marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, October 28, 2013

Paintball @ Kombat Zone Paintball terbaek!

.: Assalamualaikum :.


Hi anneoyong!

Erk..  menahan sakit urat paha kembang akibat gi bersukan lasak hari sabtu dua hari lepas tak surut-surut lagi.. nak surut camane.. lepas abes main sempat lak melepak kat OU pastu  semalam (Hari ahad) seharian pulak  berjalan-jalan gi temankan Ana beli barang-barang dapur dia..hihihi.. sorry my legs..anda dah 2 tahun kot saya manja-manjakan.. ni giliran anda untuk berada luar dari zone selesa..ok..terima lah kenyataan tuan anda agak lasak skit tahun ni..kikiki..

Okey.. berbalik kepada cerita main Paintball.. kitorang geng2 ex-spikers dan beberapa orang kawan Amin lah yang memeriahkan kawasan Taman melawati tu..kekeke.. kitorang sume dalam 14 orang yang men.. Aku, Ana, Azrai, Hafiz Netero, Faz, Ayu, Muiz, Amin, Lan, Leen, Kit, Zul dan dua org lagi yang aku tak sempat berkenalan..hohoho..maapkan saya..saya memang camni..

Paper pom thx kepada org kuat yang anjurkan aktiviti ini..Amin dan Ana.. diorg tulung organize..kitorang tulung hulurkan duit je.. RM70 seorang.. bayaran termasuklah untuk 500 pellets, marker, light sarapan/lunch dan setin air 100 plus.. kire berbaloi la sebab kitorang dapat main dengan puas..huhu.. tak puas apenya..6 bijik peluru selamat berbekas kat badan aku.. ahahahha..

Bagi aku.. fasilitis yang ade kat situ kira okey la.. ade toilet/ bilik air so bley la salin baju lps abes main.. surau lak.. kene kuar skit dari kawasan tu.. kitorang solat zuhur kat pasar tani Melewati..hihi.. marshall dan tokey kedai kat situ kire nice-nice la orgnye..  pendek kate.. kalau korang berminat nak main paintball sila click kat sini lah.. call bro Ariffin tuk maklumat lanjut..huhuhu

ni peta nak gi tempat tu.. ciap ade GPS locator agi..gagaga



Tak sangka aku ,selain 14 orang ni yang excited nak menembak tu.. geng ex-spikers yang lain punsanggup datang nak tengok kitorang menggila dalam battle area tu antaranya.. Najib, Ucu, Nick, Nina pastu Shamsul , isteri dan Afrina, baby diorg..huhu.. sanggup tuuuu...kekekeke..
Tak de guna cite panjang-panjang kan... jom kita layan gambar yang aku sempat copy dari Faz..huhuhu..

hamboi..semangat tau kitorang datang..kul 11 pg da terpacak kat situ.. pas zohor dalam kul 2 ptg baru dapat main.. boley tahan ramai gak geng yang datang main kat sini.. korang geng paling last..duduk-duduk, makan-makan.. berbual-bual..pasang stategi (kunun) sambil duk teruja tgk org dalam battle area tu..
Memerhati orang lain berperang...sambil berbual-bual..hoho..


Marker dan mask yang ready untuk bertempur

tengah mencari ilham mane nak sembunyik nanti waktu dalam battle field..hahaha
I'm Ready..Trust Me !

briefing ringkas oleh marshall.. kalau duk dalam ni..mask kena on memanjang walau ape pon condition korang.. kang terkena peluru sesat tanggung la sendiri..kikiki

Muka konfiden la tu kununnyakan..haha..
bersedia berjuang..semua dah ready dan semangat berkobar-kobar nih
We are ready... pang..pang..pang...!
Blom ape-ape da kena shot..tapi tak pe..jap agi balas dendam..
lai..lai..lai...marker bakar..lai..lai..murah..murah..

Group Azrai..fuh3..tgk ayu.. gaya tu paling penting..hahahhaa
Thx Shamsul n family datang tengok kitorang.. Afrina mesti excited kan..kan..kan..hahaha
Baby Afrina yang membesar bersama kitorang sepanjang Spikers :D

Sebelum masuk battle field.. sempat amik gambar..tak pe..kite ade bwk fotographer khasss ari tu diterbangkan dari Brunei..sape lagi encik Nick la..kah3

time ni paling Happy sebab berjaya patahkan group Amin lepas 2 kali kalah..Hahahahaha.. best oh.. ak hepi la sebab aku antara snipper yang selamat x mati..kekekeke

ade ghupe orang berperang tak??
amik hang...last-last makan pellet.. mujur tak sakit sebab kena kat mark..tapi masuk la gak dalam mulut tu..hahah
Muka da tak larat..tapi still nak berperang lagi..best kott..hahahaha
Sempat bergaya dalam battle field..haha
Yeahh.. kitorang berjaya bunuh musuh..yeahhh..

Bergambar kenangan dulu sebelum balik..sume excited sebab dapat tembak orang kah3..


 Haaa... gitu la citenya.. nampak cam best kan...kan..kan??..tapi mmg best pong.. berbaloi sakit badan pastu :D


No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...