marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, September 24, 2013

Adam AF2 dah nak kawin!

.: Assalamualaikum :.

Isk..isk..isk..
runtun hati beta mendengar perkhabaran berita abe Adam da nak kawin.. isk3 *emo tetiba*





Serious.. artist len nak kawin tidak ku peduli..tak ku kesah.. tapi time giliran Adam.. cepat je google beautiful nara tuk mengetahui gosip selanjutnya.. mane la tau propa..tajuk gempak, baca isi..propa semata2..

Tapi tang abe Adam nak kawen ni.. cam btol jew.. ohhh....owh.. "adakah cintakuu..kau tak perlu lagi..adakah hatimu... *berlagu hatiku seketika..tetiba*

Begitulah lumrahnya.. Saya sebagai peminat Adam atau Mohd Aizam Mat Saman yang lahir pada 19. 9. 1983 mengucapkan setinggi-tinggi tahniah (walaupun dalam trauma sebab tak dengar berita tetiba da nak kawen..~) dengan Fiza Elite.. Sungguh ku tak sangka.. naseb bek Fiza da makin cantek sekarang pastu pakai tudung lagi.. pandai abe Adam pilih.. kekeke.. Saya doakan semoga korang berdua bahagia...

*** Meh story skit camane aku bley terrrrrrrrrjatuh chenta ngan Adam ni.. ******

Mase tu aku igt aku form 4 kot.. wat homework pada suatu pagi cuti yang indah sambil ditemani oleh radio ERA FM.. Duk ralit wat homework..tetiba.. aku terdengar lagu.. "Dimanakah pemandangan terindah..di dunia puas ku cari setelah jauh melangkah...blablabla.."

eh..macam cam suara mamat ni.. catchy di pendengaran lagu ni you.. abes lagu tu.. DJ ERA pun gtau la tu lagu percalonan baru kat carta.. penyanyi dia.. ADAM AF... fuhhhh... terus gi cari lagu tu..punya la berusaha nak cari lagu ni..tapi sayang tak tau tajuk lak.. mase tu tak de la moden cam skarang men bley google je kat tepon... so..sejak dari tu.. terngiang2 lah suara adam di dalam benak ku.. maka setiap masa nak dgr ERA mane la tau.. dia selalu pasang lagu tu kan..kan..kan.. memang berhantu gak la.. sebab kengkadang time tgh nap pown bley bangun klu tetiba DJ gtau nak putar lagu tu..automatik bgun duk kat meja study sambil tgn ready nak tulis lirik...kekekekke..

See.. begitulah cinta pertamaku terhadapAdam.. kekekeke.. Satu sekolah aku duk canang aku suker Adam AF smpai dak2 kelas aku pun layan saja... ciap klu wat baju.. mesti aku letak nama aku AdamzZz.. hahaha.. naseb bek nama ak Ada.. so.. tambah jew mzZz... ZzZ tu ade sebab hobiku suatu ketika dahulu..adalah tido.. hahaha..

Segala ape yang ade kena mengena ngan Adam mesti aku tau.. kekekeke.. well peminat nombor satu la kononnya kan.. naseb x join kelab peminat Adam..ala..yang diorg selalu wat gathering tuu.. err..klu benda2 gitu ak x minat ngat.. sebab ak tak suke benda2 canggitu.. gediks sengsorang lagi beshhhhh....katenye..

Album Adam ak ciap beli kot tanda kasih sayang ku..hahahaha.. lagu dia sumer ak hapal..hahaha.. tgh gi skolah bwk motor.. msti duk nyanyi lagu Adam satu album.. kekekeke..
(naseb bek peksa SMU dapat gak 7A (sembilan agreget))..


kulit album

aku igt agi mase tu da abes skolah dalam 2007 kot.. ade satu majalah URTV cover dia gambar Adam.. err.. aku majalah seumpama itu mane penah beli..klu Remaja or majalah yang info2 ni or komik mau la gak aku nak beli kat gerai majalah.. tp ni URTV yang mmg tau la kandungan isi dalam tu..90% gosip semata..pastu gmbr seksi meksi.. tp sebab ade cover gmbr Adam dan citer terbaru mengenai beliau.. make.. ak dgn penuh rsa segannya suh kawan ak yang agak rock belikan tuk aku..kakakakaka.. URTV tu ak bace tang citer Adam je.. sampai kat umah.. seludup masuk bilik.. wat operasi potong artikel citer sal Adam dan gmbr beliau.. yang baki majalah tu.. selamat jadi pembalut mungkin..kekekeke.. (cite aku nih rasanya da jadi cam stalker la plak.. hahahahaha).. sume paper sal Adam aku simpan dalam satu file.. sampai skrg pun ade agi tau..

Pendek kate, ak ni peminat tegar Adam la.. walaupun mase tu dia terpalit gosip gay (mentang2 la muke abang ak ni jambu)..aku tetap akan bekap abang aku cakap dia straight oh..hahahaha~..dan sume cite tak enak di pendengaran mesti aku bekap ciap bg bukti2 yang jelas (haha..padahal aku kutip info dlm internet or majalah gak) sampai kawan ak pon malas nak bukak isu sal Adam.. haaa... bgs tak saye abang Adam.. bgs tak..bgs tak??kakakaka..

Minat aku kat Adam bercambah mase ari2 aku duk tgk ulangan AF2 walaupun mase tu  da AF4 kot.. kat Astro Hitz ke ape ek (lupa oh channel TV.. da bertahun ku tak tgk ).. aku suke btol time mase KRU datang wat supriseeeee kat Adam.. tapi time tu dak AF yang len(tak igt sape) cakap dia gi solat.. good side of him.. ak suker..  :D..

Mase KRU datang tu.. paling best time dia btol2 nak gtau KRU dia minat KRU.. haha.. siap menari lagu AWAS klu tak cilap ak.. pastu time kiut..mase dia majuk sebab dapat lagu Keroncong untuk Ana (?)..tang lawaknya time Pak Nil tanya ape tajuk lagu yang dia nak nyanyi ni.. dia jawab " Kecorong".. kakakaka.. tau la tak rock..haha.. time dairy AF yang mase dia majuk x nak nyanyi lagu tu pun..mase tu Farah Brep2 pujuk dia.. dia ckp .." da bertaun2 aku nyanyi lagu rep"..hahahaha

time ni cam chubby2 skit..
Naseb bek da jumpa empunya diri live mase duk UMS dulu (see abe adam.. ku sehingga ke sabah mencari jejak mu)..mase tu tahun satu kat Pesta Tamu Gadang.. abe Adam nyanyi lagu.. Benar- benar Cinta....abes konsert lepas tu, igt nak gi gak jenguk abe Adam blakang pentas.. tp time tu abe Adam cepat je nak balik... tp last2 kita ade bertembung (jauh la tapi).. tapi mase tu abe Adam sempat lambai tangan.. saya ingatkan abe Adam lambai kat org lain..so saya pun toleh la ke kiri kanan belakang depan.. sah..memang sah.. abe Adam lambai kat saye..yeaa suker2 (dalam ati melompat2 jantungku) tapi macam biasa.. saya control perasaan eksited saya dan sengih jew dlm keadaaan van abe Adam berlalu pergi.. (cam tu la kot saya kontrol kalau bertembung ngan kak Ija (heliza Helmi) dalam ati hepi..tapi kat luar kaku bercakap macam robot..) ..ku bukan robot..ku bukan robot..ku bukan robot.

Sebenarnya da lame tak dengar citer abang Adam ni.. tapi baru2 ni dengar2 citer da berubah ke arah lebih bek.. suka saya mendengarnnya.. :D  (tak sia2 saya doakan yang baik2 tuk abe Adam :D)..

dgr citer adam da jadi pengamal perubatan islam?? good3..

ok sehingga itu.. Selamat pengantin baru.. Semoga kekal til Jannah sane :D


*Okei.. rahsia selama ini aku minat Adam da terbocor..kekekeke*

*Naseb bek Joong ki Oppa solo lagi..kekekeke*

Monday, September 23, 2013

Dari Celcom ke Umobile

.: Assalamualaikum :.

Dengan ini..officially no tepon ku dari celcom..da bertukar ke umobile.. ak da switch no phone ku ke umobile..so sape2 yg nak call tu.,mintak maap la ye klu mahal skit..keekeke.. jom kite ramai2 tukaq meh..haha..

Bukan ape ak tetiba bertukar no.. okey..sblm tu ak tetap nak mention..ak hanya tukar telco je.. nombor phone masih dikekalkan kepada nombor asal.. 013-xxxxxxx... so..kengkawan ku.. jgn risau.. teruskan save nombor ku itu.. jgn cepat2 nak delete mintak nombor baru ... (perasan padahal x de pom org nak call)

Okey..masih lagi isu pokok perenggan kedua.. bkn ape ak tetiba bertukar nombor.. hmm..sbnrnya bkn tetiba pown..da lame da..sume mase tu x tau nak camane.. nak apply camane..sbb..sesungguhnya ak mmg sayang pun nombor tepon ni wlaupun ak beli sim ngan rege rm 5 upax yang dlm tu ade rm5 top up means free la sim tu kan.. igt lagi mase tu org celcom kuat duk promote upax kat matrik.. larissss..nombor pun ikut suke2 ati je diorg bg kat kitorang.. wlaupun nombor tepon ak berterabur..nombor sesuka ati jew..tp sesungguhnya sayangku pada nombor tepon ni tiada penukar ganti.. sebab utama.. ak malas nak hapal no lain hik3..atau pakai byk2 nombor.. sebab no 2.. sebab bnda2 official.. mmg ak pakai nombor ni la tuk isi maklumat.. bg kat client.. dan lain2 la..pndek kata ni lah satu2nya nombor yg ak ade.. okey..

Cuma baru2 ni lepas ak bertekad cemerlang terminated bb n data umobile ak.. baru perasan prepaid celcom x de pun monthly plan tuk data internet.. yang ade data hari2..da la mahal nak mam***.. rm 5 sehari.. tuk weekly rm15 klu x cilap aku.. tp x tau nape ak try weekly..tp x bley.. so kene la langgan data internet rm5 sehari..hokei..sehari.. memandangkan ak x bley idup tnpa internet connection dewasa ini..tangan menggigil klu x access fb tiap setengah jam..hahaha.. wlapun 8 jam kat opis..tp still nak berinternet kat umah..hahahaha... penyakit kronik thp 5.. xde ubat..

Ak pown..dengan perasaan penuh yakin masuk ke umobile centre kat kota bharu (sebab mase tu ak balik kg..)..bg yang nak tau umobile centre kat kota bharu duk kat ne.. sebenarnya x susah pown nak carik..kat jalan sri cemerlang (trafic light new pasific hotel yang sekalarang da tukar nama emaslink pasific hotel)..pastu gi straight jumpa celcom centre pasu canag tiga..gi straight skit agi..jumpa laa bgunan oren..haaa..kat citu la umobile centre..senang je nak jumpa.. tunggu punya tunggu turn ak..akhirnya jumpa la PIC tu.. lepas gtau ak nak switch telco dia pom bagi la borang n dia mintak la ic nak potostet..alah prosedur biasaa klu kita nak daftar..ak dgn confident cari la purse ak dlm handbag..tp halamakkkkkkkk..mak..mak..mane purse den.. kalut jap..ak baru teringat..ak tertinggl ats katil time kemas handbag..ayooyoooo..yoo..yo..naseb bek x rmai org kat umobile centre tu..klu x mmg masak la kene marah kat org..so..ak pown dgn muka tebal berjalanlah ke pintu keluar lps gtau ak tertinggal ic..dia sengih jew..kui3.. so children..don't do this at any centre..malu tahap infiniti..

Tapi.. tapi.,tapi..maluku itu sekejap pun berlalu..sebabkan ak mmg berpegang dgn moto uni ku terchenta, bertekad cemerlang maka..ptg itu sekali lagi kakiku melangkah masuk ke umobile centre..erk..abang tadi lagi yang jaga kaunter..da la x de org..so..ak pown terus la duduk lps no kena panggil.. tnpa mmbuang bicara teros ak bagi ic ak tuk dipotostet.. dia bg  borang tuk ak isi... ak tnya dia..activation start bila..dia ckp paling awl pown esok.. amboih..time terminate serta merta..time nak activate bkn lain lame.. so sbb dlm celcom prepaid ak msh berbaki dlm 37 hingget..maka ak dgn baeknya share airtime kat adik2 aku..huhuhu..klu x..free2 je burn camtu credit celcom..

Selesai urusan switch telco..maka ak pun balik dgn hati yang gembira pasai misi berjaya walaupun x aktif lg umobile tuh..kekekekke..

Memang amik mase sehari jugaklah diorg switch tu.. esok ari baru ak dpt msg terima kasih blablabla dr umobile..

So..skrg ak pakai satu gejet je klu tuk berkomunikasi.. iaitu galaxy tab 2.. bley wat men internet dan calling2 skali..so.. x yah da serabut nak bergajet 10 dlm satu mase.. kan senang..ni lah tepon.,ni lah note book.. ni lah planner.. ni la novel..ni lah komik..ni lah google..ni la fb, wechat, watapps..haaa kan senang.. tp kena pandai bajet la bateri dia.. ak sari sekali charge..huhuhu..klu tepon dulu2..3 hari blum tentu nak charge..kekekekeke

So..umobilw..please take care of me.. nnti lengkali ak story morey lak berbaloi ke tak pakai umobile ni.. :D

Kena bubuh gambar budak kecik ni sebab dia peneman setia..kekekke

Gigi bongsuku yang aneh

.: Assalamualaikum :.

Yeahh.,beta on da way balik ke kl selepas 3 hari bercuti di kg halaman terchenta.. nampak gayanya da jadi rutin bulanan balik kg ni.. walaupun penat 8 jam duk dlm bas..tp berbaloi la dpt gak melepas rindu dendam kat family terchentaaa..kan..kan..kan..

Manja btol ak rasa..even nak wat check up gigi pown kene balik kg..wat kat spital kat kelantan..hape kat kl x de spital gigi keww..keh3..

Hew3.. okey3.. sebenarnya main reason ak balik kg adalah sebab ak ade appointment ngan dentist tuk x-ray bhgian mulut..yakni gigi ak:D:D:D  selain ak rindu nak tido atas katil ku..nak makan kat meja dapur..nak membuli anak2 buah ku..nak bermanja ngan ayah n che n tokku som..and abang yie jua mungkin..kekeke.. perlukah ak sebut mc kah dan lain2 lg di sini..ak decide x payah la sebab wat panjang karangan ak jew..kekeke..

Okei..pasal gigiku yang tersusun rapi ini pula.. org nampak kat depan mmg la org ckp lawa cam x de masalah.. sedangkan diorg x tau.. betapa menderitanya ak tiba saat nak kunyah daging ayam, lembu dan kambing dengan penuh kelazatan.. aku perasan mase skolah dulu, ak da rase gigi bongsu yang lassssssst tu kuar skit2.. kan klu gigi tu nak kuar dia mkn mase berthn2 dan rase sakit nak demam blablabla.. mmg drama2 tu sume ak penah alami la kan..kan..kan..standard bdk mnja wlaupun ak x de mase nak mengadu kat sesapa sbb..walaupun manja..ak tetap nak perasan kool dimata semua org..

Alkisahnya bermula.. mase awl thn adik ak nak gi klinik gigi sbb x thn gigi dia sakit gak..so..ak pom folo la alang2.. sbb ak pun da penat da duk simpan gigi rosak (sebab masa tu ak rsa gigi paaaaaling last tu cam berlubang sbb mknan da setat melekat x nak kuar).. dentist tu pun check laa.. dia pun dgn nada suprisseeee gtau gigi ak x de mslh lubang sebenarnya cuma gigi bangsu ak tu x kuar sepenuhnya sbb x de ruang (sila refer image x ray gigi)..siap puji lagi pandai ak jaga gigi x de plak2 x sehat (yang tu kene tima kasih kat orthodontic laaa).. walaupun last ak gi klinik gigi tahun 2008 klu x cilap.. sambil2 nasihat ak patut gi wat surgery kat spital kerajaan la sbb murah dr wat swasta..tp sempat gak pau 1++ byran khidmat nasihat dan check up..tp naseb bek kak senator yang byr..hahaha..

Lps ak dgr dentist tu puji keadaan gigi ak..so ak pu  rsa bngga la mls da nak wat check up.. sbb ak igt klu ak gosok gigi ari2..msti gigi tu akn okey cam yg len2 gak..cuma ak kene beringat la time makan..jgn duk excited sgt menyental daging dan seanggkatan dgnnya (dulu ak jarang mkn daging..tp dewasa ini, cam ak suka lak mkn dgg.. baru perasan gigi kuu cmni)..

Tp..tp.tp..lps beberapa bln..adik ak mengadu sakit lg so kitorang pun decide gi klinik kerajaan la plak.. so ak pon ape lagi..dr boring duk tunggu dia jmpa dentist ak pun join sekaki..alang2 ak tunggu dia..bgs dia tunggu ak lak..hahaha.. mane tau untung bley cabut teros..redha je masa tu klu dentist gitau kene wat surgery..mane tau bley mc byk ari..haha..

Tiba giliran ak check up.. dentist gtau ayat yg sma yg dentist klinik swasta ckp.. igtkan dia bley teros wat surgery tu.. dia ckp x bley sbb kene x ray dulu tgk akar gigi tu menjalar smpai mana dan blablabla (dia ckp bhsa doktor..ak wat2 paham je la).. so dia pun wat surat reference suh ak bg kat doktor kat bahagian pakar bedah mulut..

Tamat cite gigi bongsuku yang aneh**

So ari ni..kat sini lah ak.. walaupun.. dtg sebelom kul 8 pg.. kul 11.30 pg baru settle operasi x-ray dan check up.. 3/12 bersedia la di bedah.. ciap nurse tu pesan awl2.. awk makan la kenyang2 dulu sebelum dtg..kekeke..

Ini la imbasan imej ak smpat tngkap gmbr sebelum serah kat dentist.. nak wat kenang2an katenye.. perasan x gigi bongsuku dua2 duk dlm keadaan berbaring..isk3..  Wah..cntiknya susnan gigi i..tima kasih orthodontist..

So.. pepagi lagi ak da menapak kat sini..berjam2 tunggu giliran..naseb bek ade citer runnig man dlm pendrive.. boley la layan dulu..nak gi mkn rasa x proper laksbb nnti nak x rau la..dentist check gigi..so duduk la ak atas kusi yang disediakan smbil berdekih2 ketawa (tapi sopan)..Haha


So..begitu lah citernyaaa.. part paling ak rsa serba salah adalah time nak x ray sbb org laki staff yang jaga x ray tu.. serba salah tang nak bukak tudung..sebab seboleh2nya mmg ak tanak laaaaaaaaaa.. aurat ku dipertontonkan oleh org len yg x de kena mengena..so..dgn muka x bersalah ak tanya dia.. x pe kan klu nak x ray x yah bukak tudung.. naseb bek dia gtau boley3..tapi benda2 besi  such as rantai.. subang kerongsang dll yang berrsangkut paut mmg x bley la.. pengalamn mengajarku so mnda2 sume tu mmg ak da ready x pakai..so buang kerongsang jew la (pakai selendang pashmina terbaek sbb bhgian yg kita pin x terlucut pun walaupun kerongsang da bukak..so.. x ray la ak dgn rasa bahagiaaaa :D

Tuesday, September 17, 2013

Raya datang lagiii :D


.: Assalamualaikum:.

Annyeong.. oh hai..

Raye??!
ngee..
Da masuk bulan Zulkaedah pun maseh ade ati nak beraya2 lagi..kiki..

Baru perasan raya tahun ni x de pun lagi tempek gambar raya menjadikan blog ini tak seindah biasa..kan..kan..

Yela.. klu sesame kipas-susah-mati blog saye (aku rase aku sorang je pun kipas-musah-mati) mesti perasan kan tiap2 tahun gambar raya tak penah miss..kan..kan..kan..bek cakap ya sebelum aku majuk (eh.. klu majuk pun x de sape kisah).. hahaha..

mari adik-adik..rakan dan taulan..mari (paksa) tengok gambar raya kami adek beradik sanak saudara ibu ayah..mari..mari..lai..lai..ni men.. lai laaaa...

.....
.....
.....

(tiba2 baru aku perasan gambar raya yang ak da pilih nak masuk dalam blog ni.. tak de dalam pendrive.. still duk dalam lappy kat umah..oh no..)

Sorry geng!..
kita layan teaser la dulu..kekeke

penangan malam raya.. sebagai seorg fotografer terhebat.. benda2 camni wajib buat- abe E

cuba cari saya.. weeee.. x de.. x aci diorg bergmbr tanpa beta..
asal muat gmbr..hahahaha..tungggguuuuuuu



Sunday, September 15, 2013

Hari perabis duit sedunia

.:Assalamualaikum :.

Ari ni memang la ari jalan2 sedunia..ari perabis duet sedunia.. hahaha..mentang2 la ari isnin cuti sonok je kuar jenjalan mengukur kelebaran imbi dan kawasan sekitarnya ye..kekeke

Hihi..bukan ape..sebenarnya nak settlekan beberapa bnda yang tergendala sejak sekian lama.. ari ni baru dapat peluang ke sana ke mari..hihi.. tima kasih x terhingga kpd ana dan azrai..klu x mungkin ak bertekad cemerlang je meredah monorel ke imbi untuk urusan terminate broadband dan data internet umobile..

Nak tau nape ak terminate BB n data umobile.. sebab nye ak rase dua2 bnda yang ak sebut ni x jd satu keperluan yang penting da bagi ak.. 3 bln kot ak rasa duk sia2 je bayar bil sdgkan ak jarang2 guna (sejak pakai tab) kui3.. jadi BB ni dari ak terus abandon kehadirannya disisiku..ak rasa aku should lepaskan demi mengelakkan pembaziran yang nyata (68 hinggit tiap2 bln tanpa pakai rasa sakit gak nak bayarkan,.kan..kan..bek setuju dgn ku)(so dpt laaa i beli kasut baru..mihahaahaha *ok x funny pun)..

Data internet lak ak terminate pasal ak susah laaa nak bergajet2 ni.. sbb separate tepon satu tab satu..ak pun kenkadang mls gak nak bwk bebanyak gajet turut serta dlm setiap aktiviti keramaian aku nih.. kengkadang bawak tab je..tetiba laaa time tu org msg.. tetiba la time u org call.. pastu time bwk phone lak..time tu laaa org nak berwasap.. nak berweChat bagai..so unuk relevannya.. semestinya ak bisa pakai satu gajet aja agar kecelaruan sebegini dpt dielakkan.. dan sebab ak sayang no celcom upax yg ak beli mase zmn matrik (2007) dgn harga 5 hinggit berserta credit 5 hinggit (no free maaa)..maka sekali lagi ak bertekad cemerlang untuk terus mmperkayakan telco celcom..

So..maka dgn itu..dgn perasaan excited majulah kami ke berjaya times square dimana disitu terletaknya  umobile centre.. dlm 10 minit menunggu akhirnya tibalah giliran daku utk disoal siasat oleh customer service PIC (person incharge) umobile.. tanpa sebarang pertanyaan lebih lanjut sbb ak nak terminate BB dan data ku.. dia terus mintak ic dan gtau ak kena byr 98 hinggit untuk terminate.. huh!tang x tanya tu ak da suker da sbb x yah duk berserba salah berdrama tuk perkara tersebut.. tang kene byr 98 hinggit tu ak rasa..wowww byk tu awak ! Padahal bil semasa baru semalam je ak dpt msg dr Umobile suh bayar (bil semasa tuk bln sept-okt).. rm 68 tuk BB dan data rm 30.. naseb bek i ade bwk duet..so..byr sajaaaaa.. PIC gtau lagi..termination akan dilakukan serta mesta lps process pembyrn selesai.. hamboi laju gilee.. time nak aktive dulu mau nye kene tunggu 7-8 jam baru aktive..

Selesai sesi goodbye my beloved umobile terchenta..sob3..ak sedih kerana umobile x betray pun kat ak sepanjang kami bersama.. servicenya boley dikatakan terbaekk la sepanjang ak pakai BB ni.. tp apakan daya..jodoh kita smapi di sini saja..rilex no..saya ade pasang hajat nak aktive kan wireless BB suatu ari nnti..kekeke saje pujuk ex BB i agar dia x kecik at3i dgn decision i..bukan maksudku tuk membuang kamu..tp ..tp..tp..

Ahh..abaikan..maka apabila lebih kurang sejam gak la duk kat situ akhirnya tibalah masa yang ditunggu2..

Oh Dubu Dubu Seoul Food..noona datang kembali untuk menikmati makanan ruji Joong ki Oppa.. hihihi.. baru je rasa nak upload masuk gmbr kat fb (dgn niat nak show off sbb mkn kat kedai korea).. tiba2 connection failed..cehh..cepat ye bab2 terminate2 ni ye.. terpaksa la thn perasaan seketika..haha.. makan dgn itu pesanlah kami semua makanan korea yang lazat lagi sedap ni dan jgn risau halalan toyyiba..insyaAllah..sebagai regular customer.. maka dgn rasa bangga (uhuk) ak pun recomanded mknan mane patut azrai dan ana rasa.. (tetiba rasa nak wat enty review makanan kat Dubu Dubu ni..kekeke).. dan sebaik saja makanan datang..of coz laa..bergambar sakan sebelum lidah melecur sebab x sabar nak suap sup panas + pedas ke dlm mulut.. tu laa.. baca bismillah dulu..pastu suap slow2..x lari laa ggogi tu klu makan slow2 pun.. nasihat saya kpd jiran sebelah meja.. makan dgn itu kami menikmati hidangan tersebut dengam perasaan sedap3..haha..

Lama gak melepak kat situ..yelah sambil makan smbil djk tngkap gmbr..yang tu biaselah..pesen x bley nak thn2 da.. pas makan makan kami pun berexplorace ke surau..mak ai.. heran ak ngan manusia2 yg ade ni.. kat bwh ramai..kat atas ramai ..kat surau ramai..bgs3 klu solat pun ramai gak..kekeke so.. pandai la nak idop dgn keramaian makhluk2 tuhan yang comel2 ini.. solat zohor usai.. kami melebarkan kaki jelajah law yat plak.. misi mencari pendrive dan external hard disk katenye.. pendrive berjaya dibeli..warna kuning lagi keh3..ntah la cam beliau yg tergantung kat penyangkut tu meronta2 menggoda diri ini supaya membeli dirinya.,naseb bek wane kunig..klu wane len ku pndang sebelah mata je.. hajat dihati nak beli external hard disk 1 teragig..tapi masakan daya..yang setengah teragig pun ak rasa x mmpu sebab duet da terlabur kat umobile td.. jd.. terkubur lah hasrat tersebut (terpaksa laaaaa ak delete cite2 yg kurang menarik perhatian dlm external hard disk yang ade skrg cthnya seperti : twillight dan adik beradiknya).. demi memberi ruang kpd one piece aku sanggup..haha.. azrai je smpat rembat 1 external hard disk..tu pun lps kene pujuk ngan amoi cina yang comel..kah3..

Apabila semuanya cam berlalu dgn tnpa sebarang masalah..maka..masa lngsug tidak mencemburui kami menjadikan kami menambah aktiviti kami..klu ikutkan plan..lps beli akt law yat balik lah.. tp.. demi sebuah persahabat spikers yang telah lama terjalin diantara kami..maka.. kami pun menemani azrai untuk misi baru iaitu mencari beg sandang baru.. maka..dari satu ke satu kedai kami jelajahi.. letih (tipu !) bkn kepalang.. lepas ciap beli beg sandang.. kami meneruskan lagi misi 3.2 iaitu mencari sweater hoody yang trendy untuk beliau (azrai)..aikk..ni da terbalek da ni..i yang ajak diorg tmankan i dia lak yg sakan..kata i.. tp sume kata2 itu hanyalah gurauan semata2.. demi persahabatan spikers kami..beliau tentu akn tidak berkecil hati..

Selesai misi kami..tp aktivit kami tak berakhir di situ.. giliran ana pula bersuara.. "jom kita gi jenjalan kat jln tar plak.. kita solat kat surau maju junction"begitulah lebih kurang ajakan beliau.. maka.. seperti alasan persahabatan kami yang utuh itu.. kami dgn rasa berbesar hati menuju ke medan tunku..selesai solat..maka majulah kami didalam ribuan manusia yang sedang seronok berpasar malam.. termasuk lah kami yang seronok itu..jalan3 dan terus jenjalan sambil mata liar memerhati barang2 yang tergantung dikiri kanan sambil tangan dan mulut giat bekerja..makan meatball..kih3..(klu meatball tu panas lagi sodaap)..tanpa diduga.. kitorang bertmbung dgn nani oh my housemate..hahaha..

Ciap cuci mata.. maka..perlulah kami pulang kerana cuaca pun seakan2 bersedia untuk menuruh kami pulang.. maka dgn itu..pulanglah kami dengan hati yang gembiraaaa..walaupun duet sudah habesssss...haahahhahahaha

Cerita dilipurlarakan oleh: thenaughtyprincess

Walaupun kempunan menjejak ke tanah kelahiran oppa..dapat makan makanan ruji oppa pun jadi lah
Tu diaaaa.. licin..portion makanan ni byk kottt..

Akhirnya terbeli juaaa.. op coz laa wane kuning..klu x..x akan beli..haha

Thursday, September 12, 2013

Selamat tiba

.: Assalamualaikum :.

Alhamdulillah..parcel lovely love keychain yang dihantar ke Tawau Sabah melalui pos laju da selamat tiba kat tangan tuan empunya badan..

Tima kasih sebab sudi tempah dengan saya.. lain kali jangan malu jangan segan, tempah la lagi..insyaAllah ade special offer saya bagi..^^

Hmm.. cepat lak parcel tu sampai ke tangan Hana..rasa baru ari selasa gi pejabat pos settle urusan penghantaran.. bgs la cam ni x de laa org duk menunggu..kekeke..

sekarang giliran beta plak menunggu 2 parcel misteri beta ini..bila nak sampai.. x saba nak terima..

Hihi..alhamdulillah.. nampak gayanya bisnesku ade sambutan.. x sangke ak ni ade bakat jd business gurl gak.. tak sia sia jadi anak ayah..hihihi.. bak kate pepatah.. mane x tumpah kuah klu x kenasinya kan..kan..kan..

Sesape rase berkenan dgn kraf kait mengait ni.. boley la jengok2 fb fanpage Atas Loteng 100% Handmade Crohet..  semua kat situ hasil kait mengait beta selama sekian lama masa mula2 belajar.. klu nak tempah boley la pm or inbox.. klu nak tanya sal kait mengait pun insyaAllah dilayan..hihihi..

Tima kasih sume.. i lap u all ♡♡♡

Sebelum process balut membalut kena la tulis surat chenta dulu..hihi..old skoll betul cara tulis surat tu..
Koleksi lovely love keychain yang ditempah ..cute x..cute x..
Anneong ne ㅅㅏㄹㅏㅇ, ㅅㅏㄹㅏㅇ, ㅅㅏㄹㅏㅇ 

Tuesday, September 10, 2013

Video Perkahwinan yang manis :D

.: Assalamualaikum :.

A FILM BY LHMEDIATV


video



"Dan kahwinlah orang bujang dari kalangan kamu, dan orang yang salih dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah swt akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpa kurnia-Nya, kerana Allah swt Maha Luas (rahmat-Nya dan limpah kurnia-Nya), lagi Maha Mengetahui
-Surah An-Nur 24:32




Ya Allah, hadirkanlah insan yang sejati untuk menemani kesepian ini mendamaikan sekeping hati..

Monday, September 9, 2013

I didn't change, I just grew up !

.: Assalamualaikum :.

" Camane korang sekarang?"

" Dah tak contact each other ke skrg?"

" Laa..bukan korang rapat ke dulu?"

" Aik.. korang bukan ade pape ke dulu?"

" Ada kan rapat ngan dia dulu.."

etc..
etc..
etc..

sampai aku rasa nak je wat skima jawapan tuk soalan-soalan kat atas.. senang nak jawab..klu orang tanya..aku suh dia pilih jawapan mane yang diorg rasa nak terima..

tak kurang yang komen camni..

" Laa.. ari tu ak nampak korang rapat gile.. igtkan korang ade pape.. x berani aku nak tanya.."

Tapi tu la hakikatnya yang kena aku telan klu da berkawan rapat ngan lain gender..pulak tu kawan secara persorangan..maksud aku bukan kwan secara geng..(eleh..klu kawan secara geng pun klu rapat dgn someone2..org tetap gak persoal tu ni gak).. kene telan hakikat..klu orang nampak kita selalu borak dua orang.. klu orang ingat kita rapat..dengan berlainan gender.. orang akan igt..orang akan kate.. orang akan pikei.. there are something between the couple.. padahal hakikatnya.. sebaliknya..

kengkadang rasa gak perasaan sedih sebab.. dgn pertanyaan camtu..dgn komen2 camtu.. aku rasa.. bodohnya aku.. apsal laaaaa aku kwn rapat ngan dia sebelum2 ni..last2 ak je yang sengsorang luka.. luka sebab org yang tanya dia tak tau betapa aku tak nak bagi komen pape sal bnda2 camni..

Rapat.. camane kitorang bley jadi rapat.. hakikatnya kitorang x de la rapat mane pun.. just sbb ade sikit persamaan.. dah jenis aku ni.. aku x kesah sesame gender ke lelain ke..klu da same minat.. aku redah je bercerita dgn excitednya.. tak kisah la cerita sal pape sekalipun..one piece ke.. komik ke.. korea mari ke.. bab-bab advanture ke.. sal politik dan apa2 saja yang gayanya masuk dalam dalam perhatian aku..

dulu..

aku bley dikatakan agak happy go lucky person yang mane klu bley x nak laa tgk org bersedih2..sepi ni..ak tak kesah pon ngan sesapa yang nak kawan dgn aku.. walaupun kengkadang aku ni jenis tak peduli sekeliling melainkan cam aku cakap tadi.. gayanya masuk dalam perhatian ak..

aku dari kecik lagi suka bagi perhatian kat orang yang senyap dan pemalu.. aku igt lagi masa tu 5 thn.. ade sorang budak ni.. manja betul..klu dtg skolah (PASTI), duk sengsorang.. x nak kawan ngan org.. aku tak bley tgk dia sengsorang di sebalik corner tu.. so berkawan la dgn dia.. lps lame2 dia nak plak berkawan dgn aku sdgkan orang len x.. tu sifat aku..

ak ade adik sepupu.. mase kecik dia btol2 manja ngan ayah dia..  mase tu ak dlm darjah 3 kot.. dia 4 thn la kot.. asyik berbelit ngan ayah dia je.. da la tak nak pegi men ngan org len.. so..aku pujuk2..pas tu dia nak gi ngan aku.. skrg besaq2 ni x pelik la klu datang umah dia cari ak dulu..

pendek kate.. tu memang sifat semula jadi ak laa bab2 dlm membuat kawan ni..sebab aku tak suke duk sendirian yang hanya mengundang rasa lonely.. dan ak x bley gak tgk orang len nampak lonely..sbb tu ak klu bley x nak dia rasa cam x wujud..

Sebab satu bende.. semua jadi berubah.. sebab satu peristiwa.. aku rasa aku tak boleh nak bersenyum seperti dulu.. aku sikit sebanyak paham ape yang ati aku rase.. orang yang aku igt ikhlas baik ngan aku tak seikhlas yang aku impikan.. mungkin sebab aku terlampau mengharap keatas keprihatinan dia..

tapi skrang.. aku da rasa ade skit perubahan berlaku kat diri aku bila mana.. aku lebih suka bersendirian.. lebih senang.. dan lebih tenang.. aku tak payah nak bersusah payah jaga ati orang lain..  dan tak yah duk serabut otak pikirkan pasal org lain.. kalau rasa org tu pernah buat baik kat aku pun.. aku just fikir balik..aku pun ada wat baik gak kat orang tu.. so.. x de la terasa terhutang budi yang amat.. so kat situ aku boleh prevent diri dari jadi naif...

Sejujurnya aku tak reti nak teka ape yang org sekeliling pikir sal aku.. so..klu org tu layan kita dgn baik.. kita pun akan layan org tu dengan baik juga.. tanpa ade niat nak sakitkan ati org tu.. tp sebaliknya bg org tu.. mungkin mainkan ati org atau ade kepentingan tertentu adalah perkara yang boleh membahagiakan dia.. so..nak tak nak kena la pandai jaga diri.. atau senang.. jgn duk friendly sgt sampai kita terluka..

Pernah ade sorang ni jawab aku tanya pesal suka ngat msg aku.. padahal x pe pape yang penting pun nak disembangkan.. dia ckp "saje.. rasa nak di manjai".. sejak ari tu..mmg org cam ni aku bertekad cemerlang x nak layan.. bukan sebab aku sombong.. tapi sebab aku rasa diperkotak katikkan..so klu nak bermanja cari aku?..sorri??.. klu ko status anak buah aku..boley la nak manja2.. klu sekadar kawan.. no way.. ak bukan orgnya..

Ak ni jenis yang straight forward.. klu ku tak suke.. aku bidas je.. klu aku suka.. mmg cakap buruk ke.. hodoh ke.. x makan saman.. ak tetap suka.. dan ak apply kpd semua bnda termasuk org.. nape aku suka straight forward.. sebab aku tak nak ade org salah paham dan benda ni lebih mudah supaya x pikei byk2 kali..

contohnya.. klu aku cakap:

"Aku x suke dak ni..sebab klu dia ckp selalu wat aku compius..blablabla"

Maksudnya: Aku memang tak suka perangai orang tu atas sbb tertentu, so x yah duk corner kat tempat lain la buat maksud sebaliknya.. klu da tak suke.. tang mana nak datang sukenye..

tapi ade gak kengkadang kompius dgn diri tak tau nak pilih yang mase satu- contohnya:

" Pencil box One piece ni kiut laaa..ade gambar sanji..eh tapi bookmark yang ni kiut gak..ade gmbr joongki oppa T.T"

Maksudnya: aku betol2 kompius sebab tak tau nak pilih mane satu sebab dua2 benda menarik minat aku.. bukan bertujuan mengada or nak bermanja.. klu bleh sape duk tepi aku time tu bley layan, suggest bagi opinion kat  aku seikhlas yang bley tnpa rasa nak marah.. standard la kan jumpa barang kita suke..

So..sebagai konklusinya.. klu korang da rasa aku lebih ke arah pendiam.. ke arah duk merenung mase depan .. jadi anti social (asyik tolak je keluar berjumpa).. jadi makin x friendly.. x de live.. hanya lah sebab aku nak protect ati ak dari overdose terluka.. bak kate mat saleh
 "I prefer to stay alone but know i am in the right path rather than being in crowd but kick me away silently"

Aktiviti hujung minggu ku


.:Assalamualaikum:.

Rasa dah lame plak tinggal blog ku tercenta ni..i miss u babeh..
Ujung minggu ni.. walaupun penuh kesunyian (acecece) ak ttp bahagia bersama crochet stuffs dan housemates tersayang..

Ak dapat tempahan wat lovely love keychain 30 bijik.. bunyi 30 bijik cam skit je..tp ku rase nek kematu da tangan gue duk memintal yarn.. naseb bek bnda ak suke wat..klu x lame da ak cmpak sume tu kat dlm swimming pool kat bwh cam org atas men suke ati sesedap rasa je buang sampah ke bwh masuk balkoni umah i.. hangen tol..x de kesedaran sivik tol..

Oh..kite abaikan cite jiran aku ( nqk kire jiran ke klu umah atas bawah..x penah lak ak tau umah sape kat ats tu)..

 kita smbg cite ujung minggu kite ngam penuh rasa bahagia..

Hmm.. ari ni bgn awal pagi (ari ni ape., da kul 12.31 am da ni).. sebab rase bersalah..sebab ari sabtu smpat kait 5 bijik jew sbb pagi sabtu tu teeeerlayan novel omputih.. so tergolek2 laaa atas katil smbil duk membaca novel tu sejak awl pg smpai la ke tgh ari (canggihnya novel ni aku bacer dlm tab jew..hahaha).. pas abes bace baru reti nak kuar bilik.. cari makanan..lapo kott...,haha.. terok kan..naseb bek duk umah sewa..klu umah kat kg.. huii.. x tau cheq nak kabo..

Al kisahnya lagi ..customer (aww..i ade customer la) bek ati ckp x kesah bila ciap pun..tp sbb ak gtau dia dlm tmpoh 2 minggu insyaAllah ciap..Nak tak nak kena laaa wat 30 bijik ni dlm tempoh 2 minggu.. minggu ni pos.. settle..yea.. alhamdulillah atas rezeki Allah..

So ari ahad, kena bgn awai (awai la kot stat kait kul 7 pg) sbb kul 12 tgh ari janji ngan kawan nak gi kenduri kawen adik & kakak dia kawen..so.. settle laa kait mengait ni dlm kul 10 pg..awai la tu konon..bangga jap..haha.. sebab terlampau confident kul 12 lmbat lagi nak menjelma..make ak pun lengah2kan mase dgn membuat keja2 umah yang len.. angkat baju dr ampaian..blablablablablabla *ala2 isteri mithali lagaknya*.. smpai x sedar kawan da smpai sentul.. punya la berkebut gi ciap2.. blablabla..dan akhirnya ciap gak dlm mase 15 min.. hebat2..klu x biasenya 30 min nak bersiap2 ni..haha.. chek hp.. mak ai.. 18 miscall..hahaha...gomenasai..


Kuar umah..gerimis mula mengundang..walaupun ak suke ujan..tp da pakai punya la lawa.. sekali basah.. mmg rasa sedih la kan.. tp mujurla x basah lencun sbb berjaya memboloskan diri dalam keta pesona kawan ku itu... yeaa.. 


Err..to be continue sbb da ngantuk sesangat..daaa.. tempek gmbr satu lu jaaaaap...


akhirnya ciap 30 bijik.. walaupun dlm gmbr ni ade 29 bijik..hikhikhik

  warna warni..yeahh.. semeriah hatiku..

  my peberet kaler

ak masukkan dua bnda ni dlm bungkusan ..lucky gifts tuk Hana Anah..arap dia suke..hihihihi..



**k..k.. meh kita sambung cite ujung minggu kite nih.. hihi..**


Citernya lagi.. sampai laa kitorang ke tmpat yang nak di tuju tu..huhu.. biar pun first2 tu sesat barat..haha..tanya ak bab2 jalan kat kl ni mmg fail la..

Kenduri kawen tu berlangsung kat Dewan Sekolah Klang Gate.. Pengantin nye mmg kitorang x knl la kan..segan lak nak masuk..sebab mase tu call Saie (kawan kitorang mase SPIKERS) dia jadi mak andam pengantin bermaksud beliau x de la dlm dewan tu kan.. kitorang da cuak.. nak serbu masuk .. err..malu2 kucing lak rasenye.. so.. melepak la dulu kat pondok smbil tunggu Saie datang..hihi.. tapi sebab da lapar nih.. tetiba datang idea suh sham call husband Saie suh dia jmput kitorang..hihi.. bijak2.. mujur la suami dia ade je dlm dewan tu.. so..dpt la kitorang masuk..kih3..

muke dua org budak tahan lapo..hahha

Selamat dan berjaya la kitorang menikmati juadah makanan.. terbaekkk dia punya lauk pauk..sodap..burpp..alhamdullillah..tapi..tetiba:

"Ni kawan Munirah ke?" tanya sorang kakak yang duk seblah aku.. saje dia kot tanya nak berbasi2kan.. 

hihi..aku ngan muka yang tak bersalah jawab, " err..eh takk.. kawan abang Munirah"..

hahahaha.. mujur tau pengantin tu nama munirah.. jap.. kawan abg munirah pun boley.. padahal kawan kakak ipar munirah.. tapi klu jawab cam tu panjang lak story moreynya..hmm.. tapi secara teknikal kitorang mmg kawan Luqman gak pun, husband Saie tu cuma x de la serapat cam duk kawan ngan Saie kan..hikhikhik..


Sonok laaa bley makan..haha

Pendekkan cite..

- rombongan pengantin sampai
- kitorang sempat berjumpa ngan Saie
- tu pun tunggu hampir sejam gak la duk menapak atas kusi
- Sempat usik Nashrah, anak Saie
- Sempat bertanya khabar sebab ari tu Saie excident terok gak, ni nmpak okey walaupun hakikatnya x okey lagi, tapi okey la kan da bley berjalan slow2
- yang penting skrg ni Nashrah on da way nak dapat adik..haha
- pas sume selesai, kitorang singgah gi masjid solat zohor jap
- pastu balik..

haa..tu dia mak buyung ngan nashrah.. mase ni nashrah ngamuk bb baru bgn tido..so nak pujuk dia bergmbar la bebyk..haha


okei..tamat cite gi umah orang kawen...

tapi tak sudah ngan situ jew aktiviti berkhasiat aku ni..sampai umah.. sambung mengait.. kali ni aku sambung wat beg silang yang Ebi tempah.. aku da try2 ari tu.. beg tu kena letak lining baru bentuk dia tak lari.. maklum laaa..nak sling kan.. klu wat pouch bley je x lining.. so..sepetang tu.. bekerja keras la aku duk mengukur dan menjahit.. seikhlas atinya..aku mmg fail klu menjahit.. x bley nak sabar skit.. kekeke..agak sukar la first duk alter2 tu..tp igt ni nak bagi kat org..so aku wat la dgn penuh rasa kasih dan sayang..hihihi.. kul 6ptg gak la ciap.. fuh lame gile..


ni la rupa beg ni lepas lining..


rupe beg.. 1st time wat beg sling..



Malam plak.. terpaksa la aku kemas balik bebarang yang aku sepah2 kan.. haha.. lipat kain dlm sleepy mood.. dan last.. tido.. yea!..

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...