marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, February 5, 2015

selamat tahun baru 2015!


.: Assalamualaikum:.

Hai semua.. haha.. wujud lagi rupanya blog beta.. post pertama untuk tahun 2015..kekeke.. selamat tahun baru semua.. walaupun sedar tahun baru berlalu selama sebulan 4 hari tapi masih lagi nak wish.. ntah apekebendo lah beta ni.. haha.. baru bulan februari ape.. still di awal tahun ape..la la la..

yeah..yeah. beta sedar beta tak menyonteng blogni hampir 2 bulan kan.. so.. ade sesape windu wink wink kat i tak.. kalau tak windu wink wink kat i pown x pe asal windu nak membaca gaya mengarut beta mengarang careta.. kih kih kih..yang tu paling penting selain korang tekan iklan-iklan nuffnang yang ade tu..ho ho ho..

banyak benda terjadik sebulan dua nih.. sampai x nyempat2 nak bercareta kat sini.. ye lah banyak sangat sampai blank otak beta.. sekarang pown still blank..dan tak de mood nak mengarang.. tapi disebabkan mata beta yang tak mahu pejam.. maka.. beta memaksa tangan beta menari di atas papan kekunci ini..

okei la.. okei la.. kita summarize je lah ape yang terjadik sejak kali terakhir beta menulis ye.. tak de benda sebenarnya.. biasalah sebagai student mithali mak sedara yang sejati.. ari-ari beta mengadap proposal disertasi-jumpa mama su selaku supervisor beta- meeting-kelas- baiki proposal lagi-jumpa mama su lagi-exam- dan tetiba.. negeri beta dilanda banjir besar.. fuh..yang banjir tu memang tak sangka jadi sangat teruk.. memang sepanjang idup beta.. negeri kelantan tak penah kena banjir seteruk tu.. tiap-tiap tahun banjir, air limpah skit sini sana..perkara biasa lah.. tapi tahun lepas.. seluruh kuala krai jadi lautan..subhanallah..kerja Allah.. sape kita nak tolak..

anyway.. bukan kelantan je yang kena banjir.. rentetannya.. sampai awal tahun ni pun negeri-negeri kat pantai timur teruk ditimpa banjir dan serawak yang tak penah banjir pun.. ditimpa sama..

masa kelantan dilanda banjir teruk tu.. sama tu musim study week.. tapi sebab penang-kelantan tu tak dekat.. mana-mana info pasal banjir haruslah memenuhi news feed fb beta.. study week terus jadi scroll week.. setiap minit dan saat duk scroll je keja beta..bimbang la..sape x bimbang semua sanak sedara, adik-beradik,famili.. crush-crush semua kat sana..hohoho.. alhamdulillah tahun nih.. kampung beta pulak yang tak banjir..biasanya banjir la jugak sehari dua..air laut pasang.. tapi baru ni.. air bah x de pong!

abes je exam 31hb.. 2 hb teros chow balik kelantan.. balik ngan flight sbb masa banjir tu dengar cite jalan grik x leh lalu sbb tanah runtuh. punah harapan nak ke kl, kononnya nak hopping kesana kemari dengan adik beta..sambil tunggu adik bongsu beta abis exam..kononnya la.. last-last amik keputusan balik kampung..alang-alang..mane tau bley rasa gelombang ke 3 pulak..hoho.. tapi walaubagaimana pun.. gelombang ke 3 tu x menakutkan cam gelombang ke dua.. so.. beta x sempat nak merasai kalut malut bah besar 2014.

duk kat kampung... spesificnya kampung sabak ler... cam biasa..hari2 normalku bila di rumah..bersama2 che , ayah.tokku som, tikah, abe e, abe yi.. dan tetiba.. une ada kat umah.. huh!..hampeh.. balik kampung x oyak pong! dah la duk penang..x rajin pown bawak aku derat..desis hati beta terhadap kekanda yang ke 11..

tapi rasa sunyi gop bang bil x dop kat rumah.. mace.... x lengkap.. gitewww... bang bil kan egypt
loni.. hilir gituww..hoho.. untung laa bulih main salji makan strawberi..

kehidupan kat rumah bangun tido-breakfast-laye tok ku som- crochet-gi kbmall- sepetang bersama anak buah- nyipe dapur- maharaja lawak mega (1st time aku jadi peminat MLM..haha)-misi bantuan banjir-tido

(eh.. biasa akan gi pantai..)

ho ho ho.. abih-abih pong duk perang nga tikah n iwa.. haha..~

 tapi.. x sempat nak rasa boring duk kat umah.. tetiba..sekarang.. masa ni.. aku berada kat penang.. tanpa aku rasa bersedia nak kembali....sadis.. tapi.. tak apalah demi mu.. disertasi dan usm dan mama su.. soob...

 nak balik~..sobbbbbbb..


gambar??.. urm.. imagine je aku tengah senyum..nge~




No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...