marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, July 5, 2012

kenangan terindah^^

.: Bismillahirahmanirahim:.

Hui..baru 3 ari terpisah dgn dak2 SPIKERS 12, dah cam2 rasa..op coz la..best memories ever duk dgn diorg:D


So,berakhirnya tarikh 29 jun 2012, maka tamat sudah le kontrak kerja as a trainee kat Skali Community Engangement Sdn Bhd (SCALE) dalam bidang Creative Design. Sayu la plak rase berpisah ngan Spikers tercentha ni.  6 bulan duk kat sane cam 3 tahun lak rasenye..kalah perasaan mase duk UMS dulu huhu *eh..x yah le compare- me compare..opss

Ta de la..6 bulan kat sini..syiok kot..byk kot suka duka yang kitorang berkongsi sesame..biase klu ade masalah ke hepi ke ape ke..kita lebih cenderung kongsi ngan geng2 kita kan..tapi lain kat spikers ni..pape hal, almost things kitorang, kongsi satu Spikers..x de kes hal ko..pandai2 le ko sorang wat..hal group CSR..tracks..

kebanyakannya..kitorang wat sesama.. mengadu x puas ati pasal management ke..men game ke..wat OJT ke..ape ke..sume terlibat..termasuk le gi jenjalan menghabeskan duet..pun sesame..haha..

 stat dr 1 jan 2012 sampai le 30 jun 2012..byk kot aktiviti sesama kitorang wat..

1) Gi menziarahi Rumah Silaturahim Nurul Qanaah kat Greenwood, Gombak sempena CSR kitorang, lepas je  ziarah terus menuju Damansara gi lepak kat shopping Complex The Curve..haha..1st time kot menapak kat sini..



aktiviti 1st SCR group 3x5: Indoor activity: masak cookies ngan ajar kanak2 pasal component komputer, kelas gituuu..

Kitorang Group 3x5..huhu

2) Main2 mengukur kelebaran IKEA..ni pun klu kire aktiviti company gak..tp amik kesempatan le..alang2 dtg sini..bleh usha2 tgk barang2..mane le tau seksok nak design interior umah bleh korek idea kat sini..haha..punya la aku hepi..apsal taknye..sbb IKEA adalah stor yang ak selalu ingin pegi sejak dr muda remaja dulu lagi *huhu..dulu cite2 nak jd interior designer..

 model IKEA kui3..

yea haa..kitorang test men2 situ wat cam umah sdiri..teruja kot..haha


3)Haaa..2nd time pegi Genting Highland..dulu 1st time pegi zaman matrix 2008..2nd time ni..28 org Spikers join sesama..meriah kot..kitorang sewa satu bas pegi sane..punya la best..walaupun petang tu ujan..aku, hisham, lan, mashi, fizah ngan fahmi tetap teruskan perasaan kanak2 riang kitorang men semua jenis alat permainan kat sane..yang selebihnya gi men bowling...karaoke..dll..

 main benda ni sampai Lan pening dan hampir muntah..kui3..

 haha..tetiba jadi kanak2 rebina..

The making of Young Skalians..

4)Gi Lata Kinjang,Perak men air..huhu..yang ni sonok gak..bergerak pegi perak dr pagi ..ade la dlm 5 buah knderaan kita gune angkut dak2 Spikers ni..ptg plak..bleh2 on da spot planning gi nek Cameron Highland..semata2 nak makan =="..tak pernah berlaku dlm sejarah makan kat atas sana..pastu turun balik kl..tak tercapai dek akal tol..kui3..
 

5) Haa...paling stress!..aktiviti outdoor CSR bersama anak2 yatim kat Zoo Negara..Combination 3 group CSR..aktiviti ni ak ade terlibat sepenuhnya dr segi management..psl segala mak nenek aktiviti tu..ak le org kuat bagi idea nak wat aktiviti ape..punye pecah kepala nak merialisasikan aktiviti ni..huhu *ayat je lebih..padahal ade je org len tolong..ajk bersama adalah Apit Apot n Shamsul.. dak2 len pun ade gak tolong meringankan beban aku yang kerdil lagi tak bemaya ini..korang memang the best la ;)..terutamanya kak nisah...huhu..maceh kak nisah..Ada takkan lupa jasamu ituu...ngeee~


 hoho..macik yang sibuk skit..hoho..

 haa..pilih dik..pilih..

 anak2 buah bersama fesi2nya di Checkpoint IKAN *pergh ingat lagi name checkpiont tuu~

 "ni name ikan..haa..pandai2 la adik teka mane ikan yang sesuai nak letak kat name ni" Cam tu la kot skrip Pok Su setiap kali group datang..kui3..

 Kumpulan abang ewang yang hensem lagi bergaya akhirnya berjaya meraih tempat pertama..dan aku yang dr belakang tetiba muncul tuk mengemak dalam gmbr juara ini..ape ak kesah..hoho~


6)Garage  Booth Sales  adalah aktiviti CSR yang ke 5 buat Spikers.. yang ni kitorang bukak booth jualan tuk kumpul dana bagi rumah anak2 yatim pilihan tuk ringankan beban diorg.. aktiviti ni pun bleh tahan stress gak pasal advertisement dan promo dia ade ke wat sehari sebelum project ni dijlnkan..memang suasana kat garage tu..krik3 le..tp kitorang spikers memang pandai memeriahkan garage tu huhu..

...dan banyak la lagi aktiviti2 ad hoc yang lain yang ak rasa x mampu kot tuk ak list kan..biar ia kekal menjadi memori di dalam hati ini..huhu..


haha..lengkap gundik incik nick..
 .........................................

Terngiang2 lagi suara2 sumbang Cik Mutia *opss yang tak puas ati ngan kitorang dak Creative Design pasal cert Photoshop..haha..tapi kitorang still buktikan kat dia bhwa kitorang bkn calang2 ayam tuk kena buli..haha..


Terngiang2 lagi suara mazni atau pun aku *hoho ajak diorang "Jom pegi makaaann~~~" pagi2 sesampainya kitorang kat office..

mesti Ada rinduuuuuuuu sgt2 kat korang tau ;(

aaaa...rinduunyeeeeeee :'(


Terngiang2 lagi suara Nick, Muiz dan kepala2 dota men game "Segera2!" "Dah telambat!" "Lewat!" "tak singgah umah!" "Krik3~~~";B
 
yesss..they are so passionate in their job *DOTA



Terngiang2 lagi suara2 kitorang time nak antar tasks kat SME, OJT dan EDP assignment..mula la duk kalut nak yang kau punya..yang ak punya hasil kerja...selalu ak la jd mangsa copy paste OJT form..naseb bek ak baek je..siap tolong wat tuk diorang kot..haha..pasal keja2 cam ni la kot, xie yang ak igt dia bisu ke ape bdak ni,stat dah pandai cakap *taiko kot..haha..Joe siap usik2 orang lagi..Aki jadi hyperactive thp 2 *sbb tahap satu tu, op coz la aku..haha..sori korang terkutuk skit..kekeke


 Terbayang2 lagi Zaef yang suke sangatttttt trollkan Mazni..haha..aku ckp diorang psgn serasi..tapi mazni ckp memang zaef cam tu sjak kolej..hayyo..tapi ak ttp nak doakan korang dua jadi soulmate bleh??haha..


Terbayang2 lagi suasana aku duk main-main ngan Aki kat dalam lab komputer masa  training Photoshop ngan Dreamweaver, Sir Eswaren duk lecture kat dpn..ak ngan Aki duk men game kat blakang..haha.. naseb sorang terer Photoshop..sorang bleh tahan le dgn Dreamweaver *pergh masuk bakul tol aku ni..x de la kantoi sgt klu sir dtg blakang..hehe




Sejak tu kot kitorang jadi rapat..lebih2 lagi dia pandai nukis..perghh..memang menarik kalbu teruuuuuussss.haha.. (lepas tu abes segala benda yang dia lukis bagi kat aku..huhu..x pa..x pa..ak simpan wat kenangan..hehe)..
 
detik2 akhir ngan diorang lagi sonok, tiap2 malam ade je aktiviti-aktiviti menarik same ade berfaedah atau x.. kitorang ramai2 gi makan kat Koboi, makan steamboat, tgk wayang, makan tepayaki, lepak The Curve, makan kat Sweet Tree (kedai korea sempena birthday i gituuu..kui3..perasan), wat solat hajat dan bacaan yasin tak ketinggalan gi dengar ceramah ustaz Azhar Idrus kat Masjid kat Ampang ;DDD

lepas solat hajat dan bacaan yasin

my 24th birthday celebration.. x penah seumur idup besday ak dicelebrate semeriah ini...ak btol2 suprise..haha..
thx Dee n sume yang terlibat.
thx Mr.Park.. 
Thx bunga api yang cantek..:DDDDD




i will miss all of you.. my best companions ever!



rindu la kat korang :D
semoga jalinan ukhuwah kita semua akan terus berkekalan hingga akhirat sane ye..



sayang korang selalu, SPIKERS 12,
Ada Abdullah
11.05 pm, Segambut
mood: tunggu orang tu antar mesej :P
 

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...