marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, August 8, 2015

Program Makmal Sosio Akademik ISDEV-UNISSA


Assalamualaikum..

Hi.. anneyong cinguyaaa^^

Hee.. bertahun daku memencilkan diri.. hari ini tetiba menjelma.. sorry :D

Lama kan..kan..kan.. aku tak merepek sini..kan.. kan.. kan.. ape bley buat.. kebizianku melampau kalah Perdana Menteri Uganda..

Last update bulan 5.. 5, 6,7, 8.. wah.. ampat bulan juak tu ku nada update (tetiba cakap loghat Brunei celup).. hiks.. cite puasa , raya.. semua kelaut.. mohon folo me kat IG pelis unuk update semasa.. kekeke.. amboi sejak bila aku melantik diri sendiri jadi ig seleb nih.. tak layak langsung!.. bha bha bha..

kla.. k la. k la..

Skrang nih beta sebenarnya berada kat bumi Brunei.. haaa... terkejut badak semua tetiba update blog duk kat negara lain.. huhu.. saje.. jenjalan menghabiskan duet di zaman ekonomi negara tak stabil ni.. pastu mula la nanges sebab tukar duet dapat separuh je nilai RM.. nanges sambil makan megi kerat empat..erk..huhuhu..

airport fashion katenye..kuikuikui

tu dramatik lebih je sume.. jangan dilayan sangat.. Tujuan asal aku ke Brunei ni atas dasar mengikuti ProgramMakmal Sosio akademik ISDEV-UNISSA buat julung kalinya yang pertama. Kirenya kitorang warga ISDEV dijemput untuk mengikuti program ni selama sebulan dekat Brunei nih.. bayangkan.. bukan sehari.. bukan seminggu.. tapi sebulan..kekeke..

Sebelum datang sini.. excited state peringkat ke 7 petala langit da.. serba serbi nak bawak..kekekke.. termasuk ari ni.. dah 13 hari bermastautin di Gadung atau lebih specifiknya di UNISSA (Universiti Islam Sultan Sharif Ali).. kat sini penginapan, makanan, pengangkutan dan kelas bahasa Arab di sponsor penuh..Alhamdulillah! Fee entrance tempat-tempat terpilih jew yang dibayar..

setibanya di Brunei..dijemput oleh pihak penganjur di airport

selamat datang ke Brunei..hepi


Dalam 13 hari kitorang kat sini, baaanyak tempat-tempat menarik yang kitorang lawat..dan raaaaamai kawan-kawan baru yang kitorang senang get close.. by the way, Bruneian ni sangat-sangat baik hati, pemurah, comel, cute.. heee.. terasa bertuah sangat-sangat sebab dapat merasai peluang yang diberikan ni. ISDEV DEAAAABAK!..

Oh ye.. by the way, rombongan dari ISDEV adalah seramai 23 orang, 17 gegurls dan 5 boboys dan seorang pengiring.. 17 gugurls tu termasuklah Kak Bariyah, Kak Wawa, Kak Nora, kak Sakinah, Kak Azi, Raudah, aku, Syida, Naimah, Atikah, Athirah, Fara, Fia, Umi, Ade, Cik Ma, Ana... Boboys Razif, Syahmi, Adli, Syahmi, Hairi dan pengiring kami adalah Dr. Wan yang spoting moting ilapyouuverythestrong...


kitorang MISDEV14 dalam 10 orang jeww yang lain RISDEV..  Prof. Syukri pun sempat temankan kami kat sini selama seminggu sebelum berangkat ke Malaysia..

cinca.. terbaek.. makanan kitorang di sponsor oleh Pehin Orang Kaya.. hari-hari makan kat hotel... syukurrrr... heee...


tulis pendek pendek jela entri ni.. panjang-panjang karang.. jadi paperwork pulak.. ngeee... so..sehingga dengan itu.. insyaAllah.. ku akan rajin update senantiasa..


Tour di sekitar Unissa

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...