marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, August 21, 2012

Eid Mubarak!

.: Bismillahiramanirahim:.

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir & Batin buat yang mengenali diri ini.. Takabballah minna waminkum..takabbal ya Kariim..:)

Alhamdulillah.. Selesai sudah kita umat islam dimalaysia khususnya menyambut Hari Raya Aidilfitri selepas berjaya mengharungi sebulan puasa..Moga2 amalan kita diterima Allah..:)

cam biasa..tiap2 tahun, 1 syawal tidak dapat tidak tetap akan jadi rumah terbuka khususnya tuk orang kampung seusai saja khutbah abe yom berakhir di masjid Al-Ahmadi Tebing Tinggi, ahli tetangga, kaum kerabat..automatik saja..ruang ruang akan dipenuhi oleh mereka...kemeriahan raya terasa :DDDDD..

Penat-lelah dalam proses penyediaan juadah hidangan, mengemas ruang rumah samada luar atau dalam masih tersa aura2 sengalnya..huhu..penat kot...ape x nye..seminggu sebelum raya lebih kurang.. dah terasa kemeriahan raya tu..akhir ramadan..kitorang adik beradik, sepupu sepapat, paksik makcik..bermuafakat mengadakan iftar beramai2..masing2 dtg ke Rumah Dale Pagar dgn juadah masing2..:)

hari ni pulak, tetamu tak putus2 datang menziarahi..bayangkan..dari usai je khutbah hari raya (pukul 10 pg lebih kurang)..tetamu mulai memenuhi ruang rumah..jam 6 petang lebih kurang..baru tetamu tiada..huhu..penat..tapi berbalai la kan :) menjamu satay +nasi impit + mihum goreng + air oren+ ketupat daun palas + tapai + biskut sebagai menu utama open house kat umah...

hmm..malas da nak story morey..soooo...enjoy the pic :)))))))


Hypermarket pantai timur kebanjiran orang..jam 10 pg bukak..jam 10 pagi lagi dah org memenuhi ruang=.=

ari last posa..dan tiba2 suatu petang yang agak sibuk..datang tv 50 inci...fuyyooooo...terkezutttt kot sume org kat umah..ni ayah punye project..haha
so..kanak2 diwajibkan duduk 20 kaki dari kedudukan tv..hoho..sorang ni saje yang dgr cakap..yang lain..hampeh..

berbukak puasa lassstt...semua adik beradik da abe kat umah kecuali abe u6 and kak niey& family je blom tiba..

operasi buat ketupat daun palas..semua anak beranak terdekat dikerah untuk colek kelapa dan kikir belakang nyior tu sblum pg mesin kelapa buat santan..

duet raya tuk anak2 buah tercenta..disebabkan saya ani makcik yang kreatif jadi bebudak tu kena jwb soalan dulu sebelum dapat duet raya..kui3..SAYA PILIH R untuk ROYALTI

makcik perasan comel disini biarpun ade jerawat degil x nak surut2..nyampah tol..

oh..ini anak buah saya..dia ade kembar..tp ntah la mane dia pg waktu ni..

anak abang saya yang ke2 bersama anak2 perempuan beliau..

omma & appa :)

sebahagian ruang umah di conquer oleh anak beranak sendiri..hoho..meriah kot..

me and my anak2 buah yang comel..secomel makcik mereka ;P

sedey...duit raya dr abangku (dibelakang itu) sikit..alasan dia..sbb aku da keja...ohhh...x aci..huhu..

saya dan kakak ipar saye yang ke 3 yang spoting moting..kui3..kadang2 tu jadi genggg...terbaekkk kak chik

tepi sebelah kiri adalah adik saya yang ke 15..dan yang hensem itu abang saya yang sulung..dan yang dibelakang itu kak saya yang ke empat..huhu

my adik and my anak buah..

x kesah le kat mane..asal dpt bergamabr..with my anak2 buah

 
malam raya ke 6..kitorang wat bbq dikalanagn ahli kuarga sja..huhu..






No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...