marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, February 6, 2012

minggu yang sibuk~ (kononnya)

.Bismillahirahmanirahim.


ari ni memang enjoy la..
pasal dapt jumpa balik dgn kawan lama masa kat uni dulu..
wana..
memang best buddy masa kat ums dulu..kamceng gila2..
tapi sayang..
masa sem 4 dia kuar dr ums pasal dapat tawaran keja (masa tu dia ada dip)
hampir 2 tahun lebih kot langsung x jumpa dgn dia lepas dia kuar..
so ari ni..maka dapat la jumpa dia balik..
dia ada bgtau..kalau aku turun kl mesti bgtau dia..
so..dah skrang ni menetap kat kl melampau gak aku tak bgtau kewujudan aku kat sini..
lagipun memang aku betol2 rindu kat dia kan..
so..ari ni dia free..aku pun dah macam ape kat umah ni ape lagi..
kitorang berjumpa kat Berjaya Times Square..
paling bestnya..aku dgn beraninya turun sengsorang pasal x de orang nak teman..huhu..
naik lrt sorang-sorang..naik monorel sorang-sorang..naseb je dah biasa ari tu pegi dgn atie ngan  kak nisah..kalau x..hareeemm aku nak pegi..hoho..tapi demi jumpa wana..aku rela..
hoho..

cite wana plak lagi best..orang shah alam..dari kecik sampai la dah nak jadi mak orang..bleh2 tak tau nak drive datang kl..masyuk2~..
kira everything works as planned la..aku sampai kat BTS awal..wanna ngan kawan dia x sampai2 lagi(lost le tuu~~)..so ape lagi..terpaksa la aku menjelajah bgunan BTS tu sorang2 sementara tunggu diorang sampai..dari tingkat bawah naik atas..dari atas turun balik..dari bawah ke tepi..sampai la wana sampai...~

kitorang karoks.hihihi..
first nak gi tgk wayang..tapi macam cite x best..lagipun wanna nak tu...so ape lagi..melalak la dlm bilik karoks tu 2 jam..naseb bilik tu jenis yang kalis bunyi..dan selesa..dan besa'..so tak le rasa segan-silu (ish-ish-ish) nak melalak..kuikuikui..paling best..time nak pilih lagu..rasanya setengah jam kitorang usha2 camane nak pilih lagu kat screen tu..1.pelik 2. instruction dalam bhsa cina 3. memang tak paham instruction la..
tapi.usha punya usha..akhirnya dapat la buat nyanyi lagu yang kitorang nak..tu pun dah berapa kali keluar lagu cina..mula la nyanyi suka2 hati sesedap rasa..tak tau buat macam tau..dan paling menyedihkan..lagu korea plak x de romanization dia..ape lagi..tulisan korea yang paling aku boleh detect plak hanyalah saranghae..so bantai kaw2 la nyanyi lagi CN Blue (I'M a Loner) sesedap rasa dan kalaulah Yong Hwa(penyanyi CN Blue) tu terdengar..maybe dia takkan mengaku tu lagu dia..hahaha..

abes 2 jam..kitorang pun naik la ke level 7 ..pegi surau semayang zohor..fuii mak aii..full surau tu..alhamdulillah..at least bleh tgk la kat sini diorang x abaikan solat walaupun kuar bermain (same la kite..huhu)..gud2..ini sifat patut dicontohi...hihi.. 

pastu kitorang turun kat food court makan..kat sini baru la dapat berbual2 pasal diri masing2..hoho..semua makan licin tu..nampak sangat lapo ye lepas berkaroks tu iye..hihi..

abes makan je kitorang ape lagi..sebagai pompuan..huh! x sah kalau x berwindow shopping..maka sekali lagi aku menjelajah dari level ke level bangunan Berjaya Times Square tu sambil melawak dgn wana ni..kitorang ni memang laa..geng se geng geng nya la kalau bab buat lawak2 ni..hoho..

tapi sampai je jam 5 ptg..aku pun balik la..
sekali lagi seorang diri menakluki monorel dan lrt..yeah..berjaya pergi dan pulang..yeahh..bangga jap sebagai kanak2 rebina yang baru kenal benda2 alah ni (kampung aku mane ade..huhu)..dari stesen LRT sentul Timur ke rumah aku..biasa kalau dgn atie kitorang amik teksi..tp..sbb aku rasa tak berbaloi pun amik teksi pasal teramat dekat..dah kena caj hampir 4 hingget..so..ape lagi..maka..aku pun ambik keputusan nak jalan kaki..separuh jalan..aku dah start pikir bukan2 pasal criminal yang selalu dengar..so..ape lagi..aku pun lari pecut 120KM/JAM (tipu!)...hahaha..alhamdulillah..naseb baek sampai umah dgn jayanya...hahaha..






pakai spek muka ku macam burung dalam angry bird je ==


so..The end~...




No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...