marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, May 20, 2014

CROCHET TIME: BABY BOY CLOTH CROCHET SET

.: Assalamualaikum:.



Fuuhhh.. 5 hari makan masa menyiapkan projek baby boy cloth crochet set ni..boley cakap  agak boring jugak la duk tengok yarn kaler same je kat jari- jemari beta ini.. hiks.. tapi tak ape sebab hasilnya memang wat aku teruja .. terasa cam nak ade baby sdirik.. err..

Ni hasil daripada request kawan tempat keja dulu.. nak bagi anak buah dia katernya.. baby boy yang 3 bulan... arap muat la baju, beanie, socks ngan mittens ni ek baby boy ^^..

pandai uncle dia pilih pilih kaler.. biru + putih.. cantek.. aku pong berkenan neh.. haha..

Jom kita zoom sesame :D


Mittens ni pakai hooks saiz 3.5 mm.. pattern pakai pattern yang same dengan  entri ni ..


pun same pattern entri tu jugak.. cuma yang lainnya saiz hooks je.. 3.5 mm hooks.. benang acrylic NONA :D


haaa.. ce teka tgh wat ape ni.. hiks..

 tadaaa.. yang ni special beanie sebab ade telinga.. hehe.. da lama da nak wat camni.. tapi cam susah je.. tp bila da dpt tau cara dia.. x de susah pun.. :D


haa..Sesi membuat Sleeveless T-shirt bermula.. Pattern ni same je dgn entri sebelum ni..cuma saiz hook je beza.. yang ni pakai hooks saiz 4.5 mm.. dan pakai 2 kaler benang. kalau pandai wat double crochet dan half double crochet ..komplem2 korang pun boley wat gak pattern ni.. :D


Mengambil masa lama jugaklah nak buat baju ni..bukan ape.. sebab duk ulang pattern yang same.. kaler yang same.. so.. kengkadang tu datang perasaaann... ohh boringgnnyaa...


dalam duk boring2 pun... tadaaaaa... ciap akhirnya..amik masa lebih kurang 3 hari nak sampai peringkat ni..hahaha.. tapi tak pe.. hasilnya manissss... kirenya da ciap la body baju ni..tinggal nak wat kemasan akhir je.. jahit dan buat benang lebihan..trim cantek2..

da ciap jahit dan buang lebihan dan trim tu.. masa untuk jahit butang...


kat bahu tu.. butang tu boleh bukak cam kemeja biasa.. so.. x de la susah baby kena embrace yourself nak sarungkan kepala kat baju tu nanti..haha..
 
 Tadaaaa... inilah hasilnya lepas kemasan terakhir.. cam tak sabar2 je nak bagi baby pakai.. haha.. aku lak teruja lebih.. 


 so..terhasillah set baby boy cam gambar paling atas tu... teruja x??..hehe

6 comments:

  1. Cantik ..comel ..Kiut miut jer

    ReplyDelete
  2. hehe..ni hasil tangan saya yang biasa2 je ni...hihi

    ReplyDelete
  3. cantiknya..bila cik siti tgk pun tersa nak ada baby lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tima kasih atas pujian.. saya pun budak baru belajar cik siti..

      Delete
  4. comel pandai nya knitting...hehe...susah tak nak belajar ni Ada? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tima kasih.. btw ni bukan knitting tau.. ni crochet :D.. klu nad ade keteguhan ati dan minat.. small de pieces je ni.. :D

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...