marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, September 7, 2014

Perancangan Allah lebih baik..

.: Assalamualaikum:.

Hai hai hai..

pakabaq suma nooo..orang kampung.. ada baek ka suma??

ngeee.. okei.. aku tau skrang ak merosakkan loghat utara..kikiki.. maap kan say wahai orang utara.. saya tgh praktis cara cakap loghat utara sekarang kerana.. kerana.. kerana.. saya kini berada di sebelah utara ataih pulau mutiara...

haa.. sume cam terkejut la tu tetiba aku duk sini.. meragam nak cakap utaraq lebeih.. duk sari dua pun kalut duk sibuk nak berloghat utara bagai.. ketegaq bebenor ni.. kekeke.. jangan risau tuan dan puan.. beta akan berada di negeri ini insyaAllah kalu mental dan fizikal mengizinkan.. setahun setengah lah cheq bley konvo buat kali kedua nyaa... yeaaaa.. cecita haruslah tinggi!.. kikiki..



okokok.. aku tau aku melalut banyak sangat.. yang sebenarnya.. alhamdulillah rezeki untuk aku menyambung pengajian Master Allah permudahkan.. Ari tu masa bulan 8, surat permohonan untuk ambik master kat USM telah diterima.. :D.. memang tak da lah berharap mana masa isi borang hantar kat USM masa bulan 5 ritu.. yela.. time tu kan aku tgh down pasal isu tanam anggur secara ranumnya membara.. saja je apply master atas galakan daripada junior mmp/ ums, Najwa.. dari duk menghabiskan beras yang ada di rumah.. haruslah aku wat something untuk masa depan aku..

Rezeki bekerja tak ade... tapi Allah ganti dengan rezeki belajar :D.. tak ke tu satu rahmah.. yess.. Kita hanya boleh merancang.. tapi Allah yang tentukan.. Wamakaruwamakarallah wallahukhairulmakirin..  Kita merancang, Allah juga merancang .. tapi perancangan Allah lagi baik..kan :D..

insyaAllah akan muncul pelangi selepas seharian kehujanan dan kepetiran..

So.. maka dengan itu, lepas je mak dapat tau aku dapat tawaran sambung master (tak de sape tau aku isi borang sambung master kecuali kak long ngan kak chik ..hiks).. tanpa aku duga teros je dia bagi green light.. igt da tak bagi da sebab nak suh aku duk umah.. bhahahhaa.. ye la ..ikutkan pengalaman lps2 cam susah gile nak lepas anak dia yang tersayang nih pegi keja.. Alhamdulillah..tu pun permulaan yang baekkk.. tanpa perlu aku jelas dengan panjang lebar menyediakan 1001 alasan kenapa harus aku sambung study... tup3.. 3 minggu kemudian.. yakni hari rabu lepas.. aku da selamat menyeberang jambatan pulau pinang... kekekkeke..

tu pun nak berhantar bagai.. aku pun tak tau sejak bila aku jadik anak manja..kuakuakua..

Universiti Sains Malaysia.. Mohon beri tunjuk ajar :D


p/s: merindui experia ZL yang tak tau apakah naseb beliau kini T.T


5 comments:

  1. Tahniah Ada...selamat belajar semula! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nadirah.. doakan Ada istiqamah dalam menuntut ilmu k :D

      Delete
  2. Ada tak kengkawan akak yg 2nd intake @ february intake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori lambat reply..tak perasan.. di Isdev intake untuk master program bulan 9 je awak.. kalau phd baru ade..:)

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...