marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, June 6, 2014

Expo Perdagangan Kelantan 04

.: Assalamualaikum :.
 
Hari ni best.. Hihi.. Kitorang (Aku, tikah, Kimah) seharian melepak kat Expo perdagangan Kelantan 2014. Melepak sebab bertugas jadi sukarelawan jaga booth Ameerah PC (NGO). So tumpang sekaki letak bengbarang Atas Loteng untuk di promote. Hiks


Da lama kot tak wat keja cenggini.. Dulu masa zmn blaja kat UMS selalu jew gi teman kak Farah jaga booth, join geng2 Masjid bukak booth kat merata, ciap kena     interview kat sorang mamat ni lagi ciap bg no talipon hape.. Katenye dia ade syarikat recording studio lagi.. Dia salah cam tertukar ak ngan Kak ija heliza helmi kotttt ~ haha.. Maklum la time tu malam.. Keh3.. Dia tak tau sampai skarang ak simpan kertas tu.. Bila terbelek balik khazanah lama.. Mesti tergelak sengsorang kenang waktu time tu.. Da la masa tu ak freshie, lurus dan bendul aka innocent je.. Haha.. Ntah kak farah perasan ke tak kisah tu.. Haha
 
Okei fine... Sori..terkenang sejarah silam..haha

Ari ni best la sebab booth tu kena conquer dek kami.adik beradik.. Paham2 la.. Nama lagi adik beradik, perangai kat umah pown haruslah bawak sekali.. Baru lah ALMS Sejati..haha..

handmade brooch. lawa x??
Sebenarnya Kimah bukan sebahagian sukarelawan pown  tapi tetiba je dia nak mengikut sekaki.. Lucunya, masa kat umah dia duk bising2 tgk kitorang amik masa yg lama tuk bersiap sbb biasanya klu nak pegi dengar kuliah fiqh kat masjid tebing tinggi(setiap 2 minggu sekali) simple2 da bley jalan, tiba kat masjid baru dia tau agenda kitorang nak ke stadium kb jaga booth.. Bising la.sbb tak bgtau dia..haha.. Dia tak tau ke ak ngan tikah memang komplot x nak gtau pasal nnti dia mesti nak ikot..haha..

Kitorang kat sane dr kul 10 pagi sampai kul 5 ptg.. Naseb baek booth tu indoor so x de la panas mentari berbahang.. 

baru je sampai kat booth, duk kemas2 barang tetiba budak dominos datang membahagi pizza sorang se slice. ape lagi..maakkkan.. patut amek sekotak teros je tadi..haha
Agak meriah jugak lah walaupun esk last day expo tu..

Yang penting dapat kenal orang2 sekitar.. Haha.. Untuk Atas Loteng.. Banyak trick kitorang buat tuk marketing stategi katenye.. Yela.. Orang dengar perkataan Atas Loteng pun da pikei panjang.. X fashionista langsung gayanya..haha..tu tak penting yang penting..hq kitorang mmg atas loteng pun..kekeke

Overall okei.best. Bombastik. Da dpt skit sebanyak aura nak business..haha..

abang dan kakak polis pun sempat jengok2 gerai kitorang...
Td ptg lps jumaat, abang ngan adik laki ak dtg expo tu.. Teros abe e ngan nabil kena tarik ngan tikah n kimah masuk kedai.. Msti kakak2 sekeliling pelik tetiba tarik orang laki pastu duk bergurau2 siap ade skin touch lg.. Hiks.. Sori sume.. Tu.adik beradik kitorang.. Cam ak ckp tadi.. Klu da reramai duk skali  kompem2 perangai kat rumah turut serta..hahahaah


muka plain nak mati.. haha.. baru pas solat asar pastu men belit je shawl tanpa tgk cermin.. naseb bek menjadik.. hahha.. bunga tu yang aku jual tu.. sape nak bley order :D

2 comments:

  1. cantiknya handmade brooch tue .. brpe harga ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru perasan komen awk.. cantik kan.. hehe.. harga perpiece rm3.90.. tapi kalau tempah lebih dari 100 pieces dapat harga murah kaw2.. klu berminat/ pertanyaan awak direct je terus kat inbox Atas Loteng 100% Handmade Crochet
      https://www.facebook.com/AtasLoteng :D

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...