marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, March 18, 2015

Musim bunga di USM Penang

.: Assalamualaikum:.

heee..

tajuk kemain cam duk oversea negara empat musim gittew.. heehee..

Negara kita pun da cam korea dah.. haha.. tapi still bercita-cita nak gi korea jugak one fine day..tak kireee~..


kan negara kita especially bahagian utara sekarang nih tengah semangat bunga-bunganya mekar..kan.. kan.. lebih-lebih lagi bunga cherry blossam  atau orang panggil gak bunga tu bunga sakura.. tapi aku dapat tau nama sebenar bunga ni tecoma.. tak taulah dia ni species keluarga sakura ke tak.. tapi yang penting cantik dimata dekattt dihati..hahhaa



katenya.. bunga tecoma memerlukan musim kering yang teramat untuk mekar semekar mekarnya.. huh.. tak pelik lah kalau tumbuh kat sini pun sebab sekarang kan da masuk musim kemarau (okey baca: summer~) ..kat penang ni panas sangat tapi ade timenya berangin sepoi-sepoi.. rasanya bukan penang je kot panas.. kat negeri lain pun kan..


lepas kelas tetiba berperasaaan nak mengoyakan -diri di bawah pokok tecoma nih..kew3

paper pun.. walaupun dalam kepanasan.. hatiku disegarkan dengan kelebatan bunga tecoma yang ada kat usm nih.. wohoo..jangan tak tau.. USM kann bumi lestari..haruslah banyak pokok-pokok memenuhi kawasan..dulu time aku datang daftar... tengok persekitaran usm ni pokok-pokok hijau je.. terasa dalam hutan..opss.. tak de bunga-bungaan pown.. tapi sekarang da lain da.. bunga-bungaan mekar berkembang.. rasa hepi tengok bunga-bunga yang mekar nih.. kurang skit stress dihati..kan kan kan..


even bunga kuning yang idup atas lantai jalan nih pun mampu mengembirakan hati beta yang kefanasan dek UPPU dan opis penggawa Bakti Permai.. sampai ati diorang wat beta berulang alik 3 kali dari UPPU ke Opis penggawa Bakti Permai di bawah mentari panas..tapi benda yang nak disettle tak dapat disettle-setlekan jugak~



sesape nak tengok bunga tecoma yang anggun sekitar penang.. lawat la page George Town, Penang.. name je duk kat penang aku nih.. tapi belum sempat lagi nak menjelajah tempat-tempat yang best kat sini..kekkekeke

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...