marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, January 9, 2012

hari main-main sedunia...

.: Dengan menyebut nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihai:.


ari ni nak bercerita pasal pegi bermain-main kat theme park..
huhu..lepas gian la kata orang..
sbb biasa la..kan..
duduk kl x sah klu tak datang maen tmpat2 cam ni..
sebenarnya x planning betul2 pun pergi bermain2 ni..
kitorang just main serbu je ni..
tu pun pasal 2 hari cukup terperap dalam umah sewa..cuti la katakan..
so..
roommate tersayang pun ajak la kitorang pegi Berjaya Times Square..
untuk lepaskan tension (huhu..dia jela kot yang tension keja..aku ngan kak nisah rilex2 je lagi..keja belum stat..)
so..demi menghalau kesepian duduk terperap dalam umah..
kitorang pun apa lagi..
aktiviti yang dirancang selama 2 minit itu pun berjaya dilaksanakan..
huhu..
turun dari umah dalam 4 ptg gitu..belajar naek LRT, monorel  (huhu..mane la chek tao nak naek benda2 alah ni)..
naseb baik pandai jeee..huhuuhhhhhhuuu..
disebabkan aku dah pun bermaustautin kat kl ni..jadi atiey pun suggest la aku beli card touch n go je terus..senang..lain kali nak naek benda alah cacing gergansi ni x payah dah sibuk2 beratur panjang..main..touch n go je..huhu..tapi malang punya naseb..kad tu dah habes stok..atiey tiba2 je hadir buah fikiran baru supaya top up nilai dgn guna i/c..huhu..tak tau la plak i/c mycard nieh berguna untuk barang2 macam ni..ingat kegunaan dia time nak copy je..huhuhu..(maapkan kejakunan ku di sini..huhu)..

sbb masa kitorang sampai  kat BTS tu dah masuk asar..
so bergegar la cari surau untuk solat asar dulu..
well..main2 jugak..solat tak boleh tidak wajib kena laksanakan..huhu..
lepas je solat..berdesup pergi serbu theme park..
x ramai sangat pun orang kat dalam tu..so..byk la benda kitorang bleh main..huhu..


masuk sorang dalam rm37..
rasanya berbaloi la kot..sebab memang semua jenis permainan dalam tu kita boleh main..dari yang super friendly sampai la super extreme x boleh nak cakap..huhu..


kitorang stat main dgn spinning orbit..
first2 tu berdebar jugak la..mana tau lagi extrem dari spinner kat genting tu..tgk2..biasa je..dia bwk kita dari bawah ke atas dalam pusingan orbit gitu..kira x la takut sgt pun..kalau sesapa yang gayat tu..maybe takut la kot sikit..aku? huhu..okey la...

second, kitorang try supersonic odysscy..huhu..ala2 roller coaster la kot..yang ni..huhu..takut time pusing2 dan berdesup dia gerak..hoho..tahap extreme je la kot..best aa gak..tapi kalau suruh naik lagi..rasanya..x nak dah kot..huhu..ada port tertentu dia pasang kamera..so..pasti kan korang senyummm masa main benda ni...hahahaha..

yang ketiga kitorang main robo crash..ala2 bumper car la ni..main langgar orang..yang ni kalau orang baru boleh lesen bawak benda ni..macam biasa..mesti la nak berhati2 di jalan raya..tapi semua itu..semua itu sementara saja..huhu..ape tak nya..kena langgar dari depan, belakang kiri kanan..x ke geram tu..so..apa lagi..kita langgar dia pulakk..huhu..


sombong betull..
atiey ajak main permainan kanak-kanak tak mau..nak yang extreme..extreme..so dia pun suruh aku n kak nisah naik Space attack (bentuk x)..
huhu..sebab dia penah naik minggu lepas dgn kakak dia..dia ckp tobat x nak naik dah..hoho..kitorang yang kiranya jakun ini pun apa lagi..a
mik tempat untuk merasai ke-extreme-man space attack itu..huhuhu..okey...
beliau memang extreme.. tgk la kat video ni kalau x caya..

video


huhu..pastu try plak naik dizzy izzy..tobat..naik yang ni aku serender..pening..hanya tuhan yang tahu..punya la tak leh nak tahan..sampai turun je mainan ni..aku dengan muka cuak menuju ke tandas (nasib baik tandas dekat je ) and terus..bluekkkk ..~..
 hhoho.. i hate u dizzy izzy..




lepas tu aku serender x leh nak terus main yang permainan yang seangkatan dgnnya..atiey..awal2 lagi dia serender dari main..dia la tukang gelak tengok aku ke feninan melampau..huhu..kak nisah..masih maintain..huhu..dan kak nisah teruskan permainan ooort's Express..hoho..aku tgk dari luar kawasan mainan tu pun dah pening..aku tak tau la ape kak nisah rasa masa dalam tu..hoho..tp kuar je dr mainan tu..aku tgk kak nisah maintain boleh tahan lagi..

lepas tu..kitaorang sambung lagi main...sbb syok sangat main robo crash tadi..so kitorang pun rancang nak main benda tu sampai puas..huhu..so..main la kitorang 3-4 kali..sampai budak yang jaga permainan tu tanya..nak main lagi ke..hohoho..sori la dik..kak sedang praktik cara bawak kete (hoho..x seseuaiii tao pratik belajar keta dalam ni)..

lepas main2..jam dah tunjuk hampair pukul 8 mlm so kitorang pun keluar sekejap dr theme park tu untuk ke surau..solat maghrib plak..dah siap solat..atiey cabar kitorang naik satu lagi permainan yang extreme DNA mixer..hoho..


utk permainan ni..aku betul2 menyesal naik..bukan tahap extreme ni..
tapi super duber extreme..dah la masa tu..aku ngan kak nisah je yang mengisi kerusi kosong permainan ni..hohoho..
never ever try benda ni dah lain kali..yang ni bukan rasa nak tercabut jantung..tapi..rasa cam hilang nyawa..pusing pusing pusing..lipat..lipat..lipat.. ..hoho..kus semangat..

lepas je permainan ni..kitorang serender dan terus kuar dari theme park tu..sempat lagi tu berwindow shopping sakan..
aku la window shoppingnya..
diorang memang bershopping sakan la..
sorang2 beli dua tiga helai baju... 
aku tukang cuci mata..
huhu..x de feeling lagi nak beli baju..
nanti bleh gaji baru fikir..hehehe..
dan lepas tu..
kitorang pun dah macam peserta explore race mengejar monorel untuk balik ke rumah..
hoho..


akhir kata ,cik nik nur syuhada..
esok anda kerja..~
uwaaaaaaa..


No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...