marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, September 2, 2015

High Tea at Empire Hotel Brunei Darussalam


.: Assalamualaikum :.

Annyeong *lambai tangan*

Hee.. alhamdulillah daku selamat tiba di Malaysia tanah air ku selepas 33 hari merantau di bumi Brunei Darussalam. Ade la dalam 6 hari dah menjejak kaki di kampung terchenta ni.. Tapi ade kalanya hati beta masih lagi di sana..banyak memori terlakar disana..bayu sampaikanlah salamku kepada mereka...nge..


Sebelum mood aku menjadi sayu selayu-layunya.. baguih diri ini throw back cerita-cerita indah beta sepanjang keberadaan beta di bumi Brunei..kan...kan..kan.. semalam duk sort-sort gambar yang dikumpul.. fuh..banyak... tu baru dari talipon aku dan Fara dan Cik Ma.. belum lagi masuk yang lain..

-----------

Minggu pertama datang Brunei, antara aktiviti yang paling diingati adalah... ke Empire Hotel.. untuk berhigh tea.. bersama Pehin Orang Kaya Lela Raja Dato Seri Laila Jasa Haji Awang Abdul Rahman bin Haji Abdul Karim (insyaAllah betul nama beliau ni).. Kami warga ISDEV dan ajk UNISSA mendapat jemputan daripada pihak Pehin untuk menjamu selera kat Empire Hotel.

 Seriously tak sangka dapat merasa menjejak kaki ke Empire Hotel.. ye la..kalau orang tak bawak.. manenya nak jejak kaki kan.. alang-alang dah ke sini... haruslah melebarkan kaki mengukur kelebaran hotel dan kawasan-kawasannya..ngee..


Ni adalah hari yang ke 5 berada di Brunei :)


 Pemandangan ke arah pantai dari Hotel Empire...




 Sesampai je kami kat lobi hotel.. apa lagi...jom kita berselfiee... isk...hajat dihati nak amik gambar replika masjid.. tapi dihadang oleh Cik Ma pulak.. Cik Ma ketepi peliss.. ngee




 Ye..ini baru clear..kekekekke




Meja high tea baru tengah di set up...maka.. masa untuk explore race..kekeke..




tak boleh jumpa cermin besar.. pasti akan jadik mangsa.. naseb baik je cermin tu tak retak seribu...kekekkee..



Kalau pegi hotel, tempat yang wajib aku masuk adalah... TANDAS..ngee..sebab dia.. jugdemental..ngee.. takkan cantik sesuatu tempat kalau toilet dia kotor..kan..kan..kan... TANDAS kat sini ofkos la.. 1st Class.. ciap ade moisturizer untuk lembapkan tangan lepas cuci lagi..kelas gituuww...  




Repunzel wannabe..

Merenung keluar jendelaa.. melihat kebesaranNya..

padahal duk usha sape kat bawah..ngee.. eh.. tu pun ciptaanNya jugak kan..



Skrip meeting drama swasta..

" Ye Datin, baju yang Datin AAB tempah tu.. dah boleh pegi fitting da " Kata Datin CikMa
" Tapi masalahnya sekarang, I da mengalami proses pembesaran yang nyata.. tak muat baju tu nanti Datin CikMA", balas Datin AAB.
" Takpe Datin, kalau Datin tak boleh pakai, hadiahkan kepada saya, saya semua baju boleh pakai XD ", menyampuk Orang Kaya Nikki..

nge...

drama ini berakhir dengan... rupa-rupanya tukang jahit salah jahit..nak buat baju kebarung, jadi suit mengkarung...kekekeke..

ok..stop!






F4 katanya..haha.. eksyen skit dalam hotel mahal ni.. penat explore dalam ..ke bahagian luar pulak kite..


 

 An nyeonggggggggg..pis pis..kacang pis..



tak boleh jumpa pantai..terus nak serbu.. naseb baik tak boleh turun pergi kat gigi air pantai.. kalau tak.. abes ilang keayuan wanita melayu terakhir dalam baju kurung nih...kekeke.. maka dengan itu.. terhasillah gambar comeback cerita Cinderalela Ahmad Idham ngan Haliza Misbun dulu-dulu..mihmihmih..

*background music..** kita memang dijodohkan bersama..sehati serta sejiwa...~



 Siyes.. besaq giless hotel nih.. penat kaki ini melebarkan jejak..hahaha.. lepas penat ape lagi...

 Masa untuk makan...
 

 Antara juadah  High Tea..ada bun..ada sandwish..ade kek dan sebagainya.. ayaq selain jus mixed grape..we ouls boley pilih air lain.. daku ofkos la kempunan nak minum capucino.. kekeke..


Selamat menjamu seleraaa... First time duduk semeja dengan ajk.. naseb baik tak awkward sebab diorang friendly dan mudah buat kawan untuk berbual mesra.. ngee.. kat sini baru tau Amal ehem ehem dengan Fandi..ngeee..  Sukainah yang comel dan Siti.. muka cam taiko tapi dalam ati ade taman..ngeee... Hai korang  XD.. **Larik**








Bergambar kenangan depan pintu masuk Hotel Empire ni bersama-sama rombongan ISDEV dan Pehin dan rakan-rakan beliau.. terima kasih Pehin :D







No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...