marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, February 22, 2015

Hot air balloon 2015

.: Assalamualaikum :.



gaya tak menyempat tarik orang pegi tengok belon

Semalam sempat menjejaki Padang Polo Penang.. aku agak padang polo tu depan spital penang la kot sebab Une (abang aku yang ke 11) parking keta baeek punya kat emergancy room.. mentang2 la staff situ seska ati je dia park keta situ.. port parking dia katenya..

ramai dah yang memenuhi padang polo.. awai depa ni bangun na.. bangun-bangun tido teruih datang ka camna..

eh.. eh.. eh..kenapa tetiba menjejak kaki kat padang polo ni.. mesti lah bersebab kan..hahahhaha.. ouls tau kan yang Penang Hot Balloon Festival sedang hangat berlangsung kat situ.. haruslah I oulss nak joiiinn.. lagipun abang I tgh off day.. so..haruslah menggunakan masa beliau semaksima yang mungkin..haha.. sape suh bizi memanjang..time ni haruslah.. haha.. aku agak kalau aku sorang memujuk.. peluang nak menapak kat padang polo ni rendah la tapi naseb bek Iwa (adik yang ke 15) tetiba nak datang penang..so ape lagi.. adik aku nih bakal lawyer..so word yang keluar dari mulut dia lebih berkesan nampak gayanya... ahahahhaa..

tengok je la mampu.. redha je la  kaaann...

maka.. pagi tu seawal kul 7 setengah pagi lebih dan kurang, kitorang berlari-lari anak menuju ke kaunter jual tiket untuk naik big balloon ni.. siyes semangat gilerrrr dengan pakai baju kurung pahang lagi u..wedges lagi.. (p/s:tujuan asal pakai baju kurung pahang n wedges tu sebab hal lain.. abang aku cakap takut tak sempat nak balik salin).. tapi tu x menghalang kami dari membuas di padang.. berlari tu feberet aku.. ahaks.. cuma cover la x nak bagi kehilangan ciri-ciri perempuan melayu terakhir...kekekkeke..

tiket dah abes.. bergambar ngan belon je la dengan muka separuh tak puas ati..tapi senyum je..

so.. sampai je dalam padang tu..tengok laa.. panjang kottttttttt oorang yang dah beratur..amik je tempat tuk joinn beratur.. ade announcement yang cakap tiket dah sold out..Whattt de??..baru pukul 8 pagi.. sob sob sob.. belon pon baru duk bukak.. baru duk buh udara.. alih-alih tiket dah abes.. dah la lapo.. huhuhuhu..ape tak sold outnya..180 tiket je yang dijual..huhu..yang dapat tiket tu tak tau la kul brapa duk menapak kat padang tu..hoho..

nak pegi naik belon,
tapi tiket belon dah habiss..
hahahhahahahha...

ok lawak.. lawak hambar..

pakcik mppp tulun tangkap gambar.. kot dia rasa aku nagn adik duk semangat amik gambar so dia offer nak tulun amikkan..heee

tapi drama sedih tu kejap je.. maka.. dengan itu.. aku dan Iwa pown menggilalah duk tangkap gambar dan posing-posing...nak naik belon tak dapat.. buat je la ape yang dapat.. keterujaan diri harus diisi.. ahahaha..abang aku hentah ilang ke mana..

time aku sampai matahari masih lagi malu-malu kucing nak muncul.. so.. takde lah panas sangat cuacanya..

gaya ke-frust-an sebab tak leh ride..

abis pesen posing dah dibuat dengan tema baju kebangsaan kita, kebanggaan kita walaupun baju kurung yang aku pakai adalah baju kurung pahang..haahahha

bakal lawyer..kehkehkeh

hm.. x pe la tak de peluang nak ride dalam balloon tu kali ni.. lengkali ade la tu peluangnya.. pujuk aku kepada diri sdirik.. ahahahhaa








lepas dah boring tak tau nak buat apa kat padang tu sebab matahari dah bangkit dah dan orang pun mulai ramai memenuhi padang, aku ngan Iwa pun gi cari abang kitorang.. rupanya dia dah jumpa kawan diadan sedaaaap je berbual2 kat khemah makan.. so.. tak nak mengganggu mereka..kitorang pun duk lah senyap2 kat meja makan belakang dia.. tunggu sampai dia sedaq adik-adik dia kat belakang..


 pastu kitorang chow untuk event yang lagi penting... kekkekeke

 **ari ini dalam sejarah khas untuk abangku Nik Muhd Munir..kekkeke**

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...