marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, September 29, 2012

Confuse..



.: Bismillahirahmanirahim:.



Hmm..
Semalam aku pegi balik kat  HQ company yang ak keja skarang lps 3 bln dihantar balik kat kelantan..exit interbiu katenye..so..aku dgn penuh patuhnya pergi la..sdgn harapan..klu diorg sambung contract ak ni lagi..biar le diorg kasi ak balik kelantan..huhu..
memang tu je ak nak.. keja kat kat..kelantan laa.. yelah..x de tempat paling best kecuali umah sdiri.. kannn..

so.. lps abes interbiu ngan meeting aka presentation... diorg dengan baek atinya bg la kitorang sambung keja..tapi..tapi..tapi..satu syarat...syarat yang wat ak terasa susah ati gak la..wat ak kompius tahap maksima.. sape yang stay kat region..kene balik HQ.......aaahhh...cediiihhhh...ak try ckp kat diorg..x leh ke balik region..diorg ckp x bley sal keja kat HQ lagi bertimbun dr region..aarhh..

pikei punya pikei..yela..omma arap sgt ak duk kat umah.. cari keja kat area kelantan..tp pikei2 balik..keja IT ape la kat kelantan tu yang bleh ak dpt duet poket lebih skit..yela..takkan la keja dr kul 9 pg abes 5.30 ptg..tp gaji ciputt... memang x la..keja kerajaan pun..x de yang kat klntan kosong..same ngan kelulusan aku..cedey kott... bknnya ak x de usha2 try cari cam omma nak..tp..apekan daya..x de lagi rezeki tuk ak kat klntan..hmm...sabo ye omma..izinkan anak mu yang kerdil ini mencari pengalaman idop kat negeri orang..aku sbnrnya nak tolak dah tawaran tu memandangkan omma suh cari keja kat hometown ..lps interbiu tu ak tnya omma ku...

" ikut Da lah" kata ommaku dgn nada yang wat ak rasa sedey..huhu..yela..sape x sedey klu kite tetiba x leh wat yang terbaek cam mak kite nak kan..tp..dr tanam anggur kat umah dgn ranumnya....ak dgn perasaan berbelah bagi..terima je la keja ni..lagi pun sekejap je ni..wat sementara..sambil2 tu..nak try usha gak keja2 lain yang sesuai ngan kelayakan ak kat kelantan saneeeeeee...

klu ikutkan hatiku..x nak je keja2 ni..duk umah goyang kaki.. sambil2 crochet..sambil2 tgk chenel AFC kat umah..feeling besttt je..tp ak tau...2 minit lps wat perangai cam ni..compem ak akan nyesal..sbb mensia2kan ijazahku ituuuu.. 

tapi..x pe..ak janji ak keja leklok dulu keja ni..pasni..rasa dah stable..dah yakin diri lps kutip pengalaman kat skali..ak akan try cari kerja yang de best lagi..yang bleh ak dekat ngan omma..huhu..ye omma..

hanya satu ku pinta..agar.. Allah sentiasa memelihara diriku ini yang jauh dr keluarga..aminnn...

so..nik nur syuhada..buang perasaan compius itu..x de maknanya.. klu anda nak majukan diri..anda mestilah berani..berani kerana benar..takut kerana Allah..okei.. SMILEEEE :D

I actually thought that it would be a little confusing during the same period of your life to be in one meeting when you're trying to make money, and then go to another meeting where you're giving it away. I mean is it gonna erode your ability, you know, to make money? Are you gonna somehow get confused about what you're trying to do? - Bill Gates

Try again never stop believing..Innallahama'ana :D

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...