marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, June 27, 2012

i'm not single~

.:In the name of Allah, The Most Beneficent and Most Merciful:.



they said, good things take time..


or 

maybe I'm just too afraid
because honestly right now
I can't accept another heartbreak..
if you wanna play around, just go to playground..
if you want to test me, let me tell you 
that I'm not a tester product!



......
....
...
.


"sometimes the person who tries make everyone happy is always the most lonely person..
just afraid if I was that person"

Sunday, June 24, 2012

Seigil Chukka Hamnida, Ada :)

.: Bismillahirahmanirahim:.


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Nik Nur Syuhada..
Allah selamatkan kamuuuuuu..

Sengil chukka hamnida..
Sengil Chukka Hamnida..
Sarangeyo Ada,
Sengil Chukka Hamnida...

Alhamdulillah..
Di kesempatan ruang dan waktu..
sedar x sedar..umur aku dah pun menganjak ke angka 24..
tua plak ku rase..
selama ni rasa cam kiut2 je umur 23 (pasai date lahir aku)
ni dah pun 24 tahun..
hhmm..
so nik nur syuhada..
apakah impian dan harapan anda sebagai orang yang meningkat dewasa ini??
kaweeenn..ops~

this is a birthday gift from mira..beautiful pic taken by polariod camera :D

"Ya Allah, Terima Kasih atas nikmat kehidupan yang telah Kau berikan kepada ku, nikmat persahabatan yang utuh biar pun adakala kami sering tak bersefahaman, nikmat kekeluargaan yang semakin hari semakin membara biarpun kadang kala kami berselisih pendapat..

Ya Allah, di hari lahirku yang ke 24 ini, ku mohon agar Kau ampunilah segala ketelanjuranku dalam meniti kehidupanku sebgai hambaMu, redhailah ibu bapaku, adik beradik ku, anak-anak buahku dan saudara maraku dan sahabat2ku..

Ya Allah.. terima kasih atas pertemuan yang telah Kau atur bersama spikers.. terasa 6 bulan ini cukup singkat..tapi sesungguhnya aku bahagia bersama mereka..



*to be continue ..cite sehari suntuk di suatu hari di hari ulang tahun kelahiran blom tercerita lagi..hoho*

Tuesday, June 19, 2012

Dreamweaver, I heart you!

.:Bismillahirahmanirahim:.


Alhamdulillah, all praises to Allah
The Creator of this universe..
I'm sooo happy for sitting this Adobe Dreamweaver certification (Adobe Certification Expert) this time
because I made it with flying color
100% correct..
and the bestest thing was i made in within 1 minute and several seconds nervously!
means that I beat up my dearest competitor's record..
yeah..he also got 100% correct but left a couple of second to me..
lalala~

so, because of that,  we both will go again to exam center to guide  another colleagues that will take the ACE exam tomorrow..
it's fine to me as i don't have any work to do on work station..hoho..
so..tomorrow again,
 I can drink cappucino for free againnn on that place..
hahaha~~~ ;DDDDDD

 oh..okey..this is not today picture..but it was taken during photoshop cert exam last 2 weeks..
but just because i want my face show up for this post..i put this pic here..
(nobody cares right~)

 we studying until the last moment, drinking multiple kind of coffees here..chatting..supporting each other.. and not left TROLLING..heh!
 pok su n da geng..my very happening boy-friends i ever had.. with them, of course u need just let they trolling you..or..just HAHAHA..hahaha..
ewan-our handsomest friend on Creative Design Track with satisfied face after got 100%correct on Adobe Dreamweaver CS4 :D

 my dearest competitor is showing off his Adobe Dreamweaver CS4..okei..i need to admit u are shifu of Adobe ;P
(His drawing more attractive to me than his result...haha~)


 mazni's drawing special to Lan and Hisham for supporting us !


so..the end of the story today..
i will sleep tight with big smile on the face..
+++++++

special thx to Sir Eswaran for your care during the training and exam process..as I always mention sir..you are the bestest sir in the world :)


Aki, Mazni, Mira, Ewan, Muiz,Pok Su, Peoi, Najib n Shamsul
- we do a great job today..:)

Xie, Sa'ie, Qaja, Joe,Zaef,Miza
-all the best guys.. 


---------------------------

still donno should or shouldn't re-take for photoshop cert exam or not~..hmm~~

Pencuri Hati kelas satu~

.:Bismillahirahmanirahim:.


video


미쳐
=.=" 

Sunday, June 17, 2012

booMz3.0

.:Bismillahirahmanirahim:.

pergh..
selepas seminggu ku menghilang jejak..akhirnya ku datang lagi..
kui3..
errkk...awkward~~ 
x de..sekarang mood jiwangku dah abes stok..
ayat pun dah jadi caca merba (mengarut2)..
tunggu bulan depan baru datang balik kot..

best nyee..
kat kuar bumi kolumpo dibasahi hujan..
selepas sekian lame panas terik tak yah duk cite la kan..
semalam, semalam..jerebu kuat (pergh tahu tu pdhal 24jam berkurung dpn lappy ni)
haha..

so skrg ni my life ade perkembangan le..
dr segi..minat..
haha..
sape caye aku species men game?? angkat tgn~~~
memang x la kan~~~..
ak pun tgh kompius tol ke skrg ni ak adalah ak yang sebenar..
sbb nak tgk ak men game memang benda rare la..
last men game 2 tahun lepas "Cat Society" kat pesbook..
game2 lain cam stok2 big fish tu..jadi khazanah je dlm lappy ni..
haha..nampak la kat sini bhwa aku dibelenggu keboringan sampai layan game..~~
kui3..
tu pun merungut boring lagi..haha~

tapi tak pe..dr x wat ape..better wat somethingkan..
meh ak tunjuk game yang ak men skarang...


 haaa..game ni la..yang ni online game..
camne ak tau kewujudan game ni..
tu kena la bertima kasih kat member kat tempat ak keja..
sbb ari tu boring gile duk dlm lab komputer (sbb ade training class dreamweaver)..
so ak pun tgk dia men benda ni..
pastu dia tgk ak duk tgk dia men..so dia pun ajak le ak men skali..
sbb game ni bleh men pair..kire jadi comrade dia la kot..
ak blur je..men je la kot.. mengisi masa lapang bak kata cikgu sekolah rendah ku dulu kala (suke2 petik name cikgu)...

lame2 men (x de la lama sgt pun..baru level 8) 
susah kot nak naik tahap, dah le aku ni species x tau game tu camane nak bg jd kuat, yg ak tau gi berperang je...
tapi x pe..sbb tiba2 je dpt kawan gamez gak kat dlm tu..sbb kat situ ade tmpat chat..
so..sekali lagi mengisi masa lapang yang terbuang..maka..
mari kita menjadi budak yang friendly la sangat~ dgn masyarakat boomz bm..
haha..duk tgh2 berperang sempat menyempat chat..
hahaha...
macih Aki coz perkenalkan ak ngan game ni..
kite tgk sampai level wape ak bertahan..
haha..


eh..Ada..bukan ko ade exam dreamweaver cert ke nanti ari selasa ni??rabu tu photoshop cert plak kan..

 erk..
aaaa~~..
okey..me want to go study lah niii~~~~~.. 


=.="
baru ingat nak bersuka ria tadi..~



Sunday, June 10, 2012

Wanna be mine forever?

.: Bismillahirahmanirahim:.



Spesifikasi calon suami yg bolehlah dibuat suami ni saye amik dalam facebook syabab musafir kasih..
suka betul karya dia coz dia cam tau2 je ape yang kita nak dalam jiwa kita yang kita rasa cam tak reti nak terjemah dalam kehidupan ni..
heehee..

tipu la klu ade orang cakap dia tak nak pasangan idup atas dunia ni sdgkan memang fitrah benda yang idup kat dunia ni ade pasangan masing2..
tak gitu..
lbih2 skrg kan kire dah abes studi..
umur dah makin ari makin meningkat..
kawan2 makin ari makin ramai dah berumah tangga..
terkontang-kanting ak sengsorang still blur ape aku nak dalam idup ni....

so, rasanya tak salah kot klu post kan benda ni kat blog ni..
dari penat nak fikir siapa awak.better fikir awak tu camane  kan..
at least ade ciri2 yang state kat sini..bleh gak wat rujukan..
specs ni disediakan oleh orang lelaki tauuu (syabab musafir kasih tu nama beliau sebenar Muhammad Rusydi..so x mungkin la pompuan kan~)
..jgt salahkan saye yeee ;)

jomm..
kita skodeng specs camane bleh lulus jadi calon suami...koh..koh..koh~~~

 1. Solat fardhu cukup 5 waktu.
- wajib..tidak dapat tidak, klu yang ni pun main tuang..memang x bleh pakai la..~
 
2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan
nafkah batin je tau.
- yang ni kire cincai2 la.. mane bleh bertolak-ansur kita wat mudah2 je asal ade simpanan nak gi lambaian serambi ka'bah..

3. Ada kenderaan: moto kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA.
- ade dua2 (keta n motor) lagi best.. ustazah hajah Zawiah cakap masa kat konvensyen bidadari dunia ari tu..kajian menunjukkan klu kita peluk pasangan kita bleh panjngkan umur pasangan kita..so..merempit ngan motor pun dikira canteekkk la..kui3..but ade keta lagi bgs kan..bleh berteduh hujan panas..klu shopping sakan bleh campak je kat dalam bonet keta..kan..~

4. Lulus ujian fardhu 'ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yg lain.
- yang ni kena lulus cemerlang la kot..letih la kot asyik kite je yang bgtau tu ni tu ni..awak ketua..awak la yang patut lagi tau kan..
 
5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat "Alif Ba' Ta'" sampai Surah "Iqra' Bismirabbikallazi Khalaq."
-khatam pliss..nanti seksok klu saya nak bertasmi' ngan awak..x de la blur sangat kann..

6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak gi Mydin tapi pegi mengorat jiran taman sebelah.
- yang ni no option.. nobody is perfect..but why don't we try to do better??;D

7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.
- saya suka yang berbeza..tapi bleh masuk kaw2 punya..sbb berbeza la kita bleh blajar..x semestinya semua kena sama..pandai2 la nak idup kan..

8. Gedik joget2 pun depan bini dan anak2 je. Depan org lain sopan santun gitu.
- mesti lawak kan klu gini.. little notty pun okei.. sbb saya pun agak nakal gak ni..;P

9. Jenis tak cemburu buta sgt. Cemburu macam ni ok, "Ehemm..ramainya kawan laki kat opis..jgn sampai lupa abg taw.."
-haa..yang ni btol..x de la nak cemburu buta..tgk orang tgh ckp ngan laki lain pun x kan dah nak jealous kot...hati saya ade satu je..dan dah bagi kat awk semua dah..pandai2 la awak simpan klu x nak kena curi dek orang len..~~~

10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.
- x de maknenya klu belajar sampai PHD klu berfikir sekerat je..remind urself awak tu ketua keluarga yee..
 
11. Kalo dia jenis diam tadelah sampai org kata tak bergaul ngn manusia lain. kalo dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata2 org lain.
- pendiam eh??..x pe..saya bleh wat awk sampai x henti bercakap..;DD ngeee~~
 
12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang2nya Maghrib dan Isyak.
- ayah saya tok imam tua wak..abang saya tok imam muda..abang ipar saye pun camtu gak..awak rasa2 bleh x jadi cam diorang..plisss~~~

13. Tak berapa gemar dengar kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola.
-bleh la kite gelak ngan amik iktibar sesame..bola saya tgk gak..tapi saya minat kat Red Warriors je wak..yang len saya tak kenal...ngeee~~

14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi;]
- bleh x camni??? ;D

15. Jenis senyum sokmo.
- i love ur smile, of course:D

16. Tak tengok sgt awek cuns, duk tengok bini dia je wlpn bini dia tak cuns.
- suke eh tgk awek cuns?..x pe..nanti saya pakai safi banyak2 kasi cuns..kui3..

17. Pandai masak sekurang2nya masak nasi dan goreng telur, ayam, ikan, nasi goreng, nasi goreng hailam dll.
Kalau dia tak sempat nak masak sekalipun, dia takkan makan kat McD or tempat2 makan yg pelik2 nama dia menu yg mahal2 sebab dia tahu keje dia gaji tak banyak. Makan nasi lemak kat gerai lagi ok pe. 
- awak gitau saya ape awak suka makan..saya pun de la pandai pandai masak sgt..tpi klu tuk orang tersayang..automatik jadi pandai tauu..klu x pandai pun..saya akan try samapi jadi pandai..okei x gitu??heehehee~
 
18. Rajin. Ringan tangan tolong isteri. Kadang2 tolong kemas rumah, sapu sampah, sidai kain, memasak. Tapi janganlah poyo sangat sampai kawan2 isteri datang pun, tolong gorengkan pisang kat dapur utk raikan tetamu.
- a'a..saya suka tau klu suami saya camni..sejuk mate memandang..sejuk lagi hati merasa..tiap ari sayangg~~~

19. Jenis pembersih gak la. Masa muda2 dia tade la jenis pakai seluar jeans busuk berminggu-minggu tak basuh. Bau badan tu jaga. Kena bersih sebab hari2 nak ngadap Allah, bukan nk wangi depan manusia je.
-bukan gak la la..tp memang kena pembersih la kan..baru best nak duk dekat..nge3..~

20. Sehari sekali ingatkan bini dan anak2 tentang kematian. "Syg, tengok jam tu. Ha, bila kita tengok jam..ingatlah detik kematian tu makin hampir."
-haa...betol3..tapi x yah la sampai bagi tazkirah berjela3 ulang byk2 kali..kang saya jemu kang..opss

21. Dia sentiasa nak berubah bersama2 isteri dan anak2 dia. Berubah jadi lebih soleh dari sehari ke sehari.
- baguskan klu kita bleh wat camni..jom kita sama2 berubah jadi yang lebih bek agi...janji tau??;)

22. Dia boleh jadi imam solat isteri dan anak2 wlpn dia tak reti baca doa lepas solat. Dia doa senyap2 je tak bunyi pape, tp dlm hati dia doa.."Ya Allah! Letakkanlah isteri dan anak2ku dlm lindunganMu. Andai aku mati, Kau jagalah keluargaku ini dari fitnah dunia."
-ni cita2 saya dri kecik tau..nak berimam kan awak..;D
 
...yang syabab musafir kasih punya sampai situ je..
tp saya nak tambah 3 je lagi..

23. saya sayang kat family saya..klu bleh ..awak belajar la culture family saya..adapt dgn cara diorang..dengan pemikiran diorang..diorang memang best klu awak kenal diorng secara mendalam..sorang2 byk betol fe'elnya..tapi saya tau..klu awak betul2 sayang kat saya..of coz awak dapat masuk dgn diorang..saya pun akan wat gitu gak tuk family awak..tau..:D

24. yang ni pun x kurang penting ni..saya berfikrah pas..awak pun same??ohhh...gudddd:) klu awak join same dgn aktiviti2 kemasyarakatan dgn diorang lagi saya suke tauuuuuu ;)

25. awak bukan geng2 jenis psycho suke2 marah orang tak bertempat kan???..sbb awak tau...saya yakin saya memang tak bleh masuk dengan yang bad temper..laen le klu awak pandai kawal..;)))
 
 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

eh..awak dapat penuhi specs kat atas tu???..serious mious bout this??..
oh awak..awak  la jodoh yang saya doa siang dan malam
...jgn tunggu lama2..gi bagitau salah sorang dr abang-abang saya (ade 8 orang abang je)..
saya suggest cari abang sulung saya la kan..coz..he is the best abang to talk with bout this thing..hihi~


*pergh..bukan men lagi promote diri ye..eh..
ni bukan aktiviti mempromosi diri..
tp salah satu cara nak perjelaskan keadaan sebenar..
jgn cuba try tanya saya suka awak ke tak..
sbb saya x ade jawapan tuk tu..
awak rasa awak layak jadi seorang suami yang mithali..
teruskan niat awak..
cari jalan yang terbaek tuk kita dan masa depan kita..
you are master for our destiny..


"Jarak paling jauh antara diriku dan dirinya adalah saat dia dihadapanku tapi dia bukan milikku, dan jarak paling dekat antara aku dan dirinya adalah saat dia menjadi yang HALAL buatku"


*Siapa pun dirimu..harapanku agar kau adalah yang terbaik untukku dan aku adalah yang terbaik untukmu..amin*

"Ku pohonkan petunjuk Illahi...
Hadirkanlah insan yang sejati...
Menemani kesepian ini...
Mendamaikan sekeping hati... 
Oh Tuhanku...
Berikanlah ketenangan abadi...
Untukku menghadapi resahnya hati ini...
Mendambakan kasih insan yang ku sayang"


 ---------------------------------------------------------

Tuesday, June 5, 2012

A Fragile Broken Heart


 .: In The Name of Allah, The Most Gracious, and Most Beneficent :.


It was broken before..
A long time ago..
Once..
no..
Twice..
And I don't think I can endure it anymore if happened again..
It hurt me badly inside..

So..
Please don't make me simply like you more than a friend
cause,
I know I am the one who will accept the pain a lot..

But, still
I can give you my heart
If you serious about it..
 Or,
Just be friend likes today...
No less...
and
No more..

"love is no...until akad"

Sunday, June 3, 2012

Main-main seketika :D

.:Assalamualaikum:.


 bertemu lagi dalam blog ini...heee...
ari ni ari ahad..
bersamaan ari minggu..
bersamaan ari muda remaja belia..
kuar2 jalan menghabiskan duit dan masa..
tapi..di saat itu..
aku..
berkampung di rumah sewa ini..ditemani kakak roomate kesayangan..
ditemani jua dgn bunyi kipas..berdesir2 sayu...
hohoho..apa aku merepek ini...kui3.. i am sorri..

ceh..
nak kuar berderat (jenjalan) lagi konon..
padahal semalam dah kuar pegi i-city tengok lampu dgn Incik Nick and da Geng (aku, kak nisah, Dee, Masyi, Ewan, Muiz, Mierul, Ct n Nani)..
siap2 main bicycle air lagi kat sana..
paling best..sume gegurl ni...pakai baju kurung ala2 perempuan melayu terakhir dgn high heels nye ke sana *ayu ape*..
hoho..ce cite..sape bleh wat gitu..hoho *perasan x bertempat nieh*..

ade sbb sebnrnya di tgh malam2 buta pakai baju kurung tu..
sbnarnya kitorang pegi majlis perkahwinan Khari QA *member kitorang kat tempt keja..
dah tmpat majlis tu satu arah ke i-city...
so..ape lagi..3 kereta serbu ke sannnaa..
syiok oh sbb gi ngan member2 sdiri..
bleh la have fun skit..
.kuikuikui..

** jap..nak show off gambo jap..**


 muka2 spikers yang hadir tuk menghabiskan nasik dan segala jenis kek di majlis kawen tu..
hihi..
terima kasih nanti jemput lagi :)

 muka2 excited bergambar..
dimana2 saja asalkan bolehh...


 x leh bergambar ngan pengantin, ngan plat nama pengantin pun jadi leee..hihi.~


 perghh...cover album Tiga Dara Pingitan versi Spikers 12..:DDDD


 pastu...gi men kat I-city..pergh..memang berlampu warna warni lah icakap u...


 Cover Album Spikers the Avenger(tgk sorang tu..cam dah nak bertukar dah)..
yang girl2 ayu je kan..
hikhikhik..
 bajet winter sonata...hoho...pelisss~~~..


bersama iceman..tp..tampat nih..masyaAllah...fanassss kot~~~




pastu balik KL..dah la lapor (biar mase majlis tu melantak x igt dunia)...
so singgah makan kat Restoran Mamak: Mosen..
gi cas energy..huhu
sorang2 order air sampai dua gelas..huhu..
borak2 jap..
pastu balik umah..
pastu solat isyak (bapak lewat =="")..
pastu...
Bismikallahhumaahyawaamut *doa tidur*...
pas tu 
..
...
treeee~~~~..


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...