marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, April 9, 2015

#Thowback:Pindah dari Single Room ke Flat Universiti part 2


.: Assalamualaikum :.

masuk hari ni dah 9 hari secara officialnya aku stay kat Flat Universitini.. bessttt sangat..siyessly.. lebh-lebih lagi stay ngan best friend sdirik... memang deabak la feeling dia..

hee.. akhirnya..dapat jugak..haha..

Pemandangan dari bilik pada pukul 7 pagi.. lawa kan..

siang hari



ingat tak dalam entri lepas  #throwback: Pindah dari Single Room ke Flat University aku ade cakap yang aku kena apply balik hostel kalau nak pindah kan.. pastu kena tunggu at least 2 minggu la untuk proses borang tu..

So, after fortnight, aku pown kembalilah lah ke UPPU untuk dapatkan status perpindahan tu.. Rupa-rupanya seperti sangkaan aku, borang itu TIDAK DIPROSES pun lagi dan mintakaku datang esok or lusa tak pown pihak diorang akan call.. k fine.. time tu aku da give up la nak tukar bilik, ye lah cam tak nak layannn jew.. siapalah aku~..hanya student master yang tak layak untuk berurusan dengan UPPU.. ~..

Ingat nak close case da pasal ni, tapi petangnya aku dapat call dari encik Jalil (aku rasa ketua kat UPPU) untuk di interview. Canggih! nak tukar hostel pun kena interview, tapi layan sajalah mane tau harapan masih lagi tinggi..kekekeke.. so lepas interview tu dia cakap nanti dia call balik aku untuk confirmkan sama ada flat universiti yang aku apply tu ade kekosongan ke tak. Gelabah gak time ni kang dia main sumbat aku kat bilik flat universiti yang lain, musnah la harapan aku nak duk sesama Aniem. So, aku pown terus terang kat encik Jalil tu aku nak duk bilik sekian-sekian roomate sekian-sekian.

Alhamdullillah, akhirnya,officially aku dapat gak duk sebilik ngan Aniem lepas encik Jalil call balik. Naseb baikaku mention nombor bilik ngan nama Aniem, kalau tak memang dia nak letak aku kat bilik lain..huuuuuu.. tarikh official aku dapat surat tawaran bilik n bayaq segala mak nenek fee masa 1 april 2015.

So... semangat seminggu sebelum tarikh tu duk punggah segala harta kat bilik lama, kunci tak dapat lagi..tapi sebab Aniem ade, so senang la keja punggah menunggah barang..haha

keja kitorang time tu duk pindah barang masing-masing sebab Aniem time tu pun x pindah habis lagi barang-barang dia dari umah sewa. Tapi lepas aku dapat bilik, dia pun decide nak duk hostel.. tak de da dalam dua..kekekkke

Our  kitchen..siyess puas ati..

stock dapurrr.. haruslah baru rasa seronok ada dapar + stock sekali.


susun cecantk.. cewahh

Misi seterusnya, adalah gi beli benda-benda alatan dapur coz bilik kitorang ade small kitchen. So haruslah penuhkan ruang dapur dengan bengbarang dapur..kekekkeke..

Time ni ape lagi, memborong la di Mydin n QBmall.. habes duet kitorang..kekekkeke.


tandas selepas di tambah tirai, rak barang dan cermin.. jangan jeles la ye orang lain..heee.. private skit dan besar  3 kali ganda dengan yang lama punya..ngee


meja study yang mengadap ke arah georgetown...


4 comments:

  1. Setiap bilik ke dya provide dapoq? Dkt x ngan ISDEV? Interview dya tnya apa ja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik akak sekarang dia special sikit..sewa pun special la..huhu.. bilik jenis apartment universiti ni limited..yang penting ade alasan yang kukuh kenapa nak stay kat bilik jenis ni dan fee dia kena bayar regularly every month... ostel yang akak tinggal sekarang nama dia hilton.. dalam campu..so dekat la dengan Isdev..

      Interview tu tak de ape la sangat.. tanya pasai ape akak nak pindah bilik.. akak cakap nak stay ngan best friend dari course yang sama.. :)

      Delete
  2. sewa bilik ni berapa eh? :D kata la dh dftr and dh dpt bilik kt H12 pastu nk tukaq yg ni, mintak kt pengurusan bakti la?
    tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik ni rm180 sebulan.. boleh tukar, atas budi bicara pengurusan..pengurusan sekarang da berpindah dekat cahaya gemilang.. make sure untuk tukar awak buat surat..dan bagi alsan yang valid untuk tukar..good luck

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...