marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, April 21, 2014

Crochet Time: Assignment Crochet 40 jam

.: Assalamualaikum :.

Agak haru biru jugak lah kehidupan aku ujung minggu lepas.. mana x nya.. ak dapat customer yang request wat satu produk crochet dalam tempoh kurang daripada 48 jam sempena hadiah kelahiran putri seorang VVIP.. 

mulanya ak tak berani nak amik tempahan sebab ..ye la.. bygkan.. benda yang aku tak penah wat tapi nak kena buat.. pulak tu timeline dia punya la sekejap ari khamis baru gtau nak produk tu.. hari sabtu sebelum kul 5 ptg da kena delivery.... 

dan jugak sebenarnya ari khamis, jumaat dan sabtu..aku sepatutnya kena gi Semerak atas program kemasyarakatan (program anak angkat dan gotong royong) dengan adik aku ..  tapi lepas kena pujuk dek kak chik.. aku pun dengan hati yang berbelah bagi ..terima lah tempahan ini..

kesian jugak kat kak Gee (customer) sebab bos beliau nak benda ni ASAP sebab ari sabtu tu diorang da nak fly ke KL atas urusan keja..

so.. kat sini aku la yang tersepit kekekeke..

lepas bincang through wassap.. ak siap carik pattern dalam net yang aku anggar boleh dibuat dlm masa yang singkat.. agak terbeban jugak lah satunya sebab rushing (well.. ak x suka benda yang not well organize) dan keduanya.. aku tak penah pun buat bnda ni..pernah jugak lah pasang niat nak buat benda ni.. tapi x de lah se rushing ni sebab byk try and error dalam crochet ni..

seperti yang dijanjikan, kak Gee dan kak Nik datang lah ke rumah aku untuk tgk hasil kerja ari kamis tu..kire first time la ni customer datang umah (Atas Loteng).. sebelum2 ni.. through FB je..kekekek.. selepas bincang itu dan ini.. kitorang bersetuju lah untuk buat product tu simple tapi menarik.. warna yang dipilih adalah kuning lembut dan pink..

******

HARI KHAMIS

maka pukul 1 ptg.. aku mulakan lah tugasan assignment tersebut....

aku pakai benang bulu NONA 100% acrylic kaler baby yellow (57) dan pinky (53), buat double strip. Hook saiz 4.5 mm
1 petang- 12 malam: Dengan penuh dedikasi maka aku ber-crochet lah aku dengan penuh kasih sayang.. berenti hanya untuk makan dan solat je..petang tu rest jap bagi ilang boring..melepak dgn ahli keluarga.. huh..macam2 la diorg wat cite ape akan jadik klu ak x ciap bnda ni..hahahha.. lepas tu sambung balik.. best.. First time dapat mandat x yah masuk dapur masak (padahal memang x pun).. hahahhaa..


nasib baik buat double stripe sebab cepat skit dia membesar.. klu x jenuh jugak lah kait yang sama tanpa henti..lawa kan structure dia :D
 Kait..kait.. dan teros mengait tanpa mempedulikan sekeliling.. agak haru biru la sebab nak wat banyak keja..tp kena stick ngan benda ni lagi..

nampak macam da nak ciap padahal baru separuh..
HARI JUMAAT 

9.00 pagi: stat balik mengait dengan perasaan yang tenang lepas settle keja2 mengemas kat dapur.. paham2 la ujung minggu ni ramai anak halus datang.. so.. masanya da terdelay skit berbual2 dgn diorg dan lain2 benda la kena wat kan..

kat atas tu hasil kait pada jam lebih kurang 10.30 pagi dan stock benang bulu tinggal 2 gulung lagi.. memang x cukup la nak buat ni.. maka dengan itu.. haruslah adik aku, tikah menjadi driver untuk ak me-restock benang bulu yang dah kehabisan ni..

sebab takut membuang masa dalam perjalanan membeli benang.. so ak pun bwk peralatan kait bersama2.. boleh mengait dalam kereta (haha..nampak tak betapa aku ni passion dalam membuat keja yang diaanamahkan).. mujur lah mengait dalam kereta sebab aku da save lebih kurang sejam untuk aku siapkan hanya beberapa row (lebih kurang 2 inci je dapat siap dalam masa 1 jam)...bygkan betapa lebar dan tinggi benda yang ak nak wat ni..tu pun mujur pakai 2 stripe..klu satu.. baru panjang mana ntah la..haha

aku pown x sedar bila adik aku amik gmbr ni..tetiba je masuk fb cakap ak obses..haha.. ni bkn obses ni..tp passion.. la sngatt~

masa ni kena tinggal dek budak2 ni gi men jet ski ngan kayak kat pantai sabak..sadis..
6.30 ptg: setakat ni, baru 20 inci ak da siap.. ada lagi 6 inci yang ak kena kait.. pulun3 sampai limit..kul 11.30mlm ak terlelap kejap dgn hook masih di tangan..haha..

 HARI SABTU

3.00 pg : ak try sedaya upaya untuk mengait.. tp ak dah abes limit sebab da lama x berjaga malam.. so ak rest dulu kejap.. kul 5.00 pg..ak sambung balik dgn perasaan yang segar..

yeaa... base da ciaaaap.. kire skrg lace tepi je lagi.. igtkan senang je wat beliau.. tp rupanya agak leceh..
6.00 pagi: yeahh.. akhirnya base dia da ciapppp.. teruja kejap.. lepas solat subuh.. sambung wat lace tepi tu.. tukar hook saiz 3.5 mm.. dan pakai benang bulu kaler pinky..yang ni single stripe je.. agak mencabar la wat lace ni.. sebab dalam satu stitch nak kena sumbat at least 1 sc, 1 hdc, 1hd, 1hdc.. so agak sempit lah.. so process wat lace ni agak slow..nak wat satu corner pun da ambik masa sejam

dalam kul 8 pg- 9.30 pg: rest jap..mandi, breakfast, kemas dapur n then sambunnng sampai la ciap.. 

hasil lepas ciap.. sori ak x leh nak tunjuk full benda aku buat sampai la hasilnya sampai kat tuan dia..tp yang penting masa ni lace da ciaaap :D

hasil lace di corner..

da ciaaaaappp.. dan lega..

 11.00 pagi : Alhamdulillah.. akhirnya apa yang aku duk membongkok kait da ciaaaap..yeah..hepi2.. tapi sebab coraknya agak plain.. lepas tanya pendapat ramai patut x letak bunga.. so aku pun berani la bg suggestion kat kak Gee untuk letak 3 kuntum bunga penaik seri.. kak gee orait je..

ak prefer ade bunga..bunga ni amik masa setengah jam tiap satu.. so sejam setengah pulak la tambah tuk wat bunga tu..

nama bunga nya a frothy flower yang ak amik patternnya dalam net..thx for Very Beri Handmade for sharing the pattern :D

so..people LIKE Atas Loteng on FACEBOOK :D
dalam kul 3 ptg baru lah semua ready sekali ngan tag dan balut.. fuhhh..mencabarkan..

kul 4 ptg.. seperti yang dijanjikan.. hantar lah produk ini kepada kak Gee kat airport..fuh..naseb baek airport ngan rumah 5 minit je (kalau kak ngah la yang bawak ketanya..hahaha)

sampai kat airport..pass kpd kak Gee benda ni.. arap beliau dan seisi organisasi itu berpuas hatilah dengan hasil kaitan tu.. Arap cik putri pun seronok berbalutkan hasil tangan aku dan bondanya pun suka :D

kul 5 ak collapse atas katil..tp tahan 30 minit je nyenyaknya pastu.. sempat lagi ke pantai berlariku untuk melepas angin semalam .. dan malam nya.. aku ZzzZZzz.. sambung sampai pg (ari ni aku ponteng kelas..hahaha)

apepun..tima kasih kak Gee sebab beri kepercayaan kepada amatur sepertiku (cam x caye je x de crocheter/ knitter around KB)..likee... can't believe it..seriously??!

akan ku igt pengalaman ini.. lepas ni confident da la nak kait bnda ni dengan pattern lain..hiks.. tp betul ke aku kire 40 jam ni?? gile catat record.. mesti untie Teresa bangga dengan anak murid youtube dia..haha

p/s:1) pattern 100% adalah hasil karya sdiri..hiks
      2) last2 ak cancel nama aku kat UBes untuk program anak angkat tu.. dan tak pasal2 tikah pun cancel gak nama dia..hahahhaa
     3) tak sangka dapat support seluruh ahli keluarga dalam membuat benda ni.. hahahaha...
    4) so.. how much should be paid for this urgent product? any suggestion guys..


Tuesday, April 15, 2014

Evolusi Telefon Saya :D

.: Assalamualaikum:.

Sila baca tajuk tu dengan nada suara ala2 pembaca tajuk cerita Doraemon k.. baru masyyyuk..haha

Hm.. ari ni nak cite sal saya dan hikayat talipon saya sebab tak tau nak kesahkan cite ape da kat blog ni..kih3.. cam show off saje bunyik nya kan.. lex brader rilex.. bukan nak show off pun pasai phone titer..phone murah2 jew.. just terkenang balik jew saat2 kebersamaanku bersame2 mereka dalam gerak kerja seharian.. cewahh ayatt.. haha..kebersamaan la..gerak kerja la.. bombastik sangggat~..

*okei.. sebelum kita melalut dengan lebih panjang.. meh ku ingin story saat pertama kali ku mendapat talipon... (pergh... kire2 total jumlah phone aku pakai dalam tempoh 10 thn ni... ade laaa.. 10 bijik..err.. setahun tukar sekali ke acemaner ni..kopak laki aku seksok nak melayan aku..HAHAHAHA~)


A100

 A100 nama talipon buatan jenama panasonic ni.. aku dapat masa awal tahun form 4 sebab masa form 3 bijak sangat kutip 8A peksa PMR..so seperti yang dijanjikan.. aku tuntut la.. ape lagi.. kekeke.. di saat orang lain pakai NOKIA time ni.. tetiba aku pakai PANASONIC. hebat what.. talipon ni khai AF kot jadi model dalam TV..

A100 ni ak panggil dia Aloo .. sbb nama dia A100 kan.. kecik molex..same cam tuan dia..hiks.. sebenarnya masa tu ayah da pakai kejap bawak pegi mekah sbb time tu nak gi mekah x leh bawak phone canggih ade camera (padahal camera cam ayam jew (time tuu)..ops)

So.. pakai la aku handphone cute miut ni..pakai pun bukannya calling2..messaging2 orang.. pakai wat main game pukul2 tikus ngan ubah nada dering semata2.. well...orang pakai talipon..kita nak pakai jugaaaak kannn...hiks..

masa form 5.. aku da boring Aloo ni.. aku pakai talipon ayah yang lain.. hmpir 2 tahun jugak la hp yang aku pun tak tau jenama dan nama ape sbb x seglamer motorola, nokia, sony ericson yang lain.. ntah ape namanya..aku mmg tak igt.. yang ak igt.. ak bahasakan talipon tu sebagai kuih lapis.. sbb dia belang2 cam kuih lapis casingnya.. aku tak leh nak carik image dia pun sbb mmg tak igt langsung jenama ape..

ingat lagi time bawak gi skolah hp tu curik2.. aku bungkus dgn tisu jew sbb mmg tak obvious langsung tu talipon..dengan bntuk pat seginya.. klu org tgk pown tak syak pun tu talipon..hiks..

Bestnya talipon tu sebab screen kaler.. hoho hebat gile laaa time tu rasanya pakai hp screen kaler..pastu nada dering polyphonic.. huh.. ko ade.. da la lain dari yang lain.. x main laa NOKIA 3 sekupang tu..hahhaha (patut la sampai skrg aku tak pandai main game ular..kih3)

berakhir riwayat talipon yang ku tak tau apekah namanya itu same sem 2 kat matriks kulim..sebab terselam dalam air masa gi Bukit Merah Lake Town Resort... tak leh diselamatkan sbb hmpir dua jam lemas dek aku yang langsung tak igt.. (bley x ak nak salahkan boss rumah sukan aku sebab dia laaa aku terpaksa bawak hp tu dalam air sbb takut2 dia call ade benda urgent..haha)


w200i

ni first handphone aku beli sdiri..pakai duet aku (tipu..pakai duet advanced MARA bagi).. Sony ericson W200i.. sebab seminggu ak lost contact dengan sesape lah yang berhubung dengan aku pakai phone.. dan masa ni.. zaman kecelaruan rumah sukan.. TEAM HIJAU.. big bos i slalu marah (tapi dia x penah tunjuk depan2 lak marah kat aku..fuhh selamat) sebab sukar dihubungi..haha.. tu la sape suh lantik aku jd assistant ko..kekekke.. sori la boss.. (tapi okei what bos.. aku men paint ball..team pompuan kita menang besar koooot..hiks)..

Disebabkan talipon ni la.. telinga aku disumbat earphone sampai aku tak pedulik kanan dan kirik.. selisih dengan orang masa kat matriks dulu.. sengih je.. orang cakap ape aku tak dengar langsung..hahahhaa..masa matriks dulu ak tak kesah da org nak ckp ak ape..lagipun aku kan..anti-sosial..hahahhaa

k630i

Haaa.. dalam banyak2 phone aku setakat aku cite tu... yang ni palinggg aku sayang dan sukerr.. Sony ericson K630i... tapi sayyyyyang.. dia tak menghargai kasih sayang yang aku curahkan sebab.. ntah sebulan pakai.. time bateri kong.. dia mati..dan tak nak idop dah.. sampai ak fed up..so ak gi balik kat kedai aku beli kat Central Point.. tempat ak tred-in w200i masa sem 1 duk UMS.

Bukan ak tak sayang dengan w200i tu.. tapi sebab masa aku duk Sabah tu.. ku lihat ramai gileee org pakai talipon tu.. siyes aku rasa x special da.. haha.. so..entah camane sbb terpengaruh dengan kawan ak nak beli talipon baru.. aku pown.. tred in teross.. haha.. kaya2.. pt baru massyuuk time ni.. pastu duet MARA masa kat matriks masih berbaki lagi.. so.. mmg pakai talipon baru la betaa..hahha

k630i ni best..gambar lawa.. ari2 duk dengar lagu adam.. best je.. x de sound2 rosak..mmg aku suka sangaaat.. lagipun..mmg ak sorang kot yang pakai talipon ni.. rare.. masa beli ritu pown dia ckp stok yang ni jarang ada.. dan banyak kedai hp ak sempat usha sekitar KK.. x de yang model ni.. ape lagi.. angggkat..haha

tapi tu la.. sayang ku hanya sekejap.. da la masa ak pakai hp ni.. masa tu laaa  yang tu yang ni carik aku..call .. msg.. untuk program/aktiviti uni terchenta.. sampai dalam minggu tu ak ikut gerak ati aku je tuk gi meeting ke perjumpaan ke ape ke.. fuhh dassyaat... ari x de kelas teros ajak Michelle gi kedai hp ak tred in tu teros gaduh kejap ngan mamat yang kat kedai hp tu...terkejut michelle sbb dia igt ak ni x de la tegas camtu.. haha.. last2.. dia bagi aku hp kat bawah ni.. (ak ckp ak nak tukar yang sebijik cam model tu..tapi x de stock da)...pasrah so aku pown amik la hp yang dia suggest tu..tu pun kena top up RM100 lagi..


w890i
haaa.. talipon ni.. mmg terrrbaek la.. bayangkan.. aku beli dlm tahun 2008..sekarang 2014 pun bley pakai lagi.. tip top.. rasanya ade 2 kaler.. tapi aku pilih kaler ni sbb ala2 kayu skit.. jiwa ak mmg ala2 natural earth skit hiks.. kire menjadi la talipon yang di suggest mamat kat kedai hp tu..klu tak kompem2 aku bakal datang ke kedai dia lagi..hiks... best nya w890i ni sbb time ak pakai tu latest edition punya.. ade la ala2 k630i tu..tp k630i tu bentuk dia silender yang ni pat segi.. nipis.. pastu.. tiptopnya.. bateri seminggu tahan klu ak tak pasang walkman or ber selfie secara melampau....hahhaa.. agak lama jugak la pakai talipon ni..

bg aku w890i ni hp paling lasak pernah aku pakai.. terselam dalam air penah.. jatuh terhempas pon penah.. da tu..tuan dia ganas kemain.. harus la beliau kena lasakkan.. camera dia terbaik tiptop.. lawa je ak memanjang.. hahahha.. kengkadang ade gak datang sewel dia... camera jadi tak betol..tp ak selamber je kang atas besi nak elokkan camera tu.. pastu.. boley je selfie..nyata jelita je memanjang.. haha..

Janga tak tau.. w890i ni penah sampai puncak gunung kinabalu bersama-sama I tau :D

sony ericson mini x pro 10

masuk je 2011.. ak da stat perangai da..haha.. tukar yang baru sony ericson experia mini xpro 10.. fuhh..boley tahan gak panjang nama beliau ni..hhaha.. yeah still lagi sony ericson.. sbb bagi aku sony je yang best.. yang ni bley cakap mase android tetiba je femes kat malaysia.. (ke ak yang lambat)..haha.. beli talipon ni sebab sudah nak study slide katenye.. haha.. hebat wat..orang lain study pakai slide paper..ak study (la sangat) pakai slide talipon.. canggih sangaaat~..

sebab pakai talipon ni la.. tetiba vick (coursemate aku) panggil ak android.. nak cakap ak android ke ape.. haha.. dan w890i tu ak simpan lah sebab banyak berjasa kat aku.. ak x tred- in (compem2 x de rege klu tred-in pown).. sayang kot.. mane la tau seksok smartphone wat hal kan kan kan..

mini xpro 10 ni best gileeee kot pakai dia masa mula2 beli tu.. sebab kita bley pilih nak touch screen ke nak pakai keyboard..aku sbb x biasa laa touch2 ni..so..pakai keyboard la senang.. time ni.. what's app dan bla3 app x maju lagi.. mmg pakai semata2 nak baca slide (kononnya (kecik kooot screen dia).. padahal lebih kepada nak update fb sbb time ni FB is my life..haha).. rasa agak maju jugak la masa pakai hp ni..

sampai kawan Gao Li (course mate chinese from china yang aku tak tau nama beliau) punnnn tetiba jadi BBF sebab dia teruja nak tgk hp tu sbb tgk ak pakai.. conversation ak cam itik dan ayam dgn beliau time tu..da la BI dia pelet chinese taiwan  yang bunyi 'Ni shi Fung Er.. wo shi shaa' (okei ni syair dalam cite Huan Zhu Ge Ge) dengan keterujaan beliau nak tengok xpro mini 10 tu lagi.. ak layan je laa...hahahhaha..

hmm.. agak lama la jugak aku pakai xperia mini xpro 10 tu.. dalam 2011- 2013 la gak.. lama da tu.. haha.. sampai android dah berversi-versi da kena update.. hp aku still lembab camtu.. da la ram dia x cukup kuat nak support apps yang ak install.. byg kan tension gile setiap kali nak bukak fb.. mesti force close.. tak ke hangen sebab tujuan utama beli hp tu (selepas nak wat study) adalah untuk update FB?


tak de maknanya stress pakai smartphone sorang2..so ak dengan moto UMS BERTEKAD CEMERLANG, maka ak pun pakai la samsung tab 1.. agak besar screennya..memang seronok la mengupdate FB..haha.. memula ak pakai tab samsung abang aku punya.. tapi x suka bebenor.. sbb beteri cepat kong.. baru je online sejam dua daaaa stat suh charge.. hampeh kan..kan..kan.. bayangkan tengah sonok bergolek2 layan manga One Piece dalam tab.. tetiba.. mati.. huh.. sungguh tak respect ak!

So.. bertekad cemerlanglah aku.. beli samsung tab 2 ekoran yang kedua lagi lawa, nipis, smooth, canggih..haha.. mmg aku bahagia lah disamping tab itu.. (masa ni aku tgh menggila baca one piece ngan main game)..masa ni gak aku pakai talipon LG lolipop abg-aku-punya-yang-dia-bagi-kat-adik-aku-tapi-last2-aku-pakai-sebab-tukar-dengan-minixpro10danw890i (sebab nak talipon lolipop yang kiut miut itu sanggup bagi 2 bijik sekali hahaha)

kire talipon LG lolipop tu phone untuk calling2 or msg2 orang la.. tab mmg tuk entertainment aku sepenuhnya (manga, novel, fb, internet, game, al-quran dll)..haha..sampai hmpir sethn aku tak sentuh lappy.. haha.. (patut la lappy merajuk ritu..hiks)

lama2..ak fed up pakai LG lolipop sebab serabut ade byk2 device.. susah time org nak contact ak la.. time x pegang tab.. org contact kita pakai what's app la we chat la..tu la ni la.. call no tab..time pegang tab.. duk contact pakai phone..x ke jd miscommunication da kat situ.. so.. laast.. ak decide.. pakai 1 device saje.. dan device tu adalah tab...hahhahaha..

LG loli loli pop.. feeling2 korea skit..haha

SONY EXPERIA ZL
dannn..lasssst.. inilah yang palingg deabak... sony experia ZL.. beli sebab jeles/ teruja dengan hp seseorang haha.. mmg da lama da nak pakai smart brand sony.. cuma x tau nak beli yang macam mana.. ari2 kot duk mengusha kat internet smartphone mana yang seswai untuk aku tidak memandang pada smartphone lain.. amik masa 2 thn baru yang diidam2 baru dapat..kih3..

sebab kakak aku beria2 nak samsung tab aku tu..so aku pun jual la kat dia.. 3 bln je pun ak pakai tab tu..nak bagi free..err..haha.. ak syak kakak aku teruja kot tgk ak duk mengusung tab tu ke sana ke mari.. yes.. ak suka tab tu.. tp ak nak cari smartphone yang kecik skit dr tab.. org suggest ak pakai samsung note.. tapi entah la nape.. ak cam x berminat pun dgn samsung note.. maybe ramai saaaangat org pakai..too mainstream.. lgpun..gambar smartphone samsung tak sharp.. x lawa..haha.. ak x pueh ati sbb setiap kali nak amik gmbr kena mengedit.. penat eh..

SONY EXPERIA ZL ni sampai ke ari ni.beli dalam bulan 8 or 9 2013. ak puas ati pakai.. bateri cam biasa lah smartphone.. haha.. tp okei la lagi sbb ak x yah ade power bank pown..mmg puas ati... arap dapat bertahan dengan ak at least 5 thn ke..haha.. kita pecahkan record talipon w890i k sayang?..kekeke..

Antara2 elemen penting sebab aku rasa hp ni perfect ngan ak adalah:

1. dimensi : 131.6 x 69.3 x 9.8 mm (5.18 x 2.73 x 0.39 in) (nipis dan kire okei la nak menatap screen dia)
2. berat : 151 g (ringan oh)
3. display size : 1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density)
4. ciri2 protection : Shatter proof and scratch-resistant glass,Timescape UI (yang ni ak x study lagi amendenya) ,Sony Mobile BRAVIA Engine 2 (the best)
5. Internel memory: 16 GB, 2 GB RAM (pown dapat kat aku da penuh..kiki)
6. camera (belakang) : 13 MP, 4128 x 3096 pixels (13 MP.. ni compact camera or ape ni..hiks)

sebab aku bukan kaki game.. so.. xperia ZL ku masih lagi tak tercemar kesucian beliau.. kawan I pakai hp yang same..tp smartphone die masuk spital sbb main game..tu la..main lagi time duk charging.. hahaha.. 

So korang bley bayang ke tak betapa banyaknya charger n usb Sony ericson yang aku ade.. tu baru aku.. blom adik beradik aku lagi..hahhaha














*okei..ak ingtkan post sal benda2 cenggini tak de la panjang.. tapi ni panjang bebenor ni.. hiks..

Monday, April 7, 2014

Crochet Time: Dango Daikazuko



.: Assalamualaikum :.

Awal-awal aku stat mengait.. benda yang kire paling awal aku kait adalah DANGO DAIKAZUKO..
yeah.. aku tau korang mesti blur.. apakah Dango Daikazuko tu kan..

Meh nak bercerita skit..

dango..dangoo.. dango dai kazuko.. maksud dia.. a big dumpling family

Dango Daikazuko ni sebelum aku tau apekah beliau.. adik aku la yang memandai suh aku kait Dango ni.. dia ckp kawan dia nak.. Blur aku.. yela..pes time dengar.. pastu dia duk cakap alaaa.. karton dalam cite jepun katenya.. tapi still aku blur..hahhaa

tapi tak nak kecewakan adikku bersama rakannya, Aina.. maka aku pown wat la reseach skit (kununnya)..
So.. secara kasarnya baru la aku tau ape bendanya Dango ni.. rerupanya.. makanan (cam kuih gitu- dumpling) orang jepun.. cam kiutnya kartonnya.. so.. ape lagi.. maka bermulalah sesi kait mengait Dango Daikazuko Aina tu.. yang bestnya.. Dango ni bagi impak yang best dalam business crochet aku.. selalu jew ade permintaan dari orang ramai..alhamdulillah.. :D

aku pown suka gak dango ni.. mudah je pattern dia.. adjust skit dari pattern nak wat ball..

amboi.. main kenyit-kenyit mata tuuu...

ni ape ni bersepah ni.. cepat berbaris

cepatt je berbaris.. eh..ni berbaris ke ape ni..

cuteee :D

a group of dangooo...

pilih2.. ade pelbagai kaler...

ni betul2 big family.. ade bapak dango.. mak dango.. dan anak dangoo... kiyyyaaaa...





 kiut gilerrr lagu Dango.. sampai aku pown da terikut2 ni..hihihi..so ape lagi..




 *** PROMOTE JAP***

1. Tempahan keychain Dango Daikazuko kait (crochet) untuk bulan 6 dan keatas diBUKA sekarang.. Sesuai untuk buat door gift.. party gift..wedding gift.. hadiah majlis perpisahan.. saje2 nak bagi kat jiran sebelah, awek kelas sebelah, bbf, makcik kantin pun boleh...

2. Tempahan based on first come first service sebab saya tak nak amik tempahan last minute..( kang kait tak lawa korang gak x hepi kaan- kualiti kena jaga hiks)

3.Harga sebijik RM3.50 tapi kalau korang nak tempah 50 bijik dan keatas sekali tempah special price menanti anda..

4.Keychain holder boleh request nak yang hp strip ke nak yang stainless steel punya.. no hal..sume boleyy :D..

ape lagi ye..

5. nak tempah?.. senang je.. what's app no ni 013-4428320 (Atas Loteng) ataupun email ataslotengproduction@yahoo.com.. atau nak senang lagi tekan je kat sini Atas Loteng's mailbox

lupe nak habaq mai.. meh follow titew kat INSTAGRAM meh.. taip je kat search box @ataslotengproduction.. boley cuci2 mata..

pastu ..kita nego..hihi..sempat promotee.. tima kasih sebab sudi baca :D..


Tuesday, April 1, 2014

Personality test : Choice the color and shape of yours

.: Assalamualaikum :.

Today we gonna play a personality test again as I really know that you all love that :D..


Let your choice of colors and shapes tell you more about your personality!

Relax,just simple rule here.. look at the pictures and see which you are most attracted to.




Results posted below. Mine are always number 1 and number 9 ( I can't ignore the yellow color in the picture;)

Personality Test Results:

1. Freedom loving
Freedom is important to you - nothing is worse than when you feel tied down. You may find you move jobs or location frequently because the idea of staying in one place too long unnerves you. The same can apply to relationships! People see you as fun loving, and you are. You attempt to enjoy life to the full, in accordance with the motto: "You only live once." You tend to attract less energetic people as friends or partners, like moths to a flame, they see you as the light. Careful they don't drain you! You are very curious and open about everything new and thrive on change. Quite simply, you are a breath of fresh air.

2. Independent and unconventional
Your lifestyle is highly individualistic. You do not follow the crowd, on the contrary, you seek to live according to your own ideas and convictions, even if this means swimming against the tide. You need a free and unattached life that allows you to determine your own course. You have an artistic bent in your work or leisure activities. Your urge for freedom sometimes causes you to do exactly the opposite of what is expected of you. You are rather unique, so don't bother comparing yourself to anyone else. Live life your way.

3. Sensitive and reflective
You are comfortable spending hours alone with your thoughts and rarely become bored. You dislike superficiality; you'd rather be alone than have to suffer through small talk. Your relationships with your friends are very strong, which gives you the inner tranquillity and harmony that you require. You love deeply but if someone betrays you it is next to impossible to forgive. You are an old soul, someone who has lived many times before and has seen it all. All you crave now is simplicity and the chance to focus your attention on a meaningful existence.

4. Down to earth and charming
You have a natural authentic charm, what you see is what you get. People admire you because you seem so 'together'. You have both feet planted firmly on the ground and they can depend on you. While others complicate their life with ifs and buts, you know your own mind. You provide security and space to those close to you. You are a rock, and although others may not tell you, you are the sun around which they revolve. You dislike superficiality and tend to be skeptical toward the whims of trends. Where others crash and burn, you motor on, quietly achieving all you need to do. You are a woman (or man) of substance.

5. Professional and self-assured
You take charge of your life, and place less faith in your luck and more in your own actions. You solve problems in a practical, uncomplicated manner. You take a realistic view of things in your daily life and tackle them without fuss. You are given responsibility at work, because people know that you can be depended upon. You project self-assurance to others. You are a born leader and organiser. Although you work well in a team, ideally you should be the one giving the orders. After all, you are usually right!

6. Peaceful and timeless
You are easy-going yet discreet. There is a timeless elegance about you (think Audrey Hepburn). You make friends effortlessly, yet enjoy your privacy and independence. You like to get away from it all and be alone from time to time to contemplate the meaning of life. You need space, so you escape to hideaways, but you are not a loner. You are at peace with yourself and the world, and you appreciate life and what this world has to offer. You have a strong life purpose and when you discover it, you project your personal brand of magic on the world.

7. Cultured and classical
Cultured and sophisticated you value the things money can't necessarily buy - good conversation, original ideas, music and the arts. You have a fair mind and can see both sides of an argument. You rarely let emotions get the better of you, preferring to assess situations rationally. Calm, logical and yet compassionate and kind. You have 'old-fashioned' principles, which at heart make you a real lady (or gentleman). A timeless, vintage classic - the sort of person everyone secretly admires and likes to copy.

8. Sensitive and spiritual
You are a highly sensitive and spiritual person. You refuse to see life only from a rational view point. You have great intuition and trust your feelings. You must have dreams to aspire towards or you won't feel happy. You like to improve yourself, and in so doing make a difference in the world - even if only in little ways. You find it hard to understand people who are only guided rationality. You form true relationships with open souls, people who know there is more to life than we can touch, see or hear. Your psychic sense is highly evolved, trust it and work with it.

9. Dynamic and sparkly
You are a mover and a shaker! You are willing to take risks in return for interesting and varied work. Routine tends to have a paralysing effect on you. Being stuck behind a desk 9-5 would destroy your soul and enthusiasm for life. You need to be given the chance to express your ideas and put them into action. You have a rainbow personality, and can cheer others up, even on the gloomiest of days. If you ever feel you have lost your sparkle it is because the situation you find yourself in is not right for you. Follow your enthusiasm, even if it means you chop and change for years. The journey is as important as the destination.


Love it right?..

no matter the result is.. honestly.. if we positive person.. the positive aura always with us :D

hye.. don't forget to share your result with me by comment ..

Information taken here

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...