marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, May 27, 2013

Balik kampung lagi~






.: Bismillahirahmanirahim :.

Assalamualaikum..

feeling2 balek kampung
Hmm.. Minggu lps aku balik kampung..hee.. padahal 2 minggu sebelum tu pun da balek kampung mengundi..hee.. tapi jangan jeles.. sebab minggu depan pun insyaAllah aku akan balek lagi..hihi.. cam dekat lak bunyiknya KL-KB KB-KL..cam 3 kilometer je kan asyik2 duk balik ni.. hehe.. x pe..mane tau dapat jodoh atas bas..kui3..

bukan ape aku selalu balek ni.. sbb slalu ade ocassion, event dan serba benda la yang menyebabkan aku tak dapat tidak.. nak atau x.. mesti balek.. huuu.. Tokey bas express mutiara, mohon untuk dapatkan discount tuk regular customer pliss.. ala..bukan orang lain.. anak menakan ayah chik jugopp..huhuhu.. or.. my goverment iam4u.. pliss...buat la sebijik kereta api laju dari kl- kb standard cam je pun tu.. nak balik 2 minggu sekali pun boleyy ..*wink2..hoho..

Okey.. cite yang menyebabkan aku tiba2 amik keputusan drastik tuk balik tu..sebab utamanya adalah kerana...... ... my best budy zaman skolah, Ain nak melangsungkan majlis kesyukuran perkahwinan beliau ngan suami lah... xkan ngan orang len lak..haru jadinya..huhu.. teragak2 gak nak balik bila tiba tau minggu depan sebenarnya tarikh "blarok' (aka: rombongan pengantin) abang aku ke umah kakak ipar.. huuu.. beza seminggu je kot.. wat rugi tambang bas je klu kerap balek kan.. huhu... tapi apatah daya.. masa calling2 cik yang bebaru ni.. kitorang ade smbang sal majlis ain ni.. cik yang bley la pegi coz.. dia keja  (yeaa mc yang keja doh lonii :) ) kat kelantan.. pastu umah diorg dekat jeww klu nak bnding ngan ak..huhu... Ain ade gtau dia.. lama btoil x jumpa ngan aku.. huhu.. (memang x dapat dinafikan la.. sesape pun susah nak jumpa aku..kekekeke..)..kena wat appointment dulu baru bley jumpa..huuu..


ain. dah. kawen. saya. bila. pulak?..
ok.. tu baru sebab pertama kenapa aku harus balik kg minggu lps.. ak da list da..at least ade 2 lagi sebab2 lain yang bley kuatkan alasan aku kenape.. kenapa..kenape i went hometown last  week.. hamboi mengade.. xde org tanya pun.. ehh..ayah ade tanya la nape..my mom also.. and my sibling too..

okey..okey.. sebab keduanya.. sbb ari jumaat lps ari wesak.. so KL cuti maaa.. igt ak rajin ke nak balik ujung minggu klu x de cuti free gini.. huhu.. as I state d before.. rugi tambang bas dan masa aje klu balik ujung minggu ke kg klu tak de hujah yang kukuh.. 8 jam (standard) duk atas bas.. kematu bot*t ini walaupun berlapikkan kusyen yang empuk.. 3 ari cuti tu kira dah sedap2 aa.. kan..dan balek2 kg..orang yang ade kat umah x seramai biasa.. so..ade la ruang2 privacy skit..huuuhuhuhuhu.. ramai best.. meriah.. tp kengkadang nak gak rasa privacy di umah sdiri..kekekekek..

lagi alasan lain adalah aku nak beli stock benang kaitku terchenta.. benang kait yang aku suka guna cap NONA je..selain tu ak ade try milon..tapi x sebati ngan jiwa aku yang kengkadan ayu kengkadang rock..pui.. haha..so.. kena la balik.. nnti2 la bisnes da maju aku try beli online..huuu..

and alasan last.. yang tak mungkin aku gtau tuan empunya badan dan sesapa.. cuma aku state kat sini la..mane tau seksok tuan empunya diri baca terharu.HAHAHAHA...well.. dak2 SPM 2012 da dapat result halatuju diorg lepas ni.. adik aku yang lasstttt (ke 16) dapat 2 tawaran, matrik n UPU.. dan dia wat keputusan gi masuk matrik, Penang, Kepala Batas or somewhere around situ la kot.. huhu..so.. klu ikutkan ari ni (isnin, 27 Mei 2013) dia daftar masuk matrik.. so.. sebagai kakak yang prihatin terhadap adiknya.. lebih2 lagi bongsu..dan.. agak nerd + blur jugak orangnya.. yang tak pernah keluar dari negeri sdiri sejak kecil lagi.. maka dengan itu saya dengan penuh risau tentang benda ape yang dibawak olehnya ke matrik nanti (mana tahu lah tiba2 dia angkut peti ais, mesin basuh kat umah haru).. terasa bertanggung jawab untuk memantau keadaannya.. hahaha.. kan da agak da.. semua barang klu bley dia nak angkut pegi..hahahaha.. setahun jew kott.. tu klu dpt tawaran oversea.. maunya kena bwk balik semua tu balik.. kena punnggah ngan komtena la jwbnya..hahaha..

okey..kita abaikan mengenai beliau..hahahhaha..

 Hmm.. setakat ni dulu lah aku jotting here.. lengkali plak bila mood aku datang.. hehehe..


Allah.. everything I faith to You...

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...