marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, March 1, 2014

Ya Allah..please hold me close..amin

.: Assalamualaikum :.

Down..down..down..
Bukan ape..agak give up jugak lah dalam misi mencarik keja ni.. Da berpuluh2 company kot ku apply..tapi.. X de pape balasan..sadis.. Yang terbaru tadi la..sampai peringkat da jadi hobi la plak isi borang permohonan..antar email..antar resume.. Cam rezeki belom lagi timbul..ape nak dikate..mungkin ini ujian untuk aku rasai perasaan org lain dan uji tahap penggantungan aku kpd Allah.. Hanya tuhan yang tau.. Kita sebagai hambanya.. Sepatotnya teroskan usaha, berdoa dan bertawakkal..kan..kan..kan..

Urm..lihat gambar yang ak tempek tu..ak jadi berfikir sdiri..berfikir aku ini duk kat tahap mane ek..tahap org yg korek tanah separuh jalan pastu dah give up ke or..tahap belom pun masuk lubang tanah lagi.. Sdiri tersentak sebab cepat mengalah tatkala rasa give up melanda..

Tak tahu lah mane silapnya.. Nak cakap ak apply application jadik ceo cmpany..rasanya x dek lak..nak ckp ak letak expected gaji beriban 10k sebln tu x de lak..abes2 pun letak tahap masih mampu nak apply brim tahun depan..

Urm.. Selak resume..selak sijil2 yang ade..kengkadang rasa nak nanges pown ade..tau la cgpa x cecah pown 4 flat..takkan la sebab tu x nak amik keja kot.. Nak cakap fresh grad yg zero knowledge.. Tak mungkin..2 tahun kot timba ilmu dan pengalaman kat Skali.. X cukup lg ke nak hire aku..isk3...

Urm.. Org bagi suggestion kat ak jual hasil crochet..buat crochet..bla bla bla crochet.. Ee.. Tu hobby..hobby..bknnya boleh buat main income.. Nak bayar ptptn sebulan pown tak lepas..Klu sekadar side income tu boley la..

Still nak kena carik keja..coz.. Ak rasa tu jerk buat masa ni yg ak tau ak boley wat..

Maybe tuhan nak suh ak rest kejap dulu kot sebelum Dia bagi yang lagi better seswai dgn aku.. Sebab pikei2 balik.. Ak x rest lagi kot pas kuar uni dulu.. Teros dpt keja.. Rezeki tegolek.. Urm.. InsyaAllah...ku arap ku x putus asa..
Ya Allah..kepadaMu ku berharap..kerana Kau sebaik2 penolong.. Aminn...


2 comments:

  1. kita senasib... tapi jgn putus asa.. setiap orang ade turunnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. bertabah la kitaa.. insyaAllah moga2 ade rezeki lain.. :D

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...