marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, December 2, 2013

Musim tengkujuh masa zaman kecik

.: Assalamualaikum :.

Penghujung bulan kini sudah tiba..musim yang paling ak suka pun otw tiba jugak.. hihi..ape lagi kalau bukan musim tengkujuh..kikiki.. kalau mase kecik2 dulu.. bulan 12 kan cuti hujung tahun..so time2 cuti camni lah cuti paling seronok.. ape x nye.. musim tengkujuh adalah musim untuk berhibernasi.. tapi lepas puas berhibernasi..haaa..mula la tak igt bersunway lagoon depan rumah sebab air bah dah memenuhi jalan raya.. soronak tak terkata la.. kekeke..

Yang bestnya.. bukan main sengsorang..tp main ramai2.. yela.. mase tu abang2 aku adik2 aku kan lebih kurang same baya je kan.. sorang2 beza setahun dua je.. tp kalau kena rotan beramai2 sebab keluar main ayaq bah curik2.. ak dan yang kecik2 selamat..hahahha

Tapi ade jugak kadang2 ayah, che, kakak , abang lepaskan kitorang main jugak akhirnya sbb tak tahan asyek duk merengek.. nak main ujan..nak main kolam..nak main air banjir.. kikiki.. sebab diorg bosan kitorang merengek2..pas kebenaran pun dimeterai.. seharian suntuk main ujan..main air bah.. dr pagi sampai petang.. sampai kulit pun kecut ..hahahaha.. pastu last2 demam beramai2..

Insaf seketika..hahahaha..

Makanan paling best mase tu op coz la ubi rebus.. putu piring..pisang rebus.. fuhhh..cam kebulur sorang2 makan sebab lapar main ujan..hahaha

Tu aktiviti outdoor.. kalau indoor dimusim tengkujuh plak.. lagi la macam2.. cam ak statekan..kitorang kan adik beradik ramai..msti ade je mainan yang nak main.. dari game carik barang tersembunyi..main hide-and-seek.. congkak..selambut.. zero point.. masak2..jutaria dan macam2 lg la nak isi masa bosan sbb da serik main ujan dan air bah..bygkan kadang2 tu stat dr abe yom sampai la tikah (sebab bang bil,iwa n mc mah anak bilis lagi mase ni) turut same main.. kekekeke

Tapi biasanya yang da besar2 tu jarang la join smpai abes.. abe e biasa jadi kepala main game.. yg lain ikut je.. hahaha., tetiba teringat lak peristiwa main anak patung kertas.. hohohoho..

Sekarang ni da besar ni.. x de la plak rase nak gi mensplashkan dirik dlm air ..eeeeeeeei.. skrg baru sedar betapa berbekterianya air tu..hahahhaa.. mase kecik dulu ntah berapa gelen da kot tersedut..blom kire yang duk tgh menyelam tengok2 pampers merayap dalam air..wekkkkk...hahahhaa

Friday, November 29, 2013

Lecturer ku yang sengal dan Kpop

.: Assalamualaikum :.

Mase study kat uni dulu.. aku ade sorang lecturer ni..  sempoi giler.. klu tak sebab aku kenal dia based on student-lecturer..confirm aku rasa dia ni budak2 uni je...sempoi.. da la tu sengal pulak..kekekeke (agak2 dia marah x aku ngumpat dia ni.. Miss Yat..saya tak ngumpaat.. saya.. ngate kit jew.. hahah)..

Tak tahannya.. mase dia mengajar.. ak igt dia setat mengajar kitorang sem 2 kot.. data structure.. strict giler kot.. lambat 15 minit ..tengok mood dia time tu cane naseb anak murid dia nak lepas masuk kelas ke idok.. no jeans.. no selekeh2..no busuk2 (dia anti org yg tak mandi ni).. kalu nak tgk dak kelas aku hensem bergaya.. haaa... time mase kelas dia la nmpak budak2 ni ade ciri2 masa depan yang indah skit..klu tak.. aku rasa..kalu boleh budak2 ni..nak dtg keals tu dgn muka tak lap air liur basi  ..pakai baju tido pown boley dtg kelas..haha...paham2 la klu budak sains komputer ni dressing.. tido lewat sbb wat asaiment katenya..(padahal berdota) ...haha

so..dgn cite mudahnya..budak2 ni takut gak la ngan Miss Yat ni..(termasuk aku..hahaha)..mane budak2 ni tak takutnya.. muka dia.. nak senyum tu.. huh.. harap maap la unless.. korang tau / nak nari lagu sorry sorry ..haha,, boley cakap masaaam 24 jam.. hahaa..

(opss sori miss..mengata lagi..)...



Tapi lepas lame2 dia ngajo..oooo..gini ye perangainya.. ade lah terserlah kesengalan dia disebalik muka garang dia tu.. yang paling aku tak tahan.. ghopenye.. lecturer aku nih... Fangirl K-POP upenyeeee... perghh... x syesswai u..hahahhaa..okey.. bukan aku sesaje cakap dia sengal.. tapi memang dia ngaku wat.. klu tak caya korang gi taip kat google search akuyangsengal.. memang bukan orang lain da.. memang dia da tu..dan ..kompem korang pown akan melekat kat blog tu..hahhahaa..

Konsert K-PoP mane dia tak jelajah.. aku rasa SS3 tu.. aku igt seluruh asia kot dia duk mengekor Suju Oppa.. huh!... kekeke *jealous*

Aku memang tabik spring la ngan lecturer aku ni.. tahun lps klu tak silap aku 4 kali da kot dia gi korea..org biasa gi skali kire puas la kan.. tapi x bagi lecturer aku nih.. eh.. dia tak gitau ak.. tapi sebab dia lecturer yang paling sempoi penah ak ade so.. memang automatik la jadik hobi aku gi stalk blog beliau dan fb beliau klu ak boring.. hahahhaha..

Yang  best tang miss yat ni even dia cam garang kit... dia ni melayan tau klu kita bercerita sal k-pop..  ari tu pas abes kelas dia ckp klu nak copy video Suju datang la kat bilik dia.. hahaha.. tapi mase tu I segan la nak jumpak beliau.. dtg semata2 nak amik copy Suju..rajin.. tang asaiment.. markah asaiment.. tak penah lak gi jumpa..hahahhaha..

..

da 2 tahun kot aku tinggal Uni aku terchenta.. tak sangka miss yat layan lagi ex-anak-murid dia ni.. kengkadang berlawak dgn dia sal korea dan k-pop..ade je masa dia layan kat fb tu.. private chat kott.. bukannya kat timeline.. hahaha.. terasa bahang fangurl disitu.. kekekkeke..

tadi lak.. pas lama x berborak dgn beliau..
tetiba dia inbox fb aku...
kasik link video fancam Hae Oppa mase SS5.. ceh.. nak kasik jeles aku lew tu.. hahahhaa..

haha.. see..see. akrabnya aku ngan ex-lecturer aku..hahahhaa...rugi mase duk u tak mintak markah lebih..kekekke

So.. meh kita tgk video ape dia kasik jeleskan ati ini.. isk3..


opaaaaaaaaaa *guling-guling-sambil-meraung*



Monday, November 11, 2013

Go Melaka!


.: Assalamualaikum:.

Hujung minggu lepas aku sempat berjalan-jalan ke Melaka dengan geng seopis..
sebenarnya tak de pun rancang betul-betul nak gi berjalan ke Melaka ni..
namun (fuh..guna perkataan2 sastera u)..sebab ade officemate yang kawen kat Negeri 9.. so alang-alang ke Negeri 9, kami pun ape lagi.. terus la memecut ke Melaka.. hihihi

lepas je selesai menjamu selera kat Majlis kawen Datok K (gelaran beliau)..kitorang teros memecut ke Melaka.. yeaa..jangan tanya beta kalau bab-bab jalan-jalan ini.. ku hanya tau jalan gi office je.. yang lain.. sorri.. aku tak tahu..kekeke..

So.. maka dengan itu, Ana dan Azrai lah yang bersusah payah mencarik jalan..aku tukang ..err..tukang ape..tukang ikut je la..kekekke

kul 4 ptg lebih2 baru sampai..
sesampai kat sane.. teruja oh tgk bandar melaka nih.. ye la.. i kan first time dtg sini so agak menjakunkan diri jugak lah kan.. abes semua benda yang nampak rasa excited je..

First tempat kitorang singgah adalah Kota A Famosa.. yea.. beliau yang pemes dalam buku teks itu..ape lagi ..teroslah bergmbr2 kenangan kat situ..

Okey bagi yang tak tahu ape sejarah best kat Melaka ini..mohon semak balik buku teks tingkatan satu ye.. sebab...i nak bercerita pown.. I da luper... kekekke.. maklum  laa.. walaupun pmr A sejarah.. tapi semua..tu..semua tu cite lama..hahaha..

sebelum aku melalut tanpa kenal erti berhenti.. moh kite tgk gmbr la.. bak kate org..biar gambar yang berbicara..kekeke

+++++

muka exsited sebab first time sampai kat kubu A Famosa

ni bahagian tepi kubu A Famosa

semangat nak jadi askar portugis ketenya.. hahaha

ni bahagian atas bukit.. ade org ckp aku nak panjat kat atas tu =="
da sampai kat atas... boleh tengok keseluruhan bandar melaka.. fuhhh.. sayup2 kelihatan laut terbentang luas..



Menara taming sari yang tak sempat aku nak panjat..so boley nampak kan gambaran melaka ni camane..kan kan kan..


ni tempat bersemadinya org2 besaq belanda..kire kubur diorg la ni kot..selamber je duk jenjalan..hahaha



aku pun x sure ni tingkap ke tempat dulu.. tapi sebab da lengoh duduk lah kejap..kekeke..tingkap ape besiaq ni..pintu pom boley jadi..haha

exsited gurl is always exsited..haha..nun jauh diujung sana awan itam bersedia nak mencurahkan hujan lebat.. so..ape lagi..bercicit laaa kitorang berlari dari atas bukit ke bwh sebab x de tempat nak berteduh.. anda bygkan saya pakai high heel lebih kurang 3 inci setengah berlari..dgn baju kurung.. hahaha

Selamat berlarik masuk dalam kubu A famosa.. sampai kat bawah hujan selebat2 alam.. huh..bygkan..
Sebab borink ngat duk dalam tu menunggu hujan reda.. maka aktiviti bergambar wajiblah diambil..haha.. tapi satu ni jela ak tempek kat sini..yang lain..simpan dalam external suda..kekekke
kitorang hampir sejam terkandas dalam kubu tu.. dari petang sampai maghrib..dalam kul 7 lebih ujan da rela makan bermaraton lah kami ke tempat parking keta.. pastu singgah kat Masjid Melaka yang pemes ini sebab menurut kata Ana.. masjid ni dibuat atas pulau buatan..
Mase ni feeling2 nak cover ayu cam Heliza Helmi..kekekeke..

Masjid Melaka yang ohsem!
pas solat maghrib + isyak.. maka aktiviti menjelajah Melaka bermula.. tapi sayang.. ari da malam.. campur ujan renyai- renyai lagi..maka yang ni je la dapat buat.. River Cruise. bayaq rm10 da dapat masuk..maka semangat lah aku dan kawan2 masuk menunggu cruise kitorang.
dapat menyaksi beberapa benda menarik semasa melayari selat (?) ni.. antaranya rumah melayu melaka..

row-row your boat
ni cruise yang kitorang naek.. klu datang ngan housemates aku..mesti kak ti da kena bhn ni..hahaha

kebanyakan bangunan di sekitar laluan ni telah dijadikan hotel atau pun bar atau pun cafe..

mesti romantik kan duk jalan2 kat tepi ni sambil berbual2..kekekeke

lukisan-lukisan art street yang menghiasi belakang bangunan..



candle light dinner tepi2 terusan ni ade feeling2 cam duk vanice la kot.. tapi aku sebagai kipas susah mati one piece berfeeling2 cam duk water seven..hoho

macam2 org ade dlm cruise ni.. tapi mujur naik kat port ni sbb tak ramai..ade satu jeti lagi tu.. pax gile org..hoho

operasi gambar bergambar la ni..hahaha



dah kenapa saudari??

feeling2 melancong kat obersea..

bangunan2 yang menarik rasa nak duk je situ..

pas berjalan2..ape lagi yang dicarik.. harus laaaaah makan2..kekekeke

overall..aku rasa best gak la mase gi Melaka ari tu..cuma tak puas ati sebab balik ari.. haruslah lepas ni kena wat trip gi melaka dan menikmati semua yang best kat sana.. so melaka... jumpa lagi lengkali :DDDD



Monday, October 28, 2013

Paintball @ Kombat Zone Paintball terbaek!

.: Assalamualaikum :.


Hi anneoyong!

Erk..  menahan sakit urat paha kembang akibat gi bersukan lasak hari sabtu dua hari lepas tak surut-surut lagi.. nak surut camane.. lepas abes main sempat lak melepak kat OU pastu  semalam (Hari ahad) seharian pulak  berjalan-jalan gi temankan Ana beli barang-barang dapur dia..hihihi.. sorry my legs..anda dah 2 tahun kot saya manja-manjakan.. ni giliran anda untuk berada luar dari zone selesa..ok..terima lah kenyataan tuan anda agak lasak skit tahun ni..kikiki..

Okey.. berbalik kepada cerita main Paintball.. kitorang geng2 ex-spikers dan beberapa orang kawan Amin lah yang memeriahkan kawasan Taman melawati tu..kekeke.. kitorang sume dalam 14 orang yang men.. Aku, Ana, Azrai, Hafiz Netero, Faz, Ayu, Muiz, Amin, Lan, Leen, Kit, Zul dan dua org lagi yang aku tak sempat berkenalan..hohoho..maapkan saya..saya memang camni..

Paper pom thx kepada org kuat yang anjurkan aktiviti ini..Amin dan Ana.. diorg tulung organize..kitorang tulung hulurkan duit je.. RM70 seorang.. bayaran termasuklah untuk 500 pellets, marker, light sarapan/lunch dan setin air 100 plus.. kire berbaloi la sebab kitorang dapat main dengan puas..huhu.. tak puas apenya..6 bijik peluru selamat berbekas kat badan aku.. ahahahha..

Bagi aku.. fasilitis yang ade kat situ kira okey la.. ade toilet/ bilik air so bley la salin baju lps abes main.. surau lak.. kene kuar skit dari kawasan tu.. kitorang solat zuhur kat pasar tani Melewati..hihi.. marshall dan tokey kedai kat situ kire nice-nice la orgnye..  pendek kate.. kalau korang berminat nak main paintball sila click kat sini lah.. call bro Ariffin tuk maklumat lanjut..huhuhu

ni peta nak gi tempat tu.. ciap ade GPS locator agi..gagaga



Tak sangka aku ,selain 14 orang ni yang excited nak menembak tu.. geng ex-spikers yang lain punsanggup datang nak tengok kitorang menggila dalam battle area tu antaranya.. Najib, Ucu, Nick, Nina pastu Shamsul , isteri dan Afrina, baby diorg..huhu.. sanggup tuuuu...kekekeke..
Tak de guna cite panjang-panjang kan... jom kita layan gambar yang aku sempat copy dari Faz..huhuhu..

hamboi..semangat tau kitorang datang..kul 11 pg da terpacak kat situ.. pas zohor dalam kul 2 ptg baru dapat main.. boley tahan ramai gak geng yang datang main kat sini.. korang geng paling last..duduk-duduk, makan-makan.. berbual-bual..pasang stategi (kunun) sambil duk teruja tgk org dalam battle area tu..
Memerhati orang lain berperang...sambil berbual-bual..hoho..


Marker dan mask yang ready untuk bertempur

tengah mencari ilham mane nak sembunyik nanti waktu dalam battle field..hahaha
I'm Ready..Trust Me !

briefing ringkas oleh marshall.. kalau duk dalam ni..mask kena on memanjang walau ape pon condition korang.. kang terkena peluru sesat tanggung la sendiri..kikiki

Muka konfiden la tu kununnyakan..haha..
bersedia berjuang..semua dah ready dan semangat berkobar-kobar nih
We are ready... pang..pang..pang...!
Blom ape-ape da kena shot..tapi tak pe..jap agi balas dendam..
lai..lai..lai...marker bakar..lai..lai..murah..murah..

Group Azrai..fuh3..tgk ayu.. gaya tu paling penting..hahahhaa
Thx Shamsul n family datang tengok kitorang.. Afrina mesti excited kan..kan..kan..hahaha
Baby Afrina yang membesar bersama kitorang sepanjang Spikers :D

Sebelum masuk battle field.. sempat amik gambar..tak pe..kite ade bwk fotographer khasss ari tu diterbangkan dari Brunei..sape lagi encik Nick la..kah3

time ni paling Happy sebab berjaya patahkan group Amin lepas 2 kali kalah..Hahahahaha.. best oh.. ak hepi la sebab aku antara snipper yang selamat x mati..kekekeke

ade ghupe orang berperang tak??
amik hang...last-last makan pellet.. mujur tak sakit sebab kena kat mark..tapi masuk la gak dalam mulut tu..hahah
Muka da tak larat..tapi still nak berperang lagi..best kott..hahahaha
Sempat bergaya dalam battle field..haha
Yeahh.. kitorang berjaya bunuh musuh..yeahhh..

Bergambar kenangan dulu sebelum balik..sume excited sebab dapat tembak orang kah3..


 Haaa... gitu la citenya.. nampak cam best kan...kan..kan??..tapi mmg best pong.. berbaloi sakit badan pastu :D


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...