marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, July 28, 2012

seminggu ramadan:)

.:Bismillahirahmanirahim:.


yeah..i'm back ;)
sedar x sedar dah seminggu da kan kita berpuasa lillahihtaala..
sedar x sedar..dah seminggu kita melalui bulan Allah ni..
so..guys..camane hari puasa anda..?
gemuk.kuruih??
huhu..harap2 segala amalan kita sume ade ganjaran la kan di sisi Allah..
no point klu wat amal tapi got zero..kan..
so..jom kite sume pastikan kita x dpt zero..
seminggu ni..
klu saye la kan..
alhamdulillah..masih diberi peluang untuk sempurnakan rukun ketiga islam dgn jayanya..yeaaa..
tapi..ade la gak terskip sembhyang terawih..dek duk kemas2 dapur lps berbukak tu..pastu..omma..appa..oppa dah tak sempat menyempat nak tunggu trus je diorg vrooomm pegi masjid meninggalkan ALMS di dapurr sana...huhuhu...
tapi x slalu pun terskip..ari2 tertntu je..huhu..
penah gak solat terawih kat umah berimamkan imam muda Keyi (oppaku yang ke 8)..tu pun kena pujuk dulu spya jd imam kitorang kat umah..huhu..

klu dulu 3 tahun bersahur, berbukak puasa jauh di perantauan di negeri bwh bayu..
so skrg berpuasa kat umah sdiri  mmg rasa puas la kan..
x yah duk sibuk2 nak pikei nak berbukak ngan ape..
sahur ngan ape..huhu..
sume..omma yang pikei..
I and my sibling tukang prepare je..huhu..
teruk tol anak dara ini..kui3..
 hehe..
huhu..
keadaan sebenarnya x la seteruk yang di hyperbolakan..huhu..
jom enjoy gambar seminggu di ambang ramadan ini;)  

hoho..setelah memujuk dan memaksa our lovely oppa, abe Teh, maka kami ALMS menuju ke Balai Islam tuk bersua muka dgn MAS AZAM..hehe..bukan la..kitorang pegi ke Bicara Selebriti la..

malam last sebelum ramadan tiba..ramadan tiba* tiba2 nyanyi lagu Opick ye*..kitorang Orang Dale Pagar wat BBQ tuk merapatkan hubungan adik beradik sanak saudara..huhu..selumber je daging ayam ikan, mihun goreng, dan semua juadah licin...kekeke

huhu.. keja wajib setiap minggu, jadi buruh kasar tak bergaji..huhu

3 ramadan, ke tadarus Al- Quran di PUTIK tuk mengupas dgn lebih terperinci lagi surah Al-Muntahanah oleh ex senator, Pn Mumtaz..    
 " Sungguh pada mereka (nabi Ibrahim dan umatnya) terdapat suri- tauladan yang baik(uswatul hasanah) padamu"- Al-Muntahanah, ayat 6

ari first bukak posa..sume ngadap makanan tuk berbuka sambil ber wasap ngan adik beradik (umah asing)..huhu

menu sahur..

huhu..original version of nasi kerabu..aku still ingt lagi nasi kerabu versi sabah punya..huhu..x tau nak cite camane...huhuuhu

last but not least, joom jadikan Al-furqan as our best friend in these moment..paling tinggi kedudukannya melebihi kitab2 lain..huhu ;)

 

 nota kaki:
1. yeaa..poso still cukup

2. skrang dah juzuk 12 yea! (but my dearest adik lagi cepat, bleh2 kitorang fight sape paling cepat khatam, ari2 tnya sesama kitorang skrg dah juzuk brapa..skarang da juzuk brapa??..huhu..best gak gini..baru rasa live my ramadan)

3. jom gi shopping raye...hihihi ;DDDD

Saturday, July 21, 2012

Ramadan, kau menjelma lagi...

.:Bismillahirahmanirahim:.



Ahlan Ya Ramadan..
Semoga ramadan yang menjelma ini membawa 1001 kenangan manis untuk disimpan buat diriku..dan jua dirimu..

Jom kita ramai-ramai mengimarahkan kedatangan bulan Allah yang penuh barakah ini...

Ya, Allah ampunilah dosaku, dosa kedua ibu bapaku, dosa adik beradikku, dosa sahabat2ku..dan jadikan lah kami hamba yang bertakwa di sisimu Allah..

Sesungguhnya, kami hanyalah hambamu yang mudah lupa dan lalai. Oleh itu Allah, janganlah Kau bolak balik hati kami selepas Kau berikan kami hidayah..

Amin..


so, resolusi ramadan ku tuk tahun ni:

- mengerja kat solat dhuha 
- gi terawih
- khatam Al-quran


*insyaAllah istiqamah*
 :)






Wednesday, July 18, 2012

Cinta

 .: Bismillahirahmanirahim:.
Dear heart, fall in love when you ready, NOT when you lonely.


Ustaz Azhar Idrus kata : 
Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia!
Ustaz Mohd Kazim Elias kata :
Cinta adalah perasaan yang telah dikurniakan Allah kepada setiap manusia. Kita tidak boleh halang seseorang jatuh cinta, tapi kita cuma boleh bimbing cinta itu ke arah kebaikan

IMAM MUDA Asyraf kata :
Cinta itu fitrah dan mencintai itu tidak salah, cinta boleh jadi salah apabila kita mencintai seseorang sehingga lupa dan lalai terhadap ALLAH s.w.t

Ustaz Zamri kata :
Anda telah bersedia untuk bercouple jika niat anda memang untuk berkahwin dengan si dia demi menjaga agama dan akhlak agar sentiasa terpelihara
the only matter is time..

Monday, July 9, 2012

Hari bizi sedunia..

.: Bismillahirahmanirahim:.

Bizi kot ari ni..
sejak dr awal (awal la sgt~) pagi sampai le skrg..
x berhenti2 lagi kot bekerja (cikgu physics saye ckp kerja maksud die same dgn daya x jarak)
maksudnya..
daya tu beban la kan..jarak tu..ukuran yang perlu kita amik tuk bergerak la kan..
so maksudnya..ari ni..kire x henti la saye bergerak2..wat tu wat ni (konunnya..cam le keja berat sgt~~~..)
haha..
tapi keje paling tragis ari ni adalah mencari2 sony experia mini x10 pro yang ghaib tetiba..
punya la lama mencari..sampai pikei..pasni x yah pakai phone dah la..
nak ckp ape2 pakai telepati...haha..tu klu frekuensi kite same ngan orang yg nak di hantar msg tu..
klu tak..4 tahun hantar msg tetap le pending..haruuuuuu~~~~..

haa..gini le lebey kurang rupa mere pyar karte muhabbat karega


cite dia gini..
lps je kemas dpur lps breakfast, tetiba kakak kesayangan ni ajak gi Tesco..
saye besa la kan..anak dara yang terlampau rajin duk umah..rase malas gile kot nak kuar..
tapi kakak kesayangan ni..duk asyik2 pakse gak..akhirnya mengalah jela..cian kat akakku tersayang itu..
haha..mase tu duk tgh men msg mase dia duk lemah longlai merayu kat diri ini..so..campak jela tepon tu atas katil lps siap send msg..kire nak gi siap2 la ni..

lps je siap, perasan..oh mana lalink kuuuuuuu...ilang kot~..siap bajet kak aku men aci sorok2 agi..tanye dia mane my pyar karte muhabbat karega..dia ckp x de mase nak amik..dia pun tolong duk bizi2 cri gak mase tu..tp mmg tak de la..bazir mase kat situ 1/2 jam duk cari my lalink itu...nyesal lak pasai gi silent mode kan beliau..huhu..dah le kecik....terbantut skjp nak gi Tesco..tp tetap gak pegi..haha..

2 jam lebih kurang gitu gi Tesco termasuk la shopping2 barang dapur.. makan2..window shopping..gi popular..igtanku terhadap sony experia tak pnh padam..asyik duk pikei mane aku ter missplace ni..huhu..haru kot..klu ade org anta msg..sorry la mmg x leh bls le..

balik je umah..misi pencarian ttp diteruskan lagi..kali ni lagak ak kalah kot CSI cari suspect..kekeke..siap abes barang2 ak selongkar..bawah katil brape lagi ak duk check..sampai dalam tong sampah..tmpat ak rase x logik pun still gak ak check..mane tau..tetibe ak buang tabiat campak xperia tu sesuka ati kan..pastu tetiba ak igt..mase kak ak masuk bilik ak tadi..anak buahku yang buas ade dtg sekali..aa..mesti beliau yang amik ni~~..last2 ak dah x larat dah nak cari..ak pun wat gile pegi tanya Nik Aulia Sufiya yang berumur setahun setengah tu yg of coz dia compem x akan phm pun betapa seriousnya ak sedang tanya beliau mane dia  letak tepon ituuuuu...~..ak give up!..

kakak aku plak dah bising suh tolong siangkan ikan dan ayam yang beli tadi..so..ak ngan ati yang longlainya pg la wat keja yang dia suh sambil2 mumbling mane teponku..mane tepon kuu..lame duk siangkan ikan kat sinki..tetiba dari ats ak dgr kakakku menjeriittttt dr atas " dah jumpaaa... HAHAHAHHAHA.." amboi sukernye ketawa.. dia turun ke dapur tunjuk dia dah jumpa my mere pyar karte muhabbat kat tangan dia..rupa2nya duk dalam almari baju kakak kepada Nik Aulia Sufiyya ini..mmg dia la yg tolong simpankan mase ak campak atas katil td..==" Aulia2..cian cik Da mu yang dah separuh nyawa mencari..hoho..basuh2 tgn check tepon tu..eleh..bknnye ade org antar msg pun..ade 4 msgs..dan 32 miss calls..dan compem2nya misscall tu ak yang buat mase misi mencari tepon tu..

 beliau yang saannnnngatttttttt buass~..

soo..tamat suda misi pencarian sony experia..naseb bek ak tak gi wat report polis..HAHAHA~..

lps tu..ak pun tetiba je jadi rajin tolong kakak aku kat dapur.. tolong dia wat makaroni bakar (heh!..bukan dah name tolong ni klu 99.9% mmg aku yang buat)..dia guide ak dr segi barg2 yang nak kena guna je...hoho..naseb bek sedappp..bleh thn gak air tgn aku neih! kui3

 haa..gini la rupa makaroni bakar ni..nanti lengkali saye letak resepi yee...pes time wat kot..kui3


Sbb ari ni gak Che, ayah, abe yom, kak long, che Chicha, Mariha n abang kesayangan ak yang mereng, abe E datang umah kak niey..terpakse la sekali lagi ak jd ciri2 surirumah tangga yang mithali..sediakan bhn2 wat tom yam..kakak aku cam biasa..jd tok mandur yang berjaya..haha.. 

aku dan memasak??... haha.. aku memang pandai sejak kecik agi kot..pandai masak..pandai masak secara teorinya jela..haha..practicalnya..ari ni baru ak tol2 msk by my own style..hihihi..~ naseb bek sedap..walaupun diorg x ckp..tp tgk seperiuk kuah tom yam abes tu kire sedap la tu kot...kekeke..


haa..gitu la citenye di suatu ari minggu yang biiiiiziiiiiii gillllee..haha..
maceh kerana sudi luangkan mase membace cite ini..
haha..~~~~



Saturday, July 7, 2012

i'm sorry, friend!

.: In the name of Allah The Most Gracious and Most Beneficent:.


 A girl proposed to a boy, he rejected. She was not sad. His friends asked her, Why she didn't feel sad?
Girl: why should i be sad? I have lost someone who didn't love me, But he's lost someone who loved him.


Dear my so-called most closest friend,
Sorry for the complicated thing I made last night
Maybe I just only the one who was selfish
or maybe me the one who can't handle any heart broken if I just let it happened again like before
live in insecure relationship that you called friendship!

yes,
you were too nice to me
too nice until I felt so confused about my own feeling towards you
why..why..
why you drive me crazy like that?

I'm sorry friend
for the rush decision I made without using my brain
all I made was guided by own heart beats
maybe I was too afraid losing you in other time
just like before.
I know
it was hard for you to accept it
but it was harder for me too!

but friend,
i will never ever dare to erase
all the memories that we created together in these months
it was our good time that we share together 
that will make me always remember
I once had you in my life.

I'm sorry friend,
in these time
I didn't accept any boy as my so-called close best friend
coz I don't want to..
and I prefer to have no one
coz I want to make it special for the 
guy who will be mine soon.

sound childish right??
yes..that is me..
I hate to fake this feeling
that why I want to tell you the truth..
sorry again..
till we meet again soon in more blessing way!


" Janganlah kau mainkan hati ini, jika hanya untuk mengisi kebosananmu..
 kerana aku tidak pernah sekalipun mempermainkannya..samada hatimu atau hati lain.."






Friday, July 6, 2012

aku, kasut dan masa..~~~

.: Bismillahirahmanirahim:.

urghhh..
borrrriinngg~

haha..x de la boring sgt kot..tapi tetap boring gak..
so..demi menghapuskan rasa keboringan ini..meh aku citer bende yang nak story morry..

huhu..
sape pompuan kat sini...sila angkat tangan..yeaa..
yea..kite sejenis le..
sape suke terkumpul stock kasut, slipar dan seangkatan dgnnya bebanyak??
huiiiiii...ramai nooo...
sah2 sorang akan ade stock kasut kurang dari 5 pasang kan..
hehe..same le kite yang kat sini pown..
sgt le (x de la sgt~) suke btul wat stock kasut..tapiii..selalunye..mesti ade je..tiba2..terbeli kasut..*oh..terbeli ye..
kengkadang tu sampai pikei..aku ni tol ke tak ni dah brape byk dah beli kasut bulan ni~..huhu

rasenye perangai ni stat mase duk u la kan..sbb mase duk dah stat pandai dah bergaya..hihi..
dia stat cam ni..oh ari ni ade kokum..x nak nak pakai slipar jepun kot..so..terbeli kasut sukan..
pastu..oh..x best la asyik pakai sandle je..nak pakai snikers la plak..baru masuk nak pakai ngan sluar..
pastu..hmm..terbeli kasut tertutup..sbb kasut tertutup kan antara pakaian formal..takkan le nak pkai baju kurung + snikers kan (padahal selalu je buat dulu2 tu..haha)..
pastu..beli lak kasut nak gi dinner la..nak nek gunung la..tu la..ni la..
last2 terkompul dgn sndirinya...HAHAHA..
time nak balik semenanjung..
semua terpakse tinggal pasal x muat luggages..*padan mukeeeee...kuikuikui..

 ni baru sebahagian yg smpat disnap..ni waktu duk kat UMS..

yang ni plak dalam tempoh 6 bulan sejak keja..haha..
(tgh pikei nak sumbat kat ne sume ni nak wat balik kg~~~)


terbaek!!!!

lalala~

Thursday, July 5, 2012

kenangan terindah^^

.: Bismillahirahmanirahim:.

Hui..baru 3 ari terpisah dgn dak2 SPIKERS 12, dah cam2 rasa..op coz la..best memories ever duk dgn diorg:D


So,berakhirnya tarikh 29 jun 2012, maka tamat sudah le kontrak kerja as a trainee kat Skali Community Engangement Sdn Bhd (SCALE) dalam bidang Creative Design. Sayu la plak rase berpisah ngan Spikers tercentha ni.  6 bulan duk kat sane cam 3 tahun lak rasenye..kalah perasaan mase duk UMS dulu huhu *eh..x yah le compare- me compare..opss

Ta de la..6 bulan kat sini..syiok kot..byk kot suka duka yang kitorang berkongsi sesame..biase klu ade masalah ke hepi ke ape ke..kita lebih cenderung kongsi ngan geng2 kita kan..tapi lain kat spikers ni..pape hal, almost things kitorang, kongsi satu Spikers..x de kes hal ko..pandai2 le ko sorang wat..hal group CSR..tracks..

kebanyakannya..kitorang wat sesama.. mengadu x puas ati pasal management ke..men game ke..wat OJT ke..ape ke..sume terlibat..termasuk le gi jenjalan menghabeskan duet..pun sesame..haha..

 stat dr 1 jan 2012 sampai le 30 jun 2012..byk kot aktiviti sesama kitorang wat..

1) Gi menziarahi Rumah Silaturahim Nurul Qanaah kat Greenwood, Gombak sempena CSR kitorang, lepas je  ziarah terus menuju Damansara gi lepak kat shopping Complex The Curve..haha..1st time kot menapak kat sini..



aktiviti 1st SCR group 3x5: Indoor activity: masak cookies ngan ajar kanak2 pasal component komputer, kelas gituuu..

Kitorang Group 3x5..huhu

2) Main2 mengukur kelebaran IKEA..ni pun klu kire aktiviti company gak..tp amik kesempatan le..alang2 dtg sini..bleh usha2 tgk barang2..mane le tau seksok nak design interior umah bleh korek idea kat sini..haha..punya la aku hepi..apsal taknye..sbb IKEA adalah stor yang ak selalu ingin pegi sejak dr muda remaja dulu lagi *huhu..dulu cite2 nak jd interior designer..

 model IKEA kui3..

yea haa..kitorang test men2 situ wat cam umah sdiri..teruja kot..haha


3)Haaa..2nd time pegi Genting Highland..dulu 1st time pegi zaman matrix 2008..2nd time ni..28 org Spikers join sesama..meriah kot..kitorang sewa satu bas pegi sane..punya la best..walaupun petang tu ujan..aku, hisham, lan, mashi, fizah ngan fahmi tetap teruskan perasaan kanak2 riang kitorang men semua jenis alat permainan kat sane..yang selebihnya gi men bowling...karaoke..dll..

 main benda ni sampai Lan pening dan hampir muntah..kui3..

 haha..tetiba jadi kanak2 rebina..

The making of Young Skalians..

4)Gi Lata Kinjang,Perak men air..huhu..yang ni sonok gak..bergerak pegi perak dr pagi ..ade la dlm 5 buah knderaan kita gune angkut dak2 Spikers ni..ptg plak..bleh2 on da spot planning gi nek Cameron Highland..semata2 nak makan =="..tak pernah berlaku dlm sejarah makan kat atas sana..pastu turun balik kl..tak tercapai dek akal tol..kui3..
 

5) Haa...paling stress!..aktiviti outdoor CSR bersama anak2 yatim kat Zoo Negara..Combination 3 group CSR..aktiviti ni ak ade terlibat sepenuhnya dr segi management..psl segala mak nenek aktiviti tu..ak le org kuat bagi idea nak wat aktiviti ape..punye pecah kepala nak merialisasikan aktiviti ni..huhu *ayat je lebih..padahal ade je org len tolong..ajk bersama adalah Apit Apot n Shamsul.. dak2 len pun ade gak tolong meringankan beban aku yang kerdil lagi tak bemaya ini..korang memang the best la ;)..terutamanya kak nisah...huhu..maceh kak nisah..Ada takkan lupa jasamu ituu...ngeee~


 hoho..macik yang sibuk skit..hoho..

 haa..pilih dik..pilih..

 anak2 buah bersama fesi2nya di Checkpoint IKAN *pergh ingat lagi name checkpiont tuu~

 "ni name ikan..haa..pandai2 la adik teka mane ikan yang sesuai nak letak kat name ni" Cam tu la kot skrip Pok Su setiap kali group datang..kui3..

 Kumpulan abang ewang yang hensem lagi bergaya akhirnya berjaya meraih tempat pertama..dan aku yang dr belakang tetiba muncul tuk mengemak dalam gmbr juara ini..ape ak kesah..hoho~


6)Garage  Booth Sales  adalah aktiviti CSR yang ke 5 buat Spikers.. yang ni kitorang bukak booth jualan tuk kumpul dana bagi rumah anak2 yatim pilihan tuk ringankan beban diorg.. aktiviti ni pun bleh tahan stress gak pasal advertisement dan promo dia ade ke wat sehari sebelum project ni dijlnkan..memang suasana kat garage tu..krik3 le..tp kitorang spikers memang pandai memeriahkan garage tu huhu..

...dan banyak la lagi aktiviti2 ad hoc yang lain yang ak rasa x mampu kot tuk ak list kan..biar ia kekal menjadi memori di dalam hati ini..huhu..


haha..lengkap gundik incik nick..
 .........................................

Terngiang2 lagi suara2 sumbang Cik Mutia *opss yang tak puas ati ngan kitorang dak Creative Design pasal cert Photoshop..haha..tapi kitorang still buktikan kat dia bhwa kitorang bkn calang2 ayam tuk kena buli..haha..


Terngiang2 lagi suara mazni atau pun aku *hoho ajak diorang "Jom pegi makaaann~~~" pagi2 sesampainya kitorang kat office..

mesti Ada rinduuuuuuuu sgt2 kat korang tau ;(

aaaa...rinduunyeeeeeee :'(


Terngiang2 lagi suara Nick, Muiz dan kepala2 dota men game "Segera2!" "Dah telambat!" "Lewat!" "tak singgah umah!" "Krik3~~~";B
 
yesss..they are so passionate in their job *DOTA



Terngiang2 lagi suara2 kitorang time nak antar tasks kat SME, OJT dan EDP assignment..mula la duk kalut nak yang kau punya..yang ak punya hasil kerja...selalu ak la jd mangsa copy paste OJT form..naseb bek ak baek je..siap tolong wat tuk diorang kot..haha..pasal keja2 cam ni la kot, xie yang ak igt dia bisu ke ape bdak ni,stat dah pandai cakap *taiko kot..haha..Joe siap usik2 orang lagi..Aki jadi hyperactive thp 2 *sbb tahap satu tu, op coz la aku..haha..sori korang terkutuk skit..kekeke


 Terbayang2 lagi Zaef yang suke sangatttttt trollkan Mazni..haha..aku ckp diorang psgn serasi..tapi mazni ckp memang zaef cam tu sjak kolej..hayyo..tapi ak ttp nak doakan korang dua jadi soulmate bleh??haha..


Terbayang2 lagi suasana aku duk main-main ngan Aki kat dalam lab komputer masa  training Photoshop ngan Dreamweaver, Sir Eswaren duk lecture kat dpn..ak ngan Aki duk men game kat blakang..haha.. naseb sorang terer Photoshop..sorang bleh tahan le dgn Dreamweaver *pergh masuk bakul tol aku ni..x de la kantoi sgt klu sir dtg blakang..hehe




Sejak tu kot kitorang jadi rapat..lebih2 lagi dia pandai nukis..perghh..memang menarik kalbu teruuuuuussss.haha.. (lepas tu abes segala benda yang dia lukis bagi kat aku..huhu..x pa..x pa..ak simpan wat kenangan..hehe)..
 
detik2 akhir ngan diorang lagi sonok, tiap2 malam ade je aktiviti-aktiviti menarik same ade berfaedah atau x.. kitorang ramai2 gi makan kat Koboi, makan steamboat, tgk wayang, makan tepayaki, lepak The Curve, makan kat Sweet Tree (kedai korea sempena birthday i gituuu..kui3..perasan), wat solat hajat dan bacaan yasin tak ketinggalan gi dengar ceramah ustaz Azhar Idrus kat Masjid kat Ampang ;DDD

lepas solat hajat dan bacaan yasin

my 24th birthday celebration.. x penah seumur idup besday ak dicelebrate semeriah ini...ak btol2 suprise..haha..
thx Dee n sume yang terlibat.
thx Mr.Park.. 
Thx bunga api yang cantek..:DDDDD




i will miss all of you.. my best companions ever!



rindu la kat korang :D
semoga jalinan ukhuwah kita semua akan terus berkekalan hingga akhirat sane ye..



sayang korang selalu, SPIKERS 12,
Ada Abdullah
11.05 pm, Segambut
mood: tunggu orang tu antar mesej :P
 

Tuesday, July 3, 2012

bahagia ^^

.:Bismillahirahmanirahim:.

B.A.H.A.G.I.A

seperti apakah yang anda gambarkan bahawa itu adalah bahagia..
 adakah seperti ini..kekeke



"Dan di antara tanda-tanda kebesaran Allah itu bahawa Dia jadikan bagi kamu pasangan hidup dari jenismu sendiri agar kamu cenderung untuk mendapatkan ketenangan/kebahagiaan bersamanya. Kemudian Allah ciptakan di antara kamu berdua mawaddah dan rahmah.Sungguh, pada yang demikian terdapat tanda-tanda(kebasaran Allah) bagi kaum yang berfikir." 
(Surah al-Rum, ayat 21) 


 " Bila susah tiada gelisah,
 bila miskin syukur pada Tuhan,
 Bila sakit tiada resah di jiwa..
Bukankah Tuhan telah berfirman:
ketahuilah dengan mengingati Allah, jiwakan menjadi tenang"
(UNIC,Hakikat Bahagia)



Barakallahulakumawabarakah 'alaikuma filkhair
buat Irma dan suami
:D

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...