjang kebuzy-an + keserabutan aku ini, aku rasa ak da lost smile.. Who gonna make it come back.. please.. I miss my old me too..


Ari2 klu masam cam ni.. sah kan orang laen.. aku pun takut..

oh..Zaki ngan Hani pun dah promote jadi CP gak.. yeaa..geng YS batch ak da bertambah..ye ye..

Sepanjang 3 bulan keja kat HQ ni.. ak sangat2 syukur sebab disamping ada PM yang jenis suka-membezakan-darjat-seseorang bak kata dalam skype " ko-sape-aku-sape" aku ade lagi team bahagian lain, QA/QC, Harris yang klu ak tension sbb banyak sgt ticket kena assign kat ak kena settle on da spot ( Client pun satu hal..da orang cakap ape2 benda akan diselesaikan dalam masa 3hari bekerja, x reti2 jugak nak wat due date dalam tempoh 3 hari.. ingat orang keja ni jd hamba dia ke??.. hello.. 8 jam sahaja okeii) kat dia la ak mengadu.. naseb bek dia okei.. layan saja..haha..

Afif n Din, huhu.. tak de diorang, ak rasa x idup ak kat SKALI.. korang..klu korang nak resign bek gabitau ak btol2.. nak on da spot follow korang.. *muka cam bagi warning tu tak tahan*


diorang dua ni taiko coding.. Sorang dulu Track JAVA.. sorang lagi Track  DOTNET.. aku je sesuka ati dari Creative Design jadi Content Personnel.. da rezeki kan...


Jun, the designer, ngan beliau pun ak byk comunicate sbb ade 2 project ak pegang , designer dia adalah jun.. so.. nak tak nak.. kena la berinteraksi... well sebab orang ckp designer kat otak dia gile2.. so.. gile2 la ngan beliau.. selalu klu ak assign ticket suh wat design.. mesti dia tanya..apsal ak jd Content Personnel instead of Designer sebab masa program Spikers dulu ak duk track Creative Design.. dia cam kot muka ak.. kekeke..ak rasa ak ade ckp sbb aku x sekreatif dia.. haha.. kengkadang duk ckp dgn dia dlm skype sal keja, ak yang tension pun bleh ketawa sbb dia ni lawak gile kot.. tapi klu tgk dia secara live..muka dia memang cam taiko cina yang gile punya taiko (klu korang suka tgk cite cina-polis2 kat tv2 malam selasa dulu2..haa.. korang amik watak yang jadi orang jahat..haha..memang sebijik cam dia..)..dengan mata yang sepet, mulut kecik tapi jarang senyum.. rambut pacak, sekali dia cakap memang gerun kot..tapi dalam skype.. ape yang dia ckp tu memang lawak gile.. aku plak imagine dia ckp melawak dgn keadaan muka dia yang no-heart tu.. memang sah2 la ketawa terkekeh2 depan skrin PC tu.. haha..

*aku try cari image gambar seakan2 Jun kat en. google.. tapi x jumpa..yang seiras.. haha.. korang imagine sdiri la camane.. nama pelakon chinese aku x hafal sangat kecuali yang ak betol2 minat..kekeke



Kak Nora, Miss Ai, Abang Zul driver opis, Encik Kamal, Kak Shiera.. dll yang wat aku rasa beruntung keja kat Skali.. huhu.. so.. saya da keja keras demi untukmu SKALI.. sila.. sila..sila up gaji saya..hehehe..

For All I understand, I Only Understand Just Because I Love :D


Thursday, December 20, 2012

Out of MOod

.: Atas Loteng :.
.:11.45 malam:.
.: Suasana: bunyi jam berdetik aka sunyi:.


Assalamualaikum..



*smile*.. biar pun dalam keadaan terpaksa melebarkan mulut supaya berbentuk bulan sabit.. hmm senyum kan sedekah.. so, nak bagi duit, rasa x mampu tambah2 lagi ujung2 bulan ni kan.. so.. bagi senyum kelat sikit la kot.. *smile kelat lagi*.. da cam x de mood nak ketawa huhu.. sbb skrg ni (dari balik keja lagi sebenarnya) mood terspoil sbb seseorang yang tak berapa matured.. aku rasa aku pun x de la matured sgt lagaknya.. tapi at least x de la sekanak-kanak beliau.. skit2 ugut klu keja x siap nak gitau big bos.. igt ni zaman skolah ke nak men report2.. client x bising pun ..ko tu yang belagak lebih.. klu ade x kene gtau la leklok.. ni gitau.. "Ada..ni blabla..(dua patah kata).. TQ.. pastu blah tinggal ak kontang kanting.. klu ak ckp x tau.. sorang2 melenting.. pastu klu ak x perform.. gi report kat leader.. byk cantek ko.. igt atas dunia ni ko sorang je yang bizi??.. huh! x kuasa aku.. kang dah x pasal2 hang pemes malam ni kat blog ak..~.. igt senang ke ak nak kutuk org.. nyampah saye..

*** abaikan perkara di atas.. sekarang pun x menang tangan, kaki, otak aku duk wat keja.. beban keja yang bertimbun-timbun wat ak rasa nak tertimbus.. tapi dari aku tertimbus, bek ak selamatkan diri dulu..** itu la.. ckp keja team work, tapi sane sini aku duk salahkan ko.. ko duk salah kan aku.. bila masenye nak aman nye.. padan la klu ko stress.. dan tak pasal2 ak plak join ko stress.. hampeh.. dah la ak tak suke stress meress ni.. buaang karen je..** huh, cam x leh nak abaikan je plak bila ati da stat memberontak.. 

OK Ada..coolll... rilex.. bertenang..OK..good girl *Smile- ikhlas skittt~*


Hm, sebenarnya banyak benda nak di buat entri.. tapi memandangkan masa sangat2 mencemburui kehidupan aku sekarang ni.. maka.. I list dululah tajuk entri2 yang bakal diadakan nnti...takut berkarat..kalau berkarat jadi emas takpe la gak, tp ni takut jadi daki je.. huh.. x kuasa I..

Check listnya adalah seperti berikut:
1. Kakak kesayanganku
2. Palestin vs Israel
3. Koleksi kuningku..huhu
4. Projek kait-mengait
5. Sesat di Kuala Lumpur eh..Subang Jaya (ye..yang ni wajib cite ni)
6. Aku, dia dan Sesuatu
7. Deja Vu Di Kinabalu
8. Wishlists 2013
9. Aku dan lagu
10.  (x tau..)

mengada sampai wat 10 tajuk.. ntah bila siapnya..Hmm.. k ah.. ku ngantuk.. sok ade meeting.. huh! da la tadi balik lambat! (Syuhada stop mengeluh ok?!)




*Hmm.. janggal la orang panggilkan diri ini Syu.. cam x leh terima..da la lepas tu x tau nak bhsakan diri jadi ape.. Klu bhs kan diri Ada, cam diorang igt aku cakap "ada tu cam ada apa dengan cinta??..terpaksala SKIMA, cakap SAYA.. aku cakap saya.. cammm.. eeemm..err.. biasanya klu x ckp aku ko..aku ko.. mesti aku da bahasakan diri aku ngan Ada.. tapi kengkadang tu kiut gak orang panggil Syu.. haha.. *krisis identiti tahap kritikal* *


Sunday, December 16, 2012

BERTEKAD CEMERLANG!

.: Bismillahirahmanirahim :.





Hmm.. nak tanye korang la kan.. korang penah tak rasa takut.. rasa takut yang menghimpit perasaan sanubari korang yang menyebabkan korang berhenti untuk terus mara ke hadapan (perghhh.. ayat saje je wat cam bunyi sastera2 sikit)....

Aku penah.. rasa takut tu sampai sekarang pun ak rasa nak cuba.. cuba untuk jadi lebih berani.. lebih positif tetapi tak secara membuta-tuli.. berpandukan tawakkal dan otak yang sihat..

kalau bab2 berani ni, aku selalu terkenangkan masa zaman kecik2 dulu.. yang mana.. aku rasa.. pantang ade je yang ajak pergi main..masuk utan..mandi laut.. bawak baskal belakang bas..semua tu mesti ak ikut sekaki.. dengan berperasaan..ingat budak pompuan penakut ke??..huh..kalau zaman budak kecik dulu.. pantang kene cabar skit.. budak laki pun aku rasa penah gak merasa penampar jepun aku gara2 buat lawak tak bertempat atau amik/usik harta ak tanpa kebenaran aku.. huhu.. dasyatt kan??..

mase dulu, seingat aku.. aku penah panjat pokok jambu air dengan adik-beradik aku (selalunya tikah la yang join sekaki sbb kitorang same baya..x pun Une.. banyaknya zaman kecik dulu main ngan nabila, kawan seperjuangan masa zaman budak2) kat belakang umah, berhampiran dengan reban ayam yang besar yang akhirnya jadi umah pondok2 kitorang..kalau panjat pokok tu.. sah2 panjat kat bahagian orang lain x berani pegi..contohnya kat kawasan puncak dahan, tak pun dahan yang separa matang, haa.. kat situ la selau jambu yang best2 tersorok.. x de pun rasa gentar tengok tanah kat bawah.. yang best lagi siap melepak pulak atas tu sambil2 makan buah jambu.. boring2.. goncang dahan pokok tu sampai segala mak nenek atas pokok tu tercampak kat bawah..aduuii.. ingat balik peristiwa tu, rasa berdiri bulu roma aku ni..camane la aku boleh berani sampai tahap camtu sekali.. suh panjat sekarang ni, aku rasa naik x sampai separuh dah meraung nak turun balik.. huhuhu..




Hmm.. tapi sekarang ni, lepas umur dah meningkat dewasa ni, ak rasa sikit sebanyak perasaan berani tu cam dah lupus, bila da besar ni skit, macam2 hal aku fikir, nak bawak motor sikit dah rasa, kang nanti kalau eksiden kang, kalau panjat tangga nak betulkan lampu dalam bilik, fikir, kang nanti jatuh kang, kalau nak pegi bandar, nnti kene culik.. aish.. nauzubillah, mintak dijauhkanlah Allah benda2 yang macam ni.. tapi masa kecik dulu x ade pulak aku fikir macam tu..

Hmm.. tapi di saat ini, di masa ini, unutk masa depan ku esok.. ak amatlah berharap aku berkekuatan macam zaman kecik2 dulu, berperasaan penuh keyakinan aku boleh meng- conquer- keaadaan dan membuat keadaan berpihak kpd aku..

Ok fine.. cam x de orang paham apa yang aku cuba try maksudkan dengan berjela2 karangan aku kat atas tu.. huhu.. maafkan saya..

tak de.. sebenarnya cam ni, di sebabkan company aku da kekurangan tenaga driver yang menghantar dan mengambil CP dari site.. maka aku sebolehnya dan memang kene lebih berdikari.. x mengharapkan semua company yang aturkan.. Disebabkan on site ni adalah permintaan dr client, nak tak nak terpaksa jugak aku kene pegi.. cam x serius dgn keja kalau tiba2 aku cakap kat wakil client tu" oh, maapkan saya encik, sbb company x de driver skarang, saya da x boleh pegi tempat encik". huh.. byk cantek.. igt client tu boleh terima.. klu aku yang client tu.. mesti bengang rasa budak ni keje memain.. huhu.. demi company ku tersayang, terpaksa lah aku memberi attitude yang baek.. huhu (bos, sila anugerahkan saya medal anugerah pekerja mithali 2012)...


 


Hmm.. disebabkan itu.. maka sesuai dengan moto UMS u kesayangan aku, BERTEKAD CEMERLANG!, maka ak dengan bangganya pegi apply tuk dapatkan keta company, yeaa..compay ku memang company ter baek... diorang bagi je ak pakai keta tu tanpa rasa sangsi akan kebolehan ku drive kete.. ( First aku bawak keta adalah masa aku amik lesen keta, setahun yang lalu, aka bulan 10 2011, dan lepas tu aku x bawak2 dah secara rasmi kat atas jalan raya )..

Disebabkan moto UMS BERTEKAD CEMERLANG itu jugalah yang menyebabkan otak aku seharian berfikir camane aku nak bwk kereta tu dari zero.. syukur alhamdulillah, Allah yang mendengar keluh kesah ku.. aku dapat khidmat terbaek dari Afif, dia sudi mengajar aku.. huhu.. memang sangat2 bersyukur.. di saat aku rasa down gile.. sekejap je aku tanya dia dgn muka memang teragak2 gile.. dia terus bersetuju.. fuh..lega.. x lupa gak pada Din dan azie jadi peneman sbb hari da malam time tu..huhu..

First time bawak keta (naseb bek auto), memang aku rasa kejang gile kaki, aku tau pandang depan, x toleh kiri kanan pun.. straight konon fokus la.. padahal, diri sdiri cam blur.. x sure nak wat ape.. tapi lepas lama2..aku rasa da mampu kawal stereng, pandai tgk cermin sisi , cermin belakang dgn cikgu pun sangat berkaliber handle aku yang amatur ini..huhu.. bgsnya Afif sebab walaupun ak ade wat salah, dia x ade la tengking cam sesetengah orang lain yang bleh wat orang panik.. smooth je.. Din pun bleh apply jadi cikgu kelas memandu gak.. sal yang time malam tu din yang guide ak..huhu.. yang siang plak Afif.. overall  rasa ok la.. keyakinan dari 5% da meningkat jadi 80% tuk bawak kat jalan raya besar..

Tapi, berbalik kepada perkara pokok.. tujuan aku belajar balik memandu ni, dengan penuh keazaman BERTEKAD CEMERLANG menhapuskan rasa takut, khuatir, perasaan negatif muncul dalam benak dan fikiranku ini adalah untuk memandu ke site, iaitu ke MPSJ.. tapi sayang, jalan nak pergi kesana.. masih belum aku hafal lagi.. disebabkan oleh cikgu kelas memanduku ade hal lain hari ni..jadi pemanduan ke sana x dapat dijalankan dan rata2 orang2 yang ak contact (sape yang aku kenal aku x contact- Din, Ewan, Nick, Ana, Hafiz Natero.. yang da x jadi Skalian pun turut sama kene tempias BERTEKAD CEMERLANG aku - Fazrin, Kirin, Abe Zin, Abe Adi, Iwa)..tapi sayang..mereka semua pun da punyai rancangan masing2...x kan la pasal ak sorang sume kena drop hal memasingkan dan aku pulak x rela duk sesat2 sorang2 kat daerah yang aku tak kenali...


Adakah aku masih perlu untuk berpegang dengan moto UMS, universiti kebanggaan ku itu.. BERTEKAD CEMERLANG..

Aku ada 2 pilihan, dan kedua-dua pilihan tu di waktu ini 22.24 PM jam laptopku, aku masih dalam dua..

pilihan satu: Esok bangun awal2, bersiap, turun awal2 sebelum jem, bawak kereta terus pergi ke MPSJ, ikut instinct arah mana patut dituju...

atau pilihan dua: Tulis email kat pegawai di sana, bagitau aku tak leh datang diatas hal2 tertentu, blablabla.. dan stay kat opis, buat keja cam biasa...

oh ho..

Ottoke???


Sunday, December 9, 2012

"The Quotes"

.: Bismillahirahmanirrahim:.

Allah, don't let me alone.. Ameen..

al least I try..

lemme be selfish about this coz I deserve to be happy too..

and.. I don't know!

enjoy, rise fall and wake up again .. Just do it!

becoz it is easy way to show that I also have heart.

and at last i'm the one who fall alone..~

it's really 30th February.. never exist!

I hate apologize to impress you anymore.. i'm quit.

Thanks Allah for let me through this stormy weather.. So I can figure how life is about.

i'm preparing

Problem, bro?

Don't lose hope to Allah, Always remember that

Allah, lindungilah aku dari kejahatan dunia ini.

It was.. a long time ago.. but..it was gone..forever.

Thanks for remind me, Pariyappa.. :D

I do Believe..

expect for little, so you won't hurt too much.

where should I?

agreed!

Mine take time.. maybe he stuck anywhere..



ur self- respect

i'm not waiting for  the perfect man.. mine just doesn't show yet!

my biggest stupid mistake is believe that you also feel the same feeling.

I miss my family so bad..

Thank you Allah for all I have..

you lied to me.

I won't let you be the reasons anymore.

O Allah, let me so lost in you...

I had my plan, but Allah's plan is the best!

aku lelah sendiri dan tidak bercadang untuk mengejarnya lagi..

I do believe once..

give me rent!

please don't wait, but searching~

You are not even here, where are you..


Don't forget..

Serious taker only..



I want to be with you.. but in halal way..



istikarahku..


Makan-makan kat Murni raikan Fiza

 .:Bismillahirahmanirahim:.

Sebenarnya tajuk asal fanjang giilllerrr tapi.. kena kasi kerat sikit demi sikit supaya tajuk tak jadi karangan. hoho..

ingat tak entri lepas aku ckp kita gi makan2 kat Murni, Kepong tu??.. Haa.. tu sebenarnya pergi bersebab selepas sekian lama aku tak kuar ngan2 ex-spikers makan2 ni...klu ade pun mase makan lunch time kat belakang majid.. pun boley kire berapa kerat je batang idung yang ade.. balik2 muka aku, Nick, Azrai, Hani.. Ewan da x join makan ngan kitorang da.. sbb dia da ade life dia da ngan geng2 designer.. bak kate Nick ngan Azrai, dia kena nasik ******* kat dak2 design (opsss.. bukan ak yang cakap wan..tapi diorg sambil tgn2 cepat je tuding kat diorang)

okei2.. abaikan sal bab2 tacing2 tu.. ni nak cite sal program makan-makan kat restoren Murni tu.. Sebenarnya cite dia camni.. pada suatu hariii...~ hoho... bukkkannnn~... sebenarnya ni majlis farewell tuk Fiza, ex-spikers yang dapat keja kat tempat lain.. stat bulan ni dia da x keja kat company aku.. benda ni rancang tetiba.. da lama kot x kuar makan2 ramai2 camni (ke ak sorang je yang da lame.. mane la tau diorg ari2 kuar..).. dan..demi meneruskan cerita yang seterusnya.. biar gambar yang berbicara..

lepas bincang2 kat skype, sume orang setuju turun ke Kepong lps maghrib.. so.. lps je solat magrib terus bergerak dr Skali. ni muka2 orang awal..hoho

hoho..which one is me?? hooho..ramai orang tak tau.. aku sebenarnya rabun tahap kritikal..kekeke

Sila teke yang mane Fizaa... tettt.. salah..tolak seploh markah.. Fiza yang diraikan yang pakai tudung wane pink..

Ex- spikers yang masih bekerja kat Skali.

yang best pasal kitorang adalah walaupun da x kerja kat tempat same.. still bleh bagi mase tuk kuar same2.. contohnya.. kak CT kite laa kan.. dan kat Nisah jua.. diorang keja kat Zybez (okei.. i x nak search ejaan company tu yang btol2..hoho)

Ana n Diyana

Kak nisa n Farina..dan tak lupa jua Naufal..

sedeeyy.. demam.. sampai ari ni pun blom sembuh2 lagi.. orang suruh makan ubat wat dono..sape suruhh..padan laaa kan..

tiptop sal makanan kat Murni ni adalah..saaaaangat banyakkk.. dan beraneka juadah dalam satu pinggan dgn harga kalau kire x la mahal.. dan tak lupa jua menu air yang telah wat ak merah padam mase nak mengodernye.. lengkali tobat x nak da air tu..hoho

tu la..x duk diam sgt time orang amik gambr.. kan da jadi kandid.. tapi x pe...happening nampak dan gaya nya ye kat situ..

saje kembungkan mulut tunjuk bukti makan banyaakkk... tapi tak abes padahalnya..

last but not least, hope sume still keep in touch la ye.. dlm skype pun jadi laa..hoho..
 

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...