marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, January 4, 2014

Jobless di awal tahun..isk3

.: Assalamualaikum :.

Urhm.. da lame kot tak menulis kat blog terchenta ni.. igt paling last menulis mase balik kg cabut gigi bulan 12 baru ni..so..gomenasaiii buat semua follower blog beta.. beta mintak maap la keatas ketiadaan masa beta untuk menconteng kisah sdiri di blog ini..maapkan beta...kekeke *bajet org pollow blog dia lak..haha

Urhm.. sedaq x sesaq.. tup..tup.. da masuk tahun baru da kan.. cam tak cayee je.. cam cepat je masa berlalu kan.. ari ni da masuk 4 Januari da.. entry pertama tuk tahun ni.. hihi

Banyak benda yang berlaku dalam idop beta.. dari sekecil2 benda.. sampai laaa sebesaq2 benda.. dan.. yang paling menakutkan adalah.. kontrak keja da tamat... huwaaaa...huwaaaa..huwaaa...*amik tisu lap hingus jap*

Hari last keja.. 31 December 2013.. muka je hepi semua..tapi hakikatnya.. sume kontrak x sambung..huhu

So.. maka dengan rasminya.. maka jobless la hamba di sini.. hari ni.. dan hari2 mendatang.. sadiss.. da rasa selesa da bekerja.. da tiba saat kena angkat kaki tangan meja kusi dari opisku.. sedih.. ye la.. nak wat cane.. bukan aku bos company tu.. project da abes.. maka automatik laaa contrak x sambung.. kang klu sambung kan..sape nak bayar gaji cheq.. ce jawab...ce jawab

Geng CP sengal.. diorg banyak membantu aku dalam dunia CP nih.. tapi skrng masing2 da bawak haluan sdiri..


*silence* krik krik krik~

maka awalan tahun baru yang agak sadiss la kan.. sebab tercarik2 lagi keja yang sepadan dgn hamba ini.. dengan keupayaanku..dengan degree ku..

da byk da interbiu pegi..tp semua tak lekat nih.. sadis..sadis.. x de rezeki lagi la ni kan..kan..kan.. maka boley la aku berjiwa cam ala2 cuti sem.. so ape lagi.. kita da cuba sedaya yang mampu.. tp mungkin masa blom seswai.. atau hubunganku dengan Pemberi Rezeki masih lagi belom utuh.. so.. Allah tangguh dulu..

"Ya Allah..Yang Maha Pemberi Rezeki.. sesungguhnya Engkau pemilik langit dan Bumi.. Sesungguhnya Engkau ciptakan bumi ini kaya dengan hasil. Maka dengan itu.. ku mohon tebarkan lah rezeki Mu itu kepadaku...hambaMu yang kering kontang tanpa pertolongan dariMu..

Ku mohon Ya Allah.. jadikanlah rezeki tersebut..rezeki yang halal.. yang mana rezeki tersebut berkat biar pun sedikit..."

Urhm..

Dari sakit kepala pikei kan benda yang tak pasti..bek aku kemaskan resume dan portfolio dan ready dgn bhn2 untuk interbiu..

Company skrg ni memang nak org yang competent je.. nak yang serba boleh.. tu yang agak susah tu sbb kita da kursus dalam bidang kita..urhm..

InsyaAllah.. kita buat yang terbaik.. Allah akan buat yang selebihnya kan.. kan..kan..

InsyaAllah..


Silent prayers get answers..  that what faith can do..

 *Smile*

So..anyone.. ade nak amik I kerja ngan korang.x.. huhuhu

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...