marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, November 27, 2014

bizi sangatt.. katanya..


.: Assalamualaikum:..

Annyeong Haseyo..
tetiba cam baru balik korea gitu.. ngee

hee.. hampir sebulan tak update blog..hee.. ade orang rindu kah?.. kalau rindu kenang daku dalam doamu.. cewaaah gitu..

yea.. idop beta bergelar pelajar master beginilah gamaknya.. ari-ari mengadap desertasi..ari-ari kena report progress desertasi.. tu blom lagi masuk aktiviti-aktiviti ad hoc yang tetiba je happen..gituw.. kalah Perdana Menteri gamaknya..kekke.. PM tak pe ade PA.. aku hape ade..??..harap tulang pat kerat je la haha..

entri tuk kali ni aku nak cite overall ape yang ak bizi sangat minggu nih sampai bersarang blog beta walaupun beta tau.. sorrang dua je peminat ni (hai kak nisa *wave tangan sambil wink supaya kak nisa tak merajuk..haha).. yang ke dua tu.. aku sdiri lah gamaknya.. hahaha..

bulan ni.. bulan yang almost masa aku memang cepat berlalu.. tak boleh nak meluangkan masa sikit pown ngan my lebely crochet.. huhu.. waktu tido ku pown da jadik pendek.. yela.. bulan ni la bulan dimana proposal disertasi kena hantar, bentang.. tajuk disertasi pun agak kelaut.. dua tiga kali jumpa penyelia mintak idea serta pandangan akademik.. tu tak kire lagi lecturer busy.. ade problem ngan Ban Nua Social Transformation Lab Programme yang mana aku jadi salah sorang AJK yang handle program ni..program akademik gi oversea ni..maka banyaklah mehnah dan tribulasinya..kekkeke.. nages.. T.T

 tapi naseb baek lah kawan i da tenangkan hati beta.. biasa kalau orang tanya aku.. aku akan cakap aku okei je.. tapi maybe aku da start rasa susahnya enroll course sains sosial ni (well, aku kan dari aliran sains tulen).. dia gtau.. susah tu sebenarnya baguslah, itu bermaksud aku  belajar something yang aku tak penah tau..tetiba je rasa bersemangat balik.. haha.. yeah.. pikei balik..kenapa.. kenapa..kenapa aku continue study.. of coz la sebab aku rasa aku perlu berada di dunia akademik yang seswai dengan jiwa aku.. so.. rasa lega sebab ade orang tulun cakap gitu..aku lebih suka orang courage aku wat something dari condemn aku.. sebab sebenarnya.. aku tau aku nak something tu.. tapi kadang-kadang.. kita rasa kita give up skit.. sbb ramai duk condemn dari duk courage.. kan..kan..kan.. so..no turning back.. just move forward.. and draw my dream slowly... and enjoy my life... :DDDDDD

orait.. aku tak penah pown gtau exactly course yang aku amikkan.. haha.. my bad.. my bad.. actually course yang aku amik nih nama dia.. Islamic Development Management dalam BMnya Pengurusan Pembangunan Islam.. nama course seakan-akan.. macam senang.. tapi.. hakikatnya.. hahahha.. enroll kos ni baru korang tau.. sebab aku rasa susah.. of course la satu-satunya dari sains tulen ke sains sosial agak mencabar dari segi epistemologi dan tasawurnya.. orait.. aku dah start pakai perkataan-perkataan bombastik da.. haha.. keduanya sebab perbincangannya berdasarkan kajian akademik so.. nak tak nak.. ke-skima-annya turut terserlah lahh.. aku dan skima ni memang tak pernah bersatu dan padu.. so..di sinilah aku start merasakan oh moo.. this is hard..hahaha.. dan ketiganya.. disebabkan kos yang aku amik ni adalah Mixed Mode..

Master programme paling cepat kena settle dalam 3 semester je.. dan tu lah yang di anjurkan oleh ISDEV.. bila bercakap mixed mode aku kena masuk kelas kuliah.. dan jugak membuat tesis.. tapi disebabkan mixed mode.. maka tesis kitorang x de lah setebal buku siri harry potter.. yang penting knowledgeable.. disebabkan itu dia tak dipanggil tesis.. tapi panggil disertasi.. fuh nangessss masa nak carik tajuk desertasi nih.. walaupun x setebal buku harry potter.. tapi benda yang nak dibincangkan agak berat dan pelbagai jenis kajian kena buat dan baca..dan sekali lagi aku terasa susah sebab..kalau nak suruh aku cerita One piece.. small the pieces aku boleh story dari episod satu Romance Down ke episod tujuh ratus..setia je aku bercerita..tp..tapi..tapi.. ni penulisan akademik..maka rujukan aku haruslah tesis-tesis, desertasi-disertasi, kertas kerja-kertas kerja yang lepas yang membuat synaps otakku mulai berselirat dalam selebrum untuk interpret maklumat..haha.. 

Aku agak bernaseb baek la sebab masa sekolah menengah sekolah agama (arab) lagi you..haha.. so.. at least aku ade basic pendidikan Quran dan Sunnah ngan pendidikan Syariah Islamiah walaupun zaman matriks ngan Uni totally sekular (opss..ngee)..bukan..totally Sains stream... tu pown kena banyak study lagi lebih-lebih lagi benda yang melibatkan teori-teori lazim ngan Islam ni.. sebab atas permukaan kita nampak macam semua lebih kurang je.. tapi hakikatnya.. tak semudah yang ku sangka...huuuhuhu..

boring eh baca..kekekke.. ape tak boringnya.. penuh ngan tulisan jew.. kekekke..



okei la blaje gambaq sekeping..nge.. gegadis ISDEV..girl in red shawltuh paling tua.. haha..


Wednesday, November 5, 2014

Crochet time: Mermaid Costume for Newborn Baby

.: Assalamualaikum :.

had I mentioned before I successfully crochet a mermaid costume for my new born baby girl which is my niece?.. yea.. I had talk about it here .. excuse me for the brutal title that I put for that entry ..hihi..

lovely baby, right..she is my 29th niece..ngee...

Since I got at least 4 newborn babies this year (hey.. don't misunderstood there..haha..these are my sisters-in-law..not mine..yet!).. 2 baby girls and 2 baby boys ( one of the baby boys was passing away in my sister-in-law's womb several days before due date. so sorry to my brother and sister in law. May Ali Karimi always in Allah's care)..  I want to make for the last baby girl something different and surprise..

that's why I choose to make the mermaid costume.

I took almost three days to finish the mermaid costume including the top and head band. It was my first time making that.I took the pattern on internet which I need to travel from blog to blog to get the pattern..haha.. So.. finally I found it on this blog Wichercraft: Mermaid costume pattern..

however, I change her pattern to suit my counting. Her pattern quiet confusing me because hard to understand her pattern formula i even made twice for mermaid tail.. but to tell you, I really love the idea how she made the fins.. thank you for that Ms Courtney Wiche..I really appreciate it :D

So.. I started make it on the day we went back to hometown on my brother's car. Going back from Penang to kelantan took at least 6 hours.. i started with tail first because I also has no patience to look how it will be.. haha.. actually I did not finish crochet mermaid tail on the car because I prefer to sleep and sing for looong journey.. hahaha..

yeahh.. done with love..

We reached our home sweet home  at night. So I continued my crochet the day after. This year, I kinda not really busy with house chores so, I took that opportunity to stay in my room.. on my bed while crocheting.. until I finish all the stuffs which were mermaid tail, top and headband :D

final products.. what do you think? tell me...

 yeah.. just after finish, I went to my sister-in-law's house which is nearer to my house to show her what I made for her girl..yea.. she was so surprise.. and quickly wear it to Khaleela, my niece's name..Thank god.. It really suit her..

she just only a month this time..
 super sexy one with the top on the body.. hehehe.. nevermind because she just a baby..haha

sleep well my little mermaid ;D
woohooo.. princess mermaid in action..ariel maybe? ngee..


really.. really.. excited..

improve one step level..heee..
 

Tuesday, November 4, 2014

Manusia dan perangainya

.: Assalamualaikum:.

Ari ni aku nak berstory morey pasal manusia.. keh3.. tak de.. aku tak akan bercakap dalam bahasa buku teks yang penuh dengan falsafah-falsafah yang kengkadang mata aku akan terus tertutup biarpun satu muka surat aku baru baca..~ ahaks.. pelisla nik nur syuhada.. behave skit..anda tu student master..katenye~..

hee.. disclaimer :aku bercakap berdasarkan experience sdiri.. so.. x de refer2 mane-mane buku MEN ARE FROM MARS,WOMEN ARE FROM VENUS ke hape k.. aku tulis tajuk tu sebab aku duk tgh baca buku tu.. beli dah berzaman dah..tp bacanya.. slow skit.. sebab x se best heri poter.. haha..

ni experience yang aku kutip masa jadik numerator untuk soal selidik geran universiti untuk Wakaf. baca kat sini ek nanti..

aku pown x tau camana operasi wakaf di malaysia secara kursus.. tapi dengan membaca introduction depan ni.. orang boleh paham lah istilah-istilahnya..

 masa buat survey baru-baru ni..pelbagai jenis orang aku ngan Najwa jumpa.. ada yang mudah bicara.. bagi kerjasama.. dan ada juga yangggg... isemennn. da la x nak bagi kerjasama.. ciap kondem lagi borang soal selidik tu cakap x sepatutnya cenggini.. cenggitu.. huhuhu.. ajushi.. bukan kami pun yang wat soalan tu.. hadoi..

tapi tak pe.. sume tu kita amik wat pengalaman sebab kita kena tau.. atas dunia ni.. memang Tuhan ciptakan makhluk diaa berbeza-beza perangai kan.. sabo jew.. kita pown blom tentu lagi camane layanan kita bagi kat orang kalau kita duk dalam kasut orang tu..kan kan kan :D

pape pun tima kasih kat volunteers yang bagi kerjasama.. rata-rata orang KB nih orang kerja besaq2.. gaji pown best-best..pegawai tu ..pegawai ni.. ada yang okei.. ade gak yang KO.. heee..

contohnya...

ade akak tu.. aku tengok dia cam tak rushing.. so mintak izin dia tuk jawab questionnaire tu.. dia pun tanpa banyak bicara.. senyum je.. orangnya pun x agah (sombong) dan senang nak beramah mesra...terus sudi jawab...aku akui la soklan tu banyak gile.. dalam 10 muka surat.. agak orang yang x de kesabaran yang tinggi malas kot nak jawab.. soalan pun pakai istilah2 yang tinggikan.. lagi lah malas..haha.. tapi akak ni rilex je amik masa dia tuk baca soalan tu.. dalam 15 min gak kot dia selesai borang tu.. riak muka dia x de pown menyesal jawab.. lepas ucapan tima kasih dan bagi token penghargaan tu.. akak tu pun pegi.. aku check lah borang tu..kot2 ade yang tertinggal..haru lak nanti.. overall aku tgk borang akaktu dia jawab dengan baik lah ciap ade komen membina lagi.. tgk bahagian pekerjaan dan gaji... wow.. bukan calang2 orang.. pegawai kott.. gaji pun mmg tinggi la RM9000 sebulan duk kelantan memang mewah la..huhuhu.. see.. orang cam kakak ni..aku respect sangattt.. x berlagak.. x persoalankan byk tricky2 soalan yang wat kita rasa down..

berbanding dengan sorang pakcik ni..

katenya dia pesara PTD..PTD kita pun boleh tau la kan dia nih orang hebat,, banyak jugak lah songeh pakcik ni.. mula-mula dia agak ego lah.. persoalankan tentang soalan2 dalam tu.. pastu diackp..awak patut buat cam ni.. camtu.. da.. aku ckp kat dia elok2 kalau pakcik tak leh jawab tak pe lah.. bagi balik lah question sheet tu sbb malas nak bertekak dengan orang-orang camni.. satu of course lah kita kena hormat orang tua.. second.. berdebat pun.. sekali pun aku menang cantas jawapan dia.. x selesaikan pape pown.. wat pakcik tu berang lagi ade la kot.. sampai satu tahap tu dia maybe nak buktikan bahawa dia tu betul dia tanya kitorang.. tau tak harta wakaf di malaysia ade byk mana?..tanya aku mane aku tau..aku ngan Najwa berpandangan.. dia jawap dengan bangga.. ade 6 Billion katenyeee... aku ngan Najwa wat muka.. so what??~... bukan duit kita pun..~

sadiss.. satu sebab perangai tak matang pakcik PTD tu.. second.. pandangan dia terhadap question tu cam tak berguna kot.. dan ketiga.. sadis sebab kena print/potostet balik soalan baru sebab pakcik tu.. sampai ati..kalau tak nak jawab pun..jgn lah rosakkan kertas soalan tu.. tanpa baca soalan.. dia teros je wat bulatan besar kat 1 jawapan bagi langsung tak bersetuju.. penat lah klu semua rakyat malaysia camni.. kan.. kan.. kan.. sape yang bersetuju dengan perangai pakcik ni.. angkat tangan..huuuuu..

camane pun..bagi aku ni pengalaman.. pengalaman yang boleh kita guna dikemudian ari.. bagi aku..sebab aku tak bersetuju dengan perangai orang yang cenggitu.. aku berharap sangat aku tak kan ade perangai yang cenggitu di kemudian ari kelak :D

heee.. tu je la i nak cakap..

Sunday, November 2, 2014

Mid Sem Break

.: Assalamualaikum :.

Sejak aku sambung study kat USM nih.. kerap gilees aku balik kelantan.. kekekke.. sampai kawan aku pown tegur ingat aku balik sebab wat preparation tuk kawen.. heh!..sorry.. iouls da tutup buku about marriage nih.. lain la dia yang nak kawen ngan aku.. surely aku bukak tender balik.. erk.. hahaha.. gomenasai..gome.. joking around tahap kritikal.. kekekkeke..

tak de.. aku balik kampung langsung tak de kena mengena dengan urusan sulit seri paduka baginda hal-hal mengenai perkahwinan..tidak sama sekali.. i balek adalah disebabkan urusan beta dan MARA.. dan urusan BETA dan balik berhari raya..dan last sekali i balik adalah sebab urusan BETA DAN MISI-MISI BETA!..kikiki..

Alhamdulillah.. urusan BETA dan MARA dah pun selesai.. MARA dan pun sudi berurusan dengan beta.. jadi beta tak payah worried da mengenai hal yang satu ini.. Alhamdulillah :D.. Allah permudahkan urusan.. :D

dan minggu ke seterusnya.. beta balik kampung untuk beraya bersama sanak dan saudara.. baca tajuk ni " Dugaan Aidiladha 2014 : pengurusan SHAMISHA HOLIDAYS YANG HAMPEH !" yang penuh dengan liku-liku kehidupan..haha..ayat..x nak kalah..

sekadar gambar hiasan

dan baru2 ni pulak.. Mid sem break..wow.. lama x dengar perkataan MID SEM BREAK.. haha.. haruslah teruja balik kampung.. seminggu jugaklah I bertapa di bumi tersayang kelantan  :D.. bertapa hapenye.. kan da cakap balik sebab urusan-urusan beta dan misi-misi beta yang harus.. tidak wajib tidak..kena laksanakan.. kekekkeke..

Firstly.. misi pertama adalah :menjadi cikgu Bengkel Crochet My Lovely Crcohet Siri 2 yang siri 1 nya.. aku citer kat "My Lovely Crochet: Bengkel Asas Mengait Siri" .. nanti tuk siri 2 beta akan wat entri baru k.. k..k.. (lirik mata ke sebelah kiri~)

peserta makin bertambah u...hehehe

Secondly.. Misi kedua aku adalah :gi buat passport sebab nanti banyak program yang melibatkan overseas.. so nak tak nak wajib lah sorang-sorang ade passport.. hii.. first time wat passport.. teroswat tuk 5 tahun.. sponsor passport I haruslah my lovely Omma..kikiki.. Omma.. lepas ni Ada gi korea jange maroh deh...ngeeee...

hehehe.. ke korea kita.. kali ni..insyaAllah jadik klu x clash ngan kerja2 akedemik beta :D

ingat balik wat kat KB.. orang x ramai.. urusan akan smooth dan cepat dannn sebagainyalah.. tapi..tapi..tapi... hampir 4 jam jugak lah.. i dan kakak i, kak Biey berkampung kat wisma persekutuan KB tu.. dari kul 10.30 pagi sampai kul 2.30 petang menapak kat situ.. berapa ramainyaaaaa orang nak berurusan dengan passport nih.. huhuhuhuhuhuhuhuhu.. tu pown ari selasa baru gi amik.. kekekkee..

bersabar lah anak..

thirdly.. Misi ketiga beta adalah menjadi numerator  untuk soalan soal selidik geran universiti berkaitan dengan Wakaf.. sasarannya adalah orang islam di seluruh Semenanjung Malaysia..

 so.. aku dan Najwa terlibat untuk jadi PIC di sekitar KB.. kitorang pilih Masjid Muhammadi  sebab situ ramai orang beriktikaf, program-program agama dan orang solat kan.. so.. untuk hari yang mula-mula tu.. nampak cam tak susah lah sebab nak mintak orang jawab soal selidik je.. lagipun ade token yang disediakan untuk volunteers nih.. alhamdulillah.. ari selasa start wat survey..ari khamis da ciap.. settle sume walaupun ade masalah2 teknikal yang melanda.. biasalah kita berinteraksi dengan yag dinamakan hemosepien.. haruslah banyak konflik.. kihkihkih.. mujur anak buah aku, Iha beria-ria nak ikot aku wat keja ni.. kengkadang malas gak nak (bukan kengkadang la..almost) beramah mesra dengan lelaki.. ala lelaki biasa la.. time2 gini nak mengayat la kejanya walaupun kat umah ade anak 10 orang.. dengan adenya anak buah aku.. maka.. dia tolong aku untuk cover aku sebab garang dia sebijik macam aku masa sekolah rendah.. haha.. dia perasan orang tu duk tanya aku memancam..da kawin belum..dan blablabla yang rimas nak jawab.. so anak buah aku potong line teros.. haha.. so sebagai membalas jasa baik beliau..teros makciknya yang mithali ini blaja makan kepci..haha



time ni lapaq gile sebab dari pagi smapai petang x makan.. ciap keja baru gi makan..

Fourthly, Misi yang keempat.. hee.. yang ni langsung tidak tercapaiiiii.. sepatutnya 21 Oct 2014, ari selasa tu aku ade minor surgery kat klinik pergigian Kota Bharu selepas 2 kali beta menangguh surgery itu atas alasan busy..kekekke.. bulan 6 ritu sebab ade interview kat Kl.. pown x pegi.. bagi tarikh baru.. pown cancel lagi..heee.. pasni kena call klinik tu mintak tarikh baru jela.. kekekke..nama je minor surgery ..tp seminggu gaklah bengkak muka beta... ingat entri " Gigi bongsuku yang aneh"dulu da wat sebelah kanan.. ni kena wat sebelah kiri lak untuk meneruskan kemandirianku sebagai manusia..kikiki..

haa.. tu je la misi-misi yang aku sebenarnya tak bertapa pown kat rumah.. memang seminggu tu kerja aku berulang ke KB la.. cuma yang lainnya.. berulang tak yah dah pakai bas cityliner.. yeaaa.. akhirnya... omma ku approved aku boleh bawak keta dengan jayanya.. naseb baik ade keta kak biey.. so.. urusan aku dalam menyelesaikan misi-misi diatas tu berlangsung dengan baek.. kalau tak sebelum-sebelum ni.. suruh abe e hantar.. suruh bangbil hantar... sangat-sangat la rasa why i need to bother others when I effort to do it by myself ~.. heeee.. kini lesen keta aku berfungsi dengan jayanya dah..heee... syabbasss detaji..syabbassss..kikikikiki..~

dan lagi yang aku rasa best.. abe yong kak long belanja kitorang makan kat Seoul Garden.. wah.. ak memang terujaa.. teruja.. teruja.. Seoul Garden kat KBMall aku tak penah try lagi.. ari tu terlepas makan ngan abe Din.. Seoul Garden KBMall deabak.. rasa nak makan lagi..hahha.. aku cakap kat kak long.. lepas berbulan-bulan aku lost appetite.. makan kat Seoul Garden cam appetite aku da datang balik da.. (caya tak berat aku sebelum nih 37-38kg)..kekekke.. ari selasa baru nih aku timbang da naek 40 kg da..haha.. cam hepi jew duk Penang..kekekke


kamsahamnida oppaaa.. kamsahamnida unnie :D

FYI.. aku jarang makan kat luar kalau duk kelantan kecuali dengan family.. tu yang teruja setiap kali gi makan tu..hahaha

malam keesokan plak.. abe din  kak chik belanja kitorang kat Food Village.. makan steamboat..my peberetttt..yeah.. tapi Seoul Garden lagi best.. kikiki..tapi aku kipas-susah-mati Dubu-budu-Seoul Food.. bila ntah nak try gi makan yang kat Gurney tu..heee..

Oppa.. call lah dongseang mu ini untuk kita ke sana sebelum i ajak seseorang..hehehehhehe~..

Saturday, November 1, 2014

My Lovely Crochet: Bengkel Asas Mengait Siri 1



.: Assalamualaikum..:.

ngee.. lama x bercareta pasal crochet stuff kan.. kekeke.. biasalah tuan empunya blog ni kan spesies multitasking.. semua benda kalau boleh nak dibuat.. akekekkeke..

Bulan lepas.. yeah cite lama neih..cite yang jadik seminggu sebelum aku menjejak kaki ke Penang.  Nisa' Kelantan panggil aku jadi cikgu crochet sebagai aktiviti Unit Pembangunan dan Kerjaya.. so aku .. bagaikan disorong bantal.. memang mau la kalau mintak mengajar mengait.. biasalah.. over sangat feeling nak jadi cikgu cikgi ni..haha..

Nama bengkel tersebut adalah My Lovely Crochet: Bengkel Asas Mengait Siri 1.. Basically benda yang aku ajar tu memang asas mengait lah.. dari zero to hero bak kate omputihnya..dari tak de benda . jadik benda.. Basic mengait seperti chain, slip stitch, single crochet ngan half double crochet. basic je pownn.. click cini kalau nak tau detail sal crochet naa..

Peserta yang bagi aku ramai la sebab tak menang tangan nak mengajar..haha.. biasa crafter x akan amik ramai anak murid setiap session.. sebab takut x sempat ajar..tapi.. heh!.. asal dapat kan..

basic2 pown last last jangan x tau bley menghasilkan something yang best.. flower brooch you..



hm.. kelas setat sebelah pagi.. datang lambat skit ritu sebab ade masalah teknikal kat umah..motor bocor tayar.. huhu.. pastu abang zin , abang ipar aku yang antarkan..kekekkee

kelas stat dengan sesi perkenalkan diri dulu.. lepas tu baru kenalkan peralatan crochet di samping ajar secara teori apekah itu crochet secara ringkas sebelum proceed to kait bunga..


masa nih tengah terangkan peralatan mengait

yang bestnya peserta paling kecik umur 11 tahun.. dan yang paling berusia (ahaks) 32tahun.. x de la berusia sangggat rahh!..haha


peserta yang datang semuanya zero knowledge pasal crochet.. so kelas jadi agak interesting la sebab masing2 menunjukkan minat yang mendalam untuk cuba mengait.. yeah.. sebagai cikgu yang mithali.. haruslah aku demo dan tunjuk ajar sorang sorang agar benda yang aku sampai tu jelas kat diorang. happening lah jugak dengan suara diorang duk.. cikgu cikgu ni camane tu..huhu.. yang mencabar pulak bukannya sebab diorang susah nak tangkap ape yang aku explain.. tapi sebab ade 2 orang peserta yang pakai tangan kiri.. erk.. mencabar.. mencabar. sbb arah aliran pattern kena terbalik 90 darjah.. huhu

yess.. cikgu yang dedikasi mesti lah camni..hahaha..


beberapa step crochet akan menghasilkan pulpy bunga..

yang ni pulpy dah jadik..so sambung untuk kelopak bunga lak..

haa..kalau diorang ikut instruction atas kertas tu..memang jadik lah ape yang diorang nak wat.

yeaahhh.. anak murid yang baguihh...tanpa asas crochet diorang da hampir berjaya ciapkan setakat ni.. aku pun amik masa jugak nak blaja ni dulu..kekekke
Overall best.. kelas patut habis kul 12.oo tgh hari da jadi pukul 1 ptg baru semua beransur balik.. huhu..

antara peserta ritu..

yea.. lepas kelas i dapat ni u..hehhehe.. tq kak zai dan semua yang terlibat... :D

pape pun.. terima kasih kat penganjur.. rasa seronok sebab dapat mengajar orang mengait nih.. cam jumpa geng giteeewww..kekekke

jom pakai like Atas Loteng 100% Handmade Crochet kalau berminat dengan crochet stuffs dan shawl i pakai tu...heee...

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...