marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, August 29, 2012

i Don't want Us..

.: In The Name of Allah, The Most Gracious and The Most Beneficent:.



I won't us to be strangers again but I couldn't help myself to start the conversation..
Inside of me, our past memories always appear in my thought..
but..
I'm sorry..
I do not know how to connect the broken friendship back .. 
I better remain silent and let time unites..
-Ada Abdullah

Oh My Pimple!

.: Bismillahirahmanirrahim:.

Today I would like to post something that related to our body..especially to our face..:)

tell me..tell me..who is really excited when pimple is popping out on our face like mushroom after rain??...
" OMG..I am so in love today coz pimples are geting out from skin heavily~~~" *tangan ke bahu..mata ke atas*  Haha...
yess...I am so sure that nobody like it..

So here, I want to share something nice..maybe.. 
so..after this we can alert with what we take during breakfast, lunch, high- tea, dinner..etc..etc..
let's check it out babehh :B

yoo babeh..what number is yours? mine recently get number 7, 11, 12, 13..and its really annoying me ;(


What are they trying to tell you?

1 & 2: Digestive System — Eat less processed or junk food, reduce the amount of fat in your diet, step up water intake and opt for cooling things like cucumbers.


3: Liver — Cut out the alcohol, greasy food and dairy. This is the zone where food allergies also show up first, so take a look at your ingredients. Besides all this, do 30 minutes of ligh

t exercise every day and get adequate sleep so your liver can rest.

4 & 5: Kidneys — Anything around the eyes (including dark circles) point to dehydration. Drink up!


6: Heart — Check your blood pressure and Vitamin B levels. Decrease the intake of spicy or pungent food, cut down on meat and get more fresh air. Besides this, look into ways to lower cholesterol, like replacing “bad fats” with “good fats” such as Omegas 3 and 6 found in nuts, avocados, fish and flax seed. Also, since this area is chock-full of dilated pores, check that your makeup is not past its expiry date or is skin-clogging.


7 & 8: Kidneys — Again, drink up! And cut down on aerated drinks, coffee and alcohol as these will cause further dehydration.


Zone 9 & 10: Respiratory system — Do you smoke? Have allergies? This is your problem area for both. If neither of these is the issue, don’t let your body overheat, eat more cooling foods, cut down on sugar and get more fresh air. Also keep the body more alkaline by avoiding foods that make the body acidic (meat, dairy, alcohol, caffeine, sugar) and adding more alkalizing foods like green veggies and wheatgrass juice. Another thing that most of forget – dirty cell phones and pillow cases are two of the top acne culprits and this area is what they affect the most!


Zone 11 & 12: Hormones — This is the signature zone for stress and hormonal changes. And while both are sometimes unavoidable, you can decrease their effect by getting adequate sleep, drinking enough water, eating leafy veggies and keeping skin scrupulously clean. Another interesting point: breakouts in this area indicate when you are ovulating (and on which side).


Zone 13: Stomach — Step up the fibre intake, reduce the toxin overload and drink herbal teas to help with digestion.


14: Illness — Zits here can be a sign that your body is fighting bacteria to avoid illness. Give it a break, take a yoga class, take a nap, take time to breathe deeply, drink plenty of water and know that everything always works out!
 
 

I get it from here

Monday, August 27, 2012

BB PhotoShoot

.: Bismillahirahmanirahim:.

BB <--- bajet glamorous group kunun..huhu..
nge3..bile agi nak bajet selebriti kan..time2 camni la kot..
kui3.. photoshoot pulak..
photoshoot la sangat..~
padahal last minute je pun..tu pun selepas Tikah paksa abe E tuk tangkap gmbr kitorang..
masa tu..15 minit sebelum abe E nak gi ngantor abe Une, Bang Bil ngan abe Miey kat stesen bas tuk balik ke tempat masing2..hoho..
berdesup kot kitorang yang pompuan pegi salin baju raya lepas abe E bg green signal..huhuhu..ye la..takkan la nak photoshoot raye..tp pakai baju tidur..x de maknenye...haha..

Photoshoot ni ade 2 session sebenarnya..satu session kat ruang tamu umah kitorang yang last minute tu..satu agi kat umah ayah su..haaa..klu yang kat umah ayah su tu pun on da spot sebenarnya..suke2 ati je..ckp datang nak beraya..pasal kitorang terlajak awal datang umah ayah su..so..sesi gambar bergambar la jawabnya sementara maksu and anak2 beliau duk sibuk2 prepare laksa penang..huhu..
da la ade cite x brapa matang sket sebelum kitorang decide gi umah terbuka ayah su tu..nak tauuu ke??..hehe..
ni nak story morey ni..

gini cite nye..
ari tu raye yang ke 5 kot rasenye..ari tu ari jumaat (ari tu gak lps kemas umah- dak2 laki kena kerahan tenaga dek ayah suh tebang pokok kat blakang umah..huhu..)..lepas jumaat, kitorang sekeluarga (termasuk adik beradik- ipar- anak buah) ade invitation ke rumah Dr Izani sempena anak dia kawen..family kitorang mmg close la dgn Dr Izani & Isteri.. so kitorang dr abang sulung sampai adik bongsu (ade la dalam 5 buah keta kitorang je) pegi serbu kat umah Dr Izani tu serentak..huhu..*bayangkan* kekeke..

Abe E ade ckp..lps pg umah Dr Izani kitorang akan berfotoshoot kat Taman Tengku Anis dgn baju raya itu.. YEAAAH!

kire cam outdoor photoshoot gitu...so..ape lagi kitorang..memang ALMS pakai sedondon la baju raya yang same..huhu..memang tu la planning kitorang nak tgkap gambar raye..ye la..dr ari ape lagi nak tangkap gambar..ckp nak gi kat pantai la..tu la ni la..last2 hampeh..semua x jadi..so ingt kali ni jadi la..
canteeeekk punya planning..siap da dpt keta Rush ngan mummy lagi..last2..planning hanya planning sahaja..;(

 Abe Yom mengamuk-in-silent-mode lps balik umah Dr Izani tu pasal anak2 dia berterabur x tau duk dalam keta sape.. (sumer ade 6. Diha yang sulung ade dalam Rush. Madhi=MIA)... den Then)..disbbkan itu..abe E mengubah mode happy nak gi ber-photoshoot di taman tengku Anis berubah menjadi mode abe Yom...dan lps tu....ubah haluan balik ke rumahhhhhhh~~~.....

HAMPEH!!!!! ROSAKKK ANA PUNYA PROGRAMMMMM~ 

hampeh kan..
tapi yang lawaknye..ade ke patut..sbb Madhi x dikenalpasti lokasinya.. Une pun call la Faez sbb dia ternampak gambar Faez dalam kamera..tp yang tak tahannya..dia call..x bgtau pun nak tanya Madhi ade x kat umah Dr Izani tp gitau..sbb ternampak gambar Faez dalam kamera..lawak2..kitorang dalam kereta duk thn gelak pastu masing2 wat muka trolllololo...ade ke patut??. lawaknye lagi..sampai je kat umah..sume dah ready nak turun..tetiba Une cakap dia nak gi beli tiket bas.. ape daaa..tadi2 dlm perjalanan balik..x de plak dia ckp nak gi singgah membeli..=="..aku pun heran la ngan abangku ini.. wayer bumi dlm otak dia terbelit kot.. pasal kitorang x puas ati lagi ngan abe e yang tetiba cancelkan program tadi..so..kitorang pun berdegil..nak mengikut gak..hoho..
dann...lps pegi beli tiket bas tu (padahal x beli pun psl tiket da habis)..kitorang pun sampai la kat umah ayah suuu..dan cerita photoshoot kat umah ayah su pun bermula...HAHAHA~..
 (cite punya la panjangkan~.. jom enjoy gambar kitorang plak..lalala~)

di rumah ayah su..tepi ku ini amin (adik sepupu)..and abang yang ke 11..ini di rumah ayah su..hehe

berlawan tangkap gambar..yang penting I bleh masuk..hehehe

bajet photographer terhebat..nge3
adehh..ape kena ngan abangku ini.. kiut katenye.. ==''

"mari abe e nok wat style ore gelenya pulok" kata beliau..dah macam ape..~

ala2 kiut gituuuuu...


beliau lah yang MIA itu..MIA is missing in action..rupanya2 memang tertinggal kat umah Dr Izani..tgh makan nasik (ntah la kali ke berapa) semasa sedang dijumpai..hoho..sebab beliau la program x jadi..huhu..naseb bek x jadi pape..

lihat tudung kuuuu...memang x jadi la..5 main sauk je..

hehe..suka pic ni..meriah gituuuu...

selamat hari raya katanyaa...:DDD

kehabisan gaya..masa ni x abes2 kena panggil tuan muda munir itu..ye la..kang kena tinggal dek bas baru tau..

pantang...pantang jumpa cermin...pastu mula la kuarkan kamera..hoho

lagi bersama cermin..

Une cam kodok x cukup kembang..abe E koya manja.. *bluekkk* Vomit

senang langsung 4 serentak..mau nye x tua aku time tu nak tunggu mc mah abess belajar..

hebat la kununnya..kan...

abe yie..mula2 wat dono je dgn trek n T..tp lepas tgk kitorang ready nak bergambar..cpt je dia masuk bilik sarung jubah..haha..mujur gak..baru cukup korum kan...

konon sume ayu la kannn...

manis senyuman selepas menerima hakikat..klu x raya ni maybe aku da selamat beraya kat planet marikh..huhu..

sape paling kiuuuutttt...haha

rombongan makcik kiah ke rumah ayah su..hoho..last2 kitorang konker ruang tamu..kui3..
 

*Itu saja..huhu*

Tima kasih kepada:
Kamera tercanggih abe Yom
Juru gambar tak terlatih
Lokasi gambar
Model yang spoting
:)))))))

 penuh tulisan dan gambar..hoho

Sunday, August 26, 2012

The members of The Bujang Belaka~

.: Bismillahirahmanirahim:.

well.. have I had mentioned earlier that I actually have 16 siblings with 7 in-laws..??
yess..no kidding and no doubt..
I know it was tooo rare to have many siblings with single dad and single mom..right..??;)
but for my family..
we are always so grateful and happy for what we have..
and do you know
 we- siblings sometimes act like close friends..
and sometimes we fight among ourselves..
 that is fact..haha..
so, the rest of course single-mingle and available.. :)
 including me maybe..hehe
and as you know, not all my single siblings are staying with my parents..
four of us are somewhere around country and the rest at home..
me..
for this moment of course staying at hometown..
 house is heaven,u know ;D..
As everyone is already grow up and have their own professions..
so we can't always playing around, joking,trolling etc..etc..like yesterday everyday..
so..again..
Hari Raya gathered us ;)
ok..
it may complicated if i just mentioned this person..this person without seeing their faces..
today..i will reveal their face..kui3..
so..allow me to introduce them one by one okey ;)
I gonna start with the older sibling okei ;)


my 8th bro..yess..most handsome guy ever..hoho.. Abe yie
my 9th bro..ustaz looks like..yess he is..now he is studying somewhere at Kedah..Insaniah if i not mistaken ..huhu :P..abe miey

my 10th bro.. so slim right?? because this is his older picture..if u saw him now.. u will notice this fatty body..haha..abe E

my 11th bro..this is our MA (medical Assistant)..he work somewhere at Penang..tooo many secret admirer since pimary school..hoho..abe Ne

hehe..this is who??guest laaa~~..yeeppp...this is me back 2 years ago..hoho..and i'm 12th..
 
she is 13th sis.. now stadying at Uitm dungun..in what course??..i don't know..kekeke..Tikah
my only younger brother..he is 14th bro.. Hafizzz-to-be...bang Bil

my 15th sis.. studying at UIA Gombak in Law..Wana
lassttttttt...OUR MAKNAE (youngest)..she is 16th.. Kim..she is studying at Maahad Muhammadi Perempuan..SPM freak year~
and because..
we four always stick together where ever we go..
so..we perform another sub-group so-called
ALMS
Atah Loteng Muannas Studio..

ALMS :)

 So, if one us us happened to-get-married...
he or she will automatically kicked from this group...
just like thisss...
;P

disebabkan tuan hamba telah melanggar
undang2 yg dikuatkuasakan
oleh lembaga lembaga pengarah

BUJANG BELAKA aka SINGLE MINGLE
atau diringkas menjadi BB dan SM,
maka dgn ini tuan hamba
dilucutkan jawatan sbgai anggota kami!
sekian terima kaseyy~

p/s ; dgn ini nik khairi menjawat jawatan sebagai ahli plg tua. ;D




TBB's Photoshoot Session

.: In The Name of Allah, Most Glorious, Most Beneficent :.

Hari Raya THE BUJANGS BELAKE~'s photoshoot 
will be released sooonnnnn..
(huhu..bajet k-pop?)..
Stay tuneeee ;DDDDD

ok..on ur position please...

tepi..tepi..the big bro of Bujang Belake nak duduk..

apekahhh...

rambutan eni wan??

location: rumah ayah su..hoho..rumah orang pun jadi laa..

hai amin...




 yesssss...
stay tuneeeeee..
:DDD



  

Tuesday, August 21, 2012

Eid Mubarak!

.: Bismillahiramanirahim:.

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir & Batin buat yang mengenali diri ini.. Takabballah minna waminkum..takabbal ya Kariim..:)

Alhamdulillah.. Selesai sudah kita umat islam dimalaysia khususnya menyambut Hari Raya Aidilfitri selepas berjaya mengharungi sebulan puasa..Moga2 amalan kita diterima Allah..:)

cam biasa..tiap2 tahun, 1 syawal tidak dapat tidak tetap akan jadi rumah terbuka khususnya tuk orang kampung seusai saja khutbah abe yom berakhir di masjid Al-Ahmadi Tebing Tinggi, ahli tetangga, kaum kerabat..automatik saja..ruang ruang akan dipenuhi oleh mereka...kemeriahan raya terasa :DDDDD..

Penat-lelah dalam proses penyediaan juadah hidangan, mengemas ruang rumah samada luar atau dalam masih tersa aura2 sengalnya..huhu..penat kot...ape x nye..seminggu sebelum raya lebih kurang.. dah terasa kemeriahan raya tu..akhir ramadan..kitorang adik beradik, sepupu sepapat, paksik makcik..bermuafakat mengadakan iftar beramai2..masing2 dtg ke Rumah Dale Pagar dgn juadah masing2..:)

hari ni pulak, tetamu tak putus2 datang menziarahi..bayangkan..dari usai je khutbah hari raya (pukul 10 pg lebih kurang)..tetamu mulai memenuhi ruang rumah..jam 6 petang lebih kurang..baru tetamu tiada..huhu..penat..tapi berbalai la kan :) menjamu satay +nasi impit + mihum goreng + air oren+ ketupat daun palas + tapai + biskut sebagai menu utama open house kat umah...

hmm..malas da nak story morey..soooo...enjoy the pic :)))))))


Hypermarket pantai timur kebanjiran orang..jam 10 pg bukak..jam 10 pagi lagi dah org memenuhi ruang=.=

ari last posa..dan tiba2 suatu petang yang agak sibuk..datang tv 50 inci...fuyyooooo...terkezutttt kot sume org kat umah..ni ayah punye project..haha
so..kanak2 diwajibkan duduk 20 kaki dari kedudukan tv..hoho..sorang ni saje yang dgr cakap..yang lain..hampeh..

berbukak puasa lassstt...semua adik beradik da abe kat umah kecuali abe u6 and kak niey& family je blom tiba..

operasi buat ketupat daun palas..semua anak beranak terdekat dikerah untuk colek kelapa dan kikir belakang nyior tu sblum pg mesin kelapa buat santan..

duet raya tuk anak2 buah tercenta..disebabkan saya ani makcik yang kreatif jadi bebudak tu kena jwb soalan dulu sebelum dapat duet raya..kui3..SAYA PILIH R untuk ROYALTI

makcik perasan comel disini biarpun ade jerawat degil x nak surut2..nyampah tol..

oh..ini anak buah saya..dia ade kembar..tp ntah la mane dia pg waktu ni..

anak abang saya yang ke2 bersama anak2 perempuan beliau..

omma & appa :)

sebahagian ruang umah di conquer oleh anak beranak sendiri..hoho..meriah kot..

me and my anak2 buah yang comel..secomel makcik mereka ;P

sedey...duit raya dr abangku (dibelakang itu) sikit..alasan dia..sbb aku da keja...ohhh...x aci..huhu..

saya dan kakak ipar saye yang ke 3 yang spoting moting..kui3..kadang2 tu jadi genggg...terbaekkk kak chik

tepi sebelah kiri adalah adik saya yang ke 15..dan yang hensem itu abang saya yang sulung..dan yang dibelakang itu kak saya yang ke empat..huhu

my adik and my anak buah..

x kesah le kat mane..asal dpt bergamabr..with my anak2 buah

 
malam raya ke 6..kitorang wat bbq dikalanagn ahli kuarga sja..huhu..






link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...