marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, January 7, 2014

Crochet Time: Promosi Awal Bulan Januari 2014

.: Assalamualaikum:.


rasanya da lama kot x bercerita sal crochet stuff kan.. hihi..
Biasalah.. 2 bulan kot bizi dengan annual designnya.. documentationnya.. dengan segala benda2 kerja yang tak tahu bila la nak abes..
last2.. awal tahun.. da tamat contract.. jobless.. isk3.. sadis la.. di zaman ekonomi gawat nih.. jobless.. feel ssooooooo.. frust?.. maybe la..

tapi.. tapi.. tapi.. life must go on.. kena pikei something yang bley kita wat.. jangan jd kan contract x sambung sebagai alasan nak frust ke ape ke.. kan kan kan.. so..

Maka dengan itu.... terbitlah perasaan berkobar2 untuk bercrochet balik..kekekeke.. yela.. mase dalam kerja dulu2 selalu wat alasan x sempat klu org nak wat tempahan.. so sekarang banyyyaaak mase yang ade.. ape kata guna wat bisness sementara duk mengusha keja kan..kan kan.. so.. baru la bertitle jobless kehormat.. hahahhaa..duett pown masyuukk..kan..kan..kan...

So.. tiba masanya saya mengumumkan bahawa Kedai Atas Loteng 100% Handmade Crochet membuat promosi sempena tahun baru... beberapa product yang akan dapat promosi hargaaaa terrbaekk adalahhhh.. *clapclapclap*


Smiley Ball keychain
1. Smiley Ball keychain (saiz standard) : Harga Asal : RM3.50 sebijik --> Harga Promosi RM 2.50
 
Lovely Keychain
2. Lovely Keychain : Harga Asal: Harga Asal : RM3.50 sebijik --> Harga Promosi RM 2.50

Dango Daikazuko
3. Dango daikazuko keychain : Harga Asal: Harga Asal : RM3.50 sebijik --> Harga Promosi RM 2.50

Flower brooch
4.Flower Brooch : Harga Asal: Harga Asal : RM3.90 sebijik --> Harga Promosi RM 3.00 

* Keychain dan brooch kena beli dengan 20 biji dan ke atas baru boleh pos laju dan pos laju pulak.. sempena promotion ni..kita wat FREEEEEEEEE :D tak termasuk sabah dan serawak *sorry*

Promosi ini bermula hari ni 7 Januari 2014 - 31 Januari 2014. Sebarang tempahan kena buat dalam tempoh masa tersebut.

Untuk tempahan boleh msg/whatapps/ di nombor 013-4428320. dan Awalan msg tu sila tulis ATAS LOTENG, so baru mudah saya nak bagi perhatian. kan..kan..kan..

Ataupun email ke..niknursyuhada@yahoo.com

kat situ saya bagitau detail pembayaran..

So.. marilah kita semua support dalam craft tangan mengait ni... hihihi

Permintaan paling hot tentulah Lovely keychain dan Dango daikazuko :D

*clapclapclap*

Saturday, January 4, 2014

Jobless di awal tahun..isk3

.: Assalamualaikum :.

Urhm.. da lame kot tak menulis kat blog terchenta ni.. igt paling last menulis mase balik kg cabut gigi bulan 12 baru ni..so..gomenasaiii buat semua follower blog beta.. beta mintak maap la keatas ketiadaan masa beta untuk menconteng kisah sdiri di blog ini..maapkan beta...kekeke *bajet org pollow blog dia lak..haha

Urhm.. sedaq x sesaq.. tup..tup.. da masuk tahun baru da kan.. cam tak cayee je.. cam cepat je masa berlalu kan.. ari ni da masuk 4 Januari da.. entry pertama tuk tahun ni.. hihi

Banyak benda yang berlaku dalam idop beta.. dari sekecil2 benda.. sampai laaa sebesaq2 benda.. dan.. yang paling menakutkan adalah.. kontrak keja da tamat... huwaaaa...huwaaaa..huwaaa...*amik tisu lap hingus jap*

Hari last keja.. 31 December 2013.. muka je hepi semua..tapi hakikatnya.. sume kontrak x sambung..huhu

So.. maka dengan rasminya.. maka jobless la hamba di sini.. hari ni.. dan hari2 mendatang.. sadiss.. da rasa selesa da bekerja.. da tiba saat kena angkat kaki tangan meja kusi dari opisku.. sedih.. ye la.. nak wat cane.. bukan aku bos company tu.. project da abes.. maka automatik laaa contrak x sambung.. kang klu sambung kan..sape nak bayar gaji cheq.. ce jawab...ce jawab

Geng CP sengal.. diorg banyak membantu aku dalam dunia CP nih.. tapi skrng masing2 da bawak haluan sdiri..


*silence* krik krik krik~

maka awalan tahun baru yang agak sadiss la kan.. sebab tercarik2 lagi keja yang sepadan dgn hamba ini.. dengan keupayaanku..dengan degree ku..

da byk da interbiu pegi..tp semua tak lekat nih.. sadis..sadis.. x de rezeki lagi la ni kan..kan..kan.. maka boley la aku berjiwa cam ala2 cuti sem.. so ape lagi.. kita da cuba sedaya yang mampu.. tp mungkin masa blom seswai.. atau hubunganku dengan Pemberi Rezeki masih lagi belom utuh.. so.. Allah tangguh dulu..

"Ya Allah..Yang Maha Pemberi Rezeki.. sesungguhnya Engkau pemilik langit dan Bumi.. Sesungguhnya Engkau ciptakan bumi ini kaya dengan hasil. Maka dengan itu.. ku mohon tebarkan lah rezeki Mu itu kepadaku...hambaMu yang kering kontang tanpa pertolongan dariMu..

Ku mohon Ya Allah.. jadikanlah rezeki tersebut..rezeki yang halal.. yang mana rezeki tersebut berkat biar pun sedikit..."

Urhm..

Dari sakit kepala pikei kan benda yang tak pasti..bek aku kemaskan resume dan portfolio dan ready dgn bhn2 untuk interbiu..

Company skrg ni memang nak org yang competent je.. nak yang serba boleh.. tu yang agak susah tu sbb kita da kursus dalam bidang kita..urhm..

InsyaAllah.. kita buat yang terbaik.. Allah akan buat yang selebihnya kan.. kan..kan..

InsyaAllah..


Silent prayers get answers..  that what faith can do..

 *Smile*

So..anyone.. ade nak amik I kerja ngan korang.x.. huhuhu

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...