marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, August 25, 2013

Runningman in action

Assalamualaikum..
Hihihi.. ape yang best pasal famili aku adalah mereka ni onnn je dgn bnda2 yg kengkadang agak childish..
Masa kenduri sambut menantu baru (abe miey n kak ja) ni.. aku dan adik bongsu aku dan abang ke 3 aku wat pakatan nak buat tag nama untuk kitorang2 je.. yang special sal tag nama ni adalah kitorang nak wat cam tag nama dalam runningman (nak ckp aku obses running man x gak lps joong ki oppa da quit) ..hehe.. msti best kannnn.. jauh2 lagi klu org tu layan running man mesti dia perasan punya dan mesti  turut sama excited feelingnya ala2 terjumpa jong kook spartaaa..
So..berbekalkan felt kak yaya (kak ipar yang ke 7).. ak dan adik bongsu (ke-16) dan adik kedua bongsu (ke-15)..semangatttt gile duk menggunting kain perca felt tuk di buat huruf2 nama masing2 .. mujur la adik ak yang bongsu ni obsess korea tahap boleh paham hangul..so dia la tukang tulis nama dlm hangul..aku tukang potong.. adik aku yang sorang lagi tukang lekat..
Mula2 kitorang igt nak wat tuk ALMS, Abe din (ke-3) dan geng SabakRangers (abe e, une dan bangbil)..tp sbb lepas sorang2 naek atas loteng dan mintak wat tuk diorg gak.. JAMS *jumpa atah muannas studio* (geng anak2 buah..hoho) pun x pasal2 dpt tag nama ni jugak..
Misi untuk pakai tag tersebut adalah hari bekwoh (kenduri) sebelum org2 belarok (rombongan pengantin) sampai.. kire pakai time duk tgh prepare2 tempat, masak dan lain2 la ni.. mase ni org2 kg yang dtg tolong pun ramai dahhh..
Kalau org yang tgk running man diorg akan tahu la ape yang akan nak buat klu nampak tag ni.. diorg sepantas kilat mesti try nak buang tag tu .. sooo..untuk mengelak benda2 gitu terjadi.. awal2 lagi bagi warning.. klu ade sape tarik tag tu.. kitorang akan masuk bilik x nak kuar tolong prepare ape2.. haha.. semua patuhh dan tag tu lekat la kat belakang baju sampai majlis selesai.. haha
Ade gak sepupu2 yang nak prank nak tarik..tp diorg pasang balik sbb takut kene sound..hihihi..
Yang hebat lagi.. ak mane smpat wat tuk sume org kan.. so yang x dpt.. geng2 anak2 buah aku, jida, ain, arisya gi google translate nama diorg dan wat sdiri.. pdhal diorg ni baru skolah rendah.. bgs2.. survive sdiri..x yah suh macik dia wat..
Lucu gak mase adik bongsu aku gtau , bro saad (abg angkat dr french tnya (bergurau) mana tag untuk dia gak..so.. untuk menggembirakan hati beliau.. aku pun wat satu tuk dia..
Part yang aku tersengih sorang mase org2 dtg mase kenduri tu pelik tgk tag tu..ye la..diorg da abes pikei amenda laaa yg di tulis kat tag tu.. so dgn baek ati kiotrang jelaskan laa... panjang oooo nye pastu..
Hahahaha..
Sebab x sempat  wat tuk iha.. so dia gi carI kertas.. tulis sdiri..semangatt..
Operasi kejar mengejar..tarik menarik bermullaaaaaa..
Org baru nak stat filming..ade teross yg perangai gwang so dtg menghuru harakan keadaan
Ni kencang2 ni bincang pasal bola ni..
Sepetang wat benda ni..suba teka mana yang aku punya
K.I.M.I ..tak tahan ade topi mugiwara..haha
Dari kanan:nik ada, nik tikah, nik kim ah, sara, kimi
Para jongkako (orang luar panggil Rewang kott)
Uni jongkako midaa..yeaah

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...