marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, August 17, 2015

Sambutan Majlis Hari Raya 2015 di UNISSA, Brunei

.: Assalamualaikum:.

Annyeonggg..

yup.. beta masih lagi di bumi Brunei untuk hari yang ke 21 hari. Tinggal dalam 11 hari lagi untuk bersua muka dengan tanah air tumpah darahku, Malaysia terchenta..


Kat sini, kitorang  berkesempatan meraikan sambutan Hari Raya Aidilfitri di UNISSA pada minggu kedua, hari yang ke 13  kedatangan kitorang kat Brunei ni.. Siap disediakan tapak untuk buat booth ISDEV lagi tau..huhu.. Mula-mula agak kalut la jugak sebab diberi mandat oleh Kak Bariyah/Dr. Wan/ Kak Raudah untuk ditugaskan design booth ISDEV. ingatkan orang lain yang kena wat, kite tolong-tolong je.. tapi sekali, kak Bariyah dengan pujukan hikmat dia suruh aku bersama-sama Fara dan Ade incharge untuk Majlis Hari Raya nanti.. ah kak-ah kak jadi juru dapur jew. katenye..

So.. dengan semangat bertekad cemerlang dan hati kerana terpaksa aku relakan, maka bertungkus-lumus lah kami buat ape yang patut.. sebenarnya tak de la kerana terpaksa aku relakan pown sebab our gentlemen 5 orang tu pon sebulat suara setuju nak tolong designkan booth.. kire tak terbeban pown.. dengan adenya our gentlemen ini, maka bab-bab carik pelepah kelapak dan membina model booth ala-ala Malaysiana settle (walaupun kengkadang too wierd too handle..haha)..


Our gentlemen.. naseb baek dalam duk gaduh-gaduh boothnya jadik..kekekeke.. too weird to handle diorang nih..penat daku..





haa..wat la camane pun korang.. janji tak jatuh esok..



Add caption
 Bertungkus lumus meng-iron bendera Penang dan Malaysia terchenta agar tak berkedut di dinding..

Maka aku-Fara-Ade boleh la buat backdrop ala-ala party booth..cenggitu-cenggini disamping kak Nara Shi (Athirah) mereput dicelah dinding sebab fokus sangat duk buat photobooth punya prop..kekeke..usahamu sungguh murni wahai sahabat.. :D

 Kerajinan bertapa mereput di celah dinding berjam-jam lamanya..haha

 Hasilnya pada 12 tengah malam jam Brunei. Cantek..





 Haruslah Cordi Noona yang rasmi dulu..kekekke

Yang lelain kebanyakannya membantu our moomies untuk sediakan juadah hari raya Malaysiana kite iaitu Laksam Kedah, ayaq bandung soda, kek batik dan lain-lain lagi..  


 

 OOTD hari ini yang paling mahal adalah... beg samsung..kekekke dan.. design shawl ala-ala Scorpion..hee.. cikma terlebih datin..





 okey..sape berkenan boleh carik kat ISDEV.. tapi yang kiri dan tengah tu hak orang da la.. dua  suami orang..sorang tunang orang.


 Yang ni reserved! kekeke


Sape nak rasa air tangan kak Bariyah dan kak Wawa...sila datang booth ISDEV..heee


 Our married couple dalam trip ni... Ana dan Adli.. so cuweet :D



 Uri cinguyaaaaa :D


As I said before.. they are gentlemen..but.. too weird to handle.. opss.


Itu saja dari sayaaaaa...

Nanti rajin lagi kita story morey yang lain lagi k..k..k..



No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...