marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, August 12, 2012

minggu terakhir ramadan :)

.:Bismillahirahmanirahaim:.

Ari ni dah masuk hari ke 23 kita sume umat islam berpuasa.. Alhamdulillah..kita sume masih diberi nikmat hidup, islam dan yg paling penting nikmat iman tu sdiri kan..Alhamdulillah..

so, ni minggu2 terakhir ramadan kita tuk tahun ni.. harap2 kita sume dapat melipat gandakan amalan kita..memohon keredhaan, rahmat dan keampunan dari Tuhan kita Yang Satu, Allah subahanawataala...insya Allah...moga ada keredhaan ,rahmah dan keampunan di sisi Allah tuk kita sume..amiiinn...:)

x ketinggalan gak..minggu ni akan jadi minggu paling bizi tuk kite..ape tak nya..klu orang pompuan..x sah2nye pikei sal baju raya baru, kasut raya baru, tudung raya baru..ape lagi..sume benda nak nampak bestttt je kan..hehe..x ketinggalan empunya diri gak kan..huhu..

rasenya tahun ni..insyaAllah..beraye sakan la kan...kekekeke.. ape tak nye..igtkan tahun ni raye biase2 je..ye la..mase duk kl ari tu..x kesah pun baju raye wape pasang..kasut nak beli ke tak..siap pikei pakai je la yg da ade..tak pun wat sepasang da la..tup3..balik umah tgk2..dah berpasang2 da baju kurung da kena hantar gi umah tukang jahit..huhu..bestt aa gini...kekeke...kasut my tok laywer sponsor..cam tahun yang sudah2 (tq oh my dear bro..i heart u..ngeeee~)..



baju raye..kat umah tukang jahit ade 2 pasang..pastu..adik2ku tersayang ni x puas ati plak sal wane baju x menepati tema merah..so diorg insist nak beli yang lain..so..aku join tu de club je la..huhu..menjadikan baju kurung raya ku 4 pasang..tu x campur dr my 10th bro lagi tu (dgr cite..dia nak sponsor ALMS baju kurung tahun ni..yeahh!)..tudung..tahun ni berubah sponsor..kui3..biase kak ngah..tp tahun ni..kak chik plak..hehe..untung nyeee kitorang dapat adik beradik + ipar duai yang x lokek tau..klu berperang2 ala2 sayang tu biasa la..sedangkan lidah lagi tergigit..apatah lagi adik beradik:)

Punya la susah nak gi cari baju yang same color..abes kedai butik kitorang jajah last2 jumpa la gak yang berkenan dihati + murah kat butik Alfa..ape lagi..terus grab..terus sumbat 4 org sekali masuk fiiting room..huhu..
yang paling best, tahun ni..kitorang ALMs (korang tau ke ape ALMs ni..huhu) 
.: Atah Loteng Muannas Studio:.
kitorang adik beradik pompuan 4 orang ni la (Ada, Tikah, Wana, Kim) ..
thn ni kitorang wat biskut sendiri..no tunjuk2 punya biskut dah..huhu..klu 5 tahun lps..lps kakak2 kitorang da kawen..biskut sume main tunjuk2 punya edisi..huhu..biasa la..mase tu ak duk study kat UMS kot..mane ade mase nak wat2 sume ni..adik2 ak lagi la..x kan punya..lgpun mase tu.. mane ade bajet lebih..huhu..yea..

ni biskut semperit kegemaran kak na..hehe

ni plak biskut arab..resepi aku amik dalam internet:)

Biskut chocolate chip..resepi amik dalam internet gak..

biskut cornflake resepi turun temurun kak na.haha..
 

so..gitu la..
insyaAllah..no pain in my heart for this becoming raya..
i will try as much as I can to make my life shine and wonderful..
:)
Thx Allah for this beautiful life you give to me..
Boleh jadi perkara yang kita mahu tapi tak berlaku tu adalah perkara yang membawa kemurkaan Allah..
Kita punyai perancangan..
dan Allah juga Maha Perancang..
Ada..
smile..
likes there is no pain in ur heart ;)


No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...