marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, October 28, 2013

Paintball @ Kombat Zone Paintball terbaek!

.: Assalamualaikum :.


Hi anneoyong!

Erk..  menahan sakit urat paha kembang akibat gi bersukan lasak hari sabtu dua hari lepas tak surut-surut lagi.. nak surut camane.. lepas abes main sempat lak melepak kat OU pastu  semalam (Hari ahad) seharian pulak  berjalan-jalan gi temankan Ana beli barang-barang dapur dia..hihihi.. sorry my legs..anda dah 2 tahun kot saya manja-manjakan.. ni giliran anda untuk berada luar dari zone selesa..ok..terima lah kenyataan tuan anda agak lasak skit tahun ni..kikiki..

Okey.. berbalik kepada cerita main Paintball.. kitorang geng2 ex-spikers dan beberapa orang kawan Amin lah yang memeriahkan kawasan Taman melawati tu..kekeke.. kitorang sume dalam 14 orang yang men.. Aku, Ana, Azrai, Hafiz Netero, Faz, Ayu, Muiz, Amin, Lan, Leen, Kit, Zul dan dua org lagi yang aku tak sempat berkenalan..hohoho..maapkan saya..saya memang camni..

Paper pom thx kepada org kuat yang anjurkan aktiviti ini..Amin dan Ana.. diorg tulung organize..kitorang tulung hulurkan duit je.. RM70 seorang.. bayaran termasuklah untuk 500 pellets, marker, light sarapan/lunch dan setin air 100 plus.. kire berbaloi la sebab kitorang dapat main dengan puas..huhu.. tak puas apenya..6 bijik peluru selamat berbekas kat badan aku.. ahahahha..

Bagi aku.. fasilitis yang ade kat situ kira okey la.. ade toilet/ bilik air so bley la salin baju lps abes main.. surau lak.. kene kuar skit dari kawasan tu.. kitorang solat zuhur kat pasar tani Melewati..hihi.. marshall dan tokey kedai kat situ kire nice-nice la orgnye..  pendek kate.. kalau korang berminat nak main paintball sila click kat sini lah.. call bro Ariffin tuk maklumat lanjut..huhuhu

ni peta nak gi tempat tu.. ciap ade GPS locator agi..gagaga



Tak sangka aku ,selain 14 orang ni yang excited nak menembak tu.. geng ex-spikers yang lain punsanggup datang nak tengok kitorang menggila dalam battle area tu antaranya.. Najib, Ucu, Nick, Nina pastu Shamsul , isteri dan Afrina, baby diorg..huhu.. sanggup tuuuu...kekekeke..
Tak de guna cite panjang-panjang kan... jom kita layan gambar yang aku sempat copy dari Faz..huhuhu..

hamboi..semangat tau kitorang datang..kul 11 pg da terpacak kat situ.. pas zohor dalam kul 2 ptg baru dapat main.. boley tahan ramai gak geng yang datang main kat sini.. korang geng paling last..duduk-duduk, makan-makan.. berbual-bual..pasang stategi (kunun) sambil duk teruja tgk org dalam battle area tu..
Memerhati orang lain berperang...sambil berbual-bual..hoho..


Marker dan mask yang ready untuk bertempur

tengah mencari ilham mane nak sembunyik nanti waktu dalam battle field..hahaha
I'm Ready..Trust Me !

briefing ringkas oleh marshall.. kalau duk dalam ni..mask kena on memanjang walau ape pon condition korang.. kang terkena peluru sesat tanggung la sendiri..kikiki

Muka konfiden la tu kununnyakan..haha..
bersedia berjuang..semua dah ready dan semangat berkobar-kobar nih
We are ready... pang..pang..pang...!
Blom ape-ape da kena shot..tapi tak pe..jap agi balas dendam..
lai..lai..lai...marker bakar..lai..lai..murah..murah..

Group Azrai..fuh3..tgk ayu.. gaya tu paling penting..hahahhaa
Thx Shamsul n family datang tengok kitorang.. Afrina mesti excited kan..kan..kan..hahaha
Baby Afrina yang membesar bersama kitorang sepanjang Spikers :D

Sebelum masuk battle field.. sempat amik gambar..tak pe..kite ade bwk fotographer khasss ari tu diterbangkan dari Brunei..sape lagi encik Nick la..kah3

time ni paling Happy sebab berjaya patahkan group Amin lepas 2 kali kalah..Hahahahaha.. best oh.. ak hepi la sebab aku antara snipper yang selamat x mati..kekekeke

ade ghupe orang berperang tak??
amik hang...last-last makan pellet.. mujur tak sakit sebab kena kat mark..tapi masuk la gak dalam mulut tu..hahah
Muka da tak larat..tapi still nak berperang lagi..best kott..hahahaha
Sempat bergaya dalam battle field..haha
Yeahh.. kitorang berjaya bunuh musuh..yeahhh..

Bergambar kenangan dulu sebelum balik..sume excited sebab dapat tembak orang kah3..


 Haaa... gitu la citenya.. nampak cam best kan...kan..kan??..tapi mmg best pong.. berbaloi sakit badan pastu :D


Friday, October 25, 2013

Rezeki Anak Ramai


.: Assalamualaikum:.

16 Forever ^^
Semalam kat tv9, rancangan Semanis Kurma ade mengupas tajuk " Rezeki Anak Ramai" kan..kan.. sape tengok angkat tangan.. hihihi..


Aku sebenarnya nak kata tengok tak pun.. nak kata tak tengok.. ada la gak tengok..kekeke..dengan kata lainnya.. tengok kejap je.. sebab lepas tu pergi mengenang memori cinta pandang pertama bersama-sama oppa-oppa Super Junior...mihmihmih.. ade ke patut terlayan rancangan Korean variety show zaman awal-awal kemunculan diorang..kekekeke

Okeih.. berbalik kepada tajuk tu.. sebenarnya aku terasa lah jugak kan..kan..kan... haipp.. bukan aku terasa sebab aku beranak ramai (me still not yet kawen lagi hokei).. tapi sebab..aku memiliki rezeki adik-beradik ramai.. huhuhuhu.. bukan semua orang boleh merasai nikmat camni tau.. satu dalam sejuta kot..kikiki

ni baru hari-hari biasa da ramai.. kalau ari- ari luar biasa.. huhu..tak tau laa


ni mase abe miey kawen.. hihi.. ni time majlis kat umah kak Ja.


Teringat masa zaman-zaman kecik dulu.. kalau aku cakap je bilangan adik beradik yang ramai.. ade sesetengah orang akan buat muka.. ada sesetengah orang yang akan tanya macam mana hidup kitorang sekeluarga.. tapi ada gak yang terpegun.. sambil memuji.. keluarga yang hebat.. huhuhuhu..

Omma ..Appa.. ni mase gi tgk kak long bersidang kat parlimen
Tapi bila umur dah meningkat dewasa.. dan aku sendiri yang mengalami proses membesar bersama ahli keluarga yang ramai.. aku merasakan betapa ohsem nya mempunyai adik beradik yang ramai..

Bayangkan.. kalau aku bergaduh ngan abe E misalnya (nama abe E jugak yang aku petik..cam selalu gaduh jer..lalala).. aku still lagi boleh berchenta (berchenta laaa sangat) dengan Bang Bil.. Une.. Abe Mie.. Abe Yie.. Abe Lie.. Abe Din.. Abe Wie dan Abe Yom.. kekekeke.. haa..pilih-pilih-pilih.. kekeke.. 

we always stick together..



nak berkenalan ngan abe e?? tu yang paling cute tuu... da la kiut.. single lak tu..kekekeke

Tapi..kalau diorang berkonspirasi beramai-ramai.. hanya boleh nyanyi lagu Sorry, sorry lah tuk hiburkan hati anda..haha

Bayangkan lagi.. mase zaman aku study dulu.. alah..budak study bukannya ada duit banyak pun.. hanya cukup-cukup makan je kan.. duit tambang + duit saku.. masa ni..abang-abang dah kerja.. so..ape lagi.. diorg lah yang akan selalu menjadi banker dikala nak pakai duit..nak makan sodap-sodap..hikhikhik.. Gomawo Oppaa :D

Gi Bicara Selebriti kat Lundang.. 


Hmm...

Tak kesah lah apa persepsi orang terhadap keluarga aku.. yang penting.. kami semua hidup dalam acuan kekeluargaan yang berlandaskan agama islam..
 
okei.. meh aku story skit bagi yang tak tau.. kalau yang selalu ikut blog aku mesti bley agak berapa banyak adik beradik yang aku ada.. even kat description profile pon aku da bagitau..kan..kan.. even kat tepi ni pon aku letak gambar diorang..adik beradik dan mummy and daddy...kikiki.. korang agak-agak berapa??..lalalala..

Yesss.. tepat sekali tekaan anda.. 10 markah.. hihihi.. sedozen setengah..a.k.a 16 orang adik beradik.. erm.. 9 lelaki.. 7 perempuan.. ramai.. tak..ramai tak.. hihi.. yep..saya menjawab persoalan anda lagi.. satu mak..satu ayah.. tak de lebih dari tu.. 8 orang abang.. 3 orang kakak..3 orang adik perempuan dan seorang adik lelaki.

masa hari pilihan raya.. kitorang jaga pos tuk check IC..kikiki..pown adik beradik gak.. membangun bersama islam..kikiki
Alhamdulillah..sepanjang kitorang sekeluarga membesar.. tak ade pulak istilah merempat, mengais mencari simpati orang untuk membesarkan kami adik beradik.. yang ku sedar dan tahu..memang ayah dan *che memang berusaha bersungguh-sungguh mencari rezeki untuk kami adik beradik.. ayah asalnya cikgu sekolah menukar profesion berniaga kayu selain daripada menjadi imam mukim dan che jugak bukak kilang memproses keropok.

Selain daripada itu.. ilmu agama ayah dan che tak pernah jemu curahkan kepada kitorang adik beradik sama ada secara formal dan tak formal.. Tok guru mengaji kitorang memang ayah dan che lah selain daripada tok guru kampung,ayah Zain dan Che Soh.. lepas sekolah mengaji dengan tok guru kampung.. malamnya pulak lepas maghrib mengaji dengan ayah dan che.. dan kadang-kadang kalau musim UIA cuti.. abe Yom pun turut sama jadi tok guru mengaji kami..

Adik beradik kami semuanya kelulusan sekolah menengah agama.. biar pun masa sekolah rendah semua sekolah kebangsaan.. sebab ayah dan che nak suruh kitorang adik beradik tak mengabaikan tanggungjawab agama biar ke mana pun kitorang pergi.. at least masa kecik dah dibekalkan ilmu fardhu ain.. maka biar masa besar ni..ilmu fardhu kifayah pun biar dalam dada jugaklah..

Ayah pernah cakap.." biar lah anak-anak dia tak pandai sekolah pun.. tapi ilmu agama tu biar reti.."..

dari kecik lagi ayah latih kitorang solat berjemaah.. jangan pelik kalau aku cakap ni semua ahli keluarga kitorang.. hihihi..tiap malam jumaat.. akan ade usrah.. so boleh la counter mane yang lompong.


Tapi.. kitorang adik beradik tahu harapan ayah dan che lagi besar dari tu.. alhamdulillah.. semua da besar- besar belaka.. start dari abe yom abang sulung sampai la.. adik bongsu, Mc Mah.. alhamdullillah semua mempunyai latar belakang pendidikan yang boley dikira membanggakan jugak lah..sekali pun buat kerja-kerja biasa.. yelah..kira membanggakan lah kalau tak ada yang masuk serenti .. tak de yang merempat..tak de yang bergaduh adik beradik.. dan insyaAllah berterusan begini hingga generasi-generasi seterusnya.. sebab tu didikan ibubapa memainkan peranan utama yang penting dalam membentuk generasi. kan..kan..kan..

ni time bulan posa ..bukak posa kat masjid..ni kat bhgian dapur..kitorang adik beradik gotong royong untuk persiapan juadah..

Teringat kata-kata Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Bekas menteri Besar Kelantan.. " Untuk melihat generasi 10 tahun akan datang.. tengoklah kita pada hari ini.." dan hasilnya.. aku kira ayah dan che boleh tersenyum lebar dah tak payah nak guna kudrat seribu  macam dulu-dulu lah melihat kami membesar dengan baik..sebab anak-anak semua dah boleh berdiri di atas kaki sendiri..kikiki

orang2 yang sentiasa di hati :D

 So.. kepada yang ade adik beradik ramai.. jangan malu jangan segan nak mengaku.. abaikan persepsi negatif orang terhadap keluarga anda. diorang jeles la tuuw..hihihi

Mungkin kadang-kadang kita rasa mak ayah kita pilih kasih kat adik beradik kita.. sebenarnya mak ayah kita sayang kita sama rata je.. 

Tak caya?? kalau tak awal-awal lagi lepas lahir kita mak ayah boleh je campak kita kat mane-mane.. atau dalam kandungan boleh je gugurkan..tapi semua tu tak berlaku..sebab kita dah pun merasai nikmat menghirup udara segar di bumi Tuhan ini..dapat je berteduh dari hujan panas sehingga hari ini sedang membaca blog aku ni..kan..kan..

dan satu lagi.. jangan jadikan masalah kemiskinan sebagai alasan mak ayah kita tak sayang kita..mak ayah tak bagi benda kita nak maybe ade sebabnya..sama ada dari segi kewangan atau pun untuk kebaikan kita sendiri.. atau mak ayah nak kita berusaha sendiri kalau betul-betul nak..mak ayah of course la sayang kita..tanpa sebarang kompromi lagi..

cerita ayah

cerita che


mungkin masa kita terasa tersisih oleh ahli keluarga sebab perangai kita sendiri.. hanya kita yang rasa ahli keluarga tak sayang kita..kita yang tak boleh nak terima apa yang  mak ayah buat kat kita.. sedangkan kita tak tahu pun alasan di sebalik tu.. hanya tahu nak ikut kehendak hati saja..kan..kan..kan..

we.. one upon a time with nieces :D

Che..ayah.. Ada sayang Che dan Ayah..



p/S: aku sayang semua :D


nota kaki: Che -panggilan kepada ibu bagi kebanyakan orang kelantan yang berketurunan Kerabat Diraja Jembal.



Thursday, October 24, 2013

Random

.: Assalamualaikum:.

Annyeong :D

Urmm.. btol ke da 4 minggu aku x tulis entri kat cini??.. betol ke..betol ke..cam tak caye lak rasenya meng- abandon blog terchenta ni dewasa ini saat2 aku rasa agak aktif berblog ni..kikiki.. adakah telah tiba masanya utk aku kembali menjadi blogger yang pasif.. aaahh..ku tak rasa mahu untuk jadi yang pasif berbloging sudah sebab klu jadi  pasif..byk benda2 yang best aku terlepas.. kan..kan..kan..

Tapi.. demikian pun.. masih jugak aku tak tahu nak buat entri ape.. mungkin sudah masuk musim sejuk-sejuk ni.. otak pown nak membeku sekali..kekekke..

memang pown..tak di nafikan..penyakit mim alif lam alif sin mulai membalut perasaan dan sanubariku..huhu..

Bengbarang kait da stat pandang sebelah mata.. one piece pown da lama da x layan.. oppa2 pown da lama x skodeng.. aaa..apsal dgn aku ni.. ni penyakit kronik ni..

So..ape nak buat ek..

Ujung tahun dah nak tiba.. minggu depan da masuk bulan 11.. means ade 2 bulan je lagi tinggal tuk tahun ni.. 2 bulan yang tak tau ape cite yang akan berlaku.. huhu..

Azam tahun ni baru satu je tercapai; bercuti kat dalam negeri..huhu..

2 lagi cam tak tercapai lagi (delay) kot.. until one fine day.. keh3..mesti curious nak tau ape dua lagi tu kan..kan..kan.. hahaha.. meh cheq kabokan agar tidak berlaku sebarang pergolakan perasaan di hati-hatimu (cam la orang ade byk ati kan). itu..azamku yang ke 2 nya adalahhh.. nak beli keta..

tapi pikei-punya pikei.. cam bley delay lagilah benda ni for good sake.. yelah di zaman minyak petrol nek ni.. aku rsa tak berbaloi kot nak memiliki keta sedangkan aku bukannya nak guna secara optimum pon ..tempat keja ngan umah sepelaung pown dengar kot..mase nak memiliki keta giler2 tu hanya duk pikei.. nanti nak gi jenjalan kan senang..nanti nak balik kg kan senang..nanti tu kan senang.. nanti ni kann..senang.. padahal klu start beli keta.. kena laaaaaa komit bayar tiap-tiap bulan selama 9 thn (tu klu installment 9 la kan) lak tu..cam x de pekdah je byr semat-mata jadi pekasam kat parking lot.. tak guna pown.. kekekeke.. da tau da aku ni camane.. so..dengan itu.. buat masa ni cukup lah sekadar ber -lrt jew.. naseb bek umah titew dekat kat stesen lrt ..hihihi

pakai ni je la klu nak cepat..hihi
er.. satu lagi.. erkk.. hmm..yang tu biarlah ku abadikan di dalam benak ku ini sehingga suatu ari nnti ku rela untuk meluahkannya..kekekkee..

Tapi skarang ni.. semenjak dua menjak ni..aku btol2 nak komit dari segi penjagaan diri.. tak kire la tang kesihatan ker..kecantikan kerr.. personality kerr.. aku rasa x membazir kot klu aku melabur tuk  memanja-manja diri sdiri.. kekeke..

so until then..

Doa lah aku kembali bersemangat nak menempuhi hidup yang penuh dengan ranjau disamping duri-duri yang tak segan nak mencucuk diri.. ish.ish..ish.. cukup lah berfalsafah..










Monday, October 7, 2013

Trick Art Museum ICity is Awesome!

.: Assalamualaikum :.

Yoo!.. Tanpa membuang masa yang sedia terbuang.. adalah agak bagus jika saya menconteng blog..kekeke..

yeah..seperti yang dijanjikan semalam, meh saya wat review tang Trick Art Museum yang baru jer ujung minggu lepas aku dan geng berjaya menapak..

Trick Art Museum ni terletak kat bandar I-City Shah Alam.. klu korang gi I-City.. jangan lupe singgah dulu kat cini.. sebab..sies.. x rugi korang bergambar sakan dalam tu..tak de org pown nak halang..korang yang halang org dari bergambar maybe ade la kot..kih3..biasak la..over eksited semua bley jadi..

saya agak Trick Art Museum ni baru bukak kot sal tahun lps saya pegi I-City tak de banda alah ni.. ni sume credit to kak Nisa la sebab dia yang beria- ria nak pegi..so saya ape lagi.. kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan..

saya tau korang malas nak bace bebanyak kan.. da tau daa... so..tanpa membuang masa.. mari kita layan gambar yang kitorang tangkap di sekitar I-City dan dalam Trick Art Museum..



adik maniss... mau beli bunga kaaa??


klu kat cini cuaca sejok cam over sea aku rase memang besh gile..tapi..nak tak nak kena la time kenyataan negara kita beriklim khatulistiwa.. =="

ni awek tanglong..amboih kak nisa.. cam model no.. jgn tersepak bahu jalan sudaaa..kekeke

sorang bajet ayu..sorang lagi bajet tourist..kekekeke

Sebelom nak sampai kat Trick Art Museum tu terjumpak lak ngan abang skeleton nih..huh..naseb bek ramai org klu tak meraung da i di situ.. diorg abang2 antu tgh promote umah antu diorg.. salah org dia promote..x laku la jwpnya klu promote kat aku..kihkihkih..

*** okei..embrace urself..mari kita enjoyyyyy gambar kat Trick Art Museum ni***

First masuk nampak gambar ni.. aku ni da la species jakun..mane laaa aku tau nak menikmati ape dgn gmbr2 tersebut..mujur ade shifuuu.. ooo..kena laaa berlakon skit dgn gambo tu.. baru idop art tuu...oooo.. tu dia make up artist Monalisa kita..klu tgk kat Leonardo Da Vinci mesti nanges..hihihi
I pom nak touch up gak.... Monalisa..kepsi mauu??..ngee
buai laju laju sampai...opsssss~

Omomomomo..kak nisa..haip.. jgn bukak suar org kat public..kang x pasai2 Jais dtg..hahahhaa
Cop.. tak ngintai..cop..cop..
hamboi cik kak dua org..

"aaaaaa.."  apsal kak nisa asik tragic jerr lakonan beliau..ahahahaha..

gaye ala2 gambar kat hogwart la kunun bley timbul-timbul..hello hamoraaa!...hahaha

cermin terbias..eh..pesal nurin jadi tinggi semacam lak..kekekeke

"Bukann.. tolak ke kanan.." kata nurin kepada kak nisa..

semangat sume meniti dia atas papan 4 x4..patah kanggg...

fuhhh..klu betol mesti seram kan..

cheq gayaaat..

aarrggghhhhh !@$%^&*()

gayanya cam nak main bola jaring pom ade.. =="

"gomu-gomu noooooo..bazukaaaa!!!!"..kompem Luffy pom respek kat ak pasni..kah3

perghhh... merekah dinding.. cakra kat tangan terover dose..hahahha

kak nisa pom nak test power gak...

Ada and the pohon balak.. tp tukang tebangnya aku la..hahahah...ops..ini bukan pembalakan secara haram.. sah2.. cume saye blom apply permohonan jew..kih3

anak gajah kehepian sebab telah bertemu dgn ibunya...erk..laarikk..

musim2 raya kurban ni klu ade lembu terlepas..bley contact this person.. dia ade cara nak jinakkan lembu..hahhahahaa

omomommomooo... larikkkk... t-rex..jangan makan sayaaa...

baeknyee nak bagi zirafah makan katenye....tgk zirafahnya..jinakkan..hahahah

neoneun Shoot! Shoot! Shoot! naneun hoot! hoot! hoot!

neottae mune nae ma eumeun, gabot ibgo ijen naega matseo julge
(ijen naega matseo julge)
ni hwasareun Trouble! Trouble! Trouble! nareul no ryeosseo
(Trouble! Trouble! Trouble!)
neoneun Shoot! Shoot! Shoot! naneun hoot! hoot! hoot! :D
착각 마라 넌 큐피드가 아냐
 너 말이야 !!

ni bukan anak buluh betung..tapi anak buih sabun..kekekeke

jaws..jgn makan sayaaa.. klu makan lekat celah gigi jew..kekekek

lepas larik dari T-rex kena kejar ngan jaws..dapat selamat diri ngan jaws.. tulun3...

eh..eh..eh..jgn senget.. kang air da tumpah..kekkekeke

aahhh...bagi sini duet tu..i nak gi shopping.. kate krekan kpd kak nisa..hahahha...

kita trade ngan kepsi boley.. kite dahaga ni cik senah oi...

ade can jadik kakak tiri nieh..hahahahaha..

awk makan pear jew..kenyang ke.. kepsi lagi mengeyangkan okei..

spiderman tak tau kak nisa ade silat calet itam lagi...sialt dia yg paling pemes..mestilah..silat langkah seribu..hahahhaa

otakkkk...otakkkk...otakkkk..ni zombi kampung mane ni..

tulun2.. nurin da nak bertukar jadi gorila....larikkkk...



... hahaha.. tgk gmbr pom da rase best kan.. klu nak alami secara lagi best.. pegi la kat sane sdiri.. pg-mlm rasenye dia bukak... so..ape lagi..satu kampungggggg...

tiket masuk 10 hingget jeww...


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...