marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, June 23, 2014

Idea Storage yang ringkas dan padat untuk ruang rumah yang kecil

.: Assalamualaikum :.

Uhm.. hai :D

okei jangan gelak dekat title tajuk entri yang panjang kalah LRT PUTRA tu.. kemain kan tajuk dia.. haha..

Dulu cecita I ouls sebenarnya nak jadi interior designer.. tapi biasalah..dah terlarik course tu..terlarik jugak la kan.. takpe lah..kalau tak jadik interior designer dalam realiti pun.. jadi ID dalam blog pown jadik la kann... kekekkee..

meh Miss Ada (cara baca: Ei Da) nak mengajar bab tips nak menggunakan ruang rumah secara maksima. ..

okei oul.. no need to refer any slide.. just make my blog entry as your references.. kekekeke.. ade bakat jadik lecturer ke ni..haha..

tanpa sebarang lalut- melalut.. jom layan gambar jew.. lagi banyak pekdah...hehehe


 haa..idea  design storage macam laci di corner bawah tangga adalah idea sangat bijak bagi aku. yelah.. biasanya orang tak titik beratkan sangat space bawah tangga.. last2 jadik gobak sarang tikus dan lipas membiak generasi diorang kan.. bagi aku idea ni sangat smart.  kot ye pun nak wat space bawah tangga sebagai  store, at least kemas cenggini sedap mata memandangkan.



idea cenggini lebih kurang idea atas la cuma yang ni konsep terbukak.. so.. kalau nak wat konsep rak cenggini.. make sure la barang-barang dan buku2 yang anda pamerkan adalah tersusun cam gambar ni.. jangan lak tetiba nak wat konsep terbukak..tapi pemalas nak kemas.. memang tobat semak mata memandang boleh mengundang rasa nak terbalik umah..okei..overrr sangat.. kekeke.. kalau anda jenis yang tak rajin, mintak bantuan suami anda pasangkan pintu kat tiap rak..k :D



 konsep camni biasanya boleh apply kat students.. tapi ku rasa kalau la student comfirm tak kan lah sebersih ni meja study diorang.. haha..  atas katil tido..bawah tempat study dan rak2 storage.. lawa kan.. ni seswai gak untuk orang bujang duk bilik sempit.. tak pepasal ruang bilik ade layer :D



agak2 berapa square feet je umah dia ni kalau dapur pun sekali sumer.. yes memang lawa jimat ruang. tapi agak2 la dapur dengan tempat tido di ruang yang sama =="

bagi aku tak masuk akal gak la.. ye la bayangkan.. petang tu sonok menumis sambal petai.. agak2 nak tido karang lekat tak bau dia kat tempat tido??.. kekekke..sabo je la kan..

kalau aku better tempat dapur tu ganti ngan tempat lepak santai tv or pc.. tapi yang paling aku suke adalah almari dia.. smart kan almari bersambung dengan katil dan selain tu jadi sebagai pemisah dua ruang..smaaart !
Add caption
I loike konsep ruang tamu yang dah ber- rak2 ni.. well.. i kan suker membaca.. so op coz la memerlukan rak.. konsep gini aku suke.. terasa cam library dalam cite beauty and da beast :D.. tu ruang impian aku.. hehehe.. but- but-but.. ruang kosong yang tak de buku tu nak tumpang letak yarn boley tak *wat muka kiut*..heeee..


okei tu je yang dapat i ouls share dengan u ouls.. nanti lengkali i ouls jumpe barang baek.. i ouls share lagi k :D

selamat make over umah memasing..hehehe


No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...