marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, September 9, 2013

Aktiviti hujung minggu ku


.:Assalamualaikum:.

Rasa dah lame plak tinggal blog ku tercenta ni..i miss u babeh..
Ujung minggu ni.. walaupun penuh kesunyian (acecece) ak ttp bahagia bersama crochet stuffs dan housemates tersayang..

Ak dapat tempahan wat lovely love keychain 30 bijik.. bunyi 30 bijik cam skit je..tp ku rase nek kematu da tangan gue duk memintal yarn.. naseb bek bnda ak suke wat..klu x lame da ak cmpak sume tu kat dlm swimming pool kat bwh cam org atas men suke ati sesedap rasa je buang sampah ke bwh masuk balkoni umah i.. hangen tol..x de kesedaran sivik tol..

Oh..kite abaikan cite jiran aku ( nqk kire jiran ke klu umah atas bawah..x penah lak ak tau umah sape kat ats tu)..

 kita smbg cite ujung minggu kite ngam penuh rasa bahagia..

Hmm.. ari ni bgn awal pagi (ari ni ape., da kul 12.31 am da ni).. sebab rase bersalah..sebab ari sabtu smpat kait 5 bijik jew sbb pagi sabtu tu teeeerlayan novel omputih.. so tergolek2 laaa atas katil smbil duk membaca novel tu sejak awl pg smpai la ke tgh ari (canggihnya novel ni aku bacer dlm tab jew..hahaha).. pas abes bace baru reti nak kuar bilik.. cari makanan..lapo kott...,haha.. terok kan..naseb bek duk umah sewa..klu umah kat kg.. huii.. x tau cheq nak kabo..

Al kisahnya lagi ..customer (aww..i ade customer la) bek ati ckp x kesah bila ciap pun..tp sbb ak gtau dia dlm tmpoh 2 minggu insyaAllah ciap..Nak tak nak kena laaa wat 30 bijik ni dlm tempoh 2 minggu.. minggu ni pos.. settle..yea.. alhamdulillah atas rezeki Allah..

So ari ahad, kena bgn awai (awai la kot stat kait kul 7 pg) sbb kul 12 tgh ari janji ngan kawan nak gi kenduri kawen adik & kakak dia kawen..so.. settle laa kait mengait ni dlm kul 10 pg..awai la tu konon..bangga jap..haha.. sebab terlampau confident kul 12 lmbat lagi nak menjelma..make ak pun lengah2kan mase dgn membuat keja2 umah yang len.. angkat baju dr ampaian..blablablablablabla *ala2 isteri mithali lagaknya*.. smpai x sedar kawan da smpai sentul.. punya la berkebut gi ciap2.. blablabla..dan akhirnya ciap gak dlm mase 15 min.. hebat2..klu x biasenya 30 min nak bersiap2 ni..haha.. chek hp.. mak ai.. 18 miscall..hahaha...gomenasai..


Kuar umah..gerimis mula mengundang..walaupun ak suke ujan..tp da pakai punya la lawa.. sekali basah.. mmg rasa sedih la kan.. tp mujurla x basah lencun sbb berjaya memboloskan diri dalam keta pesona kawan ku itu... yeaa.. 


Err..to be continue sbb da ngantuk sesangat..daaa.. tempek gmbr satu lu jaaaaap...


akhirnya ciap 30 bijik.. walaupun dlm gmbr ni ade 29 bijik..hikhikhik

  warna warni..yeahh.. semeriah hatiku..

  my peberet kaler

ak masukkan dua bnda ni dlm bungkusan ..lucky gifts tuk Hana Anah..arap dia suke..hihihihi..



**k..k.. meh kita sambung cite ujung minggu kite nih.. hihi..**


Citernya lagi.. sampai laa kitorang ke tmpat yang nak di tuju tu..huhu.. biar pun first2 tu sesat barat..haha..tanya ak bab2 jalan kat kl ni mmg fail la..

Kenduri kawen tu berlangsung kat Dewan Sekolah Klang Gate.. Pengantin nye mmg kitorang x knl la kan..segan lak nak masuk..sebab mase tu call Saie (kawan kitorang mase SPIKERS) dia jadi mak andam pengantin bermaksud beliau x de la dlm dewan tu kan.. kitorang da cuak.. nak serbu masuk .. err..malu2 kucing lak rasenye.. so.. melepak la dulu kat pondok smbil tunggu Saie datang..hihi.. tapi sebab da lapar nih.. tetiba datang idea suh sham call husband Saie suh dia jmput kitorang..hihi.. bijak2.. mujur la suami dia ade je dlm dewan tu.. so..dpt la kitorang masuk..kih3..

muke dua org budak tahan lapo..hahha

Selamat dan berjaya la kitorang menikmati juadah makanan.. terbaekkk dia punya lauk pauk..sodap..burpp..alhamdullillah..tapi..tetiba:

"Ni kawan Munirah ke?" tanya sorang kakak yang duk seblah aku.. saje dia kot tanya nak berbasi2kan.. 

hihi..aku ngan muka yang tak bersalah jawab, " err..eh takk.. kawan abang Munirah"..

hahahaha.. mujur tau pengantin tu nama munirah.. jap.. kawan abg munirah pun boley.. padahal kawan kakak ipar munirah.. tapi klu jawab cam tu panjang lak story moreynya..hmm.. tapi secara teknikal kitorang mmg kawan Luqman gak pun, husband Saie tu cuma x de la serapat cam duk kawan ngan Saie kan..hikhikhik..


Sonok laaa bley makan..haha

Pendekkan cite..

- rombongan pengantin sampai
- kitorang sempat berjumpa ngan Saie
- tu pun tunggu hampir sejam gak la duk menapak atas kusi
- Sempat usik Nashrah, anak Saie
- Sempat bertanya khabar sebab ari tu Saie excident terok gak, ni nmpak okey walaupun hakikatnya x okey lagi, tapi okey la kan da bley berjalan slow2
- yang penting skrg ni Nashrah on da way nak dapat adik..haha
- pas sume selesai, kitorang singgah gi masjid solat zohor jap
- pastu balik..

haa..tu dia mak buyung ngan nashrah.. mase ni nashrah ngamuk bb baru bgn tido..so nak pujuk dia bergmbar la bebyk..haha


okei..tamat cite gi umah orang kawen...

tapi tak sudah ngan situ jew aktiviti berkhasiat aku ni..sampai umah.. sambung mengait.. kali ni aku sambung wat beg silang yang Ebi tempah.. aku da try2 ari tu.. beg tu kena letak lining baru bentuk dia tak lari.. maklum laaa..nak sling kan.. klu wat pouch bley je x lining.. so..sepetang tu.. bekerja keras la aku duk mengukur dan menjahit.. seikhlas atinya..aku mmg fail klu menjahit.. x bley nak sabar skit.. kekeke..agak sukar la first duk alter2 tu..tp igt ni nak bagi kat org..so aku wat la dgn penuh rasa kasih dan sayang..hihihi.. kul 6ptg gak la ciap.. fuh lame gile..


ni la rupa beg ni lepas lining..


rupe beg.. 1st time wat beg sling..



Malam plak.. terpaksa la aku kemas balik bebarang yang aku sepah2 kan.. haha.. lipat kain dlm sleepy mood.. dan last.. tido.. yea!..

2 comments:

  1. Assalamualaikum.....saya nk tempah boleh???sy dh lama cri bag kait siling

    ReplyDelete
  2. waalaikummusalam..

    InsyaAllah boleh.. boleh cik Izzah email saya di niknursyuhada@yahoo.com untuk lebih lanjut :D

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...