marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, May 5, 2014

REVIEW DRAMA: Reply 1997

.: Assalamualaikum:.


Hmm... Sebenarnya agak lama da ak x tgk citer korea..mmg tahun ni.. Rasanya ak x hadam sangat kot citer korea.. Klu tgk pun..tgk balik citer2 yang lama (ce tanya citer my girlfriend is gomiho ngan heart string da brapa kali ak duk ulang tgk..hiks).. Tgk dua tiga episod..pastu malas layan da..
Heran gak..sbb dulu ak ni fanatik oppa2 unnie2 korea..tp skrg cam da slow bebenor nih.. Semalaman bley khatam 24 episod u..haha

Sampai la adik ak yg bongsu come back dr matrik penang.. Sampai kul 3 pg duk melayan cite Reply 1997.. Banyak syiok ooOoOo..


Mesti korang nak tanya aku eh ape yang syiok ngat layan citer ni kan..kan..kan..
1st of all..bagi aku la kan.. citer ni gile punya lucu.. lucu diorang bukan lucu buat2.. tapi real punya.. aku igt mesti time diorg belakon tu..memang diorg kaw2 wat cam real..
ade gak part2 lawak2 sarcastik tak jadik.. biasa kite akan bunyik cengkerik kan.. tapi dalam citer ni.. dia bunyik mbeeekkk**..

siyess lawak gile.. ce korang try layan se episod.. kompem korang akan rasa penangan dia cam aku rasa..bhahahhahaha..

k.. k.. aku tau korang curious nak tau lebih lanjut kan.. meh aku story morey skit agar ade gambaran best dalam imaginasi korang.. hehehe..

cite ni mengisahkan geng bebudak ni 6 orang flash back saat memori indah, giler2, suka dan duka diorg masa zmn dolu2 time skolah.. stat flash back tu masa diorg skolah menengah tahun 1997.. ade banyak benda yang kita x expect dalam cite ni.. part yang selalu jadi feberet aku time Shi Won buli Yoon Jae.. Mak Shi Won yang suka masak ape2 mesti cam kenduri.. Ayah Shi Won yang selalu gaduh ngan Shi Won sebab H.O.T dan perangai Shi Won yang aku pown tak tau nak cakap.. nak cakap menyampah.. x de la pulak.. tapi memang over laa.. haha..


Sung Jae, Joon Hae, Yoon Jae, Shi Won, Yoo Jung dan Hak Chan

diorang ni adalah.. 

1. Sung Shi Won- gile budak ni.. hard-die fan H.O.T.. kipas-susah-mati Tony sampai sanggup gi skodeng umah Tony H.O.T.. bergaduh sakan dgn budak sekolah dia pasal H.O.T... ape lagi.. childish nak mati.. tak amik pusing benda2 lain kecuali ade kaitan dgn H.O.T. boleh2 mengamuk kat atas jalan raya dah la tu hujan pulak sebab ayah dia gi buang sampah pakai baju Hujan H.O.T.. lucu gile..

2. Yoon Yoon Jae -  beppo (geng kamceng) Sung Shi Won, budak umah sebelah yang membesar dengan Shi Won. Baek budaknya.. haha.. sebab baek la selalu kena buli kaw2 dengan Shi Won.. mak ayah dia da tak de da so.. kire mak ayah Shi Won ni mak ayah dia gak la.. ade sorang abang yang hebatttt... Yoon Jae ni budak paling pintar kat skolah dia kontra gile ngan Shi won yang tau nak jadik bini Tony jew... 2 benda yang dia takut kat dunia ni.. 1. Shi Won.. 2. katak..haha.. sedar suka kat Shi Won masa time skolah lagi.. tapi Shi Won masa tu dia dgn dunia H.O.T SAHAJA..

3.Kang Joon Hae- Most handsome boy (flower boy) in my heart..haha.. tapi sayang..kekeke (tak nak ckp sebabnya baguih korang tgk sdiri).. budak kedua pandai kat skolah diorg lepas Yoon Jae dan merangkap bestfriend Yoon Jae.. mengekor je kemana Yoon Jae pegi.. sampai masa masuk Uni pon still lagi jadi housemate. Paling memahami orang.. memang teeerbaek lah jadi calon suami mithali.. tapi..sayang.... hahahha~ (budak infinate upanya.. patot la aku minat lagu infinate..haha)

4. Mo Yoo Jung- ni best friend Shi Won. kemana saja konsert H.O.T ade.. diorg akan ade.. tapi Yoo Jung ni jenis mudah sangat beralih arah.. gaduh kejap dengan Shi Won pasal x setia minat kat H.O.T..kekekke.. tapi bestnya tang kawan Yoo Jung ni.. sangat2 sayang kat Shi Won siap sanggup ubah hair cut sama ngan Shi Won lepas rambut Shi Won kena gunting dek ayah dia pasal gi skodeng Tony.. haha.. part ni siyes lucu.

5. Do Hak Chan - Budak Seoul yang kena transfer ke Busan sebab ayah dia kena keja Busan. Cool orangnya dan rosak otak jua.. hahaha.. tak tahannya.. kelemahan utama dia.. takut kat budak pompuan.. 

6. Bang Sung Jae- Budak laki.. tapi banyak cakap nak mati. semua dia nak wat cite.. sampai kan masa nak tgk perlawanan bola sepak antara Korea- Jepun masa umah Shi Won.. ayah Shi Won terpaksa bet dengan Sung Jae.. klu Sung Jae langsung x bercakap masa perlawanan tu..dia nak bagi kayu besbol pemain terkenal kat Sung Jae. memang Sung Jae tahannnnn gileeee x nak bg keluar apa2 pun dr mulut dia.. part ni memang lucu.. paham2 la orang talkative tetiba mulut dia terpaksa zip..haha

Dialek dalam cite ni diorang bercakap dalam dialek Busan accent.. memang agak pelik la klu korang x biasa dengar dialek Busan.. ak dan adik2 aku da terikot2 da wat accent Busan dalam percakapan kitorang sampai abe e pon da naek pening nak melayan.. Bha ha ha ha..~

Malas da cakap bebanyak.. klu korang nak tau lebih lanjut.. ape lagi.. carik la supplier Reply 1997 dan rasai kegileannnya.. 

Muka Yoon Jae sekali tgk cam muka Issac Teo merangkap coursemate ak masa duk UMS..haha~

oh ye.. aku sure klu korang penah minat mane2 group idol.. korang akan paham perasaan jadik Shi Won..hahhaa..~


2 comments:

  1. Best kot cite ni..tak tau nak cakap best dia cane. untuk santai2 layan je cite ni.. rasa ade kat 4 kali tgk cite ni ..kekekke

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...