marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, August 10, 2014

Crochet Dress untuk newborn Baby dan Set Mengait :D

.: Assalamualaikum :.

aha..

apakah perasaan anda bila tengok hasil yang anda kait cantik je kat baby ?..haa.. perasaan saya sangat2 lah teruja.. kalau boleh nak amik baby tu jadik jadi baby sdiri pastu kait bebanyak everything apa yang saya rasa nak wat.. haha.. overdose..

ari tu makcik aku selamat lah lahir baby.. pastu sebab pakcik aku, ayah su pown minta i kaitkan baju tuk baby dia satu.. design ape.. i yang decide.. kekekke.. so.. walaupun terlambat sebulan.. mintak wat sebelum puasa.. raya ke berapa baru aku ciap wat.. huhu..nak wat camane den bizi..kekeke..

weee.. suka sangat kaler ni.. red rose yang benar-benar memukau..ngee.. pattern ni aku ubah skit dari pattern yang Ms Teressa tunjukkan sbb nak kasik kembang lebih..hee..

pape now.. outcome dia really nice.. same je aku wat dengan design dan pattern dress Camille dalam entri " NEWBORN BABY GIRL CLOTHES CROCHET SET "  ni .. yang mana pattern dan idea adalah hasil rekaan CROCHET GEEK, Teresa Richardson merangkap shifu crochet aku..kekeke.. tekan sini untuk dapatkan visual tutorial dress tersebut.

bahagian top.. 3 bijik bunga kecik bertatahkan mutiara :D

ni pulak bahagian belakang dress tu..

alang- alang buat.. haruslah ade headband sekali.. headband frothy flower yang menjadik kesukaan seisi keluarga..heee...



amacam... berkenan tak?? nak try wat sendiri tak?? senang je ni kalau tau asas mengait tau.. haa..ape.. korang tak de alatan mengait???... haaa... jangan risau sebab Atas Loteng ada menyediakan tools mengait kalau u ouls berminat..


dengan adanya tools ni.. insyaAllah.. korang boleh la start mengait segala mak nenek benda yang korang nak.. heee... sonok sangat..trust me...



atau nak lagi advance... beli sekali hook set ni.. siyes tak akan menyesal pun.. sekarang hook set ni ade promotion bermula jam 1 tgh hari 8/8/2014 sehingga 15/8/2014 1 tgh hari.

Kalau korang berminat.. sila la LIKE page Atas Loteng 100% Handmade Crochet dan inbox kitorang tau.. insyaAllah.. di layan serta merta..

atau pun wassap di 013 4428 320.


:D:D:D:D:D:D:D

4 comments:

  1. Comelnyaaa...hehe..
    Pandai betul mengait...hee..
    Berapa lama masa kalau nak siapkan 1 dress?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tima kasih kak.. biasa-biasa je.. satu dress (baby newborn) saya ambil masa 3 hari untuk fully siap kalau tak apa benda lain mengganggu.. :D

      Delete
  2. Assalamualaikum.. Dress macam ni awak amik tempahan x? Kalau amik whatsapp saya.. Kat no atas tu. Tq..

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...