marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, August 1, 2013

Mamat cina Puasa Sehari

.: Bismillahirahmanrahim:.


Assalamualaikum...
hai semuaa..

Ololololo..ade org tarik muke masham laa sebab kitew x update blog..kikiki..
Jangan marah ek sume..well..biase la..apabila kemalasan melanda diri..nak berjalan pun kengkadang malas.. nak jew suh org dukung.. tapi apekan daya diri ini bukannya baby 9 bulan yang nak merengek2 mintak dukung.. huh.. klu duk merengek2 pun ade ke org nak layan?

So..kengkawan rakan dan taulan..camane posa2 anda?? Hihi..Arap2 gemuk dengan amal la kan.. no point la klu posa tu tuk tahan lapar dan dahaga je..sia2 jew..kan..kan..

Pape pun aku terhibur ngan  cubaan mamat cina aka leng zhai yang nak merasai pengalaman berpuasa cam org islam.. well done Jo..siap wat research bagai..tetiba teringat kat anak2 buahku yang baru belajar berpuasa.... *tetiba rasa nak heart Jo ni..kikiki*


Nak tengok..meh usha kat sini ^^



Ade part yang di gitau dia rasa nak minum air..tp kesabaran untuk menunggu waktu berbuka puasa tu menjinakkan perasaan dia.. hihihi.. well done skali lagi.. sebab dia wat reseach ..so dia tau la motif disebalik puasa ni kan..padahal boley je klu dia tipu-tipu kat belakang makan..x de sape pun kesah.. tapi sbb dia betul2 nak rasa camne perasaan x makan dan minum selama 8 jam setengah lebih kurang..same ngan keadaan muslim..It is good selagi dia tak melanggar etika pekercayaan dia kan.. So Bro.. I respect you lah.. :D


so malula yang bergelar muslim tu.. yang tuang posa tu.. kan..kan..kan.. kikiki..

**Err..ter-subscribed  beliau..kekekek

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...