marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, September 15, 2013

Hari perabis duit sedunia

.:Assalamualaikum :.

Ari ni memang la ari jalan2 sedunia..ari perabis duet sedunia.. hahaha..mentang2 la ari isnin cuti sonok je kuar jenjalan mengukur kelebaran imbi dan kawasan sekitarnya ye..kekeke

Hihi..bukan ape..sebenarnya nak settlekan beberapa bnda yang tergendala sejak sekian lama.. ari ni baru dapat peluang ke sana ke mari..hihi.. tima kasih x terhingga kpd ana dan azrai..klu x mungkin ak bertekad cemerlang je meredah monorel ke imbi untuk urusan terminate broadband dan data internet umobile..

Nak tau nape ak terminate BB n data umobile.. sebab nye ak rase dua2 bnda yang ak sebut ni x jd satu keperluan yang penting da bagi ak.. 3 bln kot ak rasa duk sia2 je bayar bil sdgkan ak jarang2 guna (sejak pakai tab) kui3.. jadi BB ni dari ak terus abandon kehadirannya disisiku..ak rasa aku should lepaskan demi mengelakkan pembaziran yang nyata (68 hinggit tiap2 bln tanpa pakai rasa sakit gak nak bayarkan,.kan..kan..bek setuju dgn ku)(so dpt laaa i beli kasut baru..mihahaahaha *ok x funny pun)..

Data internet lak ak terminate pasal ak susah laaa nak bergajet2 ni.. sbb separate tepon satu tab satu..ak pun kenkadang mls gak nak bwk bebanyak gajet turut serta dlm setiap aktiviti keramaian aku nih.. kengkadang bawak tab je..tetiba laaa time tu org msg.. tetiba la time u org call.. pastu time bwk phone lak..time tu laaa org nak berwasap.. nak berweChat bagai..so unuk relevannya.. semestinya ak bisa pakai satu gajet aja agar kecelaruan sebegini dpt dielakkan.. dan sebab ak sayang no celcom upax yg ak beli mase zmn matrik (2007) dgn harga 5 hinggit berserta credit 5 hinggit (no free maaa)..maka sekali lagi ak bertekad cemerlang untuk terus mmperkayakan telco celcom..

So..maka dgn itu..dgn perasaan excited majulah kami ke berjaya times square dimana disitu terletaknya  umobile centre.. dlm 10 minit menunggu akhirnya tibalah giliran daku utk disoal siasat oleh customer service PIC (person incharge) umobile.. tanpa sebarang pertanyaan lebih lanjut sbb ak nak terminate BB dan data ku.. dia terus mintak ic dan gtau ak kena byr 98 hinggit untuk terminate.. huh!tang x tanya tu ak da suker da sbb x yah duk berserba salah berdrama tuk perkara tersebut.. tang kene byr 98 hinggit tu ak rasa..wowww byk tu awak ! Padahal bil semasa baru semalam je ak dpt msg dr Umobile suh bayar (bil semasa tuk bln sept-okt).. rm 68 tuk BB dan data rm 30.. naseb bek i ade bwk duet..so..byr sajaaaaa.. PIC gtau lagi..termination akan dilakukan serta mesta lps process pembyrn selesai.. hamboi laju gilee.. time nak aktive dulu mau nye kene tunggu 7-8 jam baru aktive..

Selesai sesi goodbye my beloved umobile terchenta..sob3..ak sedih kerana umobile x betray pun kat ak sepanjang kami bersama.. servicenya boley dikatakan terbaekk la sepanjang ak pakai BB ni.. tp apakan daya..jodoh kita smapi di sini saja..rilex no..saya ade pasang hajat nak aktive kan wireless BB suatu ari nnti..kekeke saje pujuk ex BB i agar dia x kecik at3i dgn decision i..bukan maksudku tuk membuang kamu..tp ..tp..tp..

Ahh..abaikan..maka apabila lebih kurang sejam gak la duk kat situ akhirnya tibalah masa yang ditunggu2..

Oh Dubu Dubu Seoul Food..noona datang kembali untuk menikmati makanan ruji Joong ki Oppa.. hihihi.. baru je rasa nak upload masuk gmbr kat fb (dgn niat nak show off sbb mkn kat kedai korea).. tiba2 connection failed..cehh..cepat ye bab2 terminate2 ni ye.. terpaksa la thn perasaan seketika..haha.. makan dgn itu pesanlah kami semua makanan korea yang lazat lagi sedap ni dan jgn risau halalan toyyiba..insyaAllah..sebagai regular customer.. maka dgn rasa bangga (uhuk) ak pun recomanded mknan mane patut azrai dan ana rasa.. (tetiba rasa nak wat enty review makanan kat Dubu Dubu ni..kekeke).. dan sebaik saja makanan datang..of coz laa..bergambar sakan sebelum lidah melecur sebab x sabar nak suap sup panas + pedas ke dlm mulut.. tu laa.. baca bismillah dulu..pastu suap slow2..x lari laa ggogi tu klu makan slow2 pun.. nasihat saya kpd jiran sebelah meja.. makan dgn itu kami menikmati hidangan tersebut dengam perasaan sedap3..haha..

Lama gak melepak kat situ..yelah sambil makan smbil djk tngkap gmbr..yang tu biaselah..pesen x bley nak thn2 da.. pas makan makan kami pun berexplorace ke surau..mak ai.. heran ak ngan manusia2 yg ade ni.. kat bwh ramai..kat atas ramai ..kat surau ramai..bgs3 klu solat pun ramai gak..kekeke so.. pandai la nak idop dgn keramaian makhluk2 tuhan yang comel2 ini.. solat zohor usai.. kami melebarkan kaki jelajah law yat plak.. misi mencari pendrive dan external hard disk katenye.. pendrive berjaya dibeli..warna kuning lagi keh3..ntah la cam beliau yg tergantung kat penyangkut tu meronta2 menggoda diri ini supaya membeli dirinya.,naseb bek wane kunig..klu wane len ku pndang sebelah mata je.. hajat dihati nak beli external hard disk 1 teragig..tapi masakan daya..yang setengah teragig pun ak rasa x mmpu sebab duet da terlabur kat umobile td.. jd.. terkubur lah hasrat tersebut (terpaksa laaaaa ak delete cite2 yg kurang menarik perhatian dlm external hard disk yang ade skrg cthnya seperti : twillight dan adik beradiknya).. demi memberi ruang kpd one piece aku sanggup..haha.. azrai je smpat rembat 1 external hard disk..tu pun lps kene pujuk ngan amoi cina yang comel..kah3..

Apabila semuanya cam berlalu dgn tnpa sebarang masalah..maka..masa lngsug tidak mencemburui kami menjadikan kami menambah aktiviti kami..klu ikutkan plan..lps beli akt law yat balik lah.. tp.. demi sebuah persahabat spikers yang telah lama terjalin diantara kami..maka.. kami pun menemani azrai untuk misi baru iaitu mencari beg sandang baru.. maka..dari satu ke satu kedai kami jelajahi.. letih (tipu !) bkn kepalang.. lepas ciap beli beg sandang.. kami meneruskan lagi misi 3.2 iaitu mencari sweater hoody yang trendy untuk beliau (azrai)..aikk..ni da terbalek da ni..i yang ajak diorg tmankan i dia lak yg sakan..kata i.. tp sume kata2 itu hanyalah gurauan semata2.. demi persahabatan spikers kami..beliau tentu akn tidak berkecil hati..

Selesai misi kami..tp aktivit kami tak berakhir di situ.. giliran ana pula bersuara.. "jom kita gi jenjalan kat jln tar plak.. kita solat kat surau maju junction"begitulah lebih kurang ajakan beliau.. maka.. seperti alasan persahabatan kami yang utuh itu.. kami dgn rasa berbesar hati menuju ke medan tunku..selesai solat..maka majulah kami didalam ribuan manusia yang sedang seronok berpasar malam.. termasuk lah kami yang seronok itu..jalan3 dan terus jenjalan sambil mata liar memerhati barang2 yang tergantung dikiri kanan sambil tangan dan mulut giat bekerja..makan meatball..kih3..(klu meatball tu panas lagi sodaap)..tanpa diduga.. kitorang bertmbung dgn nani oh my housemate..hahaha..

Ciap cuci mata.. maka..perlulah kami pulang kerana cuaca pun seakan2 bersedia untuk menuruh kami pulang.. maka dgn itu..pulanglah kami dengan hati yang gembiraaaa..walaupun duet sudah habesssss...haahahhahahaha

Cerita dilipurlarakan oleh: thenaughtyprincess

Walaupun kempunan menjejak ke tanah kelahiran oppa..dapat makan makanan ruji oppa pun jadi lah
Tu diaaaa.. licin..portion makanan ni byk kottt..

Akhirnya terbeli juaaa.. op coz laa wane kuning..klu x..x akan beli..haha

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...