marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, August 17, 2015

Sambutan Majlis Hari Raya 2015 di UNISSA, Brunei

.: Assalamualaikum:.

Annyeonggg..

yup.. beta masih lagi di bumi Brunei untuk hari yang ke 21 hari. Tinggal dalam 11 hari lagi untuk bersua muka dengan tanah air tumpah darahku, Malaysia terchenta..


Kat sini, kitorang  berkesempatan meraikan sambutan Hari Raya Aidilfitri di UNISSA pada minggu kedua, hari yang ke 13  kedatangan kitorang kat Brunei ni.. Siap disediakan tapak untuk buat booth ISDEV lagi tau..huhu.. Mula-mula agak kalut la jugak sebab diberi mandat oleh Kak Bariyah/Dr. Wan/ Kak Raudah untuk ditugaskan design booth ISDEV. ingatkan orang lain yang kena wat, kite tolong-tolong je.. tapi sekali, kak Bariyah dengan pujukan hikmat dia suruh aku bersama-sama Fara dan Ade incharge untuk Majlis Hari Raya nanti.. ah kak-ah kak jadi juru dapur jew. katenye..

So.. dengan semangat bertekad cemerlang dan hati kerana terpaksa aku relakan, maka bertungkus-lumus lah kami buat ape yang patut.. sebenarnya tak de la kerana terpaksa aku relakan pown sebab our gentlemen 5 orang tu pon sebulat suara setuju nak tolong designkan booth.. kire tak terbeban pown.. dengan adenya our gentlemen ini, maka bab-bab carik pelepah kelapak dan membina model booth ala-ala Malaysiana settle (walaupun kengkadang too wierd too handle..haha)..


Our gentlemen.. naseb baek dalam duk gaduh-gaduh boothnya jadik..kekekeke.. too weird to handle diorang nih..penat daku..





haa..wat la camane pun korang.. janji tak jatuh esok..



Add caption
 Bertungkus lumus meng-iron bendera Penang dan Malaysia terchenta agar tak berkedut di dinding..

Maka aku-Fara-Ade boleh la buat backdrop ala-ala party booth..cenggitu-cenggini disamping kak Nara Shi (Athirah) mereput dicelah dinding sebab fokus sangat duk buat photobooth punya prop..kekeke..usahamu sungguh murni wahai sahabat.. :D

 Kerajinan bertapa mereput di celah dinding berjam-jam lamanya..haha

 Hasilnya pada 12 tengah malam jam Brunei. Cantek..





 Haruslah Cordi Noona yang rasmi dulu..kekekke

Yang lelain kebanyakannya membantu our moomies untuk sediakan juadah hari raya Malaysiana kite iaitu Laksam Kedah, ayaq bandung soda, kek batik dan lain-lain lagi..  


 

 OOTD hari ini yang paling mahal adalah... beg samsung..kekekke dan.. design shawl ala-ala Scorpion..hee.. cikma terlebih datin..





 okey..sape berkenan boleh carik kat ISDEV.. tapi yang kiri dan tengah tu hak orang da la.. dua  suami orang..sorang tunang orang.


 Yang ni reserved! kekeke


Sape nak rasa air tangan kak Bariyah dan kak Wawa...sila datang booth ISDEV..heee


 Our married couple dalam trip ni... Ana dan Adli.. so cuweet :D



 Uri cinguyaaaaa :D


As I said before.. they are gentlemen..but.. too weird to handle.. opss.


Itu saja dari sayaaaaa...

Nanti rajin lagi kita story morey yang lain lagi k..k..k..



Saturday, August 8, 2015

Program Makmal Sosio Akademik ISDEV-UNISSA


Assalamualaikum..

Hi.. anneyong cinguyaaa^^

Hee.. bertahun daku memencilkan diri.. hari ini tetiba menjelma.. sorry :D

Lama kan..kan..kan.. aku tak merepek sini..kan.. kan.. kan.. ape bley buat.. kebizianku melampau kalah Perdana Menteri Uganda..

Last update bulan 5.. 5, 6,7, 8.. wah.. ampat bulan juak tu ku nada update (tetiba cakap loghat Brunei celup).. hiks.. cite puasa , raya.. semua kelaut.. mohon folo me kat IG pelis unuk update semasa.. kekeke.. amboi sejak bila aku melantik diri sendiri jadi ig seleb nih.. tak layak langsung!.. bha bha bha..

kla.. k la. k la..

Skrang nih beta sebenarnya berada kat bumi Brunei.. haaa... terkejut badak semua tetiba update blog duk kat negara lain.. huhu.. saje.. jenjalan menghabiskan duet di zaman ekonomi negara tak stabil ni.. pastu mula la nanges sebab tukar duet dapat separuh je nilai RM.. nanges sambil makan megi kerat empat..erk..huhuhu..

airport fashion katenye..kuikuikui

tu dramatik lebih je sume.. jangan dilayan sangat.. Tujuan asal aku ke Brunei ni atas dasar mengikuti ProgramMakmal Sosio akademik ISDEV-UNISSA buat julung kalinya yang pertama. Kirenya kitorang warga ISDEV dijemput untuk mengikuti program ni selama sebulan dekat Brunei nih.. bayangkan.. bukan sehari.. bukan seminggu.. tapi sebulan..kekeke..

Sebelum datang sini.. excited state peringkat ke 7 petala langit da.. serba serbi nak bawak..kekekke.. termasuk ari ni.. dah 13 hari bermastautin di Gadung atau lebih specifiknya di UNISSA (Universiti Islam Sultan Sharif Ali).. kat sini penginapan, makanan, pengangkutan dan kelas bahasa Arab di sponsor penuh..Alhamdulillah! Fee entrance tempat-tempat terpilih jew yang dibayar..

setibanya di Brunei..dijemput oleh pihak penganjur di airport

selamat datang ke Brunei..hepi


Dalam 13 hari kitorang kat sini, baaanyak tempat-tempat menarik yang kitorang lawat..dan raaaaamai kawan-kawan baru yang kitorang senang get close.. by the way, Bruneian ni sangat-sangat baik hati, pemurah, comel, cute.. heee.. terasa bertuah sangat-sangat sebab dapat merasai peluang yang diberikan ni. ISDEV DEAAAABAK!..

Oh ye.. by the way, rombongan dari ISDEV adalah seramai 23 orang, 17 gegurls dan 5 boboys dan seorang pengiring.. 17 gugurls tu termasuklah Kak Bariyah, Kak Wawa, Kak Nora, kak Sakinah, Kak Azi, Raudah, aku, Syida, Naimah, Atikah, Athirah, Fara, Fia, Umi, Ade, Cik Ma, Ana... Boboys Razif, Syahmi, Adli, Syahmi, Hairi dan pengiring kami adalah Dr. Wan yang spoting moting ilapyouuverythestrong...


kitorang MISDEV14 dalam 10 orang jeww yang lain RISDEV..  Prof. Syukri pun sempat temankan kami kat sini selama seminggu sebelum berangkat ke Malaysia..

cinca.. terbaek.. makanan kitorang di sponsor oleh Pehin Orang Kaya.. hari-hari makan kat hotel... syukurrrr... heee...


tulis pendek pendek jela entri ni.. panjang-panjang karang.. jadi paperwork pulak.. ngeee... so..sehingga dengan itu.. insyaAllah.. ku akan rajin update senantiasa..


Tour di sekitar Unissa

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...