marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, May 29, 2014

GIVE AWAY CONTEST: WIDE HALFMOON MARJAN FOR FREE TAMAT!

.: Assalamualaikum:.


wassalamu..

First- first kalinya nak ucap terima kasih banyak-banyak kepada semua yang menyertai GIVE AWAY CONTEST: WIDE HALFMOON MARJAN FOR FREE .. Seronok tau.. First time anjurkan contest gini.. pastu pulak.. penyertaan yang memberangsangkan pulak tu.. rasa tak sabar nak wat contest lain lak pas ni.. tapi kena la sabar dulu.. sebab yang ni pun belum pun dapat lagi pemenang yang bertuah ni.. hihihi.. sabar ye sumeee *wink

Happy tau.. kite ingat (ceh dan-dan je bahasekan diri jadi kitew kitew, biasa aku je memanjang..kekkeke) ..kitew ingat penyertaan dalam sepuluh sebelas jew.. maklum la.. bukannya blog pemes pun.. kan.. dengan komen yang sebanyak 39 comments tu.. titew rasa.. titew rase.. epi ngattt~.. (okei sila muntah sebab aku start menggedik semacam.. haha)..

tak penah dalam sejarah blog titew mencecah sebanyak tu jumlah komennya.. dan paling2 rasa best lagi.. follower titew pun bertambah sekali gandaa...fuyyoooooo..! sonok ngatttt..

So kitew da decide.. selain 5 PEMENANG YANG BERTUAH YANG BAKAL MEMENANGI WIDE HALFMOON SHAWL MARJAN tu... titew sebagai CEO (la sangat~) ATAS LOTENG dengan rasa gumbiranya... akan kurniakan satu lagi Hadiah Misteri untuk FOLLOWER yang bertuah..bertuah tu..atas kuase veto titew la tuk email ke inbox korang ke nanti ek .. so stay tune.. solat hajat bebanyak k..*wink

yang sebenarnyakan.. kitew ade gak skodeng2 blog korang sambil walking blog.. ramai yang titew rasa bessst sangat komen/ cadangan/ pandangan dari korang yang wat titew rasa berbelah ati nak pilih sape pemenangnya.. so.. dalam masa 3 ari ni.. titew akan usha lagi blog-blog korang.. wat saringan 10 the best dulu sebelum decide pemenang bertuah k.. dan sorang follower bertuah..

titew akan mintak tulun anak buah titew la jadi juri bersama.. hehehe.. 2 kepala lagi best kot dr sorang.. nnti org cakap titew syiok sendirik.. tak mau lah!..kekekekeke..

So.. korang stayyy tune tau.. pastikan email korang aktif, make sure fb korang selalu bukak.. mane tau tetiba i nak gi wat sesi mencemarkan duli khaaaann... kekekke..

okei.. ari ni.. 29/5/2014 , so insyaAllah 1 Jun 2014 titew umumkan pemenang k...

so.. Stay tuneee all and think about halfmoon Marjan.. :D

berkenan kah??  nice kalernya kaaann..


p/s: actually titew saje je drop header ngan skin blog titew.. sebab nak suh korang bagi komen/ cadangan/ pandangan.. sebelum contest ni dibuat ade jew.. tapi.. tak nak bg korang judge awal2..kekekkeke..

okei..di akui.. header cam kanak2 je sebab titew suke cite One Piece ngan kaler kuning :D

so.. ramai yang sentuh sal header ngan skin blog.. titew rase terharu gak.. ciap ade bg link mane nak dpt sume tu lagi... titew terharu u.. hiks..

*hugfrommewithalotoflove :D*

Monday, May 26, 2014

Nuffnang Poll 2.0 - Result !

.: Assalamualaikum :.

Hai guys..

Sejak aktif jadik blogger ni.. semua pelosok blog aku jelajah.. haha.. seronok gak nih mencarik-carik info.. mendapat maklumat tentang itu ini pasal blog.. dan yang paling best.. dapat latest information dari pihak Nuffnang pasal NUFFNANG POLL 2.0 .. wow..

Berita Baekkk punya untuk NUFFNANGER nampak gaya nih... lebih-lebih lagi newbie cam aku ni.. nama je blogger dari tahun 2008, tapi sal NUFFNANG ni baru-baru ni je aku aku rasa nak berjinak-jinak.. hiks.

 Pasal Nuffnang Poll 2.0 ni , menurut pihak Nuffnang, diorang baru je tingkatkan ciri-ciri teknikal poll tu biar kasi bombastik.. dan hasilnya.. haa.. ce korang tengok sebelah corner kanan blog aku tu.. ade nampak kan.. haa.. ape kata korang ce click da jawab serba sikit survey yang ditanya.. serba sikit tu x banyak 15 question jeww.. heehhehe.. ce.. ce..ce.. try :D..




haaa.. best lew tu.. mesti nak install gak kan..
meh cheq tunjukkan cara dia.. senang jeww..

memula :

1. Sign in website Nuffnang Ads --> My nuffnang --> Poll 2.0 (Dashboard sebelah kiri, bawah SERVICE)



2. Jom kita set up background Poll yang kita nak. ade 3 pilihan je sebenarnya.. hiks.. pas pilih click confirm.


4. Copy Code yang disediakan ke dalam blog kita.. tekan Ctrl + A tuk copy semua code tu.. hold on.. hold on.. bukak blog kita dulu


5. Bukak blogger , pastu gi kat template, click edit HTML


6. cara mudah, move arrow mouse dalam coding blablabla tu.. tekan Crtl + f dan kuar box search.. ape lagi taip la < /body > (dekat) dan paste code tadi atas skit dari benda kita taip tu..




7. Da siap!..

Save template.. dan yeaa.. view blog anda.. kalau naseb anda baekk... akan dapat la hasil cam ni...



8. pastu ce try click dan ape lagi.. jawab la survey tu...hiks..




haaa.. ni la hasilnya.. sebab aku da jawab.. so x leh nak undo da.. hehehhe.. so.. ape kata korang install dalam blog korang..nanti ade mase aku walking blog kat blog korang bley la jawab..

ehh.. ehh.. eh.. lex lu.. jawab survey saya dulu bley x awak?? (^.^)


tq NUFFNANG dengan widget yang super duper kiut ni.. hiks :D

Sunday, May 25, 2014

Nisa' Circle

.: Assalamualaikum :.

Yesterday, I participated in an event that was organized by Nisa' Kelantan together with my sisters. The activity was called as Nisa' circle. It was held at Taman Perbendaharaan Tengku Anis as a recreation garden for kelantaneses to play at. The event was opened to every woman and it is FREEE.. :D


Nisa' is a Non Profit Organization (NGO). Nisa' is actually come from word Nisa' (نساء ) which means Women. Nisa' abjective is to create a generation glorifying religion, love in seeking knowledge and good in moral. Nisa' connect  all the women youth around Malaysia with activities either indoor activities or outdoor activities.   I do not really sure when it officially exist in Malaysia but I knew that Nisa' once organised Nisa' Sport at Kelantan at 2005.  As in Kelantan, Nisa' Kelantan is conducted by a group of women volunteers.

One of the regular activity that Nisa' Kelantan does is Nisa' Circle and this is first time I participate in this activity.

and.. amazingly... It was so interesting event though.

Beside taaruf time and a bit usrah activity, we also did play a giant snake and ladder games..  

Because this is my first time join the Nisa' Circle, I was a bit shy and blur about what's going on when arrived there.. but the girls who join the event were friendly and I start to make  friend with them..

good.. I feel excited!


when we arrived, the event is already started about 30 minutes ago.. hiks..
me and my adik..





i don't have idea what should i decorate my name marker
the usrah was nicely conducted kak yana as our naqibah.. and for the game was conducted by Oppo Sister(okei.. i forget her name already ==")
  
after usrah session.. we gonna play thisss.. yeahh..
I give up to continue playing after round 5, but not my younger sister.. she played...until become the winner.. haha..

After playing game, a small feast was prepared for us..
 really delicious after tired playing the game!


I hope can participate in this kind of event again.. I really enjoy this event , relaxed but at the same time give me much more knowledge especially in religious issue.. :D

Saturday, May 24, 2014

GIVEAWAY "KE KOREA DAH KITA..."

.: Assalamualaikum :.

Seingat aku la.. aku mula-mula tengok cite korea masa tahun 2007/2008 zaman budak berhingus feeling-feeling jiwa remaja.. drama 1st aku tengok adalah MY GIRL ( Hangul : 마이걸; Mai Geol).. memang famous gillle la cite tu biar pun cite ni kuar tahun 2005 dulu sampai aku jatuh chenta dengan Seol Gong Chan. hiks.. sampai sekarang termimpi2 sape laaaaa orang bertuah nak bagi aku snow magic  ball yang Gong Chan nak bagi kat Joo Yoo Rin tu.. kekekke

Yoo Rin dengan Snow Magic Ball..comel ngaaaat

masa time tu.. tak de la lagi berangan nak pegi korea sampai la satu saat masa aku duk kat uni.. aku terrrjatuh chenta dengan geng SUPER JUNIOR terutama Lee Dong Hae.. sejak saat itu.. aku memasang angan-angan untuk menjejak kaki ke SOUTH KOREA tempat kelahiran oppa ku terchenta... (okei.. sebenarnya donghae orang MAKPO..kih3).. Berangan- angan je lebih. Yelah nak gi sana.. klu ongkosnya tiada.. memang merempat la kan.. da la tempat orang.. silap2 kena jual..haha..

hai OppaS :DDDDD (amboi sakan kibum gelakkan ayat aku kat atas ye)..

Ade gak seketika  aku down mase wat Final Year Project dulu ..ari2 aku pujuk diri aku.. sabar-sabar.. kena rajin-rajin.. nanti pas abes study bley jenjalan gi korea... huhu.. naif bebenor.. tak caya ce baca entri berkurun aku ni kat entri " FYP "..huk3.. zaman final year dulu ciap mimpi lagi gi KOREA ciap Dong Hae Oppa jemput kat Incheon Airport you.. kekekke.. kalah lecturer aku yang gi Korea 4 kali setahun hahhaa.. mengada tak mimpi aku..haha..

Bila dah besar sikit.. dah keja.. baru terasa.. fuh.. bukan senang nak gi Korea nih berbekal kan duet gaji yang tak seberapa tu.. memang dalam list dream pun nak gi korea.. tapi.. memandangkan masa belum mengizinkan.. maka.. aku postpone dulu..

pikei balik bila da besa ni.. aku nak gi korea bukan sebab oppas semata (nehi hei!) ==".. tapi lebih kepada menikmati hiruk pikuk suasana di korea.. nak rasa ade tak feeling2 cam dalam citer diorang tu.. haha.. lagi pun situ sejuk..kekekke.. nak rasa berexplore race dalam train diorang dari SEOUL ke BUSAN.. nak jenjalan menyusuri lorong-lorong sambil pakai baju tetebal dan cakap2 sambil keluar asap.. hahhhaa..






but..

okei la.. klu tak dapat pegi sekarang.. ku redhoo.. duet ku diperlukan untuk wat benda laen yang lagi penting.. mane tau seksok kawen baru ade peluang gi jenjalan ke sane.. lagi best kot.. boley wat drama korea skit..hahahha.. berdua lebih baek bak kata Acha Septriasa

...

k la.. even tak dapat gi korea LAGI... tapi..tapi..tapi.. alangkah bestnya klu ade seseorang nak bagi ole-ole dari Korea kan..kan kan.. so..soo...so... ape lagi bagai pucuk ulam mendatang (betol ke peribahasa aku nih).. cik FARAE AL-FARAFISYA pemilik blog ATAS NAMA CINTA baek ati nak bagi katenya..hiks.. tu pun klu den tertuah la kan.. demi sudu perak korea yang mengenangkan daku kepada Restoran DUBU-DUBU Seoul Food.. maka dengan hati yang berkobar-kobar.. maka terhasillah entri ini.. hiks.

Kain kapas Korea(4 meter), key-chain, dua ketul fridge magnet dan satu set sudu+chopstick besi berukir...yeah aku da rambang mata.. hahaha

tak sabaq nak wat perangai cam ni lagi...hiks.


harap2 diterima beliau hiks.

Friday, May 23, 2014

SHOW REVIEW: Korean TV Series ROOMATE

.: Assalamualaikum :.



Ari ni aku nak wat review Korean TV Series yang duk main kat SBS bermula 4 Mei 2014 lepas.. kire baru jerk la stat show ni.. ala.. Korean reality Show yang se geng ngan Running Man tu..

Aku rasa sejak ditayangkan baru sampai episod 3.. klu korang nak layan pun tak jauh ketinggalan.. tapi show ni lain la skit dari Running Man yang kejor mengejor kejanya tu.. yang ni show yang mana 11 orang ( Actor, Actress, Singer, Supermodel, group idol, Comedian) duk sebumbung.. cam We Got Married jugak la gamaknya..tp lainnya sebab serumah ade 11 orang.. We Got Married couple kannn...

Sepanjang aku duk tengok 3 episod ni... aku rasa memang best la..BESSST bebenor sebab bayangkan.. Selebriti yang senior serumah dengan selebriti junior.. pastu masing2 dengan perangai dan attitude memasing...


 Bayangkan ade antara diorang yang sebelum ni duk ngan parents la..yang duk sendirik.. yang tinggal dalam dorm dengan group idol diorang.. dan macam-macam la..

 memang terhibur lah.. susah la nak cite.. korang patut tengok sdirik.. kompem termimpi2 bila episod baru nak kuar.. tak sabar.. kih3..

ni antara 11 orang selebriti yang menjayakan rancangan ROOMATE ni

1. LEE DONG WOOK (yippi.. 1st OPPA favourite aku) (Actor)


YEaaah.. ni 1st Oppa peberet ak sebab 1st citer korea yang aku layan masa duk matrik (2007).. citer My Girl kannnn.. Gon Chang Oppa..hahaha.. Baru ku tau umur dia tahun ni 32 tahun.. muda lagi..muda lagi..haha.. still single u.. bhahahahaha..

Oppa rupanya duk ngan mak dia selama ni.. OOo... sebab tu la dia masuk rancangan ni.. dia nak rasa camane rasanya tinggal beramai-ramai kan.. lucunya.. Mak dia cam tak kasik je dia masuk Roomate ni ciap cakap dia bley tinggalkan rumah kalau Dong Wook da kawen.. hahha..memang ke tua la x kawen Oppa aku..keh3..


2. HONG SOO HYUN (Actress)



Ni pun actress.. pun tinggal ngan parent gak.. umur pun dalam 30 an.. 33 tahun.. lawa.. cam baya 20 an je..


3. JO SE HO (Comedian)


ni geng2 koran gig kot.. sebelum ni tinggal dengan kengkawan.. budak bijak klu ikotkan dalam show tu.. dia ni okei gak.. walaupun gile2 bley diharapkan.. paling lucu dia ajak Lee Dong Wook duet nyanyi lagu LOVE IS AN OPEN DOOR dalam cite FROZEN .. siyes lucu sebab diorang wat parody cam dalam you tube . Roomate dia Lee Dong Wook

4. LEE SO RA (Model)


A supermodel.  Tinggal sdiri dan all time alone la sebelum ni..  umur dia 44 tahun.. tapi siyes x nampak pun cam 44 tahun.. respect gile la aku kat diorg yang btol2 jaga skin diorang ni.. tip top.

5. NANA (Singer AfterSchool and Orange Caramel)


 sebelum ni duk dalam dorm dgn member group dia.. dikatakan orang pompuan kedua tercantek di dunia.. fuh.. memang lawa dan umur pun baru 22 tahun. Roomate dia Hong Soo Hyun.

6. PARK BOM (Singer 2NE1)


Sebelum ni tinggal dengan group member. Budak yang pelik nih.. haha.. bayangkan duk tido leklok.. boleh2 terbangun teringat puding bawah bantal.. amik dan makan.. dan tido balik. haha.. kompem lucu klu korang tengok.

7. PARK CHAN YEOL (Singer EXO)


hiks.. cam gaya aku sukerrr la budak EXO ni.. kiut hiks.. dongseang baru umur 21 tahun. tapi tak pe.. biasa la klu dongseang dan nOOna kan..haha.. pun sebelum ni duk ngan member group gak.


8. PARK MIN WOO (Actor)


Actor, umur 26 tahun. ..... (  information not found ).....

9. SEO KANG JOON (Actor)

Actor, umur 20 tahun. ..... (  information not found ).....

10. SIN SUNG WOO ( Actor and Singer)


Actor, umur 45 tahun. ..... (  information not found ).....

11. SONG GA YEON (Martial Artist)


martial artist, umur 19 tahun... paling magnae ..... (  information not found ).....

okei..tang  information not found tu sebab aku malas nak carik..haha.. sori la klu ade bias diorang kat sini hiks..

aku suggest jom kita pakat tengok.. baru meriah katenya.. kikiki

 
nah bagi teaser nak panas line..hiks.. 

Thursday, May 22, 2014

Lil crazy today

.: Assalamualaikum:.

Ari ni aku rasa cam aku agak putus fius kot.. Ape tak nya.. Dalam masa sehari 2 benda yang aku tak penah imagine seumur hidup akan buat dah terbuat.

Terasa teruja pulak rasanya..haha

Okei..fine.. Maybe bagi sesetgh orang benda x ade ape pown.. Tp tak pe la.. Mungkin bagi aku giles la kot.. Jangan argue..jangan argue.. Lain orang lain perasaannya :-D

So..ape benda yg wat aku rasa giles tu?..
Yang sebenarnyaaa..sayaaaaa...

Sayaaa..

Okei.. Biar gambar berbicara~

Tuesday, May 20, 2014

CROCHET TIME: BABY BOY CLOTH CROCHET SET

.: Assalamualaikum:.



Fuuhhh.. 5 hari makan masa menyiapkan projek baby boy cloth crochet set ni..boley cakap  agak boring jugak la duk tengok yarn kaler same je kat jari- jemari beta ini.. hiks.. tapi tak ape sebab hasilnya memang wat aku teruja .. terasa cam nak ade baby sdirik.. err..

Ni hasil daripada request kawan tempat keja dulu.. nak bagi anak buah dia katernya.. baby boy yang 3 bulan... arap muat la baju, beanie, socks ngan mittens ni ek baby boy ^^..

pandai uncle dia pilih pilih kaler.. biru + putih.. cantek.. aku pong berkenan neh.. haha..

Jom kita zoom sesame :D


Mittens ni pakai hooks saiz 3.5 mm.. pattern pakai pattern yang same dengan  entri ni ..


pun same pattern entri tu jugak.. cuma yang lainnya saiz hooks je.. 3.5 mm hooks.. benang acrylic NONA :D


haaa.. ce teka tgh wat ape ni.. hiks..

 tadaaa.. yang ni special beanie sebab ade telinga.. hehe.. da lama da nak wat camni.. tapi cam susah je.. tp bila da dpt tau cara dia.. x de susah pun.. :D


haa..Sesi membuat Sleeveless T-shirt bermula.. Pattern ni same je dgn entri sebelum ni..cuma saiz hook je beza.. yang ni pakai hooks saiz 4.5 mm.. dan pakai 2 kaler benang. kalau pandai wat double crochet dan half double crochet ..komplem2 korang pun boley wat gak pattern ni.. :D


Mengambil masa lama jugaklah nak buat baju ni..bukan ape.. sebab duk ulang pattern yang same.. kaler yang same.. so.. kengkadang tu datang perasaaann... ohh boringgnnyaa...


dalam duk boring2 pun... tadaaaaa... ciap akhirnya..amik masa lebih kurang 3 hari nak sampai peringkat ni..hahaha.. tapi tak pe.. hasilnya manissss... kirenya da ciap la body baju ni..tinggal nak wat kemasan akhir je.. jahit dan buat benang lebihan..trim cantek2..

da ciap jahit dan buang lebihan dan trim tu.. masa untuk jahit butang...


kat bahu tu.. butang tu boleh bukak cam kemeja biasa.. so.. x de la susah baby kena embrace yourself nak sarungkan kepala kat baju tu nanti..haha..
 
 Tadaaaa... inilah hasilnya lepas kemasan terakhir.. cam tak sabar2 je nak bagi baby pakai.. haha.. aku lak teruja lebih.. 


 so..terhasillah set baby boy cam gambar paling atas tu... teruja x??..hehe

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...