marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, September 29, 2012

Confuse..



.: Bismillahirahmanirahim:.



Hmm..
Semalam aku pegi balik kat  HQ company yang ak keja skarang lps 3 bln dihantar balik kat kelantan..exit interbiu katenye..so..aku dgn penuh patuhnya pergi la..sdgn harapan..klu diorg sambung contract ak ni lagi..biar le diorg kasi ak balik kelantan..huhu..
memang tu je ak nak.. keja kat kat..kelantan laa.. yelah..x de tempat paling best kecuali umah sdiri.. kannn..

so.. lps abes interbiu ngan meeting aka presentation... diorg dengan baek atinya bg la kitorang sambung keja..tapi..tapi..tapi..satu syarat...syarat yang wat ak terasa susah ati gak la..wat ak kompius tahap maksima.. sape yang stay kat region..kene balik HQ.......aaahhh...cediiihhhh...ak try ckp kat diorg..x leh ke balik region..diorg ckp x bley sal keja kat HQ lagi bertimbun dr region..aarhh..

pikei punya pikei..yela..omma arap sgt ak duk kat umah.. cari keja kat area kelantan..tp pikei2 balik..keja IT ape la kat kelantan tu yang bleh ak dpt duet poket lebih skit..yela..takkan la keja dr kul 9 pg abes 5.30 ptg..tp gaji ciputt... memang x la..keja kerajaan pun..x de yang kat klntan kosong..same ngan kelulusan aku..cedey kott... bknnya ak x de usha2 try cari cam omma nak..tp..apekan daya..x de lagi rezeki tuk ak kat klntan..hmm...sabo ye omma..izinkan anak mu yang kerdil ini mencari pengalaman idop kat negeri orang..aku sbnrnya nak tolak dah tawaran tu memandangkan omma suh cari keja kat hometown ..lps interbiu tu ak tnya omma ku...

" ikut Da lah" kata ommaku dgn nada yang wat ak rasa sedey..huhu..yela..sape x sedey klu kite tetiba x leh wat yang terbaek cam mak kite nak kan..tp..dr tanam anggur kat umah dgn ranumnya....ak dgn perasaan berbelah bagi..terima je la keja ni..lagi pun sekejap je ni..wat sementara..sambil2 tu..nak try usha gak keja2 lain yang sesuai ngan kelayakan ak kat kelantan saneeeeeee...

klu ikutkan hatiku..x nak je keja2 ni..duk umah goyang kaki.. sambil2 crochet..sambil2 tgk chenel AFC kat umah..feeling besttt je..tp ak tau...2 minit lps wat perangai cam ni..compem ak akan nyesal..sbb mensia2kan ijazahku ituuuu.. 

tapi..x pe..ak janji ak keja leklok dulu keja ni..pasni..rasa dah stable..dah yakin diri lps kutip pengalaman kat skali..ak akan try cari kerja yang de best lagi..yang bleh ak dekat ngan omma..huhu..ye omma..

hanya satu ku pinta..agar.. Allah sentiasa memelihara diriku ini yang jauh dr keluarga..aminnn...

so..nik nur syuhada..buang perasaan compius itu..x de maknanya.. klu anda nak majukan diri..anda mestilah berani..berani kerana benar..takut kerana Allah..okei.. SMILEEEE :D

I actually thought that it would be a little confusing during the same period of your life to be in one meeting when you're trying to make money, and then go to another meeting where you're giving it away. I mean is it gonna erode your ability, you know, to make money? Are you gonna somehow get confused about what you're trying to do? - Bill Gates

Try again never stop believing..Innallahama'ana :D

Thursday, September 27, 2012

Doa bertemu jodoh


.: Bismillahirahmanirahim :.




Wednesday, September 26, 2012

Pantun ultraman kimi

.: Bismillahirahmanirahim:.





kajang ultraman kajang berlipat, kajang raksaksa mengkuang layu, kalau ultraman tiga x ckp kuat ultraman zero datang membantu.
orang berbudi kita berbahasa fire diberi pada raksakse, kalau roboh kota natira papan di tokyo ultraman dirikan. Kalau ultraman max x cukup kuat ultraman neos datang membantu kalau ultraman neos tak cukup kuat ultraman mebius datang membantu. kalau ultraman mebius tak cukup kuat, ultraman zero datang membantu.


Dikarang oleh:
Anak buah tersayang, Nik Iyad Hakimi Bin Nik Aminuddin
Darjah 1
Peminat Ultraman tegar sampai moyang dia pun dah join sama tgk cite yang dia tengok






Teka teki:
kalau mak ayah ultraman kite panggil, father of ultra, mother of ultra..tp klu mak ayah transformer kite panggil ape???hehe


Monday, September 24, 2012

Nur Kasih

.:Bismillahirahmanirahim:.


sebenarnya dah nak tido..tp terlayan lagu kat youtube lak..
hmm..lama kot da tak dgr nasyid..
teringat saat2 dulu klu dgr lagu nasyid skit..dah insaf2..
lebih2 lagi lagu inteam..
yeah.. peminat in-team ni..
hmm..klu dulu dgr.. biase saje la nak test vokal..hehe..
lawan sape lagi best antara kitorang adik beradik..huhu
tapi..tadi dgr balik..beberapa buah lagu nasyid yang lelama zaman mase skolah menengah dulu..
wah..cam baru terasa..aura lagu tu..tambah2 lagi lagu Nur Kasih..
patut la 44 minggu telekat kat carta era- ikim dulu2 pun..
Aura lagu ni masih terasa bahangnya sbb cara diorang express feeling lagu ni cam diorang betul2 bermunajat kpada Allah tuk mendapat yang bleh jadi penyejuk dimata..penawar dihati..sejukk hati klu dapat pendamping cam ni kan...
meh kite dgr sama2 meh..^^


Bagaikan permata di celahan kaca
Kedipnya sukar untuk dibezakan
Kepada-Mu Tuhan ku pasrah harapan
Moga tak tersalah pilihan

Nur Kasih Mu mendamai di kalbu
Jernih setulus tadahan doaku
Rahmati daku dan permintaanku
Untuk bertemu di dalam restu

Kurniakan daku serikandi
Penyejuk di mata penawar di hati
Di dunia dialah penyeri
Di syurga menanti… dia bidadari

Kekasih sejati teman yang berbudi
Kasihnya bukan ketepaksaan
Bukan jua kerana keduniaan
Mekar hidup disiram Nur Kasih

Ya Allah…
Kurniakanlah kami
Isteri dan zuriat yang soleh
Sebagai penyejuk mata

Kurniakan daku serikandi
Penyejuk di mata penawar di hati
Di dunia dialah penyeri
Di syuga menanti… dia bidadari

Kekasih sejati teman yang berbudi
Kasihnya bukan keterpaksaan
Bukan jua kerana dunia
Mekar hidup ini disirami Nur Kasih

Di tangan-Mu Tuhan ku sandar impian
Penentu jodoh pertemuan
Seandai dirinya tercipta untukku
Relaku menjadi miliknya…

Lagu : Putra Aiman (Hijjaz Records Sdn. Bhd.)
Lirik : ITO Lara (Gurindam Entertainment)
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd. 
*pow lirik kat sini *

YA Allah, kkepadaMu ku mohon harapan..
Hadirkanlah dia sebagai penyeri hidupku..
bukan sekadar bayangan semata..
Amiin..
:D

Rahsia tersingkap :P

.: Bismillahirahmanirahim :.


erk..
hari ni..
nak revealed satu secret besar aku (erk ade ke patut)..
kekeke..
patut ke x patut..
patut ke x patut..
patut je kan..
kire part of my hobby la ni..
btol..
dari zaman skolah hingga la zmn skrg..
mmg hobby dah jad habit lak..
nak tau ape????


hihihi..
tgk je laa~~~

mase ni ntah training ape ntah..cam speaker tu syok sendiri je cakap..ak pun ape lagi..try la wat posisi paling selesa dan x memerasankan orang tuk ZzzZZzz..tapi skali.. *kacak* (sound efek kamera tepon )..hampehhhhhhhhh!..tp x pe..masih di jamin kiut..kekeke..

hahaha..
ni memang hobi nombor satu carta paling atasssss memang terbaekk punya...
ak mmg species mudah btol terlelap klu suasana buat ak boring tahap gaban..
even masa tu tgh bising..
mmg x leh nak wat pe dah..
paling2 org sebelah bleh tolong.. 
hanyalah tolong kejutkan..
kekeke..

masa zaman skolah dulu lagi best..
sampai kawan sebelah x perasan pun ak tido dgn posisi macam kyusuk mendengar syarahan cikgu kat depan..
err..ampunn kan anak didik mu ini cikgu..
maapkan sayeee..

atas bas skmk pun bolehhh..
tambah2 masa waktu balik skolah..
letih kot berlari kejar bas..
alih2 dapat tempat duduk..teruss...
melayari alam mimpi..
sampai ade la makcik kat tepi yang concern merencatkan  orang tgh membuai di alam mmpi  sambil layan angin tersepoi2 bhsa selalu je bersuara..
"adik duk kat mane..kang terlepas tempat turun kang tido2 ni"..
huhu..
x pe makcik..saya tempat turun jauuuuh lagi nak sampai...
kate ku dalam ati..hehe

hadoi..dah cakap hobi..memang la jadi..lebih2 lagi tmpat yang sejjjuuukkk..memang layan la..diorg dak2 spikers ni x leh tgk tol ngan orang tido..mula la diorg wat pakatan amik gambar..mase ni..klu x silap cam nak demam..tp lps diorg amik gmbr..terus x jdi demam..tp jd hulk...huhuhu..

sonok tido makcik..mimpi ape tu..garang semacam je muke..haha..gelak tuk diri sendiri..
mane2 pun boleyyyyyy~~ haha



ni gambar 1st time kena tgkap masa tido.. baru je kejap lelap mate..mase tu lps waktu office teman kak nisah wat keja programming dia.. dak2 laki tu asal x de..ntah dari mane tetiba diorang muncul..ak sedar mase tetiba ade flash ngan bunyi *kacak*.. mengamuk jap..wowowo..sampai ati korang...wowowo..sampai ati kak nisah x bekap..wowowo..ok..pemberitahuan..kepala aku kat atas kusi kak nisah ye..bukan kat lengan din =.=..sumpah x~
tapi x leh lawan kiut kak ija mase tido la kannnnn...hahaha..

Sunday, September 23, 2012

Yellow

.: In the name of Allah, The Most Gracious and  The Most Merciful :.


Today I would like to share with you about song..
it's little is YELLOW by Coldplay..
something I LOVE most.. 
and for me..the song quite good to hear tough..
err..
FYI.. I don't know what Coldplay group is.. 
this is first time I listen to them..
but this song and lyrics is really having deep meaning..
yess..try to listen guys..


so, I try to search what is the secret meaning for this song..
after searching on google for a minute.. I found it on lyric song site..
 I think I get the idea even..
for the first it said there is no specific meaning for the word "yellow" itself..
 but i read again..and again comments from their fans..saying actually that song was dedicated to mother one of the member group who had liver cancer (that why it almost say you were all yellow)..
so..I get it..
hmm..
good son tough of you Coldplay..
 really feel the song :)

....****....

 
 but for me, I enjoy listen to this song coz it all talked about YELLOW.. 
I LOVE YELLOW tooo much.. 
since I was little until now..hehehe..
I have too much yellow stuffs..
I decorate my room to yellow..
I always wearing yellow clothes.. 
my bear-bear is yellow.. I love yellow rose instead of red..
everything..
I LOVE  YELLOW the most!
and I also used to have G6PD- (Glokosa 6 Fosfat Dehidrogenase) ( it is a name of disease actually) when I was a little. 
That G6PD actually not allowed its patient to like yellow u know *smirk*..
 or it will made your body suffer...
uhmm.. I don't know how suffer it is since that time I was young.. maybe something like SRK in my name is Khan..MAYBE~
the thing I just remember was..I always go to hospital for regular check up and not allow to eat some beans..and need to aware to several types of medicines ...
 eurhmm...you can google urself if you really want to know what G6PD is..
OK *smile*..

what ever.. as long as I am happy with own my world..
 :D

my yellow stuffs.. from pillow to umbrella..to earphone..to clock.. to facial stuff (long time ago..already say goodbye to gurnier light..haha)..machanical pencil..and everything :DDD

my favourite jala emas..only in kelantan..ngengenge

my new buddy on bed.. present for my 24th birthday.. hai mr. yellow.. next belong to cik yang, my bestfiend...

once upon a time in hostel floor 2 or 3 years back..my hobby is jotting on floor..kekekeke

my study table at hostel.. my inspiration picture of Lee Dong hae on the wall..my company when I am doing my assignments that time..haha...hai hae oppa..

Digi model...kekeke..jgn perasan boleh tak :P


my bedroom..maybe long time ago since I changed some placement of furniture there..


Friday, September 21, 2012

nothing to say..

.: Bismillahirahmanirahim:.

hmm..
tak de apa yang nak di shared kan tuk ari ni/ minggu ni..
hari berlalu cam biasa jugak..
terlalu biasa dan berulang setiap hari..
adakah hidupku sudah kelihangan seri?? ceh~~~..
hm..

good nite all..
good nite world..





mengharapkan esok lebih baik dr hari ini...

Wednesday, September 12, 2012

Lambaian ka'abah

.: Bismillahirahmanirahim:.

Alhamdulillah..
ari ni pagi2 semangat datang keje sbb da settle satu keja yang MUSTAHAKKKKK tuk mase depan..huhu..

keja yang mustahak tu x lain x bukan..adalah Mendaftar HAJI kat tabung haji :DDDDD

rasa sonok je lepas dapat daftar haji..hehe..punya la semangat duk menunggu depan pejabat mini tabung haji kat depan pasar besar siti khadijah..pasal hari2 sekarang..datang keje..awai kot...biase laaa...tumpang orang..kena ikut timing dia..ikut timing sdiri..huhu...kul wape ntah..

kul 8.15 pagi da tercegat depan Bank Tabung Haji tu..semangat kot..padahal kul 8.30 pg baru dia bukak..huhu..takpa..takpa..janji cpt dtg..cpt siap keja kan..aku le org 1st amik nombor..kot2 klu men Running man (obses ngan menda ni skrang nieh..opss)..ak bleh berganding ngan Joongkook oppa la nieh.. (okeih..makcik..anda sudah melencong topik..ops~)..hehe

tader..tader.. sebenarnya memang da lama dah pun nak gi daftar haji ni..
start dr diorg ckp2...lambat daftar..lambat la dpt pegi..yelah..bayangkan..umur anda dalam 30an..baru tersedar haji tu wajib (bagi yang mampu) (padahal sedar dah lama daaaahhkan) tuk dilaksanakan untuk melengkapkan anda sebagai muslim sejati.. so..tergesa2 lah anda ke tabung haji tuk daftar haji..tapi disebabkan kebanjiran orang lain nak gi haji gak..dengan jumlah rakyat malaysia yang ramai..dan list menunggu pun masih byk lag tuk menunggu mase..menyebabkan anda terpaksa mengambil masa selama 45 tahun lagi tuk pergi haji...x ke leceh mase tu..dah la mase tu..dr segi kewangan..memang dah lebih dr mampu dah..dr segi fizikal pun kire deabak dah..tp..sbb lambat daftar..kena lagi tunggu 45 tahun tuk dapat giliran anda..x ke rugi ituu...

imagine la kan..umur anda baru 30 tahun + 45 tahun menunggu tempoh sama dengan 75..jdi umur 75 tahun anda baru boleh pegi haji..umur 75 tahun <----- mase tu..rasa2nya awak kuat lagi kex  nak wat ibadat haji?? hewhewhew ..haaaaa...tu logiknya saye pegi daftar awai2..ade benefit.....huhu..pergh..jauh daku ini memikirr...:D

huhu..

hm..sebagai kakak yang mithali..aku pun baik hatilah mendaftar tuk adik2 aku yang terchenta sekali.. mane tau..nanti bleh gi same2..lagi sonok..kan...huhu..aku plan la kan..bleh la gi wat haji dalam umur 35 tahun dan ke bwh..baru syok kot..sementara bertenaga ni..kan..time ni la kot..bleh start2 kumpul duet..bleh tambahkan ilmu sal ibadah haji ni kan (sonok kot tgk kat astro Oasis dia duk tunjuk org2 gi wat haji sane)..dulu mase kat skolah..blajar..tp..klu x de praktikal..sia2 je kot.. bak kate tok arab " al-ilmu bila amalin, kal syaaroh bilassamaroooot" maksudnya..ilmu tanpa amalan seperti pokok, tapi x de buahhhhhh....

tapi part sadisnya bila ak tgk kat slip pengesahan datfar haji tu bila tgk kat tahun peruntukan tuk wat haji adalah 1473 hijrah bersamaan 2052 masihi bermaksud 2052 tolak 2012 sama dengan 40 tahun masa terpaksa ak amik nak tunggu tuk wat haji.. 40 tahun + umur skrg 24 tahun..bermaksud umur 64 tahun bru bleh gi????????...huhuhhu...lameeee lagi koott..=.="..tapi takpe..tadi pegawai kat tabung haji ckp..tahun tu kire sebagai rujukan je..sbb dia bg keutamaan tuk orang berumur 75 thn dn keatas..insyaAllah..klu x de aral lintang pukang aka rezeki (senyum balik :D)...dalam tempoh 10 tahun da bleh da gi haji...yeaaahhh...legaku mendengarnya..hihihi..

yea..yeaaa..jgn jelesss..klu jeles sila pegi bank tabung haji..





* ingat nak gi korea ke ke orang excited...nak gi wat haji pun excited gak tauuuu :D

Monday, September 10, 2012

SWS + Jalur beraya di opis

.: Bismillahirahmanirahim :.

hmm..
sebenarnya dah 4 ari lepas dah cite ni berlaku..cume x de mase nak stori mori kat sini..
bizi la katakan..huhuhu..

sambutan hari raya kat opis bleh tahan gak la bestnya..
sbb klu kire..ni la time nak beramah mesra ngan staff2 yang ade kat opis ni..
klu x..mau nye x ak jadi kera sumbang duk kat opis wat keja sdiri.. cuma mase tgh ari lunch hour je akan kedengaran suara kak na ajak ak gi beli makanan..huhu..klu x~~~...kompem laaa ak x igt nak makan..
yela..FYI..klu ak da stat duk ngadap laptop..duk wat keja ak..aku mula la lupe dunia nyata..
absorb masuk dalam dunia keja yang ntah bile ntah abes..huhu..

dengan adenye aktiviti keramaian camni..bleh la gak ak menabur idea nak memeriahkan majlis katenye..huhu..naseb bek la diorg pun baek2 , happening sume.. so..mula la episod ak meramahkan diri bergosip ngan staff2 sini..kekeke..maap kan saya kakak2 abg2..ntah la nape..sejak dua menjak ni saya suke jadi home alone..ngeee~~~

staff kat sini x ramai pun.. ade kak Za PM (ape manager entah..lupe..huhu..maapkan sayaaaa~..)selaku ketua aku kat sini..encik Zahari selaku head department( bos la kot tuk sws bhgian timur ni)..pastu staff2 JALUR tiga pat orang..kak na..kak shidah..kak tieniey..pastu azli..bakh..eming..pastu kengkadang syed hilman akan dtg la sebulan seminggu kat opis kota bharu pasal opis dia kat trganu..field work katenye...gituu..huhuhuhu.. dgr cite staff kat terengganu lagi ramai.. tp syed sorang je kot yang ak knl..yang len cam kak nana..ak knl kat skype je..hehe

sooo...tanpa melengahkan masa..jom kita menikmati gambar (apekahhhhh~)..nge3

tgh ready2 juadah2 tuk para tetamu..sume tgh potong buah2an..
gambr curi2 ni..fuh..naseb baik dlm posisi yang masih sopan menyusun buah orange...kui3..
tgh menyerlahkan bakat yang tersembunyi susun2 buah orange..apekahhhh~~~~
antara menu2 office terbuka hari raya adalah..3 main courses: nasik hujan panas, satayyyyy, laksa penang..sampingan: colek buah, kek pelbagai jenis, koktail, biskut raya, buah2an, ketupat, tapai..makna sampai tahap kenyang..huhu..tp nasik hujan panas memang terbaekkkkkk la..burp..alhamdulillah :)
girls at homeeeee~~~ conquer wilayah..hehehe..

antara tetamu2 yang hadir..

antara staff SWS dan JALUR cawangan Kota Bharu..kanak2 tidak termasuk okeiiiii ;P

Sunday, September 2, 2012

Pembongkaran lelaki disebalik topeng NARUTO

.: Bismillahirahmanirahim:.


eh..
korang da baca episod 599 Naruto?? ( klu korang x knl naruto..memang korang duduk kat planet marikh la..)
hoho..
aku baru je bace lepas diperingatkan balik oleh Chee Hou (kawan baek aku klu bab2 bercerita, merosakkan cerita, mengarang cerita, semua jenis genre kitorang layan~) malam semalam..
pergh...gempak kot..makin suspen..makin mengancamm...
dan paling mendebarkan saat wajah real Tobi dibongkarkan oleh Naruto Kakashi (chenta hatiku dulu2 ni), Maito Gai, Bee, Bee punya 8 tails kyubi (eh, kyubi bukan naruto punya ke?) ngan Kurama (kyubi naruto)..
huhu..
suspen..suspen...

korang nak tau sape Tobi yang sebenarnya????
tak tau...
klu nak tau
cuba skroll 
tgk gambar bawah
...
...
...




MR BEANNNNN????

huahuahua...
naseb baek duk office klu duk kat bilik aku dah sakan aku gelak guling-guling...
ish2..sape punya idea la ni...

hahahahahahahahahahahaaahahahaha
*sakit perottt
.......
nak tau citer yang sebenar???
nah aku bagi link mangareader tuk korang..
gi le bace sendiri..x kuasa I nak cite satu persatu...
HAHAHHAHA~*sambung gelak balik


ape..tima kasih??..ye same2 kasih^^..
sharing kan tande dia caring..
bab2 camni aku memang caringgggg sangat tau^^

huhuhu

Saturday, September 1, 2012

My best buddy friends ever :)


.: Bismillahirahmanirahim :.

Both of them are my closest friends since Remove Class in Maahad Muhammadi Perempuan..


Yesterday was my happy day since my best buddies came to my house.. 
they are friends of mine since we were young (hoho..now still young la).. kire klik waktu susah senang waktu duk Maahad dulu la ni..yep3..punya la susah nak jumpa skrng ni memandangkan masing2 duk berterabur di merata tempat kan..

cik yang baru abes study kat UUM skrg duk practical kat area KB..even da berada setempat..tp x bleh gak jumpa sal msg2 ade komitment ;(

Aina study kat UIA gombak lagi dua tahun nak habess.. pun bukan senang2 nak jumpa..

Mc yah da abes study rasanya.. skarang duk pratical somewhere kat perlis..ni lagi la bizi..doctor in making yang alwaz on call..

Ain dah keja kat kl sane..tapi sepanjang aku duk kl tempoh ari..x sempat menyempat la plak nak jumpa..

Piyah lak.. duk study kat UKM..yang ni paling ak rindu sbb da lebih dr 5 tahun x jumpa..lps form 4..memang senyap.. :(
kadang2 je berutusan surat melalui facebook..x pun what's up..tu pun kengkadang je..

Rinduuu... 
byk cite yang nak distory morey..nak meng-share dan di-share..byk..byk sangat.. rasanya seharian kitorang duk melepak bwh pokok rendang pun blum tentu akan habis diceritakan..






+    Pertemuan 2 jam ni kire sebagai pengubat rindu la..
cerita2 yang dishare pun cam baca sinopsis novel kat blakang buku  je..huhu.. 
masa memang mencemburui kite...
huhuhu   +


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...